Conectați-vă cu noi

Dâmboviţa

Administraţiile locale, împovărate cu foarte multe cheltuieli prin proiectul bugetului de stat pentru 2019!

Publicat

pe

Senatorul Pro România Adrian Ţuţuianu atrage atenţia asupra faptului că întârzierile în adoptarea bugetului de stat vor cauza mari probleme administraţiilor publice locale, funcţionării acestora în parametri optimi. Spune demnitarul că este o situaţie cu care ţara nu s-a mai confruntat din 2012. Normal ar fi fost ca legea să fi fost trimisă pentru dezbateri în Parlament pe 15 noiembrie 2018 sau cel târziu în decembrie.

„Suntem, iată, în februarie și nu avem încă un buget aprobat de Guvern. De aici, prin rostogolire, unitățile administrativ-teritoriale vor avea, probabil, un buget, în jurul datei de 1 aprilie, ceea ce înseamnă că au pierdut primele 3 luni din acest an.

În ciuda propagandei lui Liviu Dragnea, unitățile administrativ-teritoriale sunt serios afectate în privința investițiilor, întrucât, prin proiectul de buget, așa cum arată el astăzi, se transferă către comunități foarte multe cheltuieli”, a punctat Adrian Ţuţuianu.

În afară de dificultăţiile cauzate de această întârziere, primările vor avea probleme şi urmare aplicării Ordonanţei 114/2018, care le obligă să efectueze multiple cheltuieli. Spune senatorul Pro România Adrian Ţuţuianu că, din cauza noilor sarcini fiscale, exceptând oraşele municipiile şi oraşele mari, nicio unitate administrativ-teritorială, de mărime medie sau mică, nu va putea face faţă efortului financiar. Prin urmare, vor plăti cheltuielile impuse, dar nu vor mai avea bani pentru investiţii!

„Este una dintre marile păcăleli care vine din acest buget şi pe care noi, cei de la Pro România, vom încerca să o modificăm în plen, dacă rămâne aşa. Sperăm ca toate partidele politice să conştientizeze că unităţile administrativ-teritoriale vor fi puse în imposibilitatea de a susţine cheltuielile în anul 2019”, a mai spus senatorul Ţuţuianu.

Adrian Ţuţuianu nu este mulţumit nici de procentul din Produsul Intern Brut acordat Ministerului Apărării.

„Suma alocată este de 1,77% din Produsul Intern Brut, ceea ce înseamnă că PSD a abdicat de la angajamentul asumat de toate forţele politice, acela al alocării a 2% din PIB pentru Apărare”.

VIDEO

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Unanimitate de voturi la aprobarea bugetului CJ Dâmbovița

Publicat

pe

Şedinţa de astăzi a Consiliului Județean Dâmboviţa a fost una prolifică. Toate proiectele de hotărâre aflate pe ordinea de zi au fost aprobate, chiar dacă au existat și abțineri la vot din partea aleșilor PNL și PRO România.

Interesant şi demn de superlativ al momentului este faptul că proiectul de buget pentru 2021 a fost aprobat, pentru prima dată în istoria ultimilor ani, cu unanimitate de voturi şi fără prea multe discuţii în contradictoriu între PNL, ca partid de opoziţie în CJ Dâmboviţa, şi PSD, ca partid majoritar şi conducător al unităţii administrativ-teritoriale.

Liberalii, prin portavocea Gabriel Grozavu, au mai avut intenţii de tachinare, prin ridicarea unor probleme aşa, de dragul opoziţiei, al dialogului, dar neconsisente şi nedocumentate suficient, ceva adunat de prin lanţul aminitirilor.

Un pic de tensiune a mai existat la începutul şedinţei la discuţiile privind alocarea de fonduri de către CJ pentru şoseaua de centură a municipiului, respectiv inelul 1.

După prezentarea făcută de primarul Cristian Daniel Stan, care a argumentat şi susţinut necesitatea finanţării, liberalii au avut plăcerea de a-l băga un pic în corzi pe edil şi să arunce asupra acestuia o serie de reproşuri care, fie vorba între noi, nu trebuie să le suporte Cristian Daniel Stan, fiindcă a preluat din mers un proiect pornit cu mulţi ani în urmă şi care s-a derulat în circumstanţe ciudate, multe cauze ale întârzierii şi cheltuielilor apărute ulterior fiind din vina constructorilor, care nu s-au achitat întocmai de obligaţii.

Liberalilor se pare că le-a plăcut că l-au prins pe edilul municipiului într-un loc unde ei sunt mai mulţi, fiindcă se ştie în Consiliul Local Târgovişte nu prea au cum să îi facă faţă.

Cristian Daniel Stan, pe bună dreptate, s-a aprins un pic. E bine că, până la urmă, lucrurile s-au terminat în linişte, preşedintele Corneliu Ştefan intervenind la un moment dat pentru a detensiona situţia. Proiectul a trecut cu votul liberalilor și fără cel al aleșilor PRO România, care s-au abținut.

A mai existat un schimb de replici sau ceva de genul „să punem beţişoare în roți”, la intervenţia mangerului Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgovişte, Claudiu Dumitrescu. După ce şi-a prezentat materialul şi necesitatea aprobării unor cheltuieli, a fost interpelat de consiliera liberală Cristina Sima, fostă colegă a managerului de la Spitalul Judeţean. Ei, cu puţin umor şi calm, s-a depăşit şi această situaţie!

Citește în continuare

Dâmboviţa

S-a dat cu mașina peste cap în mijlocul Târgoviştei!

Publicat

pe

Coliziune violentă între două autoturisme pe Calea Câmpulung din Târgoviște, în zona Camerei de Comerț. Conducătorul unuia dintre mașinile implicate, un bărbat de 34 de ani, a fost grav rănit.

Pompierii de la Detașamentul din Târgoviște au intervenit cu un ASAS, un echipaj pentru descarcerare și o ambulanță SMURD.

Polițiștii efectuează cercetări la fața locului pentru a stabili cauzele care au dus la producerea acestui eveniment rutier.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT