Conectați-vă cu noi

ADMINISTRAŢIE

Primăria Pucioasa nu mai acceptă cabluri pe stâlpi! Urmează măsuri radicale!

Publicat

pe

Foto: Facebook / Constantin Ana

Primăria Pucioasa va transforma radical, din punct de vedere peisagistic, zona centrală a oraşului. Lucrările vor debuta în această primăvară – anunţă edilul Constantin Ana.

Având în vedere că nu se poate produce o schimbare adevărată dacă nu se renunţă la cablurile de toate felurile care atârnă pe stâlpi, reprezentanţii administraţiei publice locale le-au cerut furnizorilor de telefonie, internet şi televiziune, precum şi proprietarului stâlpilor (Electrica SA), încă din 2017, să vină cu soluţii pentru întroducerea cablurilor în tubulaturi subterane.

Întrucât niciunul dintre aceştia nu a schiţat vreo intenţie de a da curs solicitării Primăriei în cei doi ani de zile pe care i-au avut la dispoziţie, administraţia locală va trece la măsuri dure.

„Ţinând cont de faptul că niciun operator nu are autorizaţie din partea Primăriei pentru lucrările electuate pe aceşti stâlpi, după încă o înştiinţare, vom trece la tăierea acestor cabluri”, spune edilul Constantin Ana.

Iniţiativa este apreciată de către cetăţeni ca fiind una extrem de bună. Oamenii consideră că a venit timpul ca oraşul staţiune Pucioasa să aibă o „faţă aerisită şi frumoasă” şi le urează edililor succes în implementarea proiectului.

 • „Corect! Tăiaţi cablurile. Dacă în alte oraşe aceste cabluri au trasee subterane, de ce nu şi în Pucioasa? Au avut destul timp să se decidă”.
 • „Foarte corect. Ăştia, când îi vorba de investiții, nu o să facă niciodată. Foarte bună măsura”.
 • „Ce frumos este orașul Sinaia, de când au luat aceasta măsură, de a pune subteran toate cablurile! Felicitări, domnul primar! Pucioasa fiind oraș stațiune, merita aceeași față «aerisită» și frumoasă”.
 • „Sunt extrem de încântat de aceste informații și așteptăm cu nerăbdare transformarea. În privința cablurilor, suntem perfect de acord cu măsurile radicale. Dacă e nevoie, vă sprijinim întrutotul”.
Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

La Voineşti, scade preţul pentru apă şi canalizare!

Publicat

pe

Pentru prima dată în istoria judeţului Dâmboviţa, conform datelor pe care le deţinem, la început de an, se anunţă o scădere a preţului pentru serviciile de apă potabilă şi canalizare! Din păcate, nu se întâmplă în toate localităţile, ci doar în comuna Voineşti, unde administraţia locală condusă de primarul Dănuţ Gabriel Sandu ne-a obişnuit deja că lucrează altfel, fiind un exemplu de bună practică recunoscut până la nivelul organismelor care finanţează proiecte.

Anul acesta, urmare negocierilor pe care edilul Dănuţ Gabriel Sandu le-a purtat cu firma care a concesionat serviciile de apă potabilă şi canalizare, cetăţenii din Voineşti vor plăti facturi mai mici, întrucât preţul a scăzut, începând cu 1 ianuarie.

Este ceea ce visează de zeci de ani şi ceilalţi dâmboviţeni, abonaţi ai Companiei de Apă. Din păcate, n-au avut parte de o asemenea măsură nici în momentul în care, prin lege, cuantumul TVA a scăzut de la 19 la 9%! Consumatorii n-au simţit tăierea celor 10 procente, întrucât diferenţa s-a dus în bugetul Companiei, cu motivaţia că trebuie acoperită partea de cofinanţare pentru proiectele de modernizare şi extindere derulate cu fonduri europene.

Concluzie: Începând cu 1 ianuarie 2019, voineştenii vor plăti pentru pachetul apă-canal doar 4,432 lei/mc (preţ fără TVA), iar abonaţii Companiei de Apă Târgovişte-Dâmboviţa trebuie să se mulţumească cu faptul că nu s-a mai operat nicio majorare şi vor continua să scoată din buzunar 7,4 lei/mc (preţ tot fără TVA). Asta în condiţiile în care, la Voineşti, preţul era oricum cu mult mai mic decât cel practicat de Compania de Apă!

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Implică-te! Alege priorităţile oraşului tău!

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ

Banca Mondială a identificat, în parteneriat cu Federația Zonelor Metropolitane și Aglomerărilor Urbane din România (FZMAUR) și cu sprijinul autorităților publice subnaționale, o serie de proiecte cu impact metropolitan pentru București și cele 40 de reședințe de județ din România.

„Consiliul Județean Dâmbovița și Primăria Municipiului Târgoviște au menținut un dialog cu inițiatorii campaniei, implicându-se, totodată, în calitate de autorități publice locale, în identificarea celor mai importante proiecte pentru zona urbană Târgoviște. Acestea sunt în număr de 10, respectiv:

 •  Esplanada Ialomița”: amenajarea hidrotehnică a albiei Râului Ialomița între podul Șotânga și Complexul Turistic de Natație, cu profil de splai circulabil și canal pentru agrement nautic, cu un pod nou în aval și amenajare albii afluenți;
 • Realizarea unor platforme de tip Park&Ride și Bike&Ride în zonele periferice ale Municipiului și conectarea acestora la mijloacele de transport în comun;
 • Construcția unui nou stadion municipal;
 • Planul integrat de dezvoltare urbană în Municipiul Târgoviște pentru cartierele MIX și MIV;
 • Dezvoltarea infrastructurii pentru turism: accese, spații de primire, vizitare și servicii cultural-turistice și de agrement în zona Complexului Muzeal Curtea Domnească;
 • Reabilitarea Gării Târgoviște, a spațiilor de parcare și a stațiilor de transport auto local și județean;
 • Modernizarea și dezvoltarea integrată a transportului pe cale ferată de interconectare cu zonele metropolitane București-Ilfov și Ploiești;
 • Reabilitarea obiectivelor culturale monument „Șanțul și Valul Cetății” și a fostei „Școli de cavalerie” (UM Gară);
 • Drumul Expres Ploiești – Târgoviște – Găești (Muntenia Expres), inclusiv Varianta de Ocolire Târgoviște (Varianta de Ocolire/ Inelul 2 Târgoviște) și modernizarea unor noi artere de acces/ieșire în Varianta de Ocolire;
 • Dezvoltarea centrului de servicii pentru afaceri Târgoviște Business Park și a parcului industrial-energetic Târgoviște Industrial Park;

Valoarea estimată a proiectelor menționate este de 606 milioane Euro, dintre care 59% revin proiectelor de drumuri, 10% – infrastructurii de afaceri, 8% – infrastructurii culturale, 8% – infrastructurii de mediu, 5% – infrastructurii sportive, 4% – regenerării urbane, 3% – centrului intermodal și alți 3% – proiectelor de cale ferată”, se arată într-un comunicat remis de CJ Dâmboviţa.

Campania ”Alege prioritățile orașului tău” se desfășoară în perioada 18 ianuarie – 22 martie.

Pe această cale, Consiliul Județean Dâmbovița face apel către toți dâmbovițenii, dar și către toți actorii locali, indiferent de profil, să se implice în această campanie, prin completarea chestionarului ce poate fi accesat la https://kwiksurveys.com/s/E7k9AFsk și care vizează realizarea unei ierarhii a proiectelor în cauză.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Weberror: Conținutul este protejat!!