Connect with us

ACTUALITATE

Spectacol şi târg de produse tradiţionale la Răscăieţi, sub egida Centenarului

Publicat

pe

Ionel Petre, preşedintele ALDE Dâmboviţa şi vicepreşedinte al Agenţiei Naţionale pentru Arii Naturale Protejate, a participat, joi – 29 noiembrie 2018, în calitate de invitat de onoare, la un spectacol dedicat Centenarului Marii Unirii, pus în scenă de elevii şcolii gimnaziale din Răscăeţi, prin grupul folcloric „Vlăstarele Răscăeţiului”.

Manifestarea a debutat printr-un târg de produse tradiţionale româneşti organizat de copii, părinţi şi cadrele didactice. Alături de elevii şi dascălii din Răscăieţi s-au aflat reprezentanţii Primăriei, ai Inspectoratului Şcolar Judeţean, ai Poliţiei şi ISU Dâmboviţa.

„A fost o mare bucurie pentru mine să mă aflu în mijlocul copiilor şi cetăţenilor din Răscăieţi, pentru a cinsti, alături de ei, Marea Unire înfăptuită acum 100 de ani. Este emoţionant să vezi că tradiţiile, obiceiurile noastre străbune, sunt păstrate, preţuite şi transmise din generaţie în generaţie, în ciuda vicisitudinilor întâmpinate de-a lungul vremurilor. E un semn că suntem un popor trainic, mândru, harnic, care ţine la acest pământ, la tot ceea ce ne-a reprezentat în istorie”, ne-a declarat Ionel Petre.

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Au început „Zilele Municipiului Giurgiu”. Concerte seară de seară până pe 23 aprilie

Publicat

pe

Astăzi – 19 aprilie 2024, au debutat „Zilele Municipiul Giurgiu” – cinci la număr, adică până la Sf. Gheorghe – patronul spiritual al orașului. Activitățile pregătite de autoritățile includ evenimente cultural-artistice și de recreere, precum și concerte în aer liber, susținute de artiști consacrați începând cu ora 19:30. Locul de desfășurare: Parcul Tineretului, adiacent Steaua Dunării.

  • În această seară, vor urca pe scenă soliștii de muzică populară Constantin Bahrin, Elena Mândrescu și Ștefan Enășel.
  • Sâmbătă – 20 aprilie 2024, va fi un concert susținut de Adriana Gavrilă, Emilian și Bibi.
  • Duminică – 21 aprilie 2024, urmează Cristina Ene, Cabron și Lora.
  • Luni – 22 aprilie 2024: Dan Cernăvodeanu, Iuliana Zlatov, Shondy și Jean de la Craiova.
  • Marți – 23 aprilie 2024, concertul va fi susținut de Daniel Sima, Selena Mărgean, Iulian Urlea, Mihaela Băbaru, Ioana Lărgeanu, Reta Baltag, Georgeta Vasile Măsură, Mariana Simion, Adelina Găujdeanu, Adina Roșca și Cătălin Doinaș.

Pentru desfășurarea acestor evenimente în condiții de siguranță, jandarmii le recomandă participanților să respecte indicațiile organizatorilor și forțelor de ordine, să nu se implice în acțiuni ce ar putea conduce la tulburarea ordinii publice, să evite consumul de alcool, iar în situații care presupun intervenția forțelor de ordine să solicite sprijin în mod direct sau prin 112.

De asemenea, este strict interzisă folosirea aeronavelor fără pilot la bord (drone) deasupra zonelor dens populate sau a adunărilor de oameni organizate în aer liber la o înălțime mai mică de 300 de metri față de orice obstacol fix situat pe o rază de 600 de metri de la aeronavă, sancțiunea fiind cuprinsă între 25.000 și 50.000 lei.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ACTUALITATE

Atenție! Casele de marcat devin obligatorii și la automatele comerciale

Publicat

pe

Foto cu caracter ilustrativ

Operatorii economici care efectuează livrări de bunuri sau prestări de servicii prin intermediul automatelor comerciale care funcționează pe bază de plăți cu cardul, precum și de acceptatoare de bancnote sau monede au obligația de a le dota cu aparate de marcat electronice fiscale – informează ANAF.

Toți cei care nu se conformează, vor fi sancționați cu amendă de la 8.000 la 10.000 de lei, începând cu data de 1 octombrie 2024. De asemenea, se va dispune confiscarea sumelor nejustificate și suspendarea activității operatorului economic la unitatea de vânzare a bunurilor sau de prestare a serviciilor, până la dotarea cu aparate de marcat electronice fiscale și prezentarea dovezii de plată a amenzii sau a jumătate din cuantumul acesteia, după caz.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite