Connect with us

ACTUALITATE

La mulţi ani, România! La mulţi ani, români!

Publicat

pe

Ziua Naţională a României şi Centenarul Marii Unirii înfăptuite la Alba Iulia acum 100 de ani au fost cinstite cum se cuvine şi în vechea Cetate de Scaun a Ţării Româneşti.

În ciuda vremii deosebit de reci, termometrele arătând spre minius 10 grade Celsius, peste 2.000 de târgovişteni s-au adunat în inima municipiului pentru a participa la manifestările organizate cu acest prilej.

Ca de fiecare dată, IPS Nifon, arhiepiscop şi mitroplolit al Târgoviştei, a avut un discurs curat, lucid, moralizator, îndemnând la unitate, la depăşirea barierelor instalate între semeni de ură şi diferenţele de opinie socială sau politică.

Au mai luat cuvântul ministrul Fondurilor Europene – Rovana Plumb, preşedinta interimară a PSD Dâmboviţa, care a transmis celor prezenţi mesajul premierului Viorica Dăncilă, Daniel Comănescu – preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa şi Cristian Daniel Stan – primarul municipiului Târgovişte.

Au fost prezenţi la eveniment parlamentarii PSD Oana Vlăducă, Claudia Gilia, Carmen Holban, Corneliu Ştefan, senatorul independent Adrian Ţuţuianu, deputatul USR Dumitru Lupescu, Ionel Petre – vicepreşedintele Agenţiei Naţionale pentru Arii Protejate, numeroşi şefi ai instituţiilor publice şi reprezentanţii partidelor politice şi ai unor asociaţii.

A urmat depunerea de coroane de flori şi, cel mai aşteptat moment, în special de către cei mici, defilarea militarilor din cadrul Garnizoanei Târgovişte, a trupelor de jandarmi, poliţişti, angajaţi ISU, luptători de la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Mărgineni şi voluntari ai Crucii Roşii Dâmboviţa.

ACTUALITATE

Sărbătorile de iarnă au debutat la Târgoviște cu un interesant joc de lumină, muzică și culoare

Publicat

pe

Aprinderea bradului de Crăciun și a iluminatului festiv pentru sărbătorile de iarnă în municipiul Târgoviște nu a mai însemnat, anul acesta, doar o numărătoare inversă și apăsarea unui buton. Primaria a ales să bucure simțurile participanților cu un interesant joc de lumină, muzică și culoare. A fost o surpriză plăcută oferită celor care s-au aflat, în această seară de 1 decembrie, în Piața Tricolorului (Platoul Prefecturii Dâmboviţa).

Reamintim faptul că produsele tradiționale perioadei de iarnă – turtă dulce, vin fiert etc. pot fi cumpărate din Piața Mihai Viteazul (Casa de Cultură a Sindicatelor), care a fost amenajată de sărbătoare. Accesul nu va fi condiționat de prezentarea certificatului verde COVID – după cum a anunțat primarul Daniel Cristian Stan.

 

Citește în continuare

ACTUALITATE

Suntem datori celor care s-au jertfit pentru unire. La mulți ani, România!

Publicat

pe

de

Suntem un popor cu o istorie milenară, presărată cu fapte de vitejie, cu eroi, cu martiri care și-au dat viața fără să pregede pentru acest pământ, pentru această națiune. Visul căutării identității noastre, al unității tuturor românilor s-a împlinit acum 103 ani, la Alba-Iulia, când toate provinciile românești s-au contopit. Au devenit una: România.

Astăzi – 1 Decembrie, retrăim emoția trecutului. Izvorul care a țâșnit curajos, demn, drept, la Alba-Iulia, a devenit un fluviu, un rost, un neam ce stă mândru printre alte neamuri.

Suntem datori celor care s-au jertfit pentru unire, celor care, timp de secole, cu arma în mână, cu pieptul dezvelit, cu credință în Dumnezeu, au apărat hotarele acestor plaiuri. Datorită lor, eroilor neamului, cunoscuți și necunoscuți, contopiți cu glia pe fronturile de luptă, putem sta acum cu fruntea sus și putem să privim cu speranță spre un viitor mai bun.

La mulți ani, România! La mulți ani, români!

Marian Ţachianu,
Deputat PSD de Dâmbovița

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT