Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

LDP nu mai deszăpezeşte drumul din munte până când CJ Dâmboviţa nu opreşte avalanşele

Publicat

pe

SC LDP SA, societate al cărui acţionar majoritar este Consiliul Judeţean Dâmboviţa, a anunţat astăzi – 1 februarie, printr-un comunicat de presă care nu a fost transmis însă către toate instituţiile media din judeţ, că, de la ora 16:00, încetează activitatea de întreţinere curentă pe timp de iarnă a DJ 714, Glod – Sanatoriul Moroeni – Padina – Peştera. Asta, în condiţiile în care, din câte ştim, are un contract în vigoare, legal încheiat, fix pentru a efectua deszăpezirea acestui drum!

Motivaţia conducerii LDP este aceea că zona prezintă risc de producere a avalanşelor şi, din moment ce Consiliul Judeţean nu a răspuns adresei prin care a solicitat punerea în siguranţă a DJ 714 din punct de vedere al acestor pericole, a decis să oprească activitatea de întreţinere pe timp de iarnă. Se face referire şi la faptul că, în data de 31 ianuarie, o avalanşă produsă în zona Cabanei Bolboci a surprins două utilaje ce acţionau pentru deszăpezire.

Cu alte cuvinte, LDP cere Consiliului Judeţean Dâmboviţa să găsească o soluţie să oprească avalanşele!

ACTUALITATE

Senatorul Adrian Ţuţuianu, mesaj de condoleanţe la moartea lui Ion Nicolae

Publicat

pe

de

Încă nu sunt capabil să procesez vestea. A plecat dintre noi Ion Nicolae, fost primar al orașului Titu și al municipiului Târgoviște, deputat, vicepreședinte CJD.

E o pierdere personală, pentru că OMUL acesta a fost un model pentru mine, prin pasiunea și vrednicia sa. A muncit toată viața și a crezut mereu că faptele bune înving orice în lume asta. Era, pur și simplu, incapabil să urască. Suflet uriaș.

Ce amărăciune pe ziua asta… Odihnește-te în liniște, nea Nae!

Citește în continuare

ACTUALITATE

Zorba Grecul, montare inedită pe scena Teatrului Tony Bulandra din Târgovişte

Publicat

pe

Pe scena Teatrului Tony Bulandra din Târgovişte, în curând, va erupe plăcut, zgomotos, împrăştiind fiori dramatici, încă un experiment regizoral unic, marca Mc Ranin. Maestrul a stat şi s-a gândit un pic şi, în lipsa marelui spectacol de public „Gaiţele”, a găsit un înlocuitor pe măsură: „Zorba Grecul”. Să nu credeţi că a fost vorba de o înlocuire uşoară, fără probleme, fără durerile facerii artistice!

Zorba Grecul, pe care îl ştim doar din celebrul film interpretat de regretatul Anthony Quinn, nu a mai fost transpus niciodată scenic. Doar cei care au mai mers pe la CluJ şi iubesc baletul, l-au putut vedea într-un spectacol de acest gen.

Acum se lucrează. Ore, zile întregi de repetiţii. Momente în care se şlefuieşte, se improvizează, se caută soluţia cea mai bună, se interacţionează, se munceşte cu sufletul, cu instinctul, cu harul într-un peisaj compoziţional alb-negru, cum a spus Mc Ranin, pentru a fi respectată genialitatea şi celebritatea renumitului film.

Personajele principale ale adaptării scenice, Zorba Grecul şi Bubulina, vor fi interpretate de Toma Cuzin, cunoscut pentru rolul Firicel din „Las Fierbinţi” şi de artista lirică Daniela Vlădulescu. Pentru ambii actori rolurile reprezintă o mare provocare, o căutare a propriilor valenţe interpretative, a ceea ce au în suflet, în structura lor, poate neexploatat până acum.

Mc Ranin este mulţmumit de interacţiunea cu cei doi interpreţi, de modul cum relaţionează şi se modelează conform percepterelor sale regizorale.

Zorba Grecul, în concepţia regizorală a lui Ranin, respectă scheletul de bază al scenariului, cel petrecut pe însorita Cretă. O poveste de viaţă, de dragoste, un omagiu deplin adus filmului, ca izvor al acestei intrigi vizuale.

Ranin ne invită să vedem piesa, să trăim în acelaşi ritm cu personajele. Nu este vorba de o copiere a filmului. Vom vedea pe scena de la Tony Bulandra, ne promite producătorul, un Zorba Grecul diferit, o altă viaţă, un alt dinamism, umor amestecat cu dramă. O compoziţie proprie. Un remember în alb şi negru. O fotografie veche, vie, caldă…

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT