Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

„Mărţişoare muzeale”, oferite cu drag publicului în judeţul Prahova!

Publicat

pe

Foto: https://max-media.ro

În perioada 27 februarie – 8 martie, muzeele din judeţul Prahova organizează ateliere de creație, matinee muzeale, expoziții și spectacole dedicate anotimpului renașterii – primăvara.

♦ Muzeul Memorial „Nichita Stănescu” – Ploiești, str. Nichita Stănescu, nr. 1, tel. 0344.100.768
28 februarie 2019, ora 12:00 – Expoziție temporară: „Mărțișoare pentru mama”

♦ Muzeul „Casă de Târgoveț din sec. XVIII-XIX” – Ploiești, str. Democrației, nr. 2, tel. 0244.529.439
5 martie 2019, ora 14:00 – Matineu muzeal „Șezătoare de mărțișor”, în colaborare cu elevi ai Școlii Gimnaziale Colceag

♦ Muzeul Memorial „Nichita Stănescu” – Ploiești, str. Nichita Stănescu, nr. 1, tel. 0344.100.768
6 martie 2019, ora 15:00 – Spectacol „Cea mai scumpă de pe lume”, în colaborare cu elevi ai Școlii Gimnaziale Corlătești și Zonta Club Ploiești

♦ Muzeul Memorial „Nicolae Iorga” – Vălenii de Munte, str. George Enescu, nr. 1-3, tel. 0244.280.861
27 februarie – 1 martie 2019 – Atelier de creație „Bun venit primavară!”, în colaborare cu elevi ai Colegiului Național „Nicolae Iorga” Vălenii de Munte

♦ Muzeul Memorial „Constantin și Ion Stere” – Bucov, Parcul Constantin Stere, tel. 0244.344.040
27 februarie 2019, ora 10:30 – Matineu muzeal „Sărbători de primăvară”, în colaborare cu elevi ai Școlii Gimnaziale „Constantin Stere” Bucov – Structura Chițorani

♦ Muzeul „Conacul Pană Filipescu” – Filipeștii de Târg, nr. 868, tel. 0244.389.480
1 martie 2019, ora 11:00 – Matineu muzeal „Istoria și semnificația Mărțișorului”, în colaborare cu elevi ai Școlii Gimnaziale Filipeştii de Târg

♦ Muzeul „Casa Domnească” – Brebu, tel. 0244.357.731
1 martie 2019, ora 12:00 – Atelier de creație „Ziua Mărțișorului”, în colaborare cu elevi ai Școlii Gimnaziale „Matei Basarab” Brebu

♦ Muzeul „Conacul Bellu” – Urlați, str. Orzoaia de Sus, nr. 12, tel. 0244.271.721
6 martie 2019, ora 09:00 – Matineu muzeal „Mărțișorul – tradiții și obiceiuri”, în colaborare cu elevi ai Școlii Gimnaziale „Lizeta Paul Greceanu” Cioceni

♦ Muzeul „Conacul Pană Filipescu” – Filipeștii de Târg, nr.868, tel. 0244.389.480
8 martie 2019, ora 11:00 – Atelier de creație „Broșe și mărțișoare pentru mama”, în colaborare cu elevi ai Școlii Gimnaziale Filipeştii de Târg

♦ Muzeul „Casa Domnească” – Brebu, tel. 0244.357.731
8 martie 2019, ora 12:00 – Șezătoare „Ziua dedicată mamelor noastre”, în colaborare cu elevi ai Școlii Gimnaziale „Matei Basarab” Brebu.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

50 de cazuri de coronavirus astăzi în Dâmboviţa!

Publicat

pe

Conform statisticilor prezentate de Grupul de Comunicare Strategică, astăzi, în judeţul Dâmboviţa au fost înregistrate 50 de infectări cu coronavirus.

Din câte se pare, au fost depistate focare la mai multe entităţi economice, dar majoritatea sunt cazuri familiale. Chiar şi la Camera de Comerţ şi Industrie Dâmboviţa un angajat a ieşit pozitiv la testul pentru coronavirus.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Îi invităm pe cei care lansează acuze să vină la Spitalul Judeţean din Târgovişte, să vadă cum lucrăm

Publicat

pe

de

dr. Claudiu Dumitrescu - manager Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgovişte

Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgovişte a remis, astăzi – 15 iulie, un comunicat de presă, ca urmare a informațiilor diseminate în spațiul public prin care echipa managerială a fost acuzată de rea voință și neimplicare în lupta cu noul coronavirus:

„Este nedrept pentru întregul colectiv al Spitalului Județean de Urgență din Târgovişte să fim acuzați că nu ne-am implicat suficient, în aceste luni de pandemie, pentru achiziționarea unui aparat performant Real Time PCR pentru efectuarea de teste COVID-19. Dimpotrivă, am întreprins tot ceea ce a depins de noi, în conformitate cu legile țării, pentru a cumpăra un echipament de ultimă generație. Am demarat procedurile de achiziție chiar din luna martie, când a fost instituită starea de urgență, fiindcă ne-am dorit ca aparatul Real Time PCR, automat, în sistem închis, solicitat de specialiștii noștri, să ajungă la Târgoviște în cel mai scurt timp. Nu este vina noastră că au apărut blocaje birocratice, unele impuse de legislația altor țări tocmai din cauza pandemiei de COVID-19, și astfel să fim obligați să reziliem contractul de furnizare încheiat în luