Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

Direcţia Silvică Dâmboviţa are pe stoc lemne de foc pentru populaţie. VIDEO

Publicat

pe

Suntem în plină iarnă. Nevoia de combustibili destinaţi încălzirii locuinţelor, în special în mediul rural, este mare în această perioadă. Costel Preda, directorul Direcţiei Silvice Dâmboviţa, ne-a informat că, în judeţ, nu există o criză a lemnului de foc. Atunci când s-au mai vehiculat informaţii de acest tip în spaţiul public, a fost vorba despre dezinformări. Unitatea pe care o coordonează dispune în momentul de faţă de stocuri importante de material lemnos, circa 10.000 mc, iar programul de exploatare cu scopul de a satisface nevoile populaţiei continuă şi în lunile ianuarie şi februarie 2019, astfel încât eventualele cereri venite din partea cetăţenilor sau unităţilor administrativ-teritoriale să fie onorate rapid.

Lemnul de foc, ne-a precizat Costel Preda, se valorifică la un preţ mediu de 224 lei/mc fără TVA, livrat la drum auto, adică, solicitanţii trebuie să meargă în pădure, cu mijloacele de transport personale sau închiriate, acolo unde există parchetele de exploatare. Evident, dacă vrei să achiziţionezi lemnul din depozite aflate în apropierea oraşelor sau să-ţi fie adus acasă, costurile sunt mai mari. De asemenea, preţul la materialul lemnos de esenţă tare, respectiv stejar sau fag, este mai ridicat, valorificându-se la aproximativ 300 de lei/mc (fără TVA).

Directorul Costel Preda îi sfătuieşte pe cetăţeni ca, atunci când au nevoie de lemn de foc, să se adreseze cu încredere primăriilor, ocoalelor silvice sau direct la sediul Direcţiei Silvice pentru rezolvarea acestor probleme.

ACTUALITATE

„Suflet şi culoare”, expoziţie de pictură la muzeul de Istorie din Târgovişte

Publicat

pe

Miercuri – 26 iunie 2019, la Muzeul de Istorie din Târgovişte, va fi vernisată, începând cu ora 13:00, expoziţia de pictură „Suflet şi culoare”, semnată de artistul plastic Teodor Vişan, câştigător a numeroase premii şi distincţii, între care Premiul Municipiului Galaţi (2010), „Personalitatea Culturală a Anului” – premiu acordat de redacţiile publicaţiilor „Realitatea” şi „Realitatea în diaspora” (2010), Premiul I la Festivalul Internaţional de Artă de la Moscova (1987) și Premiul I la Salonul Artelor din Bucureşti (1986).

Născut la Galaţi pe 31 ianuarie 1943, Teodor Vişan este absolvent al Facultăţii de Artă – secţia pictură a Universităţii „Dunărea de Jos”. Expune în cadrul Uniunii Artiștilor Plastici, filiala Galaţi începând cu anul 1967, iar din 1983 participă la majoritatea expoziţiilor republicane bienale de pictură şi grafică. A deschis peste 40 de expoziţii personale în ţară şi în străinătate (Anglia, Belgia, Franţa, Cehia). Realizează și afișe, postere sau ilustraţii de carte.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Program prelungit la Paşapoarte, până în data de 16 august

Publicat

pe

Conducerea Ministerului Afacerilor Interne a decis să prelungească programul zilnic de lucru cu publicul al structurilor teritoriale de paşapoarte, pe perioada verii, pentru a reduce aglomeraţia.

La nivelul judeţului Dâmboviţa, ghişeele Serviciului Public Comunitar pentru Eliberarea și Evidența Pașapoartelor Simple vor fi deschise între orele 08:30-18:30, până în data de 16 august.

Reamintim că solicitanţii au şi posibilitatea de a se programa online, pe site-ul https://www.epasapoarte.ro.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Weberror: Conținutul este protejat!!