Conectați-vă cu noi

SOCIAL

Zeci de mii de vehicule neconforme tehnic, depistate în trafic de inspectorii RAR!

Publicat

pe

Foto: RAR

Peste 67.000 de vehicule au fost verificate în trafic, din punct de vedere tehnic, în anul 2018. Inspectorii RAR au constatat că aproape jumătate dintre acestea erau neconforme.

Cele mai multe probleme au fost descoperite la instalația electrică de iluminare și semnalizare, sistemul de reducere a emisiilor poluante, punți, jante, anvelope și suspensie, vizibilitate precum și la sistemele de frânare și direcție.

În judeţul Dâmboviţa, au fost supuse controlului 2.079 de vehicule, 66,33% fiind neconforme. Dintre acestea, 221 de maşini prezentau pericol iminent de accident. De menţionat şi faptul că 1,49% dintre vehiculele verificate prezentau probleme legate de inspectia tehnică periodică (ITP fals, expirat sau anulat).

Foto: RAR

„În urma controalelor mixte desfășurate de RAR și Poliția Rutieră, în anul 2018 au fost aplicate 1.373 de amenzi contravenționale, au fost retrase 931 de certificate de înmatriculare și reținute 4 permise de conducere.

În situația în care una dintre măsurile luate a fost reținerea certificatului de înmatriculare, acesta poate fi redobândit numai după efectuarea unei inspecții tehnice specifice la reprezentanțele RAR din țară”, se arată într-un comunicat remis de RAR.

Atenţie! Aceste rezultate nu reflectă starea generală a parcului auto din România, deoarece echipajele mixte RAR-Poliție opresc pentru verificare doar acele vehicule care sunt susceptibile de a prezenta defecțiuni.

Foto: RAR

SOCIAL

Patru tineri au ajuns la spital după ce s-au răsturnat cu mașina

Publicat

pe

Sursa foto: captură video ImpactNews24

Patru tineri, două fete și doi băieți, cu vârste cuprinse între 20 și 22 de ani, au fost victimele unui teribil accident de circulație petrecut pe DJ 504, la intrarea dinspre Alexandria în localitatea Lăceni. La fața locului au intervenit rapid pompierii de la Detașamentul din Alexandria și trei echipaje medicale de la Serviciul Județean de Ambulanță Teleorman.

Autoturismul cu care se deplasau s-a răsturnat în afara carosabilului. Cele două tinere, prezentând mai multe leziuni, au fost preluate de echipajele de Ambulanță și transportate la spital. Bărbații au primit primul ajutor la fața locului, fiind conștienți și cooperanți. În cele din urmă, au fost și ei duși la spital pentru efectuarea unor investigații medicale amănunţite.

Citește în continuare

Dâmboviţa

Neglijența a costat-o 800 de lei, amendă aplicată de polițiștii de la Imigrări Dâmboviţa

Publicat

pe

Polițiștii de Imigrări din județul Dâmbovița au sancționat contravențional, cu amendă în sumă de 800 lei, o tânără în vârstă de 21 de ani, din Republica Moldova, care nu a întreprins demersurile de prelungire a dreptului de ședere în România și nici nu a părăsit țara la expirarea perioadei. Femeia a fost depistată în comuna Crevedia.

„În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit faptul că aceasta a intrat legal în România, în baza paşaportului biometric. (…)

Întrucât tânăra este membru de familie a unui cetățean român, poliţiştii de imigrări i-au adus la cunoştinţă că are posibilitatea de a-şi prelungi dreptul de şedere în România în scop de reîntregirea familiei”, se precizează într-un comunicat remis de Biroul pentru Imigrări al județului Dâmboviţa.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT



error: Conținutul este protejat!!