Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

La mulţi ani, România! La mulţi ani, români!

Publicat

pe

Ziua Naţională a României şi Centenarul Marii Unirii înfăptuite la Alba Iulia acum 100 de ani au fost cinstite cum se cuvine şi în vechea Cetate de Scaun a Ţării Româneşti.

În ciuda vremii deosebit de reci, termometrele arătând spre minius 10 grade Celsius, peste 2.000 de târgovişteni s-au adunat în inima municipiului pentru a participa la manifestările organizate cu acest prilej.

Ca de fiecare dată, IPS Nifon, arhiepiscop şi mitroplolit al Târgoviştei, a avut un discurs curat, lucid, moralizator, îndemnând la unitate, la depăşirea barierelor instalate între semeni de ură şi diferenţele de opinie socială sau politică.

Au mai luat cuvântul ministrul Fondurilor Europene – Rovana Plumb, preşedinta interimară a PSD Dâmboviţa, care a transmis celor prezenţi mesajul premierului Viorica Dăncilă, Daniel Comănescu – preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa şi Cristian Daniel Stan – primarul municipiului Târgovişte.

Au fost prezenţi la eveniment parlamentarii PSD Oana Vlăducă, Claudia Gilia, Carmen Holban, Corneliu Ştefan, senatorul independent Adrian Ţuţuianu, deputatul USR Dumitru Lupescu, Ionel Petre – vicepreşedintele Agenţiei Naţionale pentru Arii Protejate, numeroşi şefi ai instituţiilor publice şi reprezentanţii partidelor politice şi ai unor asociaţii.

A urmat depunerea de coroane de flori şi, cel mai aşteptat moment, în special de către cei mici, defilarea militarilor din cadrul Garnizoanei Târgovişte, a trupelor de jandarmi, poliţişti, angajaţi ISU, luptători de la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Mărgineni şi voluntari ai Crucii Roşii Dâmboviţa.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Montaniarzii dâmboviţeni pregătesc noi expediţii în Top 28 – cele mai înalte vârfuri din UE

Publicat

pe

Asociaţia Chindia Jurasic Park a deschis, week-end-ul trecut, sezonul antrenamentelor montane, necesare pentru lungul program de ascensiuni din această vară, cu expediţii dedicate atingerii vârfurilor Vihren (2914 m) – al doilea din Bulgaria şi Pico (2351 m) – cel mai înalt din Portugalia, inclus în TOP 28.

„Sâmbătă – 15 iunie, a fost parcurs un nou traseu de via ferrata („Wild Ferenc”) situat pe un pinten al vârfului Suhardul Mic (1345 m). Deși este relativ scurt (200 m lungime, 173 m diferență de nivel), traseul a avut câteva puncte „fierbinți” trecute cu atenție de montaniarzii dâmbovițeni.

Ziua de duminică a fost alocată altei zone: urcarea din Bălan (veche zonă minieră a țării) până la cabana Piatra Singuratică (1504 m), apoi escaladarea simbolului zonei, Piatra Singuratică sau Piatra Unică.

În continuare, a fost atinsă cea mai înaltă cotă din masivul Hășmaș, vârful Hășmașul Mare (Hăghimașul Mare) – 1792 m. La ceas de seară, pe o vreme caniculară, s-a revenit la o pensiune din marginea municipiului Gheorgheni.

În drum spre casă, luni, 17 iunie, am trecut pe la Izvoare – Mădăraș pentru a face traseul de via ferrata numit „Pericolul Caprelor”. O nouă reușită, sub un cer acoperit de nori de ploaie”, povesteşte Nicolae Posta – preşedinte Asociaţia Chindia Jurasic Park.

La tura din acest week-end au participat: Nicu Posta, Ionel Glodeanu, Ileana Bocanciu, Liliana Ștefan-Oprea și Adrian Oprea.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Vama urcă pe scenă la „Pitești Street Food Festival”

Publicat

pe

Vineri – 21 iunie, începe Pitești Street Food Festival. Timp de trei zile, orașul lalelelor devine capitala gusturilor desăvârșite, pentru că în Piața Primăriei se vor aduna cele mai îndrăgite și colorate food truck-uri din România. Experiența culinară deosebită va fi savurată într-o atmosferă relaxată, într-un decor vesel, alături de concerte live ale unora dintre cei mai îndrăgiți artiști ai momentului.

Cei care vor lua parte la festivalul gastronomic de la Piteşti vor putea să aleagă între burgeri americani suculenți, hot dogs cu cârnați bavarezi, sandvișuri cu pulled pork, fructe de mare, paella sau vită fragedă. Nici lista de deserturi nu este mai scurtă. Printre deliciile care îi vor răsfăța pe gurmanzi amintim clătitele, gaufrele belgiene, înghețata răcoritoare sau deserturile italienești canolli.

Mâncarea delicioasă merge neapărat cu muzică de calitate, de aceea, pentru ca experiența gastronomică să fie una completă, organizatorii au pregătit și un line-up de excepție. În cele trei zile de festival, pe scena Pitești Street Food Festival vor urca artiști precum: Fab Morvan ex Milli Vanilli, Dj Jiji, Zoli TOTH și Vama.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Weberror: Conținutul este protejat!!