Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Primăria Târgovişte a ajuns la un acord cu AITT, să preia transportul de călători

Publicat

pe

Primăria Târgovişte a ajuns la un acord cu AITT, operatorul de transport public de călători, în vederea rezilierii contractului pe cale amiabilă, iar activitatea să fie preluată de societatea înfiinţată de administraţia locală.

Potrivit edilului Daniel Cristian Stan, dacă nu vor fi probleme la vot în şedinţa Consiliului Local, SC Servicii Publice Municipale Târgovişte SRL va putea să desfăşoare activitatea de transport public de călători în municipiu, începând cu luna martie 2019.

„Avem acordul cu AITT şi, dacă domnii de la PNL vor fi de acord, începând cu luna martie, Primăria Târgovişte va face direct transportul public în acest oraş. Sigur că nu vor fi autobuze noi în acest moment, pentru că avem proiectul cu finanţare europeană, dar vor fi autobuze curate, care vor veni la timp. Sunt sute de curse nerealizate de AITT în ultimele 3-4 luni. Sute! Situaţia nu mai poate continua la modul acesta.

Suntem obligaţi, ca şi administraţie locală, să furnizăm servicii publice de calitate. Trebuie să înţelegem că nu este obligat numai primarul să asigure servicii publice de calitate. Şi Consiliul Local este parte a administraţiei locale, ba cea mai importantă! Este forul deliberativ de la nivelul administraţiei publice locale, este cel care ia decizii”, a declarat primarul Daniel Cristian Stan.

De precizat că încheierea pe cale amiabilă a contractului cu AITT înseamnă că nu vor apărea probleme în ceea ce priveşte accesarea de fonduri europene nerambursabile pentru modernizarea transportului public de călători. Administraţia locală a depus la ADR Sud Muntenia, la sfârşitul lunii decembrie 2018, un astfel de proiect, care urmează să intre în procedura de evaluare.

Reamintim că reprezentanţii PNL Târgovişte au solicitat mai multe lămuriri Primăriei Târgovişte cu privire la contractul cu AITT, precizând că îşi doresc să voteze în cunoştinţă de cauză. Prin urmare, dacă nu primesc răspunsuri la întrebările formulate, nu vor gira cu votul lor proiectul de hotărâre care va fi supus atenţiei Consiliului Local. Situaţia este una destul de tensionată, având în vedere că reprezentanţii puterii nu pot adopta, fără votul liberalilor, o astfel de hotărâre.

Cititi mai mult
Reclamă
1 Comment

1 Comment

  1. tass

    19 februarie 2019 at 7:29

    domnule cotinescu.cu 4 autobuze faci treaba.cum zici matale(pentru inceput).si prostimea pardon alegatorii calare la vot pentru conditiile puse de consilierii unui partid.de ce nu trei?de ce nu 6?si sa vezi pensionarul de mine ce va iesi la vot pentru doua calatorii gratuite eferite zilnic de primarie.de ce n-ai conditionat domnule cotinescu ca transportul public sa detina si doua,trei autobuze cu rampa pentu persoane cu hadicap sau mamele care au copilul in landou,carucior.si in statii sa sa se scrie orarul de functionare.ca normal nu pot circula permanent?

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Primăria Târgoviște a premiat 25 de familii trainice, modele pentru întreaga comunitate

Publicat

pe

25 de cupluri de târgovișteni, care își sărbătoresc anul acesta „Nunta de Aur” (unii chiar mai mult de 50 de ani) au fost premiate, astăzi – 30 aprilie 2024, de administrația publică locală. Astfel de evenimente speciale sunt organizate, an de an, de Paște, de Crăciun și la început de septembrie, cu prilejul „Zilelor Municipiului Târgoviște”.

„Mărturisesc că, în cei mai bine 9 ani de când conduc municipiul Târgoviște, am organizat multe evenimente, dar unul dintre cele mai emoționante este acesta, pentru că reprezintă o modalitate prin care comunitatea locală își arată prețuirea față de dumneavoastră, oameni care ați știut să treceți peste toate dificultățile vieții și să rămâneți împreună, lucru care nu se putea întâmpla dacă nu ar fi existat dragoste, respect reciproc și înțelegere. Sunteți niște modele pentru întreaga comunitate și de aceea suntem astăzi onorați să vă avem lângă noi și să putem să ciocnim împreună un pahar de șampanie”, a spus primarul Daniel Cristian Stan.

Fiecare cuplu a primit o diplomă de excelență, un buchet de flori și un cadou din partea administrației publice locale. Evenimentul festiv a fost organizat la Cinematograful „Independența” și a inclus și un scurt moment muzical, susținut de Orchestra „Andante”. Sărbătoriții au fost felicitați de primarul Daniel Cristian Stan împreună cu cei doi viceprimari – Monica Ilie și Cătălin Rădulescu.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ADMINISTRAŢIE

Reușită în plan investițional. Primăria Contești a obținut statutul de prosumator

Publicat

pe

Primarul comunei Conțești, Marian Alexandru, în ciuda stresului produs de anumite persoane cu rang înalt care îl tracasează și îi perturbă activitatea depusă în slujba comunității cu tot soiul de reclamații și tertipuri, doar-doar s-o împotmoli, performează la capitolul implementare proiecte de interes local. Edilul este mulțumit că îi are alături pe consilierii locali, pe cetățenii din localitate, care apreciază rezultatele obținute și nu îi iau în seamă pe cei care, prin multiple metode, pun piedici nemeritate administrației de la Contești.

Unul dintre cele mai recente și reușite proiecte este acela care a vizat obținerea energiei electrice din surse regenerabile pentru consumul propriu al comunei Contești. Investiția a avut o valoare de 6,14 milioane de lei și a fost finanțată prin Programul Operațional Infrastructură Mare. Pe lângă acest proiect, care a prevăzut montarea de panouri fotovoltaice în mai multe zone ale localității, în apropierea punctelor de aprindere a rețelei de iluminat public, a fost dezvoltat și proiectul privind „Creșterea eficienței energetice a sistemului de iluminat public”, finanțat de Administrația Fondului de Mediu. O investiție de 1,18 milioane de lei.

„De asemenea, am montat panouri fotovoltaice și pe 28 de clădiri publice, aflate în proprietatea Primăriei Conțești. Vorbim în acest moment de o puterea instalată cumulată care a ajuns la 450 de kW. Până acum, facturile la consumul de energie electrică avea valori foarte mari, cuprinse între 25.000 și 30.000 de lei lunar, uneori chiar mai mari. Acum, putem să ne declarăm mulțumiți. Datorită acestor investițiii,vom avea o economie la bugetul local de până la 360.000 de lei, adică 3,6 miliarde lei vechi, fonduri pe care le putem folosi pentru demararea altor proiecte”, ne-a precizat primarul Marian Alexandru.

Și, ca ultimă noutate legată tot de aceste două proiecte, administrația de la Contești, prin primarul Marian Alexandru, a finalizat formalitățile necesare cu distribuitorul de energie electrică și a primit statutul de prosumator. În concluzie, cantitatea de energie electrică peste nivelul de consum propriu, produsă prin panourile fotovoltaice recent instalate, va intra în sistemul național contra cost ceea ce înseamnă o sursă de venit pentru bugetul comunei Conțești.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite