Conectați-vă cu noi

Dâmboviţa

Preşedintele CJ Dâmboviţa, Daniel Comănescu, a fost exclus din PSD

Publicat

pe

Cum era de aşteptat, astăzi – 9 februarie, Comitetul Executiv Judeţean al PSD Dâmboviţaa decis să-l excludă din partid pe Daniel Comănescu, preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa. Hotărârea a fost luată, prin ridicare de mână de cei 112 membri CEX. Au votat împotrivă Gabriel Dănuţ Sandu – primarul comunei Voineşti, Claudiu Popa – preşedintele PSD Voineşti şi viceprimarul localităţii şi Constantin Pătru – primarul de la Tătărani. Au existat, de asemenea, şase abţineri.

Raportul care cuprindea vinele ce i se aduc lui Comănescu a fost citit de către consilierul judeţean Sache Neculăescu. Acelaşi organism de conducere i-a acordat votul politic de încredere şi susţinerea pentru a fi repus în funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean lui Alexandru Oprea.

Preşedinta interimară a PSD Dâmboviţa, ministrul Rovana Plumb, a spus că decizia de excludere a lui Comănescu din partid a fost una normală, firească, în acord cu statutul. Şefa social-democraţilor dâmboviţeni a mai precizat că, în activitatea preşedintelşui CJD, au fost identificate foarte multe disfuncţionalităţi, că sunt obiective care nu au fost realizate şi cu care partidul s-a prezentat în faţa oamenilor în alegerile din 2016.

A mai precizat Rovana Plumb că Daniel Comănescu nu ar fi informat niciodată, de când a fost ales preşedinte, organizaţia de partid, prin Biroul Permanent Judeţean, care sunt progresele înregistrate sau care sunt problemele cu care se confruntă la nivelul Consiliului Judeţean.

„Acestea sunt o parte dintre motivele care au condus la luarea hotărârii de excludere de către Comitetul Executiv, pentru a putea pune în mişcare tot ceea ce înseamnă obiective de investiţii, pentru a veni cu o nouă abordare la nivelul administraţiei publice, pentru că dâmboviţenii au nevoie să cunoască care sunt în continuare priorităţile de dezvoltare, pentru că este nevoie de sprijin şi o informare continuă, permanentă”, a explicat ministrul Rovana Plumb.

Aşa după cum a spus lidera PSD Dâmboviţa, fiecare membru de partid trebuie să ştie că, atunci când partidul ţi-o cere, trebuie să faci, simplu, fără supărare, un pas în lateral. Atunci când se constată că este nevoie de tine într-o anumită poziţie, ca membru al partidului, trebuie să urmezi acea decizie.

Rovana Plumb a recunoscut că lui Daniel Comănescu i se promisese o funcţie de secretar de stat în cadrul Ministerului Agriculturii, în schimbul abandonării poziţiei de preşedinte CJ, dar a refuzat. Acum urmează ca decizia luată la Târgovişte, de excludere a lui Comănescu din partid, să fie validată de Comitetul Executiv Naţional al PSD.

Ulterior, prefectul trebuie să emită ordinul de încetare a mandatului înainte de termen. Conform legii, trebuie apoi să se ia act cu privire la încetarea mandatului, printr-o hotărâre de Consiliu Judeţean, după care trebuie validat un alt consilier de pe lista de supleanţi a PSD şi să se voteze noul preşedinte al Consiliului Judeţean. Toată această procedură poate dura câteva săptămâni. Asta dacă nu cumva Comănescu va contesta decizia de excludere din partid, caz în care prefectul nu poate emite ordinul de încetare a mandatului înainte de termen până nu se pronunţă instanţa de judecată. Comănescu, poate, de asemenea, să conteste în contenciosul administrativ, şi Ordinul prefectului de încetare a mandatului de consilier. Toate acestea se pot întâmpla doar dacă Daniel Comănescu vrea să mai întârzie procedura de alegere în funcţia de preşedinte CJD a lui Alexandru Oprea. Lucrurile vor evolua, până la urmă, tot în favoarea partidului…

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dâmboviţa

Accident de circulație mortal la Bilciurești

Publicat

pe

Foto arhivă

O femeie de aproximativ 55 de ani a murit, în această seară, în urma unui accident de circulație petrecut în comuna Bilciurești, județul Dâmbovița.

Victima, rămasă încă neidentificată, se angajase în traversarea străzii, neregulamentar, fără să se asigure, în momentul în care a fost lovită de un autoturism la volanul căruia se afla un tânăr de 21 de ani din aceiași localitate.

Citește în continuare

Dâmboviţa

Bătrână din Lungulețu, omorâtă în propria curte de un șofer vitezoman!

Publicat

pe

O bătrână de 86 de ani, din comuna Lungulețu, județul Dâmbovița, a murit, în această seară, în urma unui accident rutier mai puțin obișnuit. Femeia se află în curte când a năvălit peste ea un autoturism Volkswagen Passat. Mașina a trecut prin gard, după care a lovit-o cu forță pe biata bătrânică.

Din primele cercetări efectuate la fața locului, conducătorul auto, un tânăr de 21 de ani, nu a adaptat viteza la condițiile de drum și, într-o curbă, a pierdut controlul asupra direcției.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!