Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

România a accesat 8 miliarde de euro, fonduri europene nerambursabile

Publicat

pe

Preşedinta interimară a PSD Dâmboviţa, Rovana Plumb – ministru al Fondurilor Europene, unul dintre pilonii de bază ai PSD în momentul de faţă, a răspuns astăzi, într-o conferinţă de presă, celor care critică Guvernul pentru că nu a reuşit să atragă banii puşi la dispoziţia ţării noastre de Uniunea Europeană.

A spus Rovana Plumb că gradul de absorţie al fondurilor europene a fost de 26%, ceea ce reprezintă aproximativ 8 miliarde de euro, puţin sub media UE, care este de 27%. De cele 8 miliarde de euro, a mai precizat ministra Fondurilor Europene, beneficiază milioane de români, autorităţi locale şi judeţene şi tot ceea ce înseamnă mediul de afaceri.

„Ce am făcut, după cum bine știți, am început procesul de simplificare, astfel încât accesul beneficiarilor să fie mai rapid, mai transparent și cu un control mai eficient în ceea ce privește utilizarea banilor europeni. Acest obiectiv va continua și în perioada anului 2019.

Nu numai că România nu a pierdut niciun euro din banii pe care îi avem la dispoziție în acest exercițiu financiar, ci chiar câștigăm bani în fiecare zi pentru cetățenii noștri”, a declarat Rovana Plumb.

ACTUALITATE

Polițiștii din Pitești, acuzați că au omorât un bărbat când îl imobilizau. VIDEO

Publicat

pe

Un bărbat, în vârstă de 63 de ani, a intrat în stop cardio-respirator și a murit la puțin timp după ce a fost imobilizat de polițiștii din Pitești.

Potrivit unor martori, acesta a refuzat să iasă dintr-un local în bucătăria căruia izbucnise un incendiu, astfel că oamenii legii l-au luat pe sus și l-au scos afară.

Apoi, bărbatul se tot apropia de zona de intervenție, moment în care polițiștii l-au pus la pământ, ba chiar s-au urcat peste el.

VIDEO – Momentul încătușării

Citește în continuare

ACTUALITATE

Prima doză de vaccin anti-COVID în străinătate, rapelul în România?

Publicat

pe

Românii care au primit prima doză de vaccin anti-COVID în străinătate pot efectua rapelul în țară – a decis Comitetul Național de Coordonare. Aceeași regulă se aplică și cetățenilor străini cu drept de ședere în România.

În acest sens, persoanele în cauză trebuie să contacteze reprezentanții centrului de vaccinare ales, de preferat cu cel puțin 72 de ore înainte de data la care ar trebui să li se administreze rapelul.

Apoi, trebuie să se prezinte la vaccinarea cu a doua doză având asupra lor actul de identitate care să ateste legalitatea șederii în România și să facă dovada efectuării primei doze de vaccin, prin prezentarea adeverinței de vaccinare.

După administrarea vaccinului, datele sunt introduse în Registrul Electronic Național al Vaccinărilor (RENV), iar pe adeverința de vaccinare se vor completa olograf informațiile privind imunizarea, inclusiv documentele doveditoare.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT