Connect with us

ACTUALITATE

Staţiune de interes naţional cu drumurile închise pe perioadă nedeterminată!?

Publicat

pe

Vremea rea şi restricţiile de circulaţie au creat probleme nu numai turiştilor, administratorilor de la Drumurile Judeţene, ci şi proprietarilor de hoteluri din zona Padina-Peştera.

De ce am mai declarat zona drept staţiune de interes naţional, dacă o ţinem închisă şi multiplicăm prin mass-media informaţia că drumul de acces către inima Bucegilor este închis pe o perioadă nedeterminată, că aici ne pândesc pericole de nedescris?

Am aflat că, ieri, personalul de schimb care trebuia musai să ajungă la Hotelul Peştera a fost oprit de poliţişti în punctul Glod-Moroieni. Cinci ore au stat în drum angajaţii, aşteptând să li se permită să plece la drum! Degeaba. Oamenii legii, prudenţi, nu au permis accesul nici măcar celor care lucrează în munte, cu siguranţă de frică să nu rămână înţepeniţi în zăpadă, să se mai înregistreze cine ştie ce evenimente nedorite. Abia astăzi au primit acordul de acces…

Spun unii cunoscători ai muntelui că au fost ani când situaţia a fost şi mai critică şi drumul nu a fost închis. Alte administraţii, alţi şefi peste unele instituţii! Probabil nu exista nici aşa de mult interes pentru zona montană dâmboviţeană şi nici ambiţii politicianiste de a discredita cu orice preţ pe cineva anume, în cazul de faţă Consiliul Judeţean Dâmboviţa şi actuala conducere. Dar, uite că există pagube colaterale – Staţiunea turistică Moroieni-Padina-Peştera!

Din câte am aflat, utilajele puse la treabă au fost depăşite de situaţie. Sunt maşini de capacitate mică, neperformante, care nu pot face faţă unui val de furtuni de zăpadă în zona montană.

Autorităţile dâmboviţene, acum, când se conturează profilul unei staţiuni, ar trebui să fie pregătite pentru a gestiona astfel de situaţii cauzate de intemperii. Se impune crearea unui serviciu independent, bine dotat, care să aibă ca preocupare numai drumul de acces în Padina-Peştera.

Cazul a fost tratat la nivelul unei tragedii naţionale. Faptul că nu a existat comunicare ca lumea, consens, raport important de forţe, care să desfăşoare lucrări de deszăpezire pe drumul judeţean Glod-Moroieni-Zănoagas-Padina-Peştera, a adus grave prejudicii unei zone turistice aflate în proces de dezvoltare.

Ce ne-am fi făcut dacă în perimetrul montan dâmboviţean ar fi existat pârtii de ski, aflux de mii de turişti? S-ar fi declanşat stare de necesitate naţională?

Astăzi, încă se lucra la curăţarea de zăpadă a drumului judeţean 714. Utilajele trăgeau din greu, ne fiind construite şi nepregătite să facă faţă unui val de zăpadă…

Citește mai departe
Reclamă
1 Comentariu

1 Comment

  1. Sorin Constantin

    ianuarie 28, 2019 at 8:45 pm

    În zona Padina nu a mai ajuns vreun utilaj de deszapezire de marți, mai e puțin și se face o săptămână.
    În schimb ne-au fost majorate impozitele cu10%,prin urmare suntem în stațiunea turistică de interes național Padina Peștera.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Nici Siria nu trebuie uitată! Viețile unor oameni prinși sub dărâmături mai pot fi salvate!

Publicat

pe

Un cutremur de aproape 8 grade pe scara Richter a a făcut prăpăd în Turcia și Siria. Spun martorii acestei catastrofe că parcă ar fi venit peste ei sfârșitul omenirii. Au pierit mii de oameni, iar alte mii de vieți au rămas prinse sub clădirile culcate la pământ de unda telurică. Știrile despre această mega tragedie au făcut înconjurul lumii, arătând cât de mici suntem în fața dezlănțuirii imprevizibile a naturii.

