Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

O femeie de 33 de ani a murit din cauza gripei, în Spitalul Judeţean din Târgovişte!

Publicat

pe

Chiar dacă ministra Sănătății, Sorina Pintea, mai așteaptă cu declararea epidemiei, gripa a început să-i sperie și pe dâmbovițeni. O tânără de 33 de ani a murit în urma unor complicații generate de virusul gripal în Secţia Terapie Intensivă a Spitalului Județean de Urgență din Târgoviște.

În județul Dâmbovița, de la debutul declanșării sezonului gripal, au fost diagnosticaţi cu gripa 10 pacienți, 6 cu virusul gripal AH1 și 4 cu virusul gripal AH3. Toate aceste cazuri au fost înregistrate la persoane care nu s-au vaccinat antigripal – informează DSP Dâmboviţa. La nivel naţional, au decedat din cauza gripei 36 de persoane.

„Reamintim populaţiei să respecte regulile de igienă personală şi colectivă, să evite locurile cu aglomeraţie umană, iar la primele semne de boală să se adreseze medicului de familie pentru stabilirea corectă a tratamentului. Nu este recomandat autotratamentul.

În cadrul campaniei de vaccinare antigripală gratuită a grupelor cu risc, prin intermediul cabinetelor de medicină de familie au fost vaccinate 54.870 de persoane. Insistăm asupra vaccinării antigripale care este singura metodă eficientă de a preveni îmbolnăvirea prin gripă”, se arată într-un comunicat remis de DSP Dâmboviţa.

În judeţul vecin, Prahova, gripa face, de asemenea, ravagii. În prezent, cinci persoane sunt internate, în stare gravă, la Secţia ATI a Spitalului Judeţean din Ploieşti. În cazul a trei dintre pacienţii intubaţi, a fost confirmat deja virusul gripal. Pentru ceilalţi doi, există deocamdată doar suspiciunea de gripă.

ACTUALITATE

Gabriela Firea, în concediu în stațiunea Edipsos, Grecia

Publicat

pe

de

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, se află în aceste zile în vacanță, împreună cu familia, în Grecia, pe insula Evia. Doamna Firea este însoțită în acest sejur de mai mulți prieteni.

Câteva zile la rând, Gabriela Firea s-a aflat în stațiunea Edipsos, renumită pentru izvoarele sale termale, folosite pentru tratarea diferitelor afecțiuni. Se pare că primărița generală a Bucureștiului s-a odihnit la renumitul complex hotelier de cinci stele „Wellnes Hotel” , care dispune de o puternică bază de tratament.

În mai multe seri, Gabriela Firea a zăbovit cu soțul şi copiii pe terasa de la malul mării a cunoscutului hotel, în care au fost cazați de-a lungul timpului Maria Callas, Aristotel Onassis, Winston Churchill, Greta Garbo etc.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Publicul a rămas până târziu în noapte la Padina Folk, în ciuda ploii

Publicat

pe

Preşedintele Consiliului Județean Dâmbovița, Alexandru Oprea, şi vicepreşedintele Alin Manole au participat, ieri – 15 august, la deschiderea Festivalului “Padina Folk”, care se desfăşoară în zona Telecabinei Peştera din Munţii Bucegi.

La concertul de aseară au mai asistat: consilierul județean Ruxanda Dragomir; inspectorul școlar general al ISJ Dâmbovița – Cristina Stroe, primari dâmbovițeni și un public numeros, iubitor de muzică folk, care, în ciuda vremii, a rămas lângă scenă, până târziu după miezul nopții.


În prima seară de festival au concertat Maria Gheorghiu, Cătălin Stepa, Mircea Baniciu, Vasile Şeicaru şi Adrian Bezna, urmând ca astăzi să urce pe scenă, începând cu ora 18:30, Andrei Păunescu, Trupa Calendar, Magda Puşkaş, Nicu Zotta şi Cristi Corcioveanu. Accesul la concerte este liber.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Weberror: Conținutul este protejat!!