Conectați-vă cu noi

Dâmboviţa

Preşedintele CJ Dâmboviţa, Daniel Comănescu, a fost exclus din PSD

Publicat

pe

Cum era de aşteptat, astăzi – 9 februarie, Comitetul Executiv Judeţean al PSD Dâmboviţaa decis să-l excludă din partid pe Daniel Comănescu, preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa. Hotărârea a fost luată, prin ridicare de mână de cei 112 membri CEX. Au votat împotrivă Gabriel Dănuţ Sandu – primarul comunei Voineşti, Claudiu Popa – preşedintele PSD Voineşti şi viceprimarul localităţii şi Constantin Pătru – primarul de la Tătărani. Au existat, de asemenea, şase abţineri.

Raportul care cuprindea vinele ce i se aduc lui Comănescu a fost citit de către consilierul judeţean Sache Neculăescu. Acelaşi organism de conducere i-a acordat votul politic de încredere şi susţinerea pentru a fi repus în funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean lui Alexandru Oprea.

Preşedinta interimară a PSD Dâmboviţa, ministrul Rovana Plumb, a spus că decizia de excludere a lui Comănescu din partid a fost una normală, firească, în acord cu statutul. Şefa social-democraţilor dâmboviţeni a mai precizat că, în activitatea preşedintelşui CJD, au fost identificate foarte multe disfuncţionalităţi, că sunt obiective care nu au fost realizate şi cu care partidul s-a prezentat în faţa oamenilor în alegerile din 2016.

A mai precizat Rovana Plumb că Daniel Comănescu nu ar fi informat niciodată, de când a fost ales preşedinte, organizaţia de partid, prin Biroul Permanent Judeţean, care sunt progresele înregistrate sau care sunt problemele cu care se confruntă la nivelul Consiliului Judeţean.

„Acestea sunt o parte dintre motivele care au condus la luarea hotărârii de excludere de către Comitetul Executiv, pentru a putea pune în mişcare tot ceea ce înseamnă obiective de investiţii, pentru a veni cu o nouă abordare la nivelul administraţiei publice, pentru că dâmboviţenii au nevoie să cunoască care sunt în continuare priorităţile de dezvoltare, pentru că este nevoie de sprijin şi o informare continuă, permanentă”, a explicat ministrul Rovana Plumb.

Aşa după cum a spus lidera PSD Dâmboviţa, fiecare membru de partid trebuie să ştie că, atunci când partidul ţi-o cere, trebuie să faci, simplu, fără supărare, un pas în lateral. Atunci când se constată că este nevoie de tine într-o anumită poziţie, ca membru al partidului, trebuie să urmezi acea decizie.

Rovana Plumb a recunoscut că lui Daniel Comănescu i se promisese o funcţie de secretar de stat în cadrul Ministerului Agriculturii, în schimbul abandonării poziţiei de preşedinte CJ, dar a refuzat. Acum urmează ca decizia luată la Târgovişte, de excludere a lui Comănescu din partid, să fie validată de Comitetul Executiv Naţional al PSD.

Ulterior, prefectul trebuie să emită ordinul de încetare a mandatului înainte de termen. Conform legii, trebuie apoi să se ia act cu privire la încetarea mandatului, printr-o hotărâre de Consiliu Judeţean, după care trebuie validat un alt consilier de pe lista de supleanţi a PSD şi să se voteze noul preşedinte al Consiliului Judeţean. Toată această procedură poate dura câteva săptămâni. Asta dacă nu cumva Comănescu va contesta decizia de excludere din partid, caz în care prefectul nu poate emite ordinul de încetare a mandatului înainte de termen până nu se pronunţă instanţa de judecată. Comănescu, poate, de asemenea, să conteste în contenciosul administrativ, şi Ordinul prefectului de încetare a mandatului de consilier. Toate acestea se pot întâmpla doar dacă Daniel Comănescu vrea să mai întârzie procedura de alegere în funcţia de preşedinte CJD a lui Alexandru Oprea. Lucrurile vor evolua, până la urmă, tot în favoarea partidului…

Dâmboviţa

Radu Popa, fost deputat: Primarul Gabriel Sandu este un model de conducător în administraţia publică!

Publicat

pe

Fostul deputat PSD, Radu Popa, actualmente membru în echipa de conducere a PSD Dâmboviţa, ţine la unitatea partidului, la aplecarea tuturor reprezentanţilor social-democraţi spre problemele vitale ale comunităţilor locale. Radu Popa este împotriva luptelor intestine, împotriva intereselor de grup care ar putea pune în pericol dezvoltarea judeţului, proiectele deosebit de importante aflate în derulare. În acest context, a luat poziţie faţă de atacurile media care îl vizează pe primarul comunei Voineşti, Dănuţ Gabriel Sandu, despre care spune că este un model de conducător în administraţia publică.

„Am constatat, în ultima vreme, o creștere a acțiunilor gândite să inhibe interesul șefilor din administrația publică pentru dezvoltarea localităților. Nu ştiu dacă e bine… În Dâmboviţa, sunt foarte multe obiective realizate pe fonduri europene, valoarea lor e foarte mare și oamenii trebuie să conștientizeze că, fără fondurile europene, comunitățile lor nu s-ar fi putut dezvolta, aşa cum sunt azi.

Însă, cred că ceea ce este mai important de subliniat aici nu sunt nici primarii și nici obiectivele pe fonduri. Aici, discutăm despre modalitatea de îmbunătățire și de ridicare a nivelului de trai în fiecare comună. Nu știu pe cine ajută dacă primarii, dintr-un motiv sau altul, s-ar teme să mai facă investiții şi nu mai lucrează pe fonduri, tocmai în judetul acesta.

În Dâmboviţa, au intrat cam 500 de milioane de euro doar din fonduri europene. Nu vreau să speculez mai mult, dar vreau să știe toată lumea că înțeleg toate jocurile politice și că niciodată nu mi-a fost frică să intru la joc.

Primarul Gabriel Sandu e un model de conducator în administratia publică şi nu are nevoie să îl apăr eu. Îl apără adevărul! Îl apără cei 20 de ani în administrație publică fără probleme în proiectele finantate de la buget sau din fonduri europene. Şi noi toţi ar trebui să sprijim primarii care au adus voturi pentru PSD, dar şi bunăstare pentru comunităţile lor.

Obstrucționarea primarilor înseamnă, în fond, blocarea investițiilor din fonduri guvernamentale sau europene, adică înseamnă să refuzăm o viață mai bună pentru români. Deja, România contribuie semnificativ la bugetul Uniunii Europene, iar noi ar trebui să gândim formule de sprijin pentru localități și pentru șefii administrației publice, cu atât mai mult cu cât ne confruntăm cu o criză acută a forței de muncă, ce agită și gripează firmele de construcții.

Media are toate drepturile din lume și eu sunt primul care protejez dreptul jurnaliștilor la informare, dar, totodată, nu trebuie uitat dreptul românilor de a beneficia de bunăstarea pentru care au plătit. Să nu vă miraţi dacă vom ajunge să avem bani, dar să nu avem firme care să facă lucrările.

Primarii și președinții de consilii județene trebuie înțeleși, ascultați și sprijiniți pentru că ei sunt cel mai aproape de oameni. Această vânătoare de vrăjitoare trebuie să înceteze!”, spune fostul deputat Radu Popa, membru în BPJ al PSD Dâmboviţa.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Nu rata petrecerea de Dragobete organizată la Royal Residence Târgovişte!

Publicat

pe

de

Mai sunt doar câteva zile până ce românii vor celebra, în stil tradiţional, iubirea. Pregăteşte-te, aşadar, să-i oferi persoanei dragi, o seară de neuitat pe 24 februarie, la Restaurantul Royal Residence Târgovişte, unde va poposi renumitul „Taraf de fete”.

Organizatorii promit numeroase surprize muzicale, coregrafice şi culinare. rezervările se pot face la numărul de telefon 0732.969.408 sau direct la Restaurant „Royal Residence”, pe strada Gării din municipiul Târgovişte.

 

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Weberror: Conținutul este protejat!!