Connect with us

POLITIC

PMP: Guvernul Dăncilă este guvernul ruşinii naţionale şi trebuie să plece!

Publicat

pe

Prezentă astăzi – 14 decembrie 2018 – la Târgovişte, Ioana Constantin – secretar general adjunct al Partidului Mişcarea Populară a punctat, în cadrul unei conferinţe de presă, motivele pentru care Guvernul Viorica Dăncilă trebuie să plece şi să lase loc unor oameni competenţi şi buni profesionişti să conducă România.

Din punctul de vedere al PMP, vorbim despre un „Guvern al ruşinii naţionale”. Prin urmare, chiar şi parlamentarii coaliţiei de la putere ar trebui să voteze moţiunea de cenzură depusă astăzi în Parlament de către partidele de opoziţie.

„Facem apel către parlamentarii PSD-ALDE, să voteze pentru căderea acestui guvern. Şi nici nu-i greu, fiindcă ei şi-au mai dat jos un guvern. Dacă ne aducem bine aminte, ei au avut o auto-moţiune de cenzură, unică probabil în această lume, să-ţi dai jos propriul guvern, Guvernul Grindeanu. Apoi, a venit Guvernul Tudose, pe care l-au… demisionat, căci domnul Tudose nu a demisionat, ci a fost demisionat de domnul Dragnea.

Ar fi bine ca parlamentarii PSD şi ALDE să voteze şi de această dată pentru căderea guvernului, care este un guvern al ruşinii naţionale. Este evident faptul că nu poţi, cu nişte oameni care sunt unii la limita analfabetizării, alţii extrem de dependenţi de domnul Dragnea, să faci performanţă pentru România, să preiei Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene de la 1 ianuarie şi să mai şi dezvolţi nişte politici pe termen lung în domenii extrem de importante, unde suferim în acest moment. De la educaţie la sănătate şi până la zona de justiţie şi economie”, a declarat Ioana Constantin.

Susţine secretarul general adjunct al PMP că Guvernul Dăncilă este, de fapt, Guvernul Dragnea 3 şi funcţionează după slide-urile lui Darius Vâlcov, un individ care are mari probleme cu justiţia.

„Nu-i Guvernul României. Este guvernul domnului Dragnea, pe persoană fizică. Domnul Dragnea, domnul Vâlcov, domnul Teodorovici dăunează democraţiei, dăunează dezvoltării acestei ţări. Trebuie să ne asigurăm că aceşti oameni vor pleca de la guvernare.

Moţiunea de cenzură este ultimul glonţ pe care îl avem pentru a nu merge la Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene cu acest guvern format din slugi ale lui Dragnea şi oameni aflaţi la limita alfabetizării.

Este foarte grav că am ajuns să fim o ţară condusă de Dragnea, Iordache, Vâlcov, Dăncilă, o ţară în care Guvernul României este făcut şi desfăcut după bunul plac al CEX-ului PSD. Nicăieri în Constituţia României nu scrie despre CEX-ul PSD, care face şi desface guverne. Nu scrie nicăieri în Constituţia României despre baronii care decid cine sunt miniştri”.

Ioana Constantin recunoaşte că momentul depunerii moţiunii de cenzură nu este cel mai bun. Au existat altele mai potrivite, însă nici opoziţia nu a funcţionat foarte bine!

„Suntem optimişti pentru că discutăm de vreo 12 voturi. Au existat discuţii şi cu cei de la UDMR, care s-au arătat mai flexibili. Poate vom reuşi şi vor înţelege că este important ca această moţiune de cenzură să treacă.

La nivelul partidelor de opoziţie vom putea să dăm atât un premier infinit mai bine pregătit decât doamna Dăncilă, cât şi miniştri mult mai bine pregătiţi”, a concluzionat Ioana Constantin – secretar general adjunct PMP.

POLITIC

Titus Corlățean, întâlniri la nivel înalt la Forumul de Securitate de la Washington DC

Publicat

pe

Titus Corlățean, președintele Comisiei de Politică Externă a Senatului României, participă zilele acestea, alături de alți parlamentari români, la Forumul de Securitate desfășurat la Washington DC, la sediul Congresului American. Fostul ministru de Externe al României a avut o serie de dialoguri cu reprezentanți de seamă ai Înaltului For Legislativ american.

Titus Corlățean a primit din partea Amiralului în retragere James Foggo, senior Fellow CNAS și Decan al Centrului pentru Strategie Maritimă, ca semn de prețuire și prietenie, efigia „Navy League of the United States”.

A precizat senatorul român că s-a simțit extrem de onorat de gestul făcut de demnitarul american. James Foggo i-a vorbit senatorului Corlățean și despre colaborarea excelentă pe care a avut-o anterior cu militarii români și cu generalul Nicolae Ciucă, actualul premier al României.

