Connect with us

ACTUALITATE

Direcţia Silvică Dâmboviţa are pe stoc lemne de foc pentru populaţie. VIDEO

Publicat

pe

Suntem în plină iarnă. Nevoia de combustibili destinaţi încălzirii locuinţelor, în special în mediul rural, este mare în această perioadă. Costel Preda, directorul Direcţiei Silvice Dâmboviţa, ne-a informat că, în judeţ, nu există o criză a lemnului de foc. Atunci când s-au mai vehiculat informaţii de acest tip în spaţiul public, a fost vorba despre dezinformări. Unitatea pe care o coordonează dispune în momentul de faţă de stocuri importante de material lemnos, circa 10.000 mc, iar programul de exploatare cu scopul de a satisface nevoile populaţiei continuă şi în lunile ianuarie şi februarie 2019, astfel încât eventualele cereri venite din partea cetăţenilor sau unităţilor administrativ-teritoriale să fie onorate rapid.

Lemnul de foc, ne-a precizat Costel Preda, se valorifică la un preţ mediu de 224 lei/mc fără TVA, livrat la drum auto, adică, solicitanţii trebuie să meargă în pădure, cu mijloacele de transport personale sau închiriate, acolo unde există parchetele de exploatare. Evident, dacă vrei să achiziţionezi lemnul din depozite aflate în apropierea oraşelor sau să-ţi fie adus acasă, costurile sunt mai mari. De asemenea, preţul la materialul lemnos de esenţă tare, respectiv stejar sau fag, este mai ridicat, valorificându-se la aproximativ 300 de lei/mc (fără TVA).

Directorul Costel Preda îi sfătuieşte pe cetăţeni ca, atunci când au nevoie de lemn de foc, să se adreseze cu încredere primăriilor, ocoalelor silvice sau direct la sediul Direcţiei Silvice pentru rezolvarea acestor probleme.

ACTUALITATE

Patru candidați pentru șefia CJAS Dâmbovița

Publicat

pe

Astăzi – 6 mai 2021, s-a dat startul la schimbarea, prin concurs, a managerilor Caselor Județene de Asigurări de Sănătate. Din cei 60 de candidați admiși după selecția dosarelor, doar 33 au intrat în examen, de la ora 10:00. Acesta s-a desfășurat în amfiteatrul Spitalului Universitar de Urgență din București.

Sunt județe unde au fost înscriși mai mulți candidați pentru postul de director CJAS. Dâmbovița reprezintă o surpriză în acest sens, fiind reprezentată la această primă etapă a concursului de patru candidați. După testul scris, în termen de patru zile lucrătoare, concurenții vor susține la sediul CNAS un interviu. Președintele acestei instituții, Adrian Gheorghe, ne asigură că a fost organizat un concurs transparent, fără discriminare pe criterii politice sau de altă natură.

Conducerea CNAS susține că vor fi promovați doar acei candidați care au abilități de planificare, organizare, coordonare și control.

În Dâmbovița, la concurs s-au înscris: Cristina Sima – fost șef Compartiment juridic și patrimoniu în cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgoviște, Niculina Sandu – fost manager general CJAS Dâmbovița, Liliana Temergan – angajat CJAS Dâmbovița și Zamfira Ana Maria Dragotă – farmacistă, fiica patronului de la Popasul turistic Șipot din Moroeni, membră în Consiliul de Administrație al Spitalului Județean de Urgență din Târgoviște.

Citește în continuare

ACTUALITATE

10 mai 2021: Start recensământul general agricol

Publicat

pe

În perioada 10 mai – 31 iulie 2021, se va desfășura, în toate utilitățile administrativ-teritoriale din România, recensământul general agricol, cu an de referință 2020. Informațiile vor fi colectate de la utilizatorii suprafețelor agricole și/sau deținătorii de animale.

La nivelul județului Dâmbovița, vor fi recenzate peste 116.000 de exploatații fără personalitate juridică și peste 1.000 de exploatații cu personalitate juridică – ne informează Comisia Județeană condusă de prefectul Aurelian Popa. Participarea la recensământ și furnizarea de informații corecte și complete sunt obligatorii, sub sancțiunea amenzii.

Recensământul general agricol – runda 2020 va evidenția schimbările intervenite de la cel din 2010. Este primul recensământul care se realizează prin intermediul unui chestionar electronic instalat pe un echipament informatic portabil. Informațiile colectate au caracter strict confidențial și vor fi anonimizate imediat după întrarea în sistem.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT