Conectați-vă cu noi

Dâmboviţa

Senatorul Ţuţuianu spune că moţiunea de cenzură este doar un joc de imagine! VIDEO

Publicat

pe

Adrian Ţuţuianu, fost preşedinte al PSD Dâmboviţa, acum senator independent, chiar dacă a fost eliminat din partid de Liviu Dragnea într-un mod aproape fanariot, nu este de acord cu moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă, care va fi votată mâine în plenul reunit al Parlamentului.

Moţiunea de cenzură vehiculată de opziţie nu vine cu soluţii concrete, cu un program de guvernare, cu oamenii pregătiţi să-şi asume responsabilitatea guvernării ţării. Totul are doar iz de joc de imagine – spune Ţuţuianu.

„Am criticat dur mandatul dat în alb lui Liviu Dragnea, privind desemnarea primului candidat la funcţia de prim-ministru. Nu pot da un mandat în alb lui Ludovic Orban. Nu am auzit în spaţiul public care îi este proiectul de după eventuala dărâmare a Guvernului. Cine va fi prim-ministru, care vor fi miniştrii, care este programul de guvernare, care este majoritatea parlamentară ce ar susţine un guvern”, a precizat Adrian Ţuţuianu.

 

Senatorul a mai spus că a avut în ultimul timp nenumărate discuţii cu alegătorii săi din Dâmboviţa. Oamenii i-au expus, sincer, o serie de nemulţumiri la adresa guvernării PSD-ALDE, justificate, cum ar fi modul în care funcţionează guvernarea, calităţile personale ale membrilor Executivului, managementul politic dezastruos practicat de Liviu Dragnea şi acoliţii săi din cercul restrâns al puterii şi, cu toate acestea, cetăţenii resping ideea unui Guvern PNL-USR-PMP, la care să se adauge şi alţii.

„În opinia mea, semnatarii moţiunii de cenzură nu îşi doresc ca aceasta să treacă. Ei fac doar un exerciţiu de imagine, neconvingător. Nici preşedintele României, Klaus Iohannis, nu îşi doreşte în anul 2019 un guvern PNL-USR. Experienţa Guvernului Cioloş s-a dovedit dezastruoasă pentru competiţia de la alegerile parlamentare din 2016. Eu cred că, în 2019, domnul Iohannis are nevoie de adversari facili. De un Liviu Dragnea vulnerabilizat şi urât de marea majoritate a populaţiei, un candidat necredibil din partea PSD la funcţia de preşedinte al României şi de un guvern lipsit de personalităţi marcante, credibile, care să poată ridica scorul PSD”, a declarat Adrian Ţuţuianu.

Fostul vicepreşedinte al Senatului României este ferm convins că nu vor fi strânse mai mult de 180 de voturi pentru moţiune, în condiţiile în care este nevoie de 233 de voturi pentru ca Guvernul Viorica Dăncilă să pice.

Dâmboviţa

Un TIR încărcat cu citrice s-a răsturnat pe DN 61, în oraşul Găeşti

Publicat

pe

Accident rutier, în această dimineaţă, în faţa Parchetului Găeşti, judeţul Dâmboviţa! Un TIR încărcat cu citrice s-a răsturnat se pare din cauza faptului că şoferul nu a adaptat viteza la condiţiile de drum: curbă şi polei.

Din fericire, bărbatul a scăpat nevătămat, însă o parte din marfă s-a împrăştiat pe carosabil. Circulaţia pe DN 61, Găeşti – Ghimpaţi – Giurgiu, se desfăşoară alternativ, pe un singur sens de mers, până la sosirea maşinii de tractare şi repunerea autovehicului pe roţi.

Citește în continuare

Dâmboviţa

Ţuţuianu, senator: Preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa va fi exclus din PSD!

Publicat

pe

Senatorul Adrian Ţuţuianu, fost preşedinte al PSD Dâmboviţa, exclus din partid la ordinul lui Liviu Dragnea, nu a anunţat, în cadrul conferinţei de presă din această dimineaţă, ce parcurs politic va urma, aşa cum se aşteptau foarte mulţi.

Demnitarul a ales, ca şi la precedentele întâlniri cu reprezentanţii mass-media, să analizeze stadiul de implementare al proiectelor pentru care s-a zbătut când s-a aflat la şefia PSD Dâmboviţa, despre care spune că se pierd din cauza neimplicării noii conduceri. De asemenea, Adrian Ţuţuianu a taxat, din nou, comportamentul pe care-l manifestă Rovana Plumb faţă de unii dintre parlamentari şi în relaţia cu primarii şi preşedintele Consiliului Judeţean.

„Am urmărit ce s-a întâmplat la întâlnirile zonale. Concluzii. Este aproape hilar efortul doamnei Plumb de a mima implicarea în viaţa organizaţiei PSD Dâmboviţa. Totdeauna implicarea doamnei Plumb a fost minimă şi neimportantă. Mai mult făcea act de prezenţă, decât să sprijine.

Mesajele transmise sunt ridicole. Ne preocupă judeţul. Facem treabă împreună, unitate, pace, chestiuni propagandistice, care n-au legătură cu ce se întâmplă în judeţ. Nu există niciun fel de preocupare, decât cea pentru postul de europarlamentar.

Este revoltător şi contrar legii mesajul pe care-l transmite doamna Plumb primarilor, de a-l ocoli pe preşedintelele Consiliului Judeţean Dâmboviţa şi a se adresa consilierului Sandu Oprea. Comănescu este cel care are responsabilitatea proiectelor acestui judeţ! Ce face doamna Plumb este o instigare la încălcarea legii.

Este inacceptabil şi modul cum se comportă Rovana Plumb cu unii dintre parlamentarii PSD – Carmen Holban, Oana Vlăducă, Titus Corlăţean, pe care i-a dat afară din sală. Este impardonabil. Aşa ceva nu s-a întâmplat în istoria organizaţiei. O clică, o camarilă fără legalitate încearcă să acapareze această organizaţie care a fost una de frunte a PSD. Mă aşteptam ca ceilalţi parlamentari să manifeste respect faţă de colegii lor şi să aibă o reacţie. Mă aşteptam ca domnul Cristian Stan să aibă respectul necesar faţă de cele două colege care au muncit cu el în Târgovişte”, a declarat senatorul Adrian Ţuţuianu.

A mai spus fostul lider al PSD Dâmboviţa că preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Daniel Comănescu, va fi exclus din PSD, întrucât Rovana Plumb trebuie „să-şi plătească datoriile faţă de cei care o ajută în demersul de a acapara organizaţia”.

„Dacă aş putea să-i dau un sfat domnului Comănescu, i-aş spune să iasă cu curaj în faţa opiniei publice şi să spună ce face la Consiliul Judeţean. La întâlniri, el nu a putut să vorbească, a fost scos din sală.

Domnul Comănescu are obligaţia de a asigura funcţionarea Consiliului Judeţean în parametri optimi. Are obligaţia să pregătească bugetul, să urmărească realizarea proiectelor cu finanţare europeană, să deruleze proceduri de achiziţie publică…

I-aş mai spune domnului Comănescu să nu se lase timorat. Dacă-l exclud, se dă semnalul că, în PSD Dâmboviţa, nu poţi avea altă opinie decât cea a camarilei”, a concluzionat senatorul Ţuţuianu.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Weberror: Conținutul este protejat!!