Conectați-vă cu noi

Dâmboviţa

Deputatul Corneliu Ştefan, bilanţ la 2 ani de guvernare PSD-ALDE

Publicat

pe

Deputatul PSD de Dâmboviţa Corneliu Ştefan a prezentat, astăzi – 21 decembrie 2018, în cadrul unei conferinţe de presă, un bilanţ la 2 ani de guvernare PSD-ALDE. La întâlnirea cu reprezentanţii mass-media au participat, de asemenea, deputatele Claudia Gilia, Carmen Holban şi Oana Vlăducă.

Corneliu Ştefan a punctat câteva dintre cele mai importante legi şi măsuri care au fost adoptate după alegerile din decembrie 2016:
– Salariul minim net a crescut de la 926 lei la 1.263 lei începând cu 1 ianuarie 2019 (1.414 lei pentru angajaţii cu studii superioare)
– Punctul de pensie a fost majorat cu 26%
– Impozitul pe venit a fost diminuat la 10% pentru salariaţi
– Salarii mai mari pentru medici, comparabile cu cele din Europa
– Venituri mai mari pentru profesori, personalul din administraţie şi din sistemul de apărare şi ordine publică
– Au fost eliminate contribuţiile de asigurări de sănătate pentru toţi pensionarii
– Neimpozitarea pensiilor sub 2.000 de lei
– România a atins cea mai mare creştere economică din Europa
– 10.000 de locuri de muncă noi create numai în anul 2018
– România a atras fonduri europene de aproximativ 6,4 miliarde de euro
– Înfiinţarea a peste 7.000 de firme, în 2017, prin Programul StartUp Nation. Urmează a doua ediţie
– Mii de proiecte finanţate prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală: asfaltare, canalizare, apă, şcoli, grădiniţe
– Cotă redusă de TVA (5%) în turism, plus tichete de vacanţă
– A fost dublat fondul de burse, iar studenţii au transport gratuit pe CFR
– S-au adoptat legi esenţiale pentru ţară: Legea salarizării unice, Legea pensiilor, Legea parteneriatului public-privat, Legea prevenţiei şi a reformei fiscale, Legile justiţiei, Legea offshore etc.

ACTUALITATE

Medicii au fost găsiţi vinovaţi de moartea lui Ştefan, băieţelul mort la Sanador

Publicat

pe

Colegiul Medicilor din România a finalizat ancheta în cazul copilului mort la spitalul privat Sanador. Concluzia este că medicii au greşit şi nu au supravegheat cum ar fi trebuit copilul, postoperator. Medicii au primit însă doar un vot de blam, din partea Colegiului. Decizia poate fi contestată în termen de 15 zile – potrivit Antena3.

Reamintim că, în luna octombrie 2018, Ştefan Alexandru, nepotul de 1 an şi 10 luni al colegei noastre, doamna Mariana Ionescu – redactor şef la Cronica de Găeşti, a murit subit, după o intervenţie chirurgicală banală efectuată în spitalul privat Sanador, din Bucureşti.

În luna ianuarie, Institutul Naţional de medicină Legală a concluzionat că Ştefan, a murit întrucât a suferit o hemoragie internă după ce i-a fost „ciupită” o arteră în timpul operaţiei. Practic, băieţelul a sângerat lent ore în şir, perioadă în care medicii nu au intervenit, deşi mama băieţelului, Andreea Duţă, a anunţat că se petrece ceva ciudat cu copilul ei.

Citește în continuare

Dâmboviţa

Ordonanţa 114, cel mai dur eşec economic al actualei puteri! Oana Vlăducă, deputat Pro România

Publicat

pe

Deputata Pro România Oana Vlăducă a declarat, astăzi – 25 martie, în cadrul unei conferinţe de presă, că Guvernului Viorica Dăncilă încearcă acum să dreagă busuiocul şi să schimbe din mers ordonanţa 114 numită şi „ordonanţa lăcomiei”, care a bulversat mediul de afaceri din România şi sistemul bancar.

„PSD a înţeles că a eşuat grav cu această ordonanţă şi încearcă, de altfel, să spele urmele. Ministrul Finanţelor a anunţat recent că se schimbă filozofia şi accentul va fi pus pe hărnicie, după ce a bulversat total economia românească şi a provocat pagube uriaşe la bursă, cele mai lovite fiind companiile energetice ale statului. Este cel mai dur eşec economic al puterii din ultimul an”, a precizat Oana Vlăducă.

Demnitarul Pro România a vorbit şi de aşa-zisele facilităţi fiscale din domeniul construcţiilor care, mai degrabă, au îngropat multe companii, în loc să le ajute. Industria Telecom şi-a îngheţat investiţiile din cauza ordonanţei 114, care a creat mari probleme. Reprezentanţii Pro România îi consideră pe Liviu Dragnea şi pe Darius Vâlcov principalii responsabili ai acestui eşec economic răsunător al actualei puteri.

A mai vorbit Oana Vlăducă şi de amnistia fiscală, pe care a anunţat-o deja public ministrul Finanţelor, Eugen Orlando Teodorovici. Vestea că se pregăteşte un asemenea text de lege, a spus deputata Pro România, nu a fost privită cu bucurie de contribuabilii oneşti, de oamenii de afaceri care se achită corect de obligaţiile fiscale ce le revin.

În urma unui sondaj realizat de Consiliul Naţional pentru Întreprinderi Private Mici şi Mijlocii a rezultat că peste 70% dintre repondenţi nu sunt de acord cu amnistia fiscală, care nu face altceva decât să încurajeze evaziunea fiscală, să nu îi responsabilizeze pe unii contribuabili, care vor continua să nu-şi plătească taxele şi impozitele, sub motivaţia că, oricum, vine Guvernul şi dă o amnistie fiscală.

„În locul unei măsuri controversate de amnistie fiscală, cu efecte negative evidente, cu dezavantaje şi inechităţi faţă de contribuabilii oneşti, ar trebui avute în vedere măsuri de stimulare a conformării benevole şi de bonificare a întreprinderilor care şi-au plătit la timp şi în cele mai bune condiţii taxele şi impozitele, precum şi îmbunătăţirea cadrului legal fiscal, vizând în principal aşezarea justă a sarcinilor fiscale, potrivit principiului constituţional care, de altfel, reprezintă o garanţie a principiului egalităţii în materie fiscală”, a arătat deputata Oana Vlăducă.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Weberror: Conținutul este protejat!!