Conectați-vă cu noi

Dâmboviţa

Ţuţuianu: Dâmboviţa, în categoria „şi alţii” după ultimele alocări de fonduri!

Publicat

pe

Este clar! Adrian Ţuţuianu, fostul lider al PSD Dâmboviţa, îşi îndreaptă acum atenţia spre o altă formaţiune politică, în cadrul căreia să activeze şi, aşa după cum a spus, să-şi ducă mai departe planurile şi proiectele de mai bine pentru cetăţenii judeţului Dâmboviţa.

Acţiunile judecătoreşti pe care le-a deschis, solicitând instanţelor să anuleze decizia Comitetului Executiv Naţional al PSD prin care a fost dat afară din partid, nu mai punem la socoteală funcţiile politice pe care le avea, obţinute prin vot, sunt, după cum se pare, de lungă durată, ceea ce, pentru un om de talia lui Ţuţuianu, care, se ştie, vrea să fie în primul eşalon al bătăliei electorale, al luptei politice, reprezintă o pierdere, o staţionare pe o linie moartă.

Deja mijesc la orizont pregătirile pentru campania electorală pentru alegerile europarlamentare din luna mai 2019. În aceste condiţii, Adrian Ţuţuianu trebuie să fie musai prins într-o structură politică. Din postura de independent, după cum singur a recunoscut, este deosebit de greu să te afirmi, să lupţi şi să te menţi în centrul atenţiei…

La conferinţa de presă pe care a susţinut-o zilele trecute, senatorul Adrian Ţuţuianu a dat un semnal în acest sens, fiind pregătit să treacă cu arme şi bagaje într-o altă formaţiune politică. Evident, se conturează ca alternativă partidul PRO România, condus de fostul preşedinte al PSD – Victor Ponta, spre care s-au mai îndreptat şi alţi lideri social-democraţi. Nimeni nu-l vede pe Ţuţuianu activând într-un partid de dreapta, iar pe partea de centru-stânga se manifestă pregnant Pro România!

Din câte se aude, Ţuţuianu s-ar putea să primească o funcţie de conducere la centru, urmând ca în atribuţiile sale să intre şi coordonarea activităţii Pro România din Dâmboviţa. Se pare că Ţuţuianu a suferit mai multe decepţii politice în care sunt incluşi şi unii colegi de la PSD Dâmboviţa. În momentul în care a fost eliminat din partid, le-a recomandat colegilor să rămână în organizaţie şi să lupte din interior pentru democratizarea partidului, pentru opiniile lor etc.

Se pare că, pentru fostul lider, s-au arătat mai repede decât se aştepta dezamăgirile, de aici decizia rapidă de a cocheta cu un alt partid politic. Relaţiile cu mulţi dintre cei pe care i-a avut apropiaţi s-au deteriorat, pe fondul alinierii rapide a acestora în faţa preşedintei interimare Rovana Plumb.

Vizaţi de supărarea lui Ţuţuianu sunt mai mulţi şefi de instituţii numiţi în vremea sa, dar şi primari din judeţ, printre care se află în mod cert şi edilul municipiului Târgovişte, Cristian Daniel Stan, cu care fostul şef al PSD Dâmboviţa nu mai comunică de ceva vreme.

Oricum, Rovana Plumb le-a arătat membrilor BPJ Dâmboviţa securea şi a ameninţat că dizolvă actualul Birou Permanent Judeţean după ce propunerea de schimbare din funcţie a preşedintelui Consiliului Judeţean Dâmboviţa Daniel Comănescu a căzut la vot. Până acum, CEX al PSD, prins cu alte probleme, nu a avut timp să avizeze demolarea BPJ al PSD Dâmboviţa moştenit de la Adrian Ţuţuianu.

Sunt şi zvonuri care spun că nu va mai fi dizolvat, fiindcă membrii BPJ au înţeles cum stau lucrurile şi că, în politică, dacă vrei să ai un drum sigur, trebuie să fii disciplinat şi să te conformezi statutului. Probabil sunt unii care vor renunţa singuri la funcţiile din BPJ, nemairegăsindu-se acolo din varii motivaţii.

Adrian Ţuţuianu a ieşit acum la atac, fiind motivat de faptul că judeţul Dâmboviţa ar fi fost abandonat de guvernanţi, de liderii de seamă ai partidului aflat la putere, care, profitând de această tranziţie a conducerii PSD Dâmboviţa, una dintre cele mai puternice organizaţii din ţară, ar fi alocat discreţionar fondurile destinate unor investiţii locale în luna decembrie 2018, ceea ce a provocat nemulţumirea multor primari din Dâmboviţa, culminând cu demisia din funcţia de vicepreşedinte al PSD Dâmboviţa a edilului comunei Voineşti, Gabriel Dănuţ Sandu.

„Revolta e motivată de felul cum s-au dat unele finanțări: prin decizii politice netransparente și necriteriale luate de actuala conducere a PSD Dâmbovița. Consiliul Județean Dâmbovița nu a primit nici un leu, fiind sancționat direct actualul președinte, Daniel Comănescu, și, indirect, cetățenii și mediul de afaceri local. Vă dau doar trei exemple unde aveam nevoie de bani: Reabilitarea DJ 503 Limită jud. Teleorman – Șelaru – Vișina – Petrești (un drum care răspunde nevoii de circulație a unei părți importante a județului); Iluminat public pe DJ 714 Zănoaga – Bolboci – Cheile Tătarului – Peștera (o stațiune turistică de interes național nu e suficient să existe pe hârtie, ci trebuie să-i creezi în fiecare zi structurile necesare dezvoltării). Iluminat public DJ 720E Gara Târgoviște Sud – Centura municipiului Târgoviște (în contextul investițiilor care vor acoperi zona: drum, canalizare, mall, sediu RAR etc.)”, a punctat Ţuţuianu.

Senatorul a prezentat, pentru comparaţie, sumele pe care le-au primit mai multe judeţe din ţară, iar Dâmboviţa, care a fost fruntaşă la depunerea de proiecte pe PNDL, fruntaşă în toate scrutinurile electorale, a fost lăsată la coada priorităţilor, primind 6.188.000 lei.

„Pentru cine caută puțin, suma nu înseamnă mai nimic prin comparație cu ce au primit alte județe: Giurgiu – 18.167.000 lei, Iași – 8.965.000 lei, Maramureș – 16.200.000, Mureș – 9.136.000 lei, Teleorman – 15.461.000 lei, Tulcea – 10.170.000 lei, Vâlcea – 15.213.000 lei, Vaslui – 19.346.000 lei, Sectorul 4 – 38.900.000 lei etc.

Prima observație: sunt numeroase județe unde liderii s-au îngrijit să ducă mult mai importante fonduri prin această alocare.

Mai există o altă hotărâre, despre care nimeni n-a vorbit (HG 994/2018 privind alocarea unor sume din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului), și care arată o situație și mai tristă: judeţul Dâmboviţa nu a primit nici un leu, în timp ce alte județe (cu lideri mai preocupați) au primit foarte mulți bani: Argeș, Bacău, Botoșani, Brăila, Buzău, Caraș, Giurgiu, Mureș, Olt, Teleorman, Tulcea, Vâlcea.

Tragem linie și facem un clasament al primelor 10 alocări la nivel național și vedem cum Dâmbovița a fost trecută la categoria «și alții». Ca atare, anunțurile triumfaliste sunt doar propagandă, iar cifrele arată că județul nu se mai află în atenția decidenților centrali. Probabil că noii șefi și noile șefe au alte priorități”, a mai spus Ţuţuianu.

Dâmboviţa

Carmen Holban: Am votat pentru majorarea imediată a alocațiilor pentru copii

Publicat

pe

Deputata PSD de Dâmboviţa Carmen Holban, membră a Comisiei pentru Sănătate şi Familie din cadrul Parlamentului României, a votat astăzi, alături de colegii săi social-democraţi, pentru majorarea imediată a alocațiilor de stat pentru copii.

PSD nu a acceptat în ruptul capului amânările Guvernului PNL care, sfidând familia, cea mai de preţ celulă a societăţii, a tratat cu indiferenţă o lege votată şi promulgată de preşedintele ţării.

„Copiii nu au nicio vină! Drepturile lor trebuie respectate și acordate, așa cum spune legea, nu tergiversate politic, pentru interesele cinic-electorale ale PNL. De aceea, PSD va respinge categoric amânarea dublării alocațiilor de către un guvern liberal sfidător care a refuzat să aloce resursele cuvenite”, a scris, pe pagina sa de Facebook, deputata Carmen Holban.

Citește în continuare

Dâmboviţa

Războiul Țuțuianu vs. Oprea ține fierbinte scena politică în Dâmbovița

Publicat

pe

Apele, în politica dâmboviţeană, sunt tulburi. Există destule fricţiuni şi lupte între anumiţi lideri, care, fie vorba între noi, nu aduc plus valoare, simpatie sau recunoştinţă niciunuia dintre combatanţi. Cetăţeanul este suprasaturat de stresul pandemic, de situaţii încordate, de tensiune, astfel că războiul dintre politicieni, dus cu toate armele din dotare şi permise şi nepermise în astfel de dispute, nu prea îl mai impresionează. Oamenii aşteaptă altceva!

