Connect with us

Dâmboviţa

Băncile vor retrage din România miliarde de euro! Iancu Caracota, senator PNL

Publicat

pe

Iancu Caracota - senator PNL de Dâmboviţa

Iancu Caracota, senator PNL de Dâmboviţa, avertizează că, urmare introducerii „taxei pe lăcomie”, băncile îşi vor reduce drastic activele din România şi vor stopa investiţiile, ceea ce va duce la un dezastru pentru ţara noastră. Prin urmare, Caracota susţine ideea ca această ordonanţă a Guvernului să fie respinsă cât mai repede, într-o sesiune parlamentară extraordinară.

„Băncile, pentru a diminua costurile pentru plata taxei, vor retrage din România miliarde de euro, vor înstrăina imobile, vor stopa investiţiile, pentru a-şi scădea numărul activelor şi, prin urmare, vor minimiza cheltuielile pentru plata taxei.

Artificiul băncilor este unul natural, pentru că fiecare investitor vrea să-şi protejeze câştigul, însă pentru economia românească, pentru bugetul naţional va fi un dezastru pentru că miliarde de euro vor pleca din România anual.

Lăcomia Guvernului a ajuns până la nivelul în care, potrivit analiştilor financiari, circa 70% din profitul băncilor va merge la bugetul de stat, în urma acestei taxe pe lăcomie. Însă acest procent va fi doar o iluzie a Guvernului, pentru că băncile îşi vor reduce activele, iar banii care se vor vărsa la bugetul de stat vor fi mult mai puţini decât estimările patrulaterului Dragnea- Vâlcov-Teodorovici-Dăncilă”, arată senatorul liberal Iancu Caracota, într-un comunicat remis către mass-media.

Ordonanţa de urgenţă prin care a fost adoptată aşa-numita „taxă pe lăcomie” a fost adoptată de Guvern în data de 21 decembrie 2018, cu intrare în vigoare la 1 ianuarie 2019.

Citește mai departe
Reclamă
1 Comentariu

1 Comment

  1. Moromete

    ianuarie 29, 2019 at 1:36 am

    Nu pleaca niciun caine de langa macelarie. Moare de foame.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Ordinea de zi a ședinței CLM Târgoviște din 28 septembrie 2022

Publicat

pe

de

Consiliul Local Municipal Târgoviște se întrunește, miercuri – 28 septembrie 2022, de la ora 09:00, în ședință ordinară de lucru, cu următoarea ordine de zi:

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

Dâmboviţa

Virgil Guran nu este interesat să candideze pentru șefia CJ Dâmbovița

Publicat

pe

Pe anumite canale a circulat informația că senatorul Virgil Guran, liderul PNL Dâmbovița, ar candida la alegerile locale din 2024 pentru funcția de președinte Consiliului Județean. Guran a precizat că nu are de gând să se arunce într-o astfel de bătălie. A spus că își face bine treaba, pentru partid și pentru județ, acolo, la București.

„O să căutăm variante în județ. Oameni care să obțină un rezultat bun”, a spus Guran.

Senatorul a mai mărturisit că, din punctul său de vedere, un președinte de Consiliu Județean nu are mai multă putere decât un parlamentar. Poate să fie tare în județ, dar „acolo, la București, le rezolvi mult mai repede dacă ești tot timpul lângă Guvern, lângă miniștri, dacă ai o anumită deschidere. Dacă mai ai și o funcție în Parlament, ajuți mai mult județul”, a mai adăugat liderul PNL Dâmbovița – Virgil Guran.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT