Conectați-vă cu noi

Dâmboviţa

Senatorul Ţuţuianu spune că moţiunea de cenzură este doar un joc de imagine! VIDEO

Publicat

pe

Adrian Ţuţuianu, fost preşedinte al PSD Dâmboviţa, acum senator independent, chiar dacă a fost eliminat din partid de Liviu Dragnea într-un mod aproape fanariot, nu este de acord cu moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă, care va fi votată mâine în plenul reunit al Parlamentului.

Moţiunea de cenzură vehiculată de opziţie nu vine cu soluţii concrete, cu un program de guvernare, cu oamenii pregătiţi să-şi asume responsabilitatea guvernării ţării. Totul are doar iz de joc de imagine – spune Ţuţuianu.

„Am criticat dur mandatul dat în alb lui Liviu Dragnea, privind desemnarea primului candidat la funcţia de prim-ministru. Nu pot da un mandat în alb lui Ludovic Orban. Nu am auzit în spaţiul public care îi este proiectul de după eventuala dărâmare a Guvernului. Cine va fi prim-ministru, care vor fi miniştrii, care este programul de guvernare, care este majoritatea parlamentară ce ar susţine un guvern”, a precizat Adrian Ţuţuianu.

 

Senatorul a mai spus că a avut în ultimul timp nenumărate discuţii cu alegătorii săi din Dâmboviţa. Oamenii i-au expus, sincer, o serie de nemulţumiri la adresa guvernării PSD-ALDE, justificate, cum ar fi modul în care funcţionează guvernarea, calităţile personale ale membrilor Executivului, managementul politic dezastruos practicat de Liviu Dragnea şi acoliţii săi din cercul restrâns al puterii şi, cu toate acestea, cetăţenii resping ideea unui Guvern PNL-USR-PMP, la care să se adauge şi alţii.

„În opinia mea, semnatarii moţiunii de cenzură nu îşi doresc ca aceasta să treacă. Ei fac doar un exerciţiu de imagine, neconvingător. Nici preşedintele României, Klaus Iohannis, nu îşi doreşte în anul 2019 un guvern PNL-USR. Experienţa Guvernului Cioloş s-a dovedit dezastruoasă pentru competiţia de la alegerile parlamentare din 2016. Eu cred că, în 2019, domnul Iohannis are nevoie de adversari facili. De un Liviu Dragnea vulnerabilizat şi urât de marea majoritate a populaţiei, un candidat necredibil din partea PSD la funcţia de preşedinte al României şi de un guvern lipsit de personalităţi marcante, credibile, care să poată ridica scorul PSD”, a declarat Adrian Ţuţuianu.

Fostul vicepreşedinte al Senatului României este ferm convins că nu vor fi strânse mai mult de 180 de voturi pentru moţiune, în condiţiile în care este nevoie de 233 de voturi pentru ca Guvernul Viorica Dăncilă să pice.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dâmboviţa

Femeie atacată pe o stradă din Târgovişte. Individul a fost prins

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ (Sursa: https://specialarad.ro)

Poliţiştii târgovişteni de la Investigaţii Criminale l-au depistat şi reţinut pe bărbatul care, în cursul nopţii de 24 iunie, a atacat o femeie care se deplasa pe o stradă din municipiu şi a încercat, prin acte de violenţă, să-i sustragă poşeta.

Individul, în vârstă de 33 de ani, va fi prezentat, astăzi, Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgoviște cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tentativă de tâlhărie calificată şi tâlhărie calificată, întrucât oamenii legii au stabilit că a pătruns şi în locuinţa unui bărbat căruia i-a sustras, prin ameninţări, un televizor. Bunul a fost recuperat şi predat părţii vătămate.

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Primăria Târgovişte implementează proiecte cu finanţare nerambursabilă de peste 100 de milioane de euro

Publicat

pe

Proiectul de reabilitare, extindere şi modernizare a creşei nr. 14 din Târgovişte, demarat în urmă cu 4 luni, a prins contur. Primarul Daniel Cristian Stan, care a efectuat în această dimineaţă o nouă vizită pe şantier, s-a declarat mulţumit de ritmul şi calitatea lucrărilor. Edilul este convins că investiţia, în valoare de 4 milioane de lei, ar putea fi finalizată anul acesta, adică înainte de termen, dacă nu vor fi probleme în ceea ce priveşte condiţiile meteo. Cu siguranţă însă vor fi gata grădiniţele 13 şi 15.

„Spre deosebire de alte proiecte pe care le-am avut la nivelul municipiului Târgovişte, unde am întâmpinat probleme cu constructorii, de data aceasta, cel puţin pe zona de infrastructură educaţională, în urma licitaţiilor au rezultat nişte constructori care îşi fac treaba, sunt serioşi şi au disponibilitatea financiară de a duce aceste lucrări, în condiţiile în care şi decontările merg foarte rapid. Până la aceste investiţii pe zona de infrastructură educaţională, care sunt fără precedent la nivelul municipiului, nu am văzut macarale de tipul acesta în Târgovişte”, a precizat primarul Daniel Cristian Stan.

Edilul a anunţat că, în scurt timp, vor debuta lucrările şi la Grădiniţa nr. 8 – Rază de Soare, care este cea mai mare din judeţul Dâmboviţa şi una dintre cele mai mari din România. După aceea, va mai rămâne să demareze un singur proiect care vizează reabilitarea şi modernizarea infrastructurii educaţionale din municipiul Târgovişte, cel de la creşa nr. 2. Cu alte cuvinte, administraţia publică locală şi-a atins toate obiectivele stabilite în acest domeniu.

„În continuare, aşteptăm semnarea contractului de finanţare pe ceea ce înseamnă transportul public, pe proiectul de mobilitate urbană. Este cel mai mare proiect pe fonduri europene pe care municipalitatea l-a implementat vreodată la nivelul moraşului Târgovişte şi va fi un rezultat spectaculos, atât pe zona de transport public, cât şi pe ceea ce înseamnă infrastructura specifică transportului public şi culoarele de transport public.

De asemenea, aşteptăm semnarea contractelor de finanţare pe ceea ce înseamnă iluminatul public, reabilitare termică, parcul de la UM Gară, parcul de lângă Complexul Turistic de Nataţie şi pe ceea ce înseamnă extinderea Parcului Chindia cu un skatepark. Iată că, deşi avem multe proiecte în derulare, mai sunt încă foarte multe investiţii care urmează să debuteze. La o parte din acestea, avem licitaţiile finalizate. Asta înseamnă că vom începe lucrările imediat ce vom semna contractele de finanţare”, a declarat primarul municipiului Târgovişte.

În total, administraţia locală are proiecte cu finanţare nerambursabilă în valoare de peste 100 de milioane de euro (inclusiv cele pentru care se aşteaptă semnarea contractelor de finanţare), din care aproximativ 50 de milioane de euro sunt pentru reabilitarea, extinderea şi modernizarea infrastructurii educaţionale.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Weberror: Conținutul este protejat!!