Senatorul Titus Corlățean a avut o intervenție în Parlamentul României, cerând păstrarea unui moment de reculegere față de victimele nevinovate ale acestui cataclism care a răvășit Turcia și Siria și, totodată, a solicitat ca Siria, o țară răvășită în ultimii ani de conflicte sângeroase să fie sprijinită.

06 February 2023, Syria, Idlib: Syrian civilians inspect a destroyed residential building following a magnitude 7.8 earthquake that hit Syria.,Image: 754402118, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no

„Nu voi folosi cuvinte speciale, ci pur și simplu spun că plâng în această seară și nu mă pot opri văzând imaginile sau relatările pe care le-am primit de la colegi parlamentari din Turcia sau pe care le urmăresc pe televiziuni. O tragedie îngrozitoare, care înseamnă deocamdată 3.000 de persoane decedate în această țară. Deocamdată.

La fel, aceeași nenorocire în Siria, acolo unde mass-media relatează că se aud de sub dărâmături vocile disperate ale unor oameni, familii încă în viață, iar „salvatorii” locali, într-o țară măcinată de ani de zile de războaie și terorism, sapă cu mâinile goale…

Am intervenit în plenul Senatului după-amiază nu doar pentru a cere un minut de reculegere și a manifesta solidaritate cu popoarele turc și sirian, atât de dramatic lovite de cutremurele repetate de pământ, dar și pentru a încuraja Guvernul României, care s-a mișcat foarte rapid, încă de la 06.00 dimineață, cu trimiterea primelor echipe de salvatori români (am fost prima națiune europeană care a avut în teren, în speță la Adana, echipe trimise pentru a ajuta), de a face un efort suplimentar, pentru că e mare nevoie.

I-am spus secretarului de stat Raed Arafat că nici Siria nu trebuie uitată și că mecanismul de ajutor de urgență al Comisiei Europene, pus la dispoziție de Bruxelles, ar trebui să fie impulsionat, să fie mai puțin birocratic și să se miște debarasat de evaluările prudente legate de situația politico-militară din Siria, pentru că viețile unor oameni sub dărâmături mai pot fi salvate în orele și zilele următoare, dar nu cu mâinile goale. Și nu apelând la „filtrul” intermediar al Națiunilor Unite, care va lua timp. Domnul să aibă milă de acești oameni atât de dur loviți, iar asta e o rugăciune sinceră de creștin”, este mesajul senatorului Titus Corlățean.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

Sprijin după cutremur. Echipe românești de cautare-salvare au plecat în misiune în Turcia

Publicat

pe

de

Echipa de sprijin din România, formată din personal specializat de căutare-salvare RO-USAR, medici și asistenți SMURD, personal cu echipe canine din cadrul Clubul Câinilor Utilitari a ajuns în provincia Hatay, într-o localitate apropiată orașului Antakia.

Aceasta este prima zonă pe care autoritățile turce, respectiv Autoritatea pentru Gestionarea Dezastrelor și a Situațiilor de Urgență – AFAD, cu responsabilități clare în gestionarea situației generate de cutremure au ales-o pentru echipa din România.

Salvatorii români au început să construiască baza de operații, concomitent, pregătindu-se primul schimb pentru începerea misiunii de sprijin.

Totodată, în această dimineață, înainte de a începe deplasarea către locația bazei de operații stabilite de AFAD, o echipă formată dintr-un ofițer și 2 subofițeri cu 2 câini de căutare-salvare au executat o misiune de recunoaștere în teren, împreună cu o echipă din Turcia, la o zonă rezidențială afectată de cutremur.

Reamintim faptul că salvatorii români se află în permanentă legătură cu autoritățile turce, reprezentanții AFAD fiind cei direct responsabili în a desemna zona de acțiune și intervenție a echipelor venite în sprijin.

Sursa: IGSU

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats