Connect with us

SOCIAL

Ministrul Muncii: Pensiile ar trebui să se bazeze strict pe contributivitate!

Publicat

pe

Marius Budăi - ministrul Muncii (Foto: Libertatea)

Actualul minstru al Muncii, Marius Budăi, a surprins plăcut cetăţeanul român prin declaraţia în care spune că pensiile ar trebui să se bazeze strict pe contributivitate. A spus demnitarul PSD că cei care vor pensie mai mare, care vor venituri mai mari, ar trebui să-şi mai ia un job.

„E un sistem pe care nu îl gestionează ministrul Muncii. La un moment dat, s-au dat nişte legi. Noi le respectăm acum. Clar că trebuie văzute… Dacă aţi vrea să vă spun strict părerea mea, ca actual ministru al Muncii, acum, eu aş spune că totul ar trebui să se bazeze pe contributivitate. Asta este strict, dacă ar fi doar după mine, Marius Budăi, totul ar fi pe contributivitate. Cât am contribuit.

Vreau să am o pensie mai mare, mai îmi iau un job. De altfel, dacă vreau să am şi un venit mai mare, mai îmi iau un job. Dacă vreau şi mai mult, încerc să fac şi mai mult, cât pot, cât îmi permit. Eu sunt un om care am avut la un moment dat mai multe job-uri. Nu am stat numai în job-ul de la stat, din sistemul de asistenţă socială, am lucrat şi după program, deci nu e o problemă”, a declarat Marius Budăi, într-o emisiune la DIGI 24.

Este ceea ce spun şi românii, de foarte mult timp. Şi atunci, de ce nu se renunţă la pensiile speciale şi la alte tipuri de favoruri pentru anumite categorii socio-profesionale?

Dâmboviţa

S-a făcut dreptate după 10 ani! Tâlharii de la Mătăsaru au ajuns după gratii

Publicat

pe

Sursa foto: Cronica de Găeşti

Cinci bărbați din Mătăsaru, județul Dâmbovița, cu vârste între 30 și 37 de ani, au ajuns astăzi după gratii, la 10 ani de la săvârșirea infracțiunii de tâlhărie, urmată de moartea uneia dintre victime.

În anul 2011, aceștia au bătut cu bestialitate și au jefuit trei ciobani din Argeș, care se deplasau cu oile către stână. Una dintre victime a decedat la puțin timp după ce a fost dus la spital.

Cei cinci agresori și de executat între 6 ani și 8 luni și 8 ani de închisoare. Bărbații au fost duși la Penitenciarul Mărgineni.

Citește în continuare

Giurgiu

Incendiu pornit de la decodorul camerelor video de supraveghere

Publicat

pe

Incendiu, astăzi – 6 mai 2021, într-un bar din municipiul Giurgiu, pornit de la un scurtcircuit produs la decodorul camerelor video de supraveghere, care au fost depuse în funcțiune ieri.

Pompierii au acționat pentru stingerea focului cu două autospeciale, o ambulanță SMURD și 11 subofițeri. Intervenția a durat aproximativ o oră. Incendiul a fost observat și anunțat de vecinii care locuiesc deasupra spațiului comercial. Barul era închis, astfel că înăuntru nu se aflau clienți.

Au ars mai multe documente ale firmei, decodorul, un laptop, mobilier din lemn și mai multe materiale plastice, fiind totodată deteriorate un televizor, un aparat de aer conditionat, un aparat frigorific, sticla tâmplăriei la 3 geamuri termopan și parchetul din bar.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT