Conectați-vă cu noi

Deputatul USR Dumitru Lupescu, raport de activitate la 2 ani de mandat

deputat Dumitru Lupescu - preşedinte USR Dâmboviţa

Deputatul Dumitru Lupescu, preşedintele USR Dâmboviţa, şi-a concentrat activitatea parlamentară, în cei doi ani care s-au scurs din acest mandat, în special pe rezolvarea unor probleme cu care se confruntă personalul activ şi în rezervă din sistemul naţional de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională. De altfel, este un domeniu pe care-l cunoaşte în amănunt, având în vedere că demnitarul are în spate o carieră militară.

În acest sens, Dumitru Lupescu a adresat miniştrilor de la Muncă şi Interne mai multe interpelări având ca temă compensaţia pentru chirie aplicabilă poliţiştilor şi drepturile de pensie ale militarilor, cu accent pe inechităţile existente. De asemenea, a avut intervenţii, în cadrul şedinţelor Camerei Deputaţilor, cu privire la discriminarea rezerviştilor, pensiile de serviciu, legea salarizării unitare etc.

„Mi-am asumat, pentru această sesiune parlamentară, următoarele obiective principale: eliminarea privilegiilor parlamentare şi nu numai; apărarea drepturilor legitime ale personalului activ şi din rezervă din Sistemul Naţional de Apărare, Ordine Publică şi Siguranţă Naţională; administraţie publică transparentă; protecţia mediului; educaţie de calitate; justiție independentă; separarea puterilor legislativă, executivă și judecătorească”.

Dumitru Lupescu, activitatea parlamentară în cifre:
– Luări de cuvânt în plen: 16
– Declaraţii politice: 8
– Propuneri legislative iniţiate: 77
– Proiecte de hotarâre iniţiate: 1
– Întrebări şi interpelări: 3
– Moţiuni: 9

Demnitarul îndeplineşte funcţia de secretar al următoarelor trei comisii parlamentare:
– Comisia pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională
– Comisia pentru comunităţile de români din afara graniţelor ţării
– Comisia parlamentară a revoluţionarilor din Decembrie 1989

Dumitru Lupescu, deputat USR de Dâmboviţa, a deschis în judeţ trei birouri parlamentare:
• Târgovişte: Bulevardul Independenţei nr. 26, bloc 3 A, sc.1, ap. 1, parter;
• Moreni: str. Cpt. Pantea Ion nr. 5, parter;
• Găești: str. Unirii, blocul 52 IUCH, ap. 4, parter.

Săptămânal, deputatul acordă audienţe, la birourile parlamentare şi în teritoriu, cetăţenilor din judeţul Dâmboviţa şi efectuează vizite în câte trei localităţi, pentru a cunoaşte realităţile din teren, îndeosebi cele din mediul rural. De asemenea, participă, periodic, la şedinţele de lucru ale Consiliilor Locale de la nivelul unităţilor administrativ-teritoriale şi la cele ale Consiliului Judeţean Dâmboviţa.

Partida Romilor Pro Europa Dâmboviţa se află în plin proces de reorganizare

Tudorică Răducanu, liderul Partidei Romilor Pro Europa Dâmbovița, se află în plină campanie de refacere și reconsolidare a filialelor locale ale asociației. Raducanu și-a propus să creeze, în toate localitățile dâmbovițene unde există comunități mai mari sau mai mici de romi, structuri puternice, alcătuite din oameni care să lupte pentru drepturile etniei, oameni capabili să sprijine administrațiile publice locale.

„Este un deziderat pe care mi l-am propus încă de la preluarea funcției de președinte al Partidei Romilor Pro Europa. Trebuie să redevenim puternici şi uniţi, să avem un cuvânt de spus în actul decizional administrativ, să ne putem impune ideile, părerile, să contribuim la bunul mers al comunităților”, ne-a precizat Tudorică Răducanu.

Hoţii au spart o casă din Poiana, apoi i-au dat foc să-şi şteargă urmele!

Foto: Facebook / Cosmin Bercu

Pentru familia Gheorghe P., oameni gospodari din comuna Poiana, judeţul Dâmboviţa, se adevereşte proverbul că un necaz nu vine niciodată singur.

În urmă cu mai bine de un an, unul dintre băieţi a murit, pe când se afla la muncă pe câmp. La puţin timp după înmormântare, locul de veci a fost profanat de indivizi care căutau bani şi alte valori.

Foto: Facebook / Cosmin Bercu

Astăzi, persoane necunoscute au pătruns în locuinţă, au furat tot ce era de valoare, după care i-au dat, cel mai probabil pentru a-şi şterge urmele.

Proprietarii au ferma convingere că hoţii nu sunt de departe, din moment ce au ştiut exact când ei au plecat. Întreaga casă a fost răvăşită. Nu a rămas colţişor necontrolat de intruşi. Până în momentul de faţă, aceştia nu au fost prinşi.

Foto: Facebook / Cosmin Bercu

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Web

error: Conținutul este protejat!!