Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

O femeie de 33 de ani a murit din cauza gripei, în Spitalul Judeţean din Târgovişte!

Publicat

pe

Chiar dacă ministra Sănătății, Sorina Pintea, mai așteaptă cu declararea epidemiei, gripa a început să-i sperie și pe dâmbovițeni. O tânără de 33 de ani a murit în urma unor complicații generate de virusul gripal în Secţia Terapie Intensivă a Spitalului Județean de Urgență din Târgoviște.

În județul Dâmbovița, de la debutul declanșării sezonului gripal, au fost diagnosticaţi cu gripa 10 pacienți, 6 cu virusul gripal AH1 și 4 cu virusul gripal AH3. Toate aceste cazuri au fost înregistrate la persoane care nu s-au vaccinat antigripal – informează DSP Dâmboviţa. La nivel naţional, au decedat din cauza gripei 36 de persoane.

„Reamintim populaţiei să respecte regulile de igienă personală şi colectivă, să evite locurile cu aglomeraţie umană, iar la primele semne de boală să se adreseze medicului de familie pentru stabilirea corectă a tratamentului. Nu este recomandat autotratamentul.

În cadrul campaniei de vaccinare antigripală gratuită a grupelor cu risc, prin intermediul cabinetelor de medicină de familie au fost vaccinate 54.870 de persoane. Insistăm asupra vaccinării antigripale care este singura metodă eficientă de a preveni îmbolnăvirea prin gripă”, se arată într-un comunicat remis de DSP Dâmboviţa.

În judeţul vecin, Prahova, gripa face, de asemenea, ravagii. În prezent, cinci persoane sunt internate, în stare gravă, la Secţia ATI a Spitalului Judeţean din Ploieşti. În cazul a trei dintre pacienţii intubaţi, a fost confirmat deja virusul gripal. Pentru ceilalţi doi, există deocamdată doar suspiciunea de gripă.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Atenție! Se întrerupe furnizarea apei potabile în comuna Dragomirești

Publicat

pe

de

Joi – 25 aprilie 2021, între orele 08:00-16:00, se întrerupe alimentarea cu apa potabilă în satele Dragomirești, Decindeni, Râncaciov, Geangoești, Mogoșești, comuna Dragomirești, pentru lucrări de reabilitare a rețelelor de apă.

„Reluarea alimentării cu apă se va face conform procedurilor legale, vor fi prelevate probe de apă care vor fi analizate pentru asigurarea gradului de potabilitate a acesteia, în conformitate cu reglementările în vigoare.

Se recomandă a nu se folosi apa în scop potabil imediat după pornire, până la limpezire. Preventiv, până la primirea buletinului de analize microbiologice (cca. 72 ore) vă recomandăm să fierbeţi apa utilizată în scop potabil timp de 10 minute.

Rezultatele analizelor de laborator vor fi afișate pe site-ul Companiei de Apă Targoviște Dâmbovița, la adresa: catd.ro/index.php/comunicare/opriri-apa/arhiva-opriri-apa”, se precizează într-un comunicat remis de Compania de Apă Târgoviște-Dâmbovița.

Citește în continuare

ACTUALITATE

SC Stones Business Development, anunț public parcurgere etapă de încadrare

Publicat

pe

de

SC STONES BUSINESS DEVELOPMENT SRL, cu sediul in municipiul Bucuresti, sectorul 1, str. Căderea Bastiliei, nr. 41, titular al planului / programului”Realizare lac pentru agrement prin exploatarea agregatelor minerale, stație de sortare și concasare agregate minerale”, în amplasamentul din comuna Salcioara, județul Dâmbovița, anunţă publicul interesat asupra parcurgerii etapei de încadrare în cadrul ședinței Comitetului Special Constituit din data de 12.04.2021, urmând ca planul / programul propus să fie supus procedurii de adoptare fără aviz de mediu.

Comentarii privind decizia etapei de încadrare se primesc în scris la sediul APM DÂMBOVIȚA, str. Calea Ialomiței, nr.1, județul Dâmbovița, în termen de 10 zile calendaristice de la publicarea anunțului.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT