Conectați-vă cu noi

Dâmboviţa

Preşedintele CJ Dâmboviţa, Daniel Comănescu, a fost exclus din PSD

Publicat

pe

Cum era de aşteptat, astăzi – 9 februarie, Comitetul Executiv Judeţean al PSD Dâmboviţaa decis să-l excludă din partid pe Daniel Comănescu, preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa. Hotărârea a fost luată, prin ridicare de mână de cei 112 membri CEX. Au votat împotrivă Gabriel Dănuţ Sandu – primarul comunei Voineşti, Claudiu Popa – preşedintele PSD Voineşti şi viceprimarul localităţii şi Constantin Pătru – primarul de la Tătărani. Au existat, de asemenea, şase abţineri.

Raportul care cuprindea vinele ce i se aduc lui Comănescu a fost citit de către consilierul judeţean Sache Neculăescu. Acelaşi organism de conducere i-a acordat votul politic de încredere şi susţinerea pentru a fi repus în funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean lui Alexandru Oprea.

Preşedinta interimară a PSD Dâmboviţa, ministrul Rovana Plumb, a spus că decizia de excludere a lui Comănescu din partid a fost una normală, firească, în acord cu statutul. Şefa social-democraţilor dâmboviţeni a mai precizat că, în activitatea preşedintelşui CJD, au fost identificate foarte multe disfuncţionalităţi, că sunt obiective care nu au fost realizate şi cu care partidul s-a prezentat în faţa oamenilor în alegerile din 2016.

A mai precizat Rovana Plumb că Daniel Comănescu nu ar fi informat niciodată, de când a fost ales preşedinte, organizaţia de partid, prin Biroul Permanent Judeţean, care sunt progresele înregistrate sau care sunt problemele cu care se confruntă la nivelul Consiliului Judeţean.

„Acestea sunt o parte dintre motivele care au condus la luarea hotărârii de excludere de către Comitetul Executiv, pentru a putea pune în mişcare tot ceea ce înseamnă obiective de investiţii, pentru a veni cu o nouă abordare la nivelul administraţiei publice, pentru că dâmboviţenii au nevoie să cunoască care sunt în continuare priorităţile de dezvoltare, pentru că este nevoie de sprijin şi o informare continuă, permanentă”, a explicat ministrul Rovana Plumb.

Aşa după cum a spus lidera PSD Dâmboviţa, fiecare membru de partid trebuie să ştie că, atunci când partidul ţi-o cere, trebuie să faci, simplu, fără supărare, un pas în lateral. Atunci când se constată că este nevoie de tine într-o anumită poziţie, ca membru al partidului, trebuie să urmezi acea decizie.

Rovana Plumb a recunoscut că lui Daniel Comănescu i se promisese o funcţie de secretar de stat în cadrul Ministerului Agriculturii, în schimbul abandonării poziţiei de preşedinte CJ, dar a refuzat. Acum urmează ca decizia luată la Târgovişte, de excludere a lui Comănescu din partid, să fie validată de Comitetul Executiv Naţional al PSD.

Ulterior, prefectul trebuie să emită ordinul de încetare a mandatului înainte de termen. Conform legii, trebuie apoi să se ia act cu privire la încetarea mandatului, printr-o hotărâre de Consiliu Judeţean, după care trebuie validat un alt consilier de pe lista de supleanţi a PSD şi să se voteze noul preşedinte al Consiliului Judeţean. Toată această procedură poate dura câteva săptămâni. Asta dacă nu cumva Comănescu va contesta decizia de excludere din partid, caz în care prefectul nu poate emite ordinul de încetare a mandatului înainte de termen până nu se pronunţă instanţa de judecată. Comănescu, poate, de asemenea, să conteste în contenciosul administrativ, şi Ordinul prefectului de încetare a mandatului de consilier. Toate acestea se pot întâmpla doar dacă Daniel Comănescu vrea să mai întârzie procedura de alegere în funcţia de preşedinte CJD a lui Alexandru Oprea. Lucrurile vor evolua, până la urmă, tot în favoarea partidului…

ACTUALITATE

Spectacol de teatru pentru copii la sediul Partidei Romilor Dâmboviţa

Publicat

pe

Copiii de la Şcoala multietnică „Smaranda Gheorghiu” Târgovişte au fost invitaţi, astăzi – 15 octombrie 2019, la teatru. Iniţiativa acestei surprize culturale într-o zi blajină de octombrie i-a aparţinut lui Tudorică Răducanu – preşedintele Partidei Romilor Pro Europa Dâmboviţa şi a fost îmbrăţişată cu multă plăcere de reprezentanţiii Teatrul Municipal „Tony Bulandra” şi de conducătorii instituţiei de învăţământ, care i-au şi însoţit pe elevi.

Şi, uite aşa, în premieră judeţeană, sediul Partidei Romilor din Târgovişte a devenit pentru două ore sală de spectacol, o casă a bucuriei pentru 200 de copii, care au venit să urmărească „Povestea celor trei purceluşi”. Tudorică Răducanu a vizionat împreună cu ei spectacolul care a produs emoţii, o stare de bine şi o comunicare afectivă a celor mici cu personajele de poveste.

„Am vrut să extindem sfera de acţiuni socio-culturale şi educative, să le arătăm copiilor noştri şi lumea de poveste, fascinaţia teatrului pe care cei mai mulţi dintre ei nu au cunoscut-o până acum.

Mulţumesc conducerii Teatrului Tony Bulandra, echipei de actori, cadrelor didactice de la Şcoala «Smaranda Gheorghiu», care au răspuns favorabil acestei iniţiative a noastre, a Partidei Romilor.

Nu ne vom opri aici. Dorim să permanentizăm aceste acţiuni menite să contribuie la educaţia copiilor noştri, la descoperirea unor oportunităţi de petrecere a timpului liber într-un mod plăcut, într-un mod care să le trezească interesul, să îi ajute să cunoască şi mai mult lumea în care trăim”, ne-a precizat Tudorică Răducanu.

Liderul Partidei Romilor Pro Europa Dâmboviţa şi-a propus să solicite sprijinul şi colaborarea artiştilor de la Teatrul Tony Bulandra pentru înfiinţarea unei formaţii de teatru a copiilor romi.

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Primar Târgovişte: Sper ca strategia noului Guvern să nu fie în direcţia tăierii programelor de finanţare!

Publicat

pe

Primarul municipiului Târgovişte, Daniel Cristian Stan, a declarat astăzi, 15 octomb rie, că noul Guvern ar face una dintre cele mai mari erori administrative să oprească Programul Naţional de Dezvoltare Locală. Acesta reprezintă cea mai accesibilă sursă de finanţare a investiţiilor pentru administraţiile publice locale, fie că vorbim de comune, oraşe, municipii sau judeţe. Plus că decontările s-au făcut foarte repede. Primăria Târgovişte, spre exemplu, are în derulare în acest moment 10 proiecte prin PNDL. În total, a reuşit să atragă aproximativ 40 de milioane de lei.

„Sper că strategia, şi vorbesc din punctul de vedere al unui reprezentant al administraţiei publice locale, este nu în direcţia tăierii programelor de finanţare, nu în direcţia tăierii a tot ceea ce înseamnă motivare a parsonalului din cadrul administraţiilor publice locale, ci să se găsească soluţii astfel încât investiţiile să fie şi mai multe, cu bani care să fie alocaţi la un nivel care să satisfacă necesităţile administraţiilor publice locale, pentru că discutăm de sume care ajung la comunităţile locale. Dacă nu pot să ofere alte posibilităţi de finanţare, sper măcar să le menţină pe cele existente în momentul de faţă”, a declarat Daniel Cristian Stan.

A mai spus edilul Târgoviştei că îşi doreşte ca guvernul ce se va instala după moţiunea de cenzură de săptămâna trecută să continue plata salariilor la nivelul din prezent, care este unul destul de ridicat.

„Aşa cum s-a putut până acum, trebuie să se poată şi de aici înainte. Lucrul acesta este evident, pentru că, până acum, nu au fost niciun fel de probleme pe ceea ce înseamnă plata salariilor”.

Citește în continuare

PUBLICITATE ELECTORALĂ

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Web