Conectați-vă cu noi

Dâmboviţa

Barbarie în zi sfântă la Vişina! Autorităţile s-au făcut că nu văd!

Publicat

pe

Foto: captură MDI TV

Că ținem la tradițiile creștinești moștenite de sute de ani este frumos, curat, înălțător. Nu înțeleg însă de ce unii amestecă aceste sărbători izvorâte din credință, din iubire și statornicie, cu obiceiurile barbare aduse de vânturile istoriei pe acest pământ și reînviate de spirite egoiste și roase de ambiții mai mult instinctuale.

La Vişina, a fost, în ziua de Boboteaza, botezul cailor, un eveniment pe care, de la an la an, l-au adoptat din ce în ce mai multe localități. O zi în care românul muncitor, cu suflet şi legat de glie, își cinstește bidiviul, animalul lângă care trudeşte din zori și până în noapte. După ce s-au consumat momentele înălțătoare, de afecțiune maximă, care au demonstrat, pe moment, că între om și cal există o legătură de nezdruncinat, a urmat însă coșmarul.

Caii au fost supuși la chinuri de nedescris într-un concurs barbar, stăpânii demonstrând că au uitat prea repede de bunătate și de Dumnezeu. Bidivii au fost puși să tragă bușteni grei, să cadă în genunchi sub izbiturile de bici ale proprietarilor, furioşi că bietele animale nu le execute comenzile absurde.

Din păcate, autoritățile locale, cei abilități să urmărească respectarea legilor scrise și nescrise, au tăcut, au fost simpli spectatori la un spectacol grotesc, mizerabil, desfășurat într-o zi sfântă.

Dăm o bilă neagră primarului comunei Vişina, care a tolerat această barbarie, dar și reprezentanților celorlalte instituții, care au uitat, la Visina, în ziua de Boboteaza, că suntem creștini și că facem parte din Europa civilizată.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dâmboviţa

Dâmbovițean rănit grav, după ce a căzut de pe acoperişul unei case

Publicat

pe

Foto arhiva

Un bărbat de 65 de ani, din comuna Gura Suții, a căzut în această dimineață de pe acoperișul unei case. Se pare că omul se afla acolo pentru a efectua unele lucrări.

În urma impactului cu solul, trupul bietului om a suferit leziuni puternice. La fața locului a fost trimis un elicopter SMURD pentru a-l prelua pe rănit și a-l transporta la un spital din Capitală.

Poliția efectuează cercetări pentru a stabili circumstanțele în care s-a produs accidentul.

Citește în continuare

ACTUALITATE

„Suflet şi culoare”, expoziţie de pictură la muzeul de Istorie din Târgovişte

Publicat

pe

Miercuri – 26 iunie 2019, la Muzeul de Istorie din Târgovişte, va fi vernisată, începând cu ora 13:00, expoziţia de pictură „Suflet şi culoare”, semnată de artistul plastic Teodor Vişan, câştigător a numeroase premii şi distincţii, între care Premiul Municipiului Galaţi (2010), „Personalitatea Culturală a Anului” – premiu acordat de redacţiile publicaţiilor „Realitatea” şi „Realitatea în diaspora” (2010), Premiul I la Festivalul Internaţional de Artă de la Moscova (1987) și Premiul I la Salonul Artelor din Bucureşti (1986).

Născut la Galaţi pe 31 ianuarie 1943, Teodor Vişan este absolvent al Facultăţii de Artă – secţia pictură a Universităţii „Dunărea de Jos”. Expune în cadrul Uniunii Artiștilor Plastici, filiala Galaţi începând cu anul 1967, iar din 1983 participă la majoritatea expoziţiilor republicane bienale de pictură şi grafică. A deschis peste 40 de expoziţii personale în ţară şi în străinătate (Anglia, Belgia, Franţa, Cehia). Realizează și afișe, postere sau ilustraţii de carte.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Weberror: Conținutul este protejat!!