Conectați-vă cu noi

Dâmboviţa

Deputatul Corneliu Ştefan, bilanţ la 2 ani de guvernare PSD-ALDE

Publicat

pe

Deputatul PSD de Dâmboviţa Corneliu Ştefan a prezentat, astăzi – 21 decembrie 2018, în cadrul unei conferinţe de presă, un bilanţ la 2 ani de guvernare PSD-ALDE. La întâlnirea cu reprezentanţii mass-media au participat, de asemenea, deputatele Claudia Gilia, Carmen Holban şi Oana Vlăducă.

Corneliu Ştefan a punctat câteva dintre cele mai importante legi şi măsuri care au fost adoptate după alegerile din decembrie 2016:
– Salariul minim net a crescut de la 926 lei la 1.263 lei începând cu 1 ianuarie 2019 (1.414 lei pentru angajaţii cu studii superioare)
– Punctul de pensie a fost majorat cu 26%
– Impozitul pe venit a fost diminuat la 10% pentru salariaţi
– Salarii mai mari pentru medici, comparabile cu cele din Europa
– Venituri mai mari pentru profesori, personalul din administraţie şi din sistemul de apărare şi ordine publică
– Au fost eliminate contribuţiile de asigurări de sănătate pentru toţi pensionarii
– Neimpozitarea pensiilor sub 2.000 de lei
– România a atins cea mai mare creştere economică din Europa
– 10.000 de locuri de muncă noi create numai în anul 2018
– România a atras fonduri europene de aproximativ 6,4 miliarde de euro
– Înfiinţarea a peste 7.000 de firme, în 2017, prin Programul StartUp Nation. Urmează a doua ediţie
– Mii de proiecte finanţate prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală: asfaltare, canalizare, apă, şcoli, grădiniţe
– Cotă redusă de TVA (5%) în turism, plus tichete de vacanţă
– A fost dublat fondul de burse, iar studenţii au transport gratuit pe CFR
– S-au adoptat legi esenţiale pentru ţară: Legea salarizării unice, Legea pensiilor, Legea parteneriatului public-privat, Legea prevenţiei şi a reformei fiscale, Legile justiţiei, Legea offshore etc.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Doi copii de 13 ani, dați dispăruți în județul Dâmbovița

Publicat

pe

de

90 de polițiști jandarmi, pompieri și voluntari derulează activități de căutare a doi copii, în vârstă de 13 ani, din Gura Ocniței, județul Dâmbovița, care au plecat voluntar de la domiciliu și nu au mai revenit. Este folosit și un elicopter.

Cetăţenii care pot oferi informaţii pentru găsirea celor doi sunt rugați să sune la numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112 sau să anunţe cea mai apropiată unitate de poliție.

PETRE MARIA are o înălțime de 1,50 m., 50 de kg., păr lung blond, ochi albaștri și era îmbrăcată cu un tricou de culoare gri. În picioare purta pantofi sport de culoare roz, iar în spate purta un rucsac.

ȘTEFAN ROBERT DAMIAN are o înălțime de 1,50 m., 45 de kilograme, păr negru tuns scurt, ochi căprui și era îmbrăcat cu un pulover de culoare roșie.

Potrivit informațiilor noastre, fata a mai fost plecată de acasă.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Faceți ceva pentru sănătatea acestui popor, lăsând la o parte interesele de grup!

Publicat

pe

Gabriel Dănuț Sandu, primarul comunei Voinești, județul Dâmbovița, înainte de a intra în administrație, a lucrat în sistemul sanitar. Așadar, cunoaște foarte bine acest domeniu de activitate, provocările la care a fost supus, lupta cu subfinanțarea, cu neimplicarea factorului politic în dezvoltarea instituțiilor medicale. Știe care sunt ofurile pacientului, dar și pe cele ale personalului sanitar.

Gabriel Dănuț Sandu vede ce fac actualii guvernanți cu spitalele în această perioadă de pandemie, cum transformă elementele etalon ale sistemului sanitar românesc (vezi cazul Spitalului Foișor din București) în unități suport COVID, iar pacienții sunt scoși afară din saloane, trimiși acasă cu perfuziiile în mână. Și tot acest spectacol macabru supravegheat, militărește, de jandarmi!

„Mă uit la televizor și nu pot să cred ceea ce se întâmplă în sistemul sanitar! Nu vorbesc ca om politic, dar nimeni nu spune adevărul sau nu se dorește?

Lipsa cadrelor medicale și blocarea posturilor vacante! Cu același personal am aglomerat spitalele mari cu tir-uri containere și alte improvizații, fără sursă de căldură, legate la o rețea electrică distrusă fizic și moral!

De ce am închis Sanatoriul Moroeni, unitate cu peste 400 paturi, cândva cu dotările necesare, reabilitat în ultimii ani cu miliarde multe? Astăzi funcționează cu 30 paturi. De ce? Fiindcă am avut nevoie de personal în altă parte? De ce, de un an, am închis Secția de la Spitalul Voinești? De ce? Fiindcă am vrut detașarea personalului. Secția avea 25 paturi și toate dotările necesare, aceasta fiind reabilitată în urmă cu 3 ani. Și câte or mai fi în țară în aceeași situație! De ce containere și tir-uri? Fiindcă acolo se cheltuiesc foarte mulți bani?

Să ne ferească bunul Dumnezeu de clacarea cadrelor medicale sau de o grevă in corpore! Atunci ce vom face? Ne vom preda la voia sorții. În numele lui Dumnezeu, faceți ceva pentru sănătatea acestui popor, lăsând la o parte interesele de grup!”, a scris primarul de la Voinești, pe pagina sa de Facebook.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT