Conectați-vă cu noi

ADMINISTRAŢIE

Primăria Pucioasa nu mai acceptă cabluri pe stâlpi! Urmează măsuri radicale!

Publicat

pe

Foto: Facebook / Constantin Ana

Primăria Pucioasa va transforma radical, din punct de vedere peisagistic, zona centrală a oraşului. Lucrările vor debuta în această primăvară – anunţă edilul Constantin Ana.

Având în vedere că nu se poate produce o schimbare adevărată dacă nu se renunţă la cablurile de toate felurile care atârnă pe stâlpi, reprezentanţii administraţiei publice locale le-au cerut furnizorilor de telefonie, internet şi televiziune, precum şi proprietarului stâlpilor (Electrica SA), încă din 2017, să vină cu soluţii pentru întroducerea cablurilor în tubulaturi subterane.

Întrucât niciunul dintre aceştia nu a schiţat vreo intenţie de a da curs solicitării Primăriei în cei doi ani de zile pe care i-au avut la dispoziţie, administraţia locală va trece la măsuri dure.

„Ţinând cont de faptul că niciun operator nu are autorizaţie din partea Primăriei pentru lucrările electuate pe aceşti stâlpi, după încă o înştiinţare, vom trece la tăierea acestor cabluri”, spune edilul Constantin Ana.

Iniţiativa este apreciată de către cetăţeni ca fiind una extrem de bună. Oamenii consideră că a venit timpul ca oraşul staţiune Pucioasa să aibă o „faţă aerisită şi frumoasă” şi le urează edililor succes în implementarea proiectului.

  • „Corect! Tăiaţi cablurile. Dacă în alte oraşe aceste cabluri au trasee subterane, de ce nu şi în Pucioasa? Au avut destul timp să se decidă”.
  • „Foarte corect. Ăştia, când îi vorba de investiții, nu o să facă niciodată. Foarte bună măsura”.
  • „Ce frumos este orașul Sinaia, de când au luat aceasta măsură, de a pune subteran toate cablurile! Felicitări, domnul primar! Pucioasa fiind oraș stațiune, merita aceeași față «aerisită» și frumoasă”.
  • „Sunt extrem de încântat de aceste informații și așteptăm cu nerăbdare transformarea. În privința cablurilor, suntem perfect de acord cu măsurile radicale. Dacă e nevoie, vă sprijinim întrutotul”.

ADMINISTRAŢIE

CJ Dâmboviţa n-a împărţit toţi banii către localităţi şi lasă loc speculaţiilor politice!

Publicat

pe

Proiectul de hotărâre privind repartizarea sumelor din TVA şi impozitul pe venit către localităţile din Dâmboviţa a fost adoptat, şi anul acesta, doar cu votul consilierilor judeţeni PSD, aleşii PNL fiind împotriva modului cum au fost distribuiţi bani. Aceştia au punctat, prin vocea liderului de grup Aurelian Popa, că sunt foarte multe unităţi administrativ-teritoriale care nu-şi acoperă cheltuielile de funcţionare. Prin urmare, despre investiţii şi dezvoltare nici nu poate fi vorba!

Au mai fost nemulţumiţi liberalii şi de faptul că nu au fost împărţiţi toţi bani, rămânând 20 de milioane de lei pentru o etapă viitoare. Cu aceste fonduri se vor acoperi o parte din solicitările venite dinspre primării, iar întrebarea pusă de Aurelian Popa a fost de ce nu s-au dat deja din moment ce Conbsiliul Judeţean a centralizat de mai multă vreme cererile administraţiilor locale.

CITEŞTE ŞI: Bugetul repartizat pentru fiecare localitate din judeţul Dâmboviţa

Au formulat răspunsuri Silviana Marin – director economic, consilierul PSD Alexandru Oprea – nominalizat de partid să revină în fruntea CJ Dâmboviţa, vicepreşedintele Alin Manole şi preşedintele Daniel Comănescu, însă liberalii nu s-au lăsat înduplecaţi. Din punctul lor de vedere, la baza repartizării sumelor nu au stat doar criterii obiective, ci şi unele subiective. Şi nu i-a putut convinge că lucrurile nu stau aşa nici expunerea uşor sarcastică a consilierului PSD Alexandru Oprea.

„Observ că este al treilea an în care PNL n-a reuşit să înţeleagă modul cum se fundamentează un buget. Calculul este foarte simplu. (…) Acolo aveţi două coloane. Dacă le însumaţi, o să observaţi că bugetele unităţilor administrativ-teritoriale asigură secţiunea de funcţionare. Sigur că, din acest buget, se scad cheltuielile pentru asistenţă socială, care, pentru prima dată în acest an, revine în totalitată UAT-urilor. (…) Aţi vorbit că sunt centralizările făcute. Din experienţa anilor trecuţi, vă pot preciza faptul că, dacă centralizăm sumele cerute de unităţile administrativ-teritoriale, o să avem nevoie de vreo trei ori bugetul Consiliului Judeţean Dâmboviţa, drept pentru care eu nu cred că, în cinci zile cât am avut la dispoziţie pentru a face această repartiţie, puteam să facem o analiză. (…) Vor exista şi rectificări bugetare”.

Cert este că, deşi n-au expus problema oficial, au existat voci care au avansat ideea că cele 20 de milioane, pe care Consiliul Judeţean Dâmboviţa nu le-a repartizat încă, sunt de fapt un fel de armă cu care vor putea fi ţinuţi la ordin primarii, în sensul că banii vor ajunge la cei care vor reuşi să scoată un scor bun pentru PSD la alegerile europene din luna mai. Nici nu este de mirare că au apărut astfel de speculaţii, din moment ce există precedentul creat în luna decembrie 2018, când au primit fonduri, din economiile PNDL, cu preponderenţă, edilii care au răspuns chemării secretarului general al PSD, Codrin Ştefănescu, de după excluderea lui Adrian Ţuţuianu.

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Bugetul repartizat pentru fiecare localitate din judeţul Dâmboviţa

Publicat

pe

Consiliul Judeţean Dâmboviţa se va întruni, astăzi – 22 martie 2019, în şedinţă extraordinară de lucru, pentru a repartiza bugetele localităţilor, respectiv: sumele din cote defalcate din impozitul pe venit, sumele pentru echilibrarea bugetelor localee, sumele din taxa pe valoarea adăugată.

Potrivit surselor noastre, primarii din judeţ sunt extrem de nemulţumiţi de bugetele ce urmează a le fi distribuite.

Vezi sumele din impozitul pe venit pe fiecare localitate
Vezi sumele din TVA pe fiecare localitate

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Weberror: Conținutul este protejat!!