Conectați-vă cu noi

Dâmboviţa

Preşedintele CJ Dâmboviţa, Daniel Comănescu, a fost exclus din PSD

Publicat

pe

Cum era de aşteptat, astăzi – 9 februarie, Comitetul Executiv Judeţean al PSD Dâmboviţaa decis să-l excludă din partid pe Daniel Comănescu, preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa. Hotărârea a fost luată, prin ridicare de mână de cei 112 membri CEX. Au votat împotrivă Gabriel Dănuţ Sandu – primarul comunei Voineşti, Claudiu Popa – preşedintele PSD Voineşti şi viceprimarul localităţii şi Constantin Pătru – primarul de la Tătărani. Au existat, de asemenea, şase abţineri.

Raportul care cuprindea vinele ce i se aduc lui Comănescu a fost citit de către consilierul judeţean Sache Neculăescu. Acelaşi organism de conducere i-a acordat votul politic de încredere şi susţinerea pentru a fi repus în funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean lui Alexandru Oprea.

Preşedinta interimară a PSD Dâmboviţa, ministrul Rovana Plumb, a spus că decizia de excludere a lui Comănescu din partid a fost una normală, firească, în acord cu statutul. Şefa social-democraţilor dâmboviţeni a mai precizat că, în activitatea preşedintelşui CJD, au fost identificate foarte multe disfuncţionalităţi, că sunt obiective care nu au fost realizate şi cu care partidul s-a prezentat în faţa oamenilor în alegerile din 2016.

A mai precizat Rovana Plumb că Daniel Comănescu nu ar fi informat niciodată, de când a fost ales preşedinte, organizaţia de partid, prin Biroul Permanent Judeţean, care sunt progresele înregistrate sau care sunt problemele cu care se confruntă la nivelul Consiliului Judeţean.

„Acestea sunt o parte dintre motivele care au condus la luarea hotărârii de excludere de către Comitetul Executiv, pentru a putea pune în mişcare tot ceea ce înseamnă obiective de investiţii, pentru a veni cu o nouă abordare la nivelul administraţiei publice, pentru că dâmboviţenii au nevoie să cunoască care sunt în continuare priorităţile de dezvoltare, pentru că este nevoie de sprijin şi o informare continuă, permanentă”, a explicat ministrul Rovana Plumb.

Aşa după cum a spus lidera PSD Dâmboviţa, fiecare membru de partid trebuie să ştie că, atunci când partidul ţi-o cere, trebuie să faci, simplu, fără supărare, un pas în lateral. Atunci când se constată că este nevoie de tine într-o anumită poziţie, ca membru al partidului, trebuie să urmezi acea decizie.

Rovana Plumb a recunoscut că lui Daniel Comănescu i se promisese o funcţie de secretar de stat în cadrul Ministerului Agriculturii, în schimbul abandonării poziţiei de preşedinte CJ, dar a refuzat. Acum urmează ca decizia luată la Târgovişte, de excludere a lui Comănescu din partid, să fie validată de Comitetul Executiv Naţional al PSD.

Ulterior, prefectul trebuie să emită ordinul de încetare a mandatului înainte de termen. Conform legii, trebuie apoi să se ia act cu privire la încetarea mandatului, printr-o hotărâre de Consiliu Judeţean, după care trebuie validat un alt consilier de pe lista de supleanţi a PSD şi să se voteze noul preşedinte al Consiliului Judeţean. Toată această procedură poate dura câteva săptămâni. Asta dacă nu cumva Comănescu va contesta decizia de excludere din partid, caz în care prefectul nu poate emite ordinul de încetare a mandatului înainte de termen până nu se pronunţă instanţa de judecată. Comănescu, poate, de asemenea, să conteste în contenciosul administrativ, şi Ordinul prefectului de încetare a mandatului de consilier. Toate acestea se pot întâmpla doar dacă Daniel Comănescu vrea să mai întârzie procedura de alegere în funcţia de preşedinte CJD a lui Alexandru Oprea. Lucrurile vor evolua, până la urmă, tot în favoarea partidului…

Dâmboviţa

Partida Romilor Pro Europa Dâmboviţa se află în plin proces de reorganizare

Publicat

pe

Tudorică Răducanu, liderul Partidei Romilor Pro Europa Dâmbovița, se află în plină campanie de refacere și reconsolidare a filialelor locale ale asociației. Raducanu și-a propus să creeze, în toate localitățile dâmbovițene unde există comunități mai mari sau mai mici de romi, structuri puternice, alcătuite din oameni care să lupte pentru drepturile etniei, oameni capabili să sprijine administrațiile publice locale.

„Este un deziderat pe care mi l-am propus încă de la preluarea funcției de președinte al Partidei Romilor Pro Europa. Trebuie să redevenim puternici şi uniţi, să avem un cuvânt de spus în actul decizional administrativ, să ne putem impune ideile, părerile, să contribuim la bunul mers al comunităților”, ne-a precizat Tudorică Răducanu.

Citește în continuare

Dâmboviţa

Hoţii au spart o casă din Poiana, apoi i-au dat foc să-şi şteargă urmele!

Publicat

pe

de

Foto: Facebook / Cosmin Bercu

Pentru familia Gheorghe P., oameni gospodari din comuna Poiana, judeţul Dâmboviţa, se adevereşte proverbul că un necaz nu vine niciodată singur.

În urmă cu mai bine de un an, unul dintre băieţi a murit, pe când se afla la muncă pe câmp. La puţin timp după înmormântare, locul de veci a fost profanat de indivizi care căutau bani şi alte valori.

Foto: Facebook / Cosmin Bercu

Astăzi, persoane necunoscute au pătruns în locuinţă, au furat tot ce era de valoare, după care i-au dat, cel mai probabil pentru a-şi şterge urmele.

Proprietarii au ferma convingere că hoţii nu sunt de departe, din moment ce au ştiut exact când ei au plecat. Întreaga casă a fost răvăşită. Nu a rămas colţişor necontrolat de intruşi. Până în momentul de faţă, aceştia nu au fost prinşi.

Foto: Facebook / Cosmin Bercu

Foto: Facebook / Cosmin Bercu

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Weberror: Conținutul este protejat!!