Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

Direcţia Silvică Dâmboviţa are pe stoc lemne de foc pentru populaţie. VIDEO

Publicat

pe

Suntem în plină iarnă. Nevoia de combustibili destinaţi încălzirii locuinţelor, în special în mediul rural, este mare în această perioadă. Costel Preda, directorul Direcţiei Silvice Dâmboviţa, ne-a informat că, în judeţ, nu există o criză a lemnului de foc. Atunci când s-au mai vehiculat informaţii de acest tip în spaţiul public, a fost vorba despre dezinformări. Unitatea pe care o coordonează dispune în momentul de faţă de stocuri importante de material lemnos, circa 10.000 mc, iar programul de exploatare cu scopul de a satisface nevoile populaţiei continuă şi în lunile ianuarie şi februarie 2019, astfel încât eventualele cereri venite din partea cetăţenilor sau unităţilor administrativ-teritoriale să fie onorate rapid.

Lemnul de foc, ne-a precizat Costel Preda, se valorifică la un preţ mediu de 224 lei/mc fără TVA, livrat la drum auto, adică, solicitanţii trebuie să meargă în pădure, cu mijloacele de transport personale sau închiriate, acolo unde există parchetele de exploatare. Evident, dacă vrei să achiziţionezi lemnul din depozite aflate în apropierea oraşelor sau să-ţi fie adus acasă, costurile sunt mai mari. De asemenea, preţul la materialul lemnos de esenţă tare, respectiv stejar sau fag, este mai ridicat, valorificându-se la aproximativ 300 de lei/mc (fără TVA).

Directorul Costel Preda îi sfătuieşte pe cetăţeni ca, atunci când au nevoie de lemn de foc, să se adreseze cu încredere primăriilor, ocoalelor silvice sau direct la sediul Direcţiei Silvice pentru rezolvarea acestor probleme.

ACTUALITATE

Medicii au fost găsiţi vinovaţi de moartea lui Ştefan, băieţelul mort la Sanador

Publicat

pe

Colegiul Medicilor din România a finalizat ancheta în cazul copilului mort la spitalul privat Sanador. Concluzia este că medicii au greşit şi nu au supravegheat cum ar fi trebuit copilul, postoperator. Medicii au primit însă doar un vot de blam, din partea Colegiului. Decizia poate fi contestată în termen de 15 zile – potrivit Antena3.

Reamintim că, în luna octombrie 2018, Ştefan Alexandru, nepotul de 1 an şi 10 luni al colegei noastre, doamna Mariana Ionescu – redactor şef la Cronica de Găeşti, a murit subit, după o intervenţie chirurgicală banală efectuată în spitalul privat Sanador, din Bucureşti.

În luna ianuarie, Institutul Naţional de medicină Legală a concluzionat că Ştefan, a murit întrucât a suferit o hemoragie internă după ce i-a fost „ciupită” o arteră în timpul operaţiei. Practic, băieţelul a sângerat lent ore în şir, perioadă în care medicii nu au intervenit, deşi mama băieţelului, Andreea Duţă, a anunţat că se petrece ceva ciudat cu copilul ei.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Sala de spectacole „Lumina” va fi redată argeşenilor în luna aprilie

Publicat

pe

Centrul Cultural Judeţean Argeş va reda publicului, la jumătatea lunii aprilie, încă un edificiu cu mare însemnătate pentru viaţa artistică locală, abandonat după 1989: Sala „Lumina”. Lucrările de reparații și modernizare sunt în faza de finalizare. Reamintim că instituţia a reabilitat şi grădina de vară din centrul municipiului Piteşti.

„Având avantajul propriei săli de spectacole, Centrul Cultural Județean Argeș va pune în scenă nu mai puțin de opt premiere, spectacole cu caracter inovativ și care ne dorim să fie apreciate de publicul cunoscător și captivante pentru cel tânăr.

Fanfara «Argeșul» (o premieră), Secția «Doina Argeșului» (două premiere), Secția «Divertisment» (patru premiere) și Corul «Ars Nova» (o premieră) vor veni anul acesta în fața publicului cu interpretări inedite și cu multe surprize”, se arată într-un comunicat remis de Centrul Cultural Judeţean Argeş.

Spectacolul extraordinar de inaugurare a Sălii „Lumina” se va intitula „Spune, Argeșule, Spune!”.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Weberror: Conținutul este protejat!!