Conectați-vă cu noi

Deputatul USR Dumitru Lupescu, raport de activitate la 2 ani de mandat

deputat Dumitru Lupescu - preşedinte USR Dâmboviţa

Deputatul Dumitru Lupescu, preşedintele USR Dâmboviţa, şi-a concentrat activitatea parlamentară, în cei doi ani care s-au scurs din acest mandat, în special pe rezolvarea unor probleme cu care se confruntă personalul activ şi în rezervă din sistemul naţional de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională. De altfel, este un domeniu pe care-l cunoaşte în amănunt, având în vedere că demnitarul are în spate o carieră militară.

În acest sens, Dumitru Lupescu a adresat miniştrilor de la Muncă şi Interne mai multe interpelări având ca temă compensaţia pentru chirie aplicabilă poliţiştilor şi drepturile de pensie ale militarilor, cu accent pe inechităţile existente. De asemenea, a avut intervenţii, în cadrul şedinţelor Camerei Deputaţilor, cu privire la discriminarea rezerviştilor, pensiile de serviciu, legea salarizării unitare etc.

„Mi-am asumat, pentru această sesiune parlamentară, următoarele obiective principale: eliminarea privilegiilor parlamentare şi nu numai; apărarea drepturilor legitime ale personalului activ şi din rezervă din Sistemul Naţional de Apărare, Ordine Publică şi Siguranţă Naţională; administraţie publică transparentă; protecţia mediului; educaţie de calitate; justiție independentă; separarea puterilor legislativă, executivă și judecătorească”.

Dumitru Lupescu, activitatea parlamentară în cifre:
– Luări de cuvânt în plen: 16
– Declaraţii politice: 8
– Propuneri legislative iniţiate: 77
– Proiecte de hotarâre iniţiate: 1
– Întrebări şi interpelări: 3
– Moţiuni: 9

Demnitarul îndeplineşte funcţia de secretar al următoarelor trei comisii parlamentare:
– Comisia pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională
– Comisia pentru comunităţile de români din afara graniţelor ţării
– Comisia parlamentară a revoluţionarilor din Decembrie 1989

Dumitru Lupescu, deputat USR de Dâmboviţa, a deschis în judeţ trei birouri parlamentare:
• Târgovişte: Bulevardul Independenţei nr. 26, bloc 3 A, sc.1, ap. 1, parter;
• Moreni: str. Cpt. Pantea Ion nr. 5, parter;
• Găești: str. Unirii, blocul 52 IUCH, ap. 4, parter.

Săptămânal, deputatul acordă audienţe, la birourile parlamentare şi în teritoriu, cetăţenilor din judeţul Dâmboviţa şi efectuează vizite în câte trei localităţi, pentru a cunoaşte realităţile din teren, îndeosebi cele din mediul rural. De asemenea, participă, periodic, la şedinţele de lucru ale Consiliilor Locale de la nivelul unităţilor administrativ-teritoriale şi la cele ale Consiliului Judeţean Dâmboviţa.

Radu Popa, fost deputat: Primarul Gabriel Sandu este un model de conducător în administraţia publică!

Fostul deputat PSD, Radu Popa, actualmente membru în echipa de conducere a PSD Dâmboviţa, ţine la unitatea partidului, la aplecarea tuturor reprezentanţilor social-democraţi spre problemele vitale ale comunităţilor locale. Radu Popa este împotriva luptelor intestine, împotriva intereselor de grup care ar putea pune în pericol dezvoltarea judeţului, proiectele deosebit de importante aflate în derulare. În acest context, a luat poziţie faţă de atacurile media care îl vizează pe primarul comunei Voineşti, Dănuţ Gabriel Sandu, despre care spune că este un model de conducător în administraţia publică.

„Am constatat, în ultima vreme, o creștere a acțiunilor gândite să inhibe interesul șefilor din administrația publică pentru dezvoltarea localităților. Nu ştiu dacă e bine… În Dâmboviţa, sunt foarte multe obiective realizate pe fonduri europene, valoarea lor e foarte mare și oamenii trebuie să conștientizeze că, fără fondurile europene, comunitățile lor nu s-ar fi putut dezvolta, aşa cum sunt azi.

Însă, cred că ceea ce este mai important de subliniat aici nu sunt nici primarii și nici obiectivele pe fonduri. Aici, discutăm despre modalitatea de îmbunătățire și de ridicare a nivelului de trai în fiecare comună. Nu știu pe cine ajută dacă primarii, dintr-un motiv sau altul, s-ar teme să mai facă investiții şi nu mai lucrează pe fonduri, tocmai în judetul acesta.

În Dâmboviţa, au intrat cam 500 de milioane de euro doar din fonduri europene. Nu vreau să speculez mai mult, dar vreau să știe toată lumea că înțeleg toate jocurile politice și că niciodată nu mi-a fost frică să intru la joc.

Primarul Gabriel Sandu e un model de conducator în administratia publică şi nu are nevoie să îl apăr eu. Îl apără adevărul! Îl apără cei 20 de ani în administrație publică fără probleme în proiectele finantate de la buget sau din fonduri europene. Şi noi toţi ar trebui să sprijim primarii care au adus voturi pentru PSD, dar şi bunăstare pentru comunităţile lor.

Obstrucționarea primarilor înseamnă, în fond, blocarea investițiilor din fonduri guvernamentale sau europene, adică înseamnă să refuzăm o viață mai bună pentru români. Deja, România contribuie semnificativ la bugetul Uniunii Europene, iar noi ar trebui să gândim formule de sprijin pentru localități și pentru șefii administrației publice, cu atât mai mult cu cât ne confruntăm cu o criză acută a forței de muncă, ce agită și gripează firmele de construcții.

Media are toate drepturile din lume și eu sunt primul care protejez dreptul jurnaliștilor la informare, dar, totodată, nu trebuie uitat dreptul românilor de a beneficia de bunăstarea pentru care au plătit. Să nu vă miraţi dacă vom ajunge să avem bani, dar să nu avem firme care să facă lucrările.

Primarii și președinții de consilii județene trebuie înțeleși, ascultați și sprijiniți pentru că ei sunt cel mai aproape de oameni. Această vânătoare de vrăjitoare trebuie să înceteze!”, spune fostul deputat Radu Popa, membru în BPJ al PSD Dâmboviţa.

Nu rata petrecerea de Dragobete organizată la Royal Residence Târgovişte!

Mai sunt doar câteva zile până ce românii vor celebra, în stil tradiţional, iubirea. Pregăteşte-te, aşadar, să-i oferi persoanei dragi, o seară de neuitat pe 24 februarie, la Restaurantul Royal Residence Târgovişte, unde va poposi renumitul „Taraf de fete”.

Organizatorii promit numeroase surprize muzicale, coregrafice şi culinare. rezervările se pot face la numărul de telefon 0732.969.408 sau direct la Restaurant „Royal Residence”, pe strada Gării din municipiul Târgovişte.

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Web

error: Conținutul este protejat!!