Connect with us

POLITIC

PMP: Guvernul Dăncilă este guvernul ruşinii naţionale şi trebuie să plece!

Publicat

pe

Prezentă astăzi – 14 decembrie 2018 – la Târgovişte, Ioana Constantin – secretar general adjunct al Partidului Mişcarea Populară a punctat, în cadrul unei conferinţe de presă, motivele pentru care Guvernul Viorica Dăncilă trebuie să plece şi să lase loc unor oameni competenţi şi buni profesionişti să conducă România.

Din punctul de vedere al PMP, vorbim despre un „Guvern al ruşinii naţionale”. Prin urmare, chiar şi parlamentarii coaliţiei de la putere ar trebui să voteze moţiunea de cenzură depusă astăzi în Parlament de către partidele de opoziţie.

„Facem apel către parlamentarii PSD-ALDE, să voteze pentru căderea acestui guvern. Şi nici nu-i greu, fiindcă ei şi-au mai dat jos un guvern. Dacă ne aducem bine aminte, ei au avut o auto-moţiune de cenzură, unică probabil în această lume, să-ţi dai jos propriul guvern, Guvernul Grindeanu. Apoi, a venit Guvernul Tudose, pe care l-au… demisionat, căci domnul Tudose nu a demisionat, ci a fost demisionat de domnul Dragnea.

Ar fi bine ca parlamentarii PSD şi ALDE să voteze şi de această dată pentru căderea guvernului, care este un guvern al ruşinii naţionale. Este evident faptul că nu poţi, cu nişte oameni care sunt unii la limita analfabetizării, alţii extrem de dependenţi de domnul Dragnea, să faci performanţă pentru România, să preiei Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene de la 1 ianuarie şi să mai şi dezvolţi nişte politici pe termen lung în domenii extrem de importante, unde suferim în acest moment. De la educaţie la sănătate şi până la zona de justiţie şi economie”, a declarat Ioana Constantin.

Susţine secretarul general adjunct al PMP că Guvernul Dăncilă este, de fapt, Guvernul Dragnea 3 şi funcţionează după slide-urile lui Darius Vâlcov, un individ care are mari probleme cu justiţia.

„Nu-i Guvernul României. Este guvernul domnului Dragnea, pe persoană fizică. Domnul Dragnea, domnul Vâlcov, domnul Teodorovici dăunează democraţiei, dăunează dezvoltării acestei ţări. Trebuie să ne asigurăm că aceşti oameni vor pleca de la guvernare.

Moţiunea de cenzură este ultimul glonţ pe care îl avem pentru a nu merge la Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene cu acest guvern format din slugi ale lui Dragnea şi oameni aflaţi la limita alfabetizării.

Este foarte grav că am ajuns să fim o ţară condusă de Dragnea, Iordache, Vâlcov, Dăncilă, o ţară în care Guvernul României este făcut şi desfăcut după bunul plac al CEX-ului PSD. Nicăieri în Constituţia României nu scrie despre CEX-ul PSD, care face şi desface guverne. Nu scrie nicăieri în Constituţia României despre baronii care decid cine sunt miniştri”.

Ioana Constantin recunoaşte că momentul depunerii moţiunii de cenzură nu este cel mai bun. Au existat altele mai potrivite, însă nici opoziţia nu a funcţionat foarte bine!

„Suntem optimişti pentru că discutăm de vreo 12 voturi. Au existat discuţii şi cu cei de la UDMR, care s-au arătat mai flexibili. Poate vom reuşi şi vor înţelege că este important ca această moţiune de cenzură să treacă.

La nivelul partidelor de opoziţie vom putea să dăm atât un premier infinit mai bine pregătit decât doamna Dăncilă, cât şi miniştri mult mai bine pregătiţi”, a concluzionat Ioana Constantin – secretar general adjunct PMP.

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dâmboviţa

Deputat Radu Popa: Rețelele digitale sunt esențiale pentru integrarea eficientă a surselor regenerabile de energie

Publicat

pe

Deputatul PSD Radu Popa, de foarte multă vreme, atrage atenția asupra lucrurilor urâte care se întâmpla pe piața energiei, în procesul de retehnologizare a unor capacități de producție, de punere în valoare a unor rezerve de gaze naturale etc. Iată că acum ne aflăm într-o situație limită, generată de faptul că, după investițiile masive ale unor companii în unități de producere a energiei verzi, Electrica Distribuție nu ar fi capabilă să preia energia produsă de parcurile fotovoltaice. Lipsesc multe. Și, cum se obișnuiește la noi, mai marii companiilor controlate de stat constată aceste inconveniente tocmai acum.

Radu Popa, vicepreședinte al PSD Dâmbovița, consideră că, fără realizarea de investiții în digitalizarea rețelelor de transport a energiei electrice, România e condamnată să abandoneze sau cel puțin să limiteze sever accesul pe piața regenerabilelor.

„Aici ar trebui să fie rolul statului, să direcționeze strategic investițiile și să participe la planul de investiții pentru că, până la urmă, rețelele sunt ale Transelectrica, nu ale operatorilor. Digitalizarea rețelelor de transport a energiei electrice are un impact semnificativ asupra prețului energiei. Acest impact poate fi analizat prin prisma mai multor factori, inclusiv eficiența operațională, costurile de întreținere, fiabilitatea rețelei și integrarea surselor regenerabile.

Digitalizarea permite monitorizarea și controlul în timp real al rețelelor de transport, optimizând fluxurile de energie și reducând pierderile tehnice. Tehnologiile avansate, precum rețelele inteligente (smart grids) și Internet of Things (IoT), permit o gestionare mai eficientă a resurselor, conducând la costuri operaționale mai mici. Aceste economii se pot reflecta în prețuri mai scăzute pentru consumatori.

Tehnologiile digitale facilitează întreținerea predictivă și preventivă, reducând necesitatea intervențiilor de urgență și minimizând perioadele de întrerupere. Acest lucru contribuie la scăderea costurilor de întreținere și la creșterea duratei de viață a infrastructurii, aspecte care pot duce la stabilizarea sau chiar reducerea prețului energiei.

Prin digitalizare, rețelele de transport devin mai reziliente la perturbări și mai capabile să răspundă rapid la schimbările din cerere și ofertă. Fiabilitatea crescută a rețelei reduce riscul de întreruperi și asigură un flux constant de energie, ceea ce poate stabiliza prețurile pe termen lung.

Rețelele digitale sunt esențiale pentru integrarea eficientă a surselor regenerabile de energie, cum ar fi energia solară și eoliană, care au un caracter variabil și intermitent. Managementul eficient al acestor surse, facilită de digitalizare, poate duce la o creștere a proporției de energie regenerabilă în mixul energetic și, în consecință, la costuri mai mici de producție pe termen lung datorită scăderii costurilor de combustibil.

Digitalizarea contribuie la o mai mare transparență a pieței energiei, permițând consumatorilor să-și ajusteze consumul în funcție de prețurile dinamice și să participe la programe de răspuns la cerere. Aceasta poate conduce la o distribuție mai echitabilă a costurilor și la prețuri mai competitive.

În concluzie, digitalizarea rețelelor de transport a energiei electrice poate duce la o reducere a costurilor și, implicit, la prețuri mai scăzute pentru consumatori. Cu toate acestea, implementarea acestor tehnologii implică investiții inițiale semnificative, care pot influența prețurile pe termen scurt.

Aici este rolul ANRE să se asigure ca jocul e în favoarea economiei și a industriei. Pe termen lung, beneficiile economice și operaționale aduse de digitalizare pot compensa aceste costuri și pot contribui la stabilizarea sau scăderea prețurilor energiei”, a precizat deputatul PSD de Dâmbovița Radu Popa.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

POLITIC

Liderii europeni ai Internaționalei Socialiste s-au întâlnit la București

Publicat

pe

Senatorul Titus Corlățean a participat, săptămâna trecută, alături de președintele Marcel Ciolacu și de alți lideri naționali ai PSD, la reuniunea liderilor europeni din Internaționala Socialistă. Întâlnirea a avut loc la Palatul Parlamentului.

„Pedro Sanchez, premierul Socialist al Spaniei și lider al Internaționalei Socialiste, a fost prezent, cu un mesaj puternic de susținere, alături de ceilalți lideri social-democrați europeni, pentru PSD, în perspectiva competițiilor electorale prezidențiale și parlamentare care urmează în România.

Am discutat direct cu Pedro Sanchez cât de important este să fie finalizate rapid negocierile între guvernele social-democrate român și spaniol pentru recunoașterea dublei cetățenii românești și spaniole pentru comunitatea românească de peste un milion de oameni din Spania!

Românii care trăiesc în această țară nu vor mai fi obligați să renunțe la cetățenia română, dacă vor, în același timp, să dobândească și cetățenia spaniolă! Acest lucru va fi realizat de cele două guverne social-democrate până la sfârșitul acestui an”, a precizat Titus Corlățean.

Senatorul social-democrat a condus, alături de Chantal Kambiwa – coordonatorul general al Internaționalei Socialiste, reuniunea noului Comitet Europa al Internaționalei Socialiste, înființat la București.

„Au fost discuții foarte bune și o Declarație de la București adoptată cu această ocazie pentru susținerea extinderii UE cu statele din Balcani și respectiv Ucraina și Republica Moldova. La reuniunea organizată de PSD și IS la București au stat la aceeași masa și lideri greci ai PASOK, și respectiv turci ai CHP, și lideri social-democrați sârbi și respectiv din Albania și Kosovo. Lucrul ăsta spune multe despre capacitatea noastră de a genera dialog, cooperare și înțelegere între actori politici și națiuni cu relații adesea dificile din Balcani”, a mai spus președintele Comisiei de Politică Externă din cadrul Senatului României.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite