Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

27 de români au murit din cauza gripei! Sistemul medical îşi arată din nou neputinţa!

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ (Sursa: www.zi-de-zi.ro)

Nu trăim în „Batustan” şi nici în „Absurdistan” şi, totuşi, 27 de români au murit, în ultimele săptămâni, din cauza complicaţiilor generate de gripă. Sunt oameni cărora le-au murit copiii şi care se plâng că, în spitale, sunt trataţi cu sictir sau că medicii nu sunt în stare să dea nişte diagnostice precise. Prin şcoli şi grădiniţe, cadrele didactice, speriate de gripă, se gândesc să întrerupă cursurile, dacă într-o clasă apar trei copii bolnavi.

Ministra Sănătăţii, Sorina Pintea, care ştie să divagheze bine, anunţă că mai este un pas până la declararea epidemiei de gripă. Staţi aşa, să facem numărul de victime! Aici am ajuns? Sistemul medical din România îşi arată încă o dată neputinţa, aşa că nu trebuie să ne mai mirăm de ce există atât de multă neîncredere în corpul medical.

În judeţul Dâmboviţa, s-au înregistrat, în perioada săptămâna 14 – 20 ianuarie, 836 de viroze respiratorii. Dintre acestea , 725 au fost cazuri de IACRS, cu 9 internări şi 138 au fost pneumonii, cu 22 cazuri internate. Tot pentru acest interval, s-a primit confirmarea unui caz de gripă tip A pdm 009, diagnosticat la o persoană de sex feminin în vârstă de 74 de ani – informează DSP Dâmboviţa. 

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Polițiștii din Pitești, acuzați că au omorât un bărbat când îl imobilizau. VIDEO

Publicat

pe

Un bărbat, în vârstă de 63 de ani, a intrat în stop cardio-respirator și a murit la puțin timp după ce a fost imobilizat de polițiștii din Pitești.

Potrivit unor martori, acesta a refuzat să iasă dintr-un local în bucătăria căruia izbucnise un incendiu, astfel că oamenii legii l-au luat pe sus și l-au scos afară.

Apoi, bărbatul se tot apropia de zona de intervenție, moment în care polițiștii l-au pus la pământ, ba chiar s-au urcat peste el.

VIDEO – Momentul încătușării

Citește în continuare

ACTUALITATE

Prima doză de vaccin anti-COVID în străinătate, rapelul în România?

Publicat

pe

Românii care au primit prima doză de vaccin anti-COVID în străinătate pot efectua rapelul în țară – a decis Comitetul Național de Coordonare. Aceeași regulă se aplică și cetățenilor străini cu drept de ședere în România.

În acest sens, persoanele în cauză trebuie să contacteze reprezentanții centrului de vaccinare ales, de preferat cu cel puțin 72 de ore înainte de data la care ar trebui să li se administreze rapelul.

Apoi, trebuie să se prezinte la vaccinarea cu a doua doză având asupra lor actul de identitate care să ateste legalitatea șederii în România și să facă dovada efectuării primei doze de vaccin, prin prezentarea adeverinței de vaccinare.

După administrarea vaccinului, datele sunt introduse în Registrul Electronic Național al Vaccinărilor (RENV), iar pe adeverința de vaccinare se vor completa olograf informațiile privind imunizarea, inclusiv documentele doveditoare.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT