Connect with us

POLITIC

PMP: Guvernul Dăncilă este guvernul ruşinii naţionale şi trebuie să plece!

Publicat

pe

Prezentă astăzi – 14 decembrie 2018 – la Târgovişte, Ioana Constantin – secretar general adjunct al Partidului Mişcarea Populară a punctat, în cadrul unei conferinţe de presă, motivele pentru care Guvernul Viorica Dăncilă trebuie să plece şi să lase loc unor oameni competenţi şi buni profesionişti să conducă România.

Din punctul de vedere al PMP, vorbim despre un „Guvern al ruşinii naţionale”. Prin urmare, chiar şi parlamentarii coaliţiei de la putere ar trebui să voteze moţiunea de cenzură depusă astăzi în Parlament de către partidele de opoziţie.

„Facem apel către parlamentarii PSD-ALDE, să voteze pentru căderea acestui guvern. Şi nici nu-i greu, fiindcă ei şi-au mai dat jos un guvern. Dacă ne aducem bine aminte, ei au avut o auto-moţiune de cenzură, unică probabil în această lume, să-ţi dai jos propriul guvern, Guvernul Grindeanu. Apoi, a venit Guvernul Tudose, pe care l-au… demisionat, căci domnul Tudose nu a demisionat, ci a fost demisionat de domnul Dragnea.

Ar fi bine ca parlamentarii PSD şi ALDE să voteze şi de această dată pentru căderea guvernului, care este un guvern al ruşinii naţionale. Este evident faptul că nu poţi, cu nişte oameni care sunt unii la limita analfabetizării, alţii extrem de dependenţi de domnul Dragnea, să faci performanţă pentru România, să preiei Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene de la 1 ianuarie şi să mai şi dezvolţi nişte politici pe termen lung în domenii extrem de importante, unde suferim în acest moment. De la educaţie la sănătate şi până la zona de justiţie şi economie”, a declarat Ioana Constantin.

Susţine secretarul general adjunct al PMP că Guvernul Dăncilă este, de fapt, Guvernul Dragnea 3 şi funcţionează după slide-urile lui Darius Vâlcov, un individ care are mari probleme cu justiţia.

„Nu-i Guvernul României. Este guvernul domnului Dragnea, pe persoană fizică. Domnul Dragnea, domnul Vâlcov, domnul Teodorovici dăunează democraţiei, dăunează dezvoltării acestei ţări. Trebuie să ne asigurăm că aceşti oameni vor pleca de la guvernare.

Moţiunea de cenzură este ultimul glonţ pe care îl avem pentru a nu merge la Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene cu acest guvern format din slugi ale lui Dragnea şi oameni aflaţi la limita alfabetizării.

Este foarte grav că am ajuns să fim o ţară condusă de Dragnea, Iordache, Vâlcov, Dăncilă, o ţară în care Guvernul României este făcut şi desfăcut după bunul plac al CEX-ului PSD. Nicăieri în Constituţia României nu scrie despre CEX-ul PSD, care face şi desface guverne. Nu scrie nicăieri în Constituţia României despre baronii care decid cine sunt miniştri”.

Ioana Constantin recunoaşte că momentul depunerii moţiunii de cenzură nu este cel mai bun. Au existat altele mai potrivite, însă nici opoziţia nu a funcţionat foarte bine!

„Suntem optimişti pentru că discutăm de vreo 12 voturi. Au existat discuţii şi cu cei de la UDMR, care s-au arătat mai flexibili. Poate vom reuşi şi vor înţelege că este important ca această moţiune de cenzură să treacă.

La nivelul partidelor de opoziţie vom putea să dăm atât un premier infinit mai bine pregătit decât doamna Dăncilă, cât şi miniştri mult mai bine pregătiţi”, a concluzionat Ioana Constantin – secretar general adjunct PMP.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dâmboviţa

Virgil Guran nu este interesat să candideze pentru șefia CJ Dâmbovița

Publicat

pe

Pe anumite canale a circulat informația că senatorul Virgil Guran, liderul PNL Dâmbovița, ar candida la alegerile locale din 2024 pentru funcția de președinte Consiliului Județean. Guran a precizat că nu are de gând să se arunce într-o astfel de bătălie. A spus că își face bine treaba, pentru partid și pentru județ, acolo, la București.

„O să căutăm variante în județ. Oameni care să obțină un rezultat bun”, a spus Guran.

Senatorul a mai mărturisit că, din punctul său de vedere, un președinte de Consiliu Județean nu are mai multă putere decât un parlamentar. Poate să fie tare în județ, dar „acolo, la București, le rezolvi mult mai repede dacă ești tot timpul lângă Guvern, lângă miniștri, dacă ai o anumită deschidere. Dacă mai ai și o funcție în Parlament, ajuți mai mult județul”, a mai adăugat liderul PNL Dâmbovița – Virgil Guran.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

POLITIC

Deputatul Radu Popa, semnal de alarmă: Există riscul să rămânem fără energie în decembrie!

Publicat

pe

Deputatul PSD Radu Popa este unul dintre politicienii români care spun lucrurilor pe nume. Demnitarul, de mai bine de doi ani, urmărește ce se întâmplă în delicatele domenii de producere și distribuție a energiei electrice și a gazelor naturale. Parlamentarul a atras atenția, încă de la apariția primelor convulsii în aceste sectoare economice vitale, asupra pericolului care ne paște. A criticat modul în care s-a făcut liberalizarea pieței la energie. Când mulți spuneau că măsura este una bună, Radu Popa a prezis că o să ne confruntăm cu mari probleme dacă nu reglementăm așa cum trebuie piața și dacă nu începem să punem rapid bazele pe resursele proprii. Din păcate, câinii au fost dezlegați și este greu acum să îi mai prinzi. Într-o ultimă ieșire publică la DCNEWS, deputatul social-democrat atrage atenția asupra faptului că există riscul să intrăm într-o criză de energie pentru jumătate din consumatorii casnici.

„Vă spun o bombă acum, nu spune nimeni în România, pentru că nu e bine să spunem, e bine să stăm cu gunoiul sub preș, nu cumva să vadă cineva că este mizerie în casă. Azi, pentru jumătate din luna decembrie, în România, nu există energie pentru consumatorii casnici. De ce? Pentru că energia este vândută în avans, pentru că am pus un preț plafonat de 1.300 lei MW la furnizare. Energia a fost cumpărată cu prețurile din piață, mult peste 1300! L-am închis pe trader, în sensul că le-am luat sută la sută dacă ei vând în afară și le-am dat 2 la sută dacă vând în interior. (…) Nu vreau să fiu greșit înțeles. Nu iau apărarea traderilor, nu iau apărarea producătorilor. Eu ridic niște probleme pe cale să devină bombe. Este un comerciant, popular i se spune speculant. Asta face, cumpără ieftin și vinde scump. Dar este comerciant”, a precizat Radu Popa, în interviul acordat jurnalistului Bogdan Cheriac.

A mai spus parlamentarul că, de mai bine de două săptămâni, în România nu este deschisă nicio linie comercială pe piața energiei, nu se vinde nimic, nu se cumpără nimic.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT