Conectați-vă cu noi

Dâmboviţa

Preşedintele CJ Dâmboviţa, Daniel Comănescu, a fost exclus din PSD

Publicat

pe

Cum era de aşteptat, astăzi – 9 februarie, Comitetul Executiv Judeţean al PSD Dâmboviţaa decis să-l excludă din partid pe Daniel Comănescu, preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa. Hotărârea a fost luată, prin ridicare de mână de cei 112 membri CEX. Au votat împotrivă Gabriel Dănuţ Sandu – primarul comunei Voineşti, Claudiu Popa – preşedintele PSD Voineşti şi viceprimarul localităţii şi Constantin Pătru – primarul de la Tătărani. Au existat, de asemenea, şase abţineri.

Raportul care cuprindea vinele ce i se aduc lui Comănescu a fost citit de către consilierul judeţean Sache Neculăescu. Acelaşi organism de conducere i-a acordat votul politic de încredere şi susţinerea pentru a fi repus în funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean lui Alexandru Oprea.

Preşedinta interimară a PSD Dâmboviţa, ministrul Rovana Plumb, a spus că decizia de excludere a lui Comănescu din partid a fost una normală, firească, în acord cu statutul. Şefa social-democraţilor dâmboviţeni a mai precizat că, în activitatea preşedintelşui CJD, au fost identificate foarte multe disfuncţionalităţi, că sunt obiective care nu au fost realizate şi cu care partidul s-a prezentat în faţa oamenilor în alegerile din 2016.

A mai precizat Rovana Plumb că Daniel Comănescu nu ar fi informat niciodată, de când a fost ales preşedinte, organizaţia de partid, prin Biroul Permanent Judeţean, care sunt progresele înregistrate sau care sunt problemele cu care se confruntă la nivelul Consiliului Judeţean.

„Acestea sunt o parte dintre motivele care au condus la luarea hotărârii de excludere de către Comitetul Executiv, pentru a putea pune în mişcare tot ceea ce înseamnă obiective de investiţii, pentru a veni cu o nouă abordare la nivelul administraţiei publice, pentru că dâmboviţenii au nevoie să cunoască care sunt în continuare priorităţile de dezvoltare, pentru că este nevoie de sprijin şi o informare continuă, permanentă”, a explicat ministrul Rovana Plumb.

Aşa după cum a spus lidera PSD Dâmboviţa, fiecare membru de partid trebuie să ştie că, atunci când partidul ţi-o cere, trebuie să faci, simplu, fără supărare, un pas în lateral. Atunci când se constată că este nevoie de tine într-o anumită poziţie, ca membru al partidului, trebuie să urmezi acea decizie.

Rovana Plumb a recunoscut că lui Daniel Comănescu i se promisese o funcţie de secretar de stat în cadrul Ministerului Agriculturii, în schimbul abandonării poziţiei de preşedinte CJ, dar a refuzat. Acum urmează ca decizia luată la Târgovişte, de excludere a lui Comănescu din partid, să fie validată de Comitetul Executiv Naţional al PSD.

Ulterior, prefectul trebuie să emită ordinul de încetare a mandatului înainte de termen. Conform legii, trebuie apoi să se ia act cu privire la încetarea mandatului, printr-o hotărâre de Consiliu Judeţean, după care trebuie validat un alt consilier de pe lista de supleanţi a PSD şi să se voteze noul preşedinte al Consiliului Judeţean. Toată această procedură poate dura câteva săptămâni. Asta dacă nu cumva Comănescu va contesta decizia de excludere din partid, caz în care prefectul nu poate emite ordinul de încetare a mandatului înainte de termen până nu se pronunţă instanţa de judecată. Comănescu, poate, de asemenea, să conteste în contenciosul administrativ, şi Ordinul prefectului de încetare a mandatului de consilier. Toate acestea se pot întâmpla doar dacă Daniel Comănescu vrea să mai întârzie procedura de alegere în funcţia de preşedinte CJD a lui Alexandru Oprea. Lucrurile vor evolua, până la urmă, tot în favoarea partidului…

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Sute de copii au căutat ouă de ciocolată în Parcul din Pucioasa

Publicat

pe

Zi însorită şi plină de satisfacţii pentru copiii oraşului staţiune Pucioasa. Edilul Constantin Ana, prin tot ceea ce întreprinde, doreşte să reanime atmosfera caldă şi vie de odinioară a Pucioasei.

Ineditul concurs „Căutătorii oului de ciocolată”, ajuns la cea de-a treia ediţie, este doar un strop de culoare de pe paleta acţiunilor şi a evenimentelor culturale pe care administraţia publică le organizează.

În parcul central al oraşului, sute de copii, însoţiţi de părinţi, bunici sau fraţi mai mari, dotaţi cu coşuleţe sau sacoşele, au venit pregătiţi pentru a porni în operaţiunea de scotocire a imensei grădini publice, în vederea descoperirii a câtor mai multor ouă miraculoase de ciocolată.

Au fost şi copii dezamăgiţi, întrucât căutările lor nu şi-au atins efectul scontat, dar şi destui mulţumiţi, fiindcă au reuşit să umple coşurile cu ouă. Cert este că, la final, Rilă Iepurilă i-a mulţumit pe toţi, oferind fiecăruia, din rezervă, unul sau mai multe ouă de ciocolată.

„Este o acţiune care a început acum trei ani ca o joacă şi am văzut că a crecut şi a prins. Dumnezeu a fost în fiecare an cu noi, având o vreme superbă, aşa că toţi părinţii, profitând de ziua aceasta liberă, şi-au adus copiii în parc. Am ascuns 1.008 de ciocolată prin parc şi am avut câteva păstrate pentru cei care au fost mai puţin norocoşi.

A fost o atmosferă de bucurie generală, un moment care îi va conecta automat la Sfintele Sărbători de Paşte pe cei care au rămas în urmă cu acest frumos eveniment.

Sunt foarte încântat că reuşim, prin astfel de acţiuni, să îi scoatem la aer pe copii, să uităm un pic de tablete, de telefoane şi de toate gad-get-urile şi să îi determinăm să facă un pic de mişcare. Mă bucur că vedem un oraş mai viu, mai vesel.

Urez tuturor locuitorilor Pucioasei, tuturor dâmboviţenilor, sărbători cu bine, cu pace şi sănătate”, ne-a precizat primarul Constantin Ana.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Drumul Crucii, spectacol impresionant în comuna Gura Ocniţei! FOTO

Publicat

pe

Un eveniment unic în Dâmboviţa şi poate chiar şi în România s-a consumat, ieri – 25 aprilie 2019, în Joia Mare, în comuna Gura Ocniţei. Autorităţile locale, sprijinite de tinerii creştini şi de reprezentanţii căminelor culturale, au dat viaţă unui scenariu emoţionant, memorabil, încărcat de semnificaţii religioase şi istorice.

Drumul Crucii a fost frumos surprins de tinerii îmbrăcaţi în straie asemănătoare momentului de cotitură religioasă în existenţa umanităţii de acum 2019 ani, când Mântuitorul Nostru Iisus Hristos a fost prins, închis, batjocorit, judecat şi condamnat la moarte prin crucificare.

Atunci, Cel care s-a jertfit pentru a prelua păcatele oamenilor şi-a purtat singur în spate crucea suferinţei şi a mântuirii. Tocmai aceste clipe le-au surprins copiii şi adolescenţii din comuna Gura Ocniţei. Drumul Crucii, drumul spre locul de osândă, spre înălţimea de unde au erupt, ca un vulcan universal, credinţa creştină, iubirea, salvarea omenirii din ghearele păcatului.

Nu poţi arăta copiilor, celor care primesc informaţia despre acele momente, doar prin cărţi, prin pilde, prin istorioare şi filme, ci şi creând asemenea spectacole ale suferinţei, ale vieţii şi biruinţei morţii.

Felicitări primarului Sorin Vasile Ioniţă şi echipei pe care o are alături, pentru modul în care reuşeşte să insufle comunităţii credinţa, dragostea de cultură şi spiritualitate creştină.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Weberror: Conținutul este protejat!!