Este arhicunoscut deja conflictul dintre senatorul Adrian Ţuţuianu – liderul PRO România Dâmbovița şi preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa – Alexandru Oprea. Cu câţiva ani în urmă, cei doi făceau parte din aceiaşi echipă, dar, din motive rămase încă necunoscute, relaţiile s-au răcit total. După demiterea lui Oprea de la conducerea Consiliului Judeţean şi suspendarea sa din partid, a urmat o perioadă scurtă de acalmie, dar săbiile se ascuţeau pe sub masă.

Ulterior, odată cu eliminarea lui Ţuţuianu din PSD de către Liviu Dragnea, fără motive întemeiate, chiar mârşav, Alexandru Oprea a revenit în fruntea CJ, sprijinit de Rovana Plumb, care a preluat conducerea PSD Dâmboviţa. Preşedintele de atunci, Daniel Comănescu, a fost şi el scos pe linie moartă într-un mod nedemocratic, ba chiar dat afară din partid de gruparea Plumb, în baza unor acuze de tip simulacru, dar asta e o altă poveste…

Senatorul Adrian Ţuţuianu a fost convins că înregistrările audio realizate la o întâlnire de lucru cu membrii social-democraţi din zona Găeşti, care au reprezentat o motivaţie pentru îndepărtarea sa din partid, i-au fost furnizate lui Dragnea de către Alexandru Oprea. De atunci încoace, nu a mai existat nicio cale de reconciliere între cei doi. Atacurile au curs în valuri dinspre ambele părţi. Liberalii care, sincer, în Dâmboviţa nu au produs nimic bun, nici măcar discursuri, au trecut pe un plan secund la capitolul interes, toată lumea find preocupată să vadă, să audă ce arme şi ce muniţie folosesc cei doi lideri în lupta pe care o duc. Conflictul este unul dur şi nu pare ca vreunul dintre combatanţi să cedeze, mai ales că urmează o posibilă perioadă de precampanie şi campanie electorală, iar rosturile ar trebui să fie altele.

Țuțuianu: Proiectele europene sunt sabotate de actuala conducere a Consiliului Județean

La ultima conferinţă de presă, senatorul Adrian Ţuţuianu, preşedintele PRO România Dâmbovița, şi-a intensificat atacurile, criticându-l dur pe Alexandru Oprea pentru modul în care conduce Consiliul Judeţean, pentru faptul că a lăsat o serie de proiecte pe fonduri europene în coadă de peşte. Discursul critic al preşedintelui PRO România Dâmboviţa s-a prelungit pe Facebook.

„De câte dovezi mai e nevoie ca să înțeleagă toată lumea că proiectele europene sunt sabotate de actuala conducere a Consiliului Județean? Care e motivul pentru care PSD îl girează pe actualul președinte-impostor de la CJD? Iată alte 3 proiecte compromise, în risc de neimplementare. Toate din domeniul Sănătății:
– Extinderea și dotarea Ambulatoriului de Specialitate din cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgoviște – 10.695.974,50 lei. Pregătirea proiectului a început în mandatul meu. Au reușit să-l depună la ADR Sud-Muntenia în 26.07.2018 (nu știu de ce le-a trebuit atâta timp). Contractul de finanțare a fost semnat în 27.03.2019. Până astăzi, din datele pe care le am, nu s-a reușit finalizarea nici măcar a procedurii de achiziție pentru proiectul tehnic, deci nici vorbă de execuție de lucrări. Tare îmi este teamă că, în actuala componență a Consiliului Județean, cu toți nepricepuții și impostorii la conducere, proiectul va fi ratat în întregime.

– Reabilitarea, modernizarea și extinderea Unității de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Județean – 6.804.559 lei. Proiectul a fost depus în 11.04.2018, iar contractul de finanțare semnat în 27.03.2019 – nu este adjudecat nici măcar contractul de proiectare,nici vorbă de execuție de lucrări. Din nou – risc major de neimplementare!

– Reparații capitale la Sanatoriul TBC Moroeni, corp central, 18.000.000 lei. Vorbim de o investiție esențială pentru punerea în funcțiune a unei unități sanitare cu vechime și cu prestigiu, de care România are nevoie. Contractul de finanțare s-a semnat în timpul mandatului meu, în anul 2016. Pe acest proiect am discutat cu două persoane care m-au ajutat: Victor Ponta și Nicolae Banicioiu. În anii 2016-2018, am reușit să aduc 10 milioane de lei finanțare. Numai eu știu câte zeci de drumuri am făcut pentru asta. Proiectul rămăsese blocat la jumătate. Ce am aflat acum: contractul de execuție a fost reziliat în anul 2019, din cauza unor neînțelegeri apărute între firma câștigătoare și Consiliul Județean (lucrări suplimentare care au apărut pe parcurs). Nu știu cui aparține dreptatea, Dar știu că, în loc să încerce să rezolve subiectul, impostorul de președinte de la Consiliul Județean a preferat rezilierea contractului și restituirea unei sume de 3.500.000 lei către bugetul Ministerului Sănătății, în anul 2019. Care era soluţia: dacă Ministerul nu venea cu o alocare suplimentară, Consiliul Județean putea, din sutele de miliarde tocate astăzi pe propagandă personală a unui impostor, să aloce sumele necesare și să nu îngroape acest proiect.

E dramatic ce se întâmplă și toate astea se constituie în răspunsul repetat la întrebarea: De ce mă întorc la Consiliul Judeţean?! Pentru că, pur și simplu, e nevoie acolo de cineva care să salveze ce mai e de salvat. Eu știu toate aceste proiecte, le-am scris, le-am inițiat. E imposibil pentru cineva fără nicio experiență să recupereze acest timp. După cum e grav dacă mai rămâne la Consiliul Județean o persoană ca actualul președinte-impostor”, a scris Adrian Ţuţuianu pe pagina sa de Facebook.

Oprea: Îi înțeleg domnului senator disperarea de a rămâne fără nimic, din visul ce l-a avut…

Astăzi, în cadrul unei conferinţe de presă, dar şi pe reţelele de socializare, a fost rândul lui Alexandru Oprea să-l incrimineze pe Adrian Ţuţuianu, să pună pe tapet o serie de acuze grave. Mai mult de trei sferturi din timpul dedicat întâlnirii cu jurnaliştii a fost folosit de preşedintele Consiliului Judeţean Dâmbovița pentru demontarea acuzelor care i-au fost aduse de Adrian Ţuţuianu.

„Într-o lume în care e foarte greu să ridici o construcție, alții aruncă cu noroi. Ce e și mai rău de atât, e faptul că unii sunt chiar noroiul care încearcă să o împiedice să se înalțe. Dar, într-un final, soarele răsare, noroiul rămâne în urmă, iar construcția prinde contur. Adrian Țuțuianu e unul dintre acei unii. El nu e construcția. E chiar noroiul care o face greu de ridicat. Ce nu-și dă seamă domnul senator e tocmai faptul că județul Dâmbovița, și nimeni altcineva, reprezintă construcția. Sau poate își dă seama…

Fac aceste afirmații pentru că am tot văzut ieșirile repetate, în spațiul public, ale domnului senator Adrian Țuțuianu și cred că lucrurile trebuie clarificate. Îmi pare rău că sunt nevoit să spun aceste lucruri, dar adevărul există, chiar dacă doare, și el trebuie aflat. Oamenii au dreptul să știe cu fapte, nu cu vorbe, ce se petrece în acest județ. Iar dacă am tăcut până acum, a fost doar din respect pentru dumneavoastră. Dar din același respect, cred că e timpul să nu mai tac și să spun ce se petrece de fapt, pentru că se pare că alții nu au limite atunci când vine vorba de putere și când te gândești că nici măcar nu a început campania electorală…

Mă gândeam că au fost oameni care ar fi avut lucruri interesante de spus despre omul Adrian Țuțuianu, dar și despre calitatea lui umană și, mai ales, profesională. Din păcate, ei tac, pentru că astăzi nu mai sunt printre noi… și vorbesc despre Ion Stan și Victor Sanda. Ei nu au mai apucat să vorbească, dar poate e timpul ca cineva să o facă.

Eu mă voi limita să vorbesc doar despre activitatea Consiliului Județean Dâmbovița pentru că am muncit aici, alături de colegii mei, să construim ceva. Am prezentat, mai devreme, în cadrul unei conferințe de presă, toate dovezile care demontează complet toate minciunile spuse de domnul senator Adrian Țuțuianu în ultima perioadă. Începând de astăzi, am să vă prezint, periodic, adevărul despre activitatea derulată la CJD.

Îi înțeleg disperarea de a rămâne fără nimic, din visul ce l-a avut – de a avea totul, dar nu voi lăsa pe nimeni să distrugă munca și eforturile a zeci de oameni care au muncit ca județul Dâmbovița să evolueze. Poate ne explică domnul senator de ce a lăsat Spitalul Județean de Urgență Târgoviște cu datorii atât de mari atunci când a plecat la București, în căutarea unor orizonturi și idealuri mai mari decât îi putea oferi județul Dâmbovița”, a postat Alexandru Oprea pe Facebook.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!