Titus Corlățean a abordat, în intervenția sa la Forumul de Securitate, două teme deosebit de importante pentru securitatea și politica europeană.

„Rolul și contribuția României, alături de SUA și Aliați, în gestionarea crizei din regiunea noastră generată de agresiunea militară a Rusiei împotriva Ucrainei” și „Problema răspunderii în relațiile internaționale pentru crima de agresiune comisă de Rusia” care, așa după cum a subliniat senatorul PSD, „creează un precedent periculos pentru întreaga Umanitate. A mai spus Titus Corlățean că este necesară înființarea unei curți penale internaționale ad-hoc, care să sancționeze crima de agresiune.

„Conferința cu „think tank”-urile americane, „laboratoarele” neguvernamentale de analiză și elaborare de strategii pentru instituțiile și decidenții politici și din administrația americană a fost o provocare și, în același timp, o reușită. În calitate de „keynote speaker”, alături de alți colegi din delegația României deplasată la Washington, am putut transmite direct evaluările și interesele României în regiunea Mării Negre și în relația bilaterală cu SUA, iar reacțiile, comentariile și întrebările americane au fost numeroase și extrem de interesante. Ca dovadă a interesului american pentru ceea ce reprezintă țară noastră și pentru rolul său în regiune”, a mai adăugat Titus Corlățean – președintele Comisiei de Politică Externă din cadrul Senatului României.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

Dâmboviţa

Radu Popa, deputat: Rolul unor lideri este să îndrume, prin comportament și poziționare, mersul corect, etic și moral al societății

Publicat

pe

Deputatul Radu Popa a scris, pe pagina sa de Facebook, un text foarte inspirat despre ceea ce se întâmplă acum în România, despre corupția care și-a întins tentaculele peste instituțiile de bază ale statului român, despre joaca unora, pentru bani mulți, cu sănătatea românilor. Mai înfierează deputatul Popa extremismul care înmugurește tolerat și susținut tocmai de bubele din societate. Extremism care, spune parlamentarul, încearcă să se ascundă sub mantia unui fals patriotism. A mai vorbit Radu Popa și despre indiferența manifestată de unii de la vârf, pentru care problematica națională și subiectele care ard sunt vax. Sunt interesați mai mult de propriul confort. Nu sunt deranjați și nu deranjează!

„În ultimele zile, România a traversat câteva situații cu impact major asupra societății: corupția mascată de la Romarm și apariția unei liste publice a așa-zișilor filoruși, unde apar nume importante din spațiul public, personalități marcante ale vieții publice, lideri de opinie, parlamentari etc. În primul caz, detonarea încrederii în sistemul sanitar prin sabotarea echipării cu materiale medicale în plină criză sanitară este extrem de grav. Dăunează grav sănătății publice, dacă îmi permiteți.

În al doilea caz, asistăm la escaladarea discursului extremist pentru că apariția unei astfel de liste oferă prilej de amplificare și de exacerbare a discursului extremist și naționalist. Patriotismul nu e naționalist. E o pânză făcută din gloria trecutului peste care se sudează mătasea ideilor prezentului și este apanajul omului inteligent. Mătasea nu e un element contodent, ci poate să fie un bun pretext de bună-dispoziție psihică. La noi, însă mulți tac. Putem bănui de ce.

Am făcut un tur de orizont printre personalitățile publice care populează viața noastră județeană și am văzut cum pentru mulți, subiectele de mai sus pur și simplu nu există! Probabil, sub greutatea funcțiilor și sub asediul mai multor idei luminoase ei au fost acaparați de alte realități. Dar rolul unor lideri tocmai acesta este: să îndrume-prin comportament și poziționare-mersul corect, etic și moral al sociețății care le-a dat prima scenă. Altfel, unii semeni pot cădea ușor în capcana de a confunda civilizația cu confortul și, în final, asta să ducă la construirea și promovarea unor modele false. Însă, o astfel de eroare ar avea ca rezultat promovarea unor oameni care nu numai că nu știu ce să facă cu propria lor existență dar au tendința să impună-prin acceptare tacită-alte modele greșite.

Sociologul francez Bourdieu a studiat aceste comportamente și a construit un tipar. El a denumit acest comportament ”violența simbolică” și reprezintă un cadru în care cetățenii dintr-o anume categorie sunt dominați de alții dintr-o categorie dominantă. Puterea celor care domină ”se exercită cu consimțământul inconștient al persoanei care o suferă și care ascunde relațiile de putere care stau la baza relației în care este configurată” după cum spune Bourdieu.

Pe baza cercetării, el apreciază că ”strâns legate de violența simbolică sunt, prin urmare, conceptele de habitus, procesul prin care are loc reproducerea culturală și naturalizarea anumitor comportamente și valori, și de încorporare, procesul prin care relațiile simbolice au efecte directe asupra corpului subiecților sociali”.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats