Conectați-vă cu noi

ADMINISTRAŢIE

Primăria Pucioasa nu mai acceptă cabluri pe stâlpi! Urmează măsuri radicale!

Publicat

pe

Foto: Facebook / Constantin Ana

Primăria Pucioasa va transforma radical, din punct de vedere peisagistic, zona centrală a oraşului. Lucrările vor debuta în această primăvară – anunţă edilul Constantin Ana.

Având în vedere că nu se poate produce o schimbare adevărată dacă nu se renunţă la cablurile de toate felurile care atârnă pe stâlpi, reprezentanţii administraţiei publice locale le-au cerut furnizorilor de telefonie, internet şi televiziune, precum şi proprietarului stâlpilor (Electrica SA), încă din 2017, să vină cu soluţii pentru întroducerea cablurilor în tubulaturi subterane.

Întrucât niciunul dintre aceştia nu a schiţat vreo intenţie de a da curs solicitării Primăriei în cei doi ani de zile pe care i-au avut la dispoziţie, administraţia locală va trece la măsuri dure.

„Ţinând cont de faptul că niciun operator nu are autorizaţie din partea Primăriei pentru lucrările electuate pe aceşti stâlpi, după încă o înştiinţare, vom trece la tăierea acestor cabluri”, spune edilul Constantin Ana.

Iniţiativa este apreciată de către cetăţeni ca fiind una extrem de bună. Oamenii consideră că a venit timpul ca oraşul staţiune Pucioasa să aibă o „faţă aerisită şi frumoasă” şi le urează edililor succes în implementarea proiectului.

  • „Corect! Tăiaţi cablurile. Dacă în alte oraşe aceste cabluri au trasee subterane, de ce nu şi în Pucioasa? Au avut destul timp să se decidă”.
  • „Foarte corect. Ăştia, când îi vorba de investiții, nu o să facă niciodată. Foarte bună măsura”.
  • „Ce frumos este orașul Sinaia, de când au luat aceasta măsură, de a pune subteran toate cablurile! Felicitări, domnul primar! Pucioasa fiind oraș stațiune, merita aceeași față «aerisită» și frumoasă”.
  • „Sunt extrem de încântat de aceste informații și așteptăm cu nerăbdare transformarea. În privința cablurilor, suntem perfect de acord cu măsurile radicale. Dacă e nevoie, vă sprijinim întrutotul”.

ADMINISTRAŢIE

Târgovişte: Amplu program de modernizare a infrastructurii rutiere

Publicat

pe

Lucrările de reabilitare și de modernizare a străzilor din municipiul Târgoviște se desfășoară într-un ritm susținut. Autoritățile vor ca, până în toamnă, majoritatea căilor rutiere să fie puse la punct. Ieri, primarul Cristian Daniel Stan, însoțit de viceprimarii Monica Ilie și Cătălin Rădulescu şi de directorii instituțiilor subordonate, s-a aflat pe strada Herţa din microraionul 3, unde au fost demarate lucrările de asfaltare.

„Sunt primele lucrări de modernizare de la darea în folosință a acestei străzi. Tot în această zonă se află și strada Tighina, pe care, în momentul de față, se montează rețeaua de canalizare. În perioada următoare, va fi asfaltată și această stradă”, a precizat Cristian Daniel Stan.

Din cadrul acestui proiect de reabilitare și modernizare fac parte și străzile Leo Plângă, Bastionului și Alexandru Ilie. După definitivarea lucrărilor de canalizare, și pe aceste artere municipale se va trece la turnarea stratului de asfalt. De asemenea, pe strada Mihai Bravu, lucrările la rețeaua de gaze naturale sunt aproape gata. Primăria va începe refacerea trotuarelor, iar, în final, se va turna un nou covor asfaltic.

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Nume de voievozi pentru cartierele municipiului Târgovişte

Publicat

pe

Gest lăudabil făcut de reprezentanţii executivului târgoviştean, care s-au raliat iniţiativei profesorului Honorius Moţoc, consilier local PNL, care a propus de mai multă vreme schimbarea denumirilor cartierelor târgoviştene. Demersul a intrat în linie dreaptă.

Conform proiectului promovat de ilustrul dascăl şi susţinut de Primărie, în viitorul apropiat, se va renunţa la denumirea sovietică de microraioane, iar principalelele zone ale municipiului Târgovişte vor primi numele domnitorilor de care se leagă nemijlocit istoria acestor locuri, istoria vechii Cetăţii de Scaun a Ţării Româneşti.

Aşa după cum a explicat Honorius Moţoc, este vorba de un recurs la istorie, de revenire la normalitate într-o localitate în care au domnit unii dintre cei mai bravi voievozi ai Ţării Româneşti.

„Eu doar am argumentat, din postura profesorului de istorie, de ce trebuie să dăm cartierelor târgoviştene numele celor mai de seamă domnitori. Astfel, microraioanele 2 şi 3 vor căpăta denumirea de Cartierul Matei Basarab, micro 4 se va numi Radu cel Mare, micro 5 – Constantin Brânvcoveanu, micro 8 şi 9 – Mihai Viteazul, microraionul 11 se va numi Vlad Ţepeş, micro 12 – Petru Cercel, iar zona centrală se va numi Mircea cel Bătrân”, a precizat profesorul Honorius Moţoc.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Weberror: Conținutul este protejat!!