Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

Fondurile europene regionale se vor acorda după reguli comune simplificate!

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ (Sursa: https://cepu.ro)

Parlamentul European a adoptat, cu 460 de voturi pentru, 170 împotrivă şi 47 de abţineri, reguli comune simplificate de finanţare a regiunilor, pentru perioada 2021 – 2027, şi s-a opus suspendării finanţării în funcţie de îndeplinirea obiectivelor economice naţionale.

Potrivit Biroului de Legătură al Parlamentului European în România, aceste norme au legături mai strânse cu obiectivele generale ale politicilor UE, cum ar fi:
• stimularea competitivităţii şi întreprinderilor mici şi mijlocii;
• acordarea priorităţii măsurilor de eficienţă în domeniile furnizării şi cererii de energie;
• protejarea şi îmbunătăţirea calităţii mediului şi lupta împotriva schimbărilor climatice;
• promovarea mobilităţii inteligente şi sustenabile;
• respectarea drepturilor fundamentale, a egalităţii de gen şi prevenirea discriminării.

Parlamentul este gata de a începe negocierile cu miniştrii UE. Regulile comune se vor aplica Fondului pentru dezvoltare regională, Fondului social (EFS+), Fondului de coeziune, Fondului pentru pescuit şi afaceri maritime şi vor conţine reguli de finanţare pentru Fondul pentru azil şi migraţie, Fondul pentru securitate interna şi Instrumentul pentru gestionarea frontierelor şi vize în perioada 2021-2027. Toate aceste fonduri însumează aproape o treime din totalul bugetului UE.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Prinşi în Hora Unirii, dar fiecare cam cu grupul său…

Publicat

pe

O dată pe an, pe 24 ianuarie, când se sărbătorește Mică Unire înfăptuită de domnitorul Alexandru Ioan Cuza, politicienii români, indiferent de partidul pe care-l reprezintă, reușesc să se prindă în istorica și tradițională horă a unității și să simuleze înțelegerea și coeziunea. Din păcate, stau prinși în Hora Unirii, dar fiecare aproximativ cu grupul său…

La Târgoviște, la evenimentul desfășurat în Piața Mihai Viteazul, au susținut alocuțiuni cu tematica Unirii de la 1859, cu rezonanță în actualitate, preotul vicar eparhial Ionuț Ghibanu, prefectul județului Dambovita – Aurelian Popa, președintele Consiliului Județean Dâmbovița – Alexandru Oprea și primarul municipiului Târgoviște – Cristian Daniel Stan. Nu au lipsit de la ceremonialul dedicat Micii Unirii nici liderii partidelor politice și parlamentarii.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Restricţii de circulaţie pe drumul Târgovişte-Sinaia, înainte de Cota 1000

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ

DN 71, Bâldana-Târgovişte-Sinaia, care tot aşteaptă încheierea nesfârşitelor proceduri birocratice şi demararea lucrărilor, devine pe zi ce trece dificil de parcurs de către participanţii la trafic, iar tronsonul Pucioasa-Fieni-Pietroşiţa-Moroieni-Sinaia nu pare să fie deloc agreat de turişti.

Carosabilul arată jalnic, fără să punem la socoteală alunecările de teren, încă în fază incipientă, din zona Glod-Cota 1000. Aflăm acum că, pe acelaşi segment de drum, un pod se află într-o stare de exploatare nu tocmai bună.

În urma unei expertize tehnice, s-a ajuns la concluzia că respectiva cale de traversare nu mai prezintă siguranţă, aşa că administratorul drumului a găsit rapid o soluţie de compromis. Asta ca să nu închidă de tot drumul! Circulaţia pe acel pod se va desfăşura pe un singur sens. Traficul a fost restricţionat pe o perioadă nedeterminată, folosindu-se în acest sens mijloacele de avertizare şi semnalizare legale.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT