Conectați-vă cu noi

POLITIC

Majoritatea parlamentară PSD-ALDE scârţie din toate încheieturile!

Publicat

pe

Foto: www.radioconstanta.ro

Coaliţia PSD-ALDE se află la un moment de cumpănă. Astăzi – 3 decembrie 2018, încă patru parlamentari ai Partidului Social Democrat şi-au dat demisia, alăturânu-se formaţiunii conduse de Victor Ponta, Pro România. Este vorba despre deputaţii Ion Mocioalcă, Ion Spânu, Mihai Popa şi Mihai Mohaci.

Mutarea celor patru politicieni a dus la pierderea majorităţii parlamentare a PSD-ALDE. În atare condiţii, liderii PSD trebuie să negocieze puternic şi, eventual, să accepte cererile UDMR pentru a nu avea probleme la votul unor legii sau la o eventuală moţiune de cenzură.

Există semnale că mai sunt şi alţi aleşi PSD care vor face, în viitorul apropiat, pasul spre formaţiunea condusă de Victor Ponta.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

POLITIC

Rovana Plumb a fost aleasă în conducerea socialiştilor europeni

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ (Sursa: stirileprotv.ro)

Încă o victorie politică pentru Rovana Plumb, preşedinta Organizaţiei Femeilor Social-Democrate şi şefă interimară la PSD Dâmboviţa! La Congreul PES care s-a desfăşurat la Lisabona în perioada 7-8 decembrie 2018, ministra Rovana Plumb a fost aleasă membru în înaltul for de conducere al Partidului Socialiştilor Europeni. La acestă reuniune au participat sute de delegaţi ai partidelor din Europa membre ale PES.

“Sunt onorată că îmi voi reprezenta colegii social-democrații la nivel european, mai ales în contextul alegerilor europene care se vor desfășura în mai anul viitor. Alegerile europene sunt o provocare pentru România și pentru Uniunea Europeană. Este datoria noastră să ne asigurăm că cetățenii europeni au opțiuni de vot viabile și că înțeleg politica social-democrată drept parte din soluție.

Aceasta va fi misiunea mea în cadrul PES și pe mai departe – să promovez o politică social democrată modernă, conectată la realitățile naționale și europene. Apartenența la cea mai puternică familie politică europeană îmi dă încredere că România poate fi cu adevărat puternică în Europa”, a declarat Rovana Plumb.

Citește în continuare

POLITIC

ALDE cere mare atenţie la alcătuirea bugetului pentru 2019

Publicat

pe

Ionel Petre, preşedintele ALDE Dâmboviţa, atrage atenţia asupra modului de alcătuire a bugetului pe anul 2019, astfel încât să nu fie afectată asigurarea unui management financiar al fondurilor şi al capacităţii de absorţie. Consideră liderul ALDE că administrarea banilor publici trebuie realizată în condiţii de eficienţă, pentru că vizează interesul public general.

„Întrucât stabilirea opțiunilor și a priorităților în aprobarea și în efectuarea cheltuielilor publice, precum și modificarea și urmărirea realizării programelor de dezvoltare au ca bază gestionarea corectă a bugetelor anuale, este imperios să preîntâmpinăm orice situație de criză și să avem în vedere un spațiu fiscal care să lase loc investițiilor .

Spun asta pentru că anul 2019 trebuie să fie anul infrastructurii, anul în care să se recupereze cât mai mult din ceea ce nu s-a făcut și prin măsuri specifice de reglementare, de natură procedurală sau financiară, să se găsească sursele de finanțare bugetară, extrabugetară și europeană.

Printre prioritățile ALDE pentru bugetul de stat pentru anul 2019 se numără cofinanțarea unor proiecte europene ce pot fi incluse în Strategia UE pentru regiunea Dunării, rețeaua de interconectare pentru energie electrică și gaze cu Republica Moldova, dar și proiecte pentru autostrăzi. Și totul fără ca veniturile cetățenilor să fie afectate. Nu s-a pus niciodată problema unei înghețări a salariilor din anul 2019, atata vreme cât avem o creștere economică susținută”, precizează liderul ALDE.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Weberror: Conținutul este protejat!!