Connect with us

ACTUALITATE

Respect legea! Respect viața! Concurs pentru elevii de gimnaziu din Dâmboviţa

Publicat

pe

Elevi şi cadre didactice din cadrul şcolilor „Prof. Paul Bănică”, „Mihai Viteazul” şi „Matei Basarab” din Târgovişte, Nr. 4 Moreni, Răcari și Răzvad au participat, astăzi – 29 noiembrie 2018, la cea de-a doua ediţie a concursului judeţean „Respect legea! Respect viaţa!”, organizat de IPJ Dâmboviţa, în parteneriat cu Biblioteca Judeţeană „I. H. Rădulescu” Dâmboviţa, Arhiepiscopia Târgoviştei, Tribunalul Dâmboviţa, Organizaţia „Salvaţi Copiii”, Inspectoratul Şcolar Judeţean Dâmboviţa, Universitatea „Valahia” din Târgovişte – Facultatea de Drept şi Ştiinţe Administrative şi Europe Direct Târgovişte.

„Dedicată Centenarului Marii Uniri, această ediție a concursului a avut ca temă promovarea identităţii naţionale, evidențierea aspectelor relevante din istoria românilor, a valorilor creștine ale neamului nostru, precum și însușirea de către elevi a normelor legislative ce trebuie să devină călăuze în formarea lor ca cetățeni responsabili”, se arată într-un comunicat remis de IPJ Dâmboviţa.

La final, participanții au primit diplome și cadouri din partea organizatorilor, sprijiniți de Asociația Internațională a Polițiștilor-Secția 1 Regiunea Dâmbovița și de către reprezentanții Filialei județene a Corpului Național al Polițiștilor.

Activitatea s-a încheiat cu o sesiune de informare realizată de către polițiștii Serviciului Județean Anticorupție Dâmbovița. Aceștia au subliniat importanța adoptării unei atitudini civice corecte.

ACTUALITATE

Sărbătorile de iarnă au debutat la Târgoviște cu un interesant joc de lumină, muzică și culoare

Publicat

pe

Aprinderea bradului de Crăciun și a iluminatului festiv pentru sărbătorile de iarnă în municipiul Târgoviște nu a mai însemnat, anul acesta, doar o numărătoare inversă și apăsarea unui buton. Primaria a ales să bucure simțurile participanților cu un interesant joc de lumină, muzică și culoare. A fost o surpriză plăcută oferită celor care s-au aflat, în această seară de 1 decembrie, în Piața Tricolorului (Platoul Prefecturii Dâmboviţa).

Reamintim faptul că produsele tradiționale perioadei de iarnă – turtă dulce, vin fiert etc. pot fi cumpărate din Piața Mihai Viteazul (Casa de Cultură a Sindicatelor), care a fost amenajată de sărbătoare. Accesul nu va fi condiționat de prezentarea certificatului verde COVID – după cum a anunțat primarul Daniel Cristian Stan.

 

Citește în continuare

ACTUALITATE

Suntem datori celor care s-au jertfit pentru unire. La mulți ani, România!

Publicat

pe

de

Suntem un popor cu o istorie milenară, presărată cu fapte de vitejie, cu eroi, cu martiri care și-au dat viața fără să pregede pentru acest pământ, pentru această națiune. Visul căutării identității noastre, al unității tuturor românilor s-a împlinit acum 103 ani, la Alba-Iulia, când toate provinciile românești s-au contopit. Au devenit una: România.

Astăzi – 1 Decembrie, retrăim emoția trecutului. Izvorul care a țâșnit curajos, demn, drept, la Alba-Iulia, a devenit un fluviu, un rost, un neam ce stă mândru printre alte neamuri.

Suntem datori celor care s-au jertfit pentru unire, celor care, timp de secole, cu arma în mână, cu pieptul dezvelit, cu credință în Dumnezeu, au apărat hotarele acestor plaiuri. Datorită lor, eroilor neamului, cunoscuți și necunoscuți, contopiți cu glia pe fronturile de luptă, putem sta acum cu fruntea sus și putem să privim cu speranță spre un viitor mai bun.

La mulți ani, România! La mulți ani, români!

Marian Ţachianu,
Deputat PSD de Dâmbovița

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT