Connect with us

ACTUALITATE

Fondurile europene regionale se vor acorda după reguli comune simplificate!

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ (Sursa: https://cepu.ro)

Parlamentul European a adoptat, cu 460 de voturi pentru, 170 împotrivă şi 47 de abţineri, reguli comune simplificate de finanţare a regiunilor, pentru perioada 2021 – 2027, şi s-a opus suspendării finanţării în funcţie de îndeplinirea obiectivelor economice naţionale.

Potrivit Biroului de Legătură al Parlamentului European în România, aceste norme au legături mai strânse cu obiectivele generale ale politicilor UE, cum ar fi:
• stimularea competitivităţii şi întreprinderilor mici şi mijlocii;
• acordarea priorităţii măsurilor de eficienţă în domeniile furnizării şi cererii de energie;
• protejarea şi îmbunătăţirea calităţii mediului şi lupta împotriva schimbărilor climatice;
• promovarea mobilităţii inteligente şi sustenabile;
• respectarea drepturilor fundamentale, a egalităţii de gen şi prevenirea discriminării.

Parlamentul este gata de a începe negocierile cu miniştrii UE. Regulile comune se vor aplica Fondului pentru dezvoltare regională, Fondului social (EFS+), Fondului de coeziune, Fondului pentru pescuit şi afaceri maritime şi vor conţine reguli de finanţare pentru Fondul pentru azil şi migraţie, Fondul pentru securitate interna şi Instrumentul pentru gestionarea frontierelor şi vize în perioada 2021-2027. Toate aceste fonduri însumează aproape o treime din totalul bugetului UE.

ACTUALITATE

Sărbătorile de iarnă au debutat la Târgoviște cu un interesant joc de lumină, muzică și culoare

Publicat

pe

Aprinderea bradului de Crăciun și a iluminatului festiv pentru sărbătorile de iarnă în municipiul Târgoviște nu a mai însemnat, anul acesta, doar o numărătoare inversă și apăsarea unui buton. Primaria a ales să bucure simțurile participanților cu un interesant joc de lumină, muzică și culoare. A fost o surpriză plăcută oferită celor care s-au aflat, în această seară de 1 decembrie, în Piața Tricolorului (Platoul Prefecturii Dâmboviţa).

Reamintim faptul că produsele tradiționale perioadei de iarnă – turtă dulce, vin fiert etc. pot fi cumpărate din Piața Mihai Viteazul (Casa de Cultură a Sindicatelor), care a fost amenajată de sărbătoare. Accesul nu va fi condiționat de prezentarea certificatului verde COVID – după cum a anunțat primarul Daniel Cristian Stan.

 

Citește în continuare

ACTUALITATE

Suntem datori celor care s-au jertfit pentru unire. La mulți ani, România!

Publicat

pe

de

Suntem un popor cu o istorie milenară, presărată cu fapte de vitejie, cu eroi, cu martiri care și-au dat viața fără să pregede pentru acest pământ, pentru această națiune. Visul căutării identității noastre, al unității tuturor românilor s-a împlinit acum 103 ani, la Alba-Iulia, când toate provinciile românești s-au contopit. Au devenit una: România.

Astăzi – 1 Decembrie, retrăim emoția trecutului. Izvorul care a țâșnit curajos, demn, drept, la Alba-Iulia, a devenit un fluviu, un rost, un neam ce stă mândru printre alte neamuri.

Suntem datori celor care s-au jertfit pentru unire, celor care, timp de secole, cu arma în mână, cu pieptul dezvelit, cu credință în Dumnezeu, au apărat hotarele acestor plaiuri. Datorită lor, eroilor neamului, cunoscuți și necunoscuți, contopiți cu glia pe fronturile de luptă, putem sta acum cu fruntea sus și putem să privim cu speranță spre un viitor mai bun.

La mulți ani, România! La mulți ani, români!

Marian Ţachianu,
Deputat PSD de Dâmbovița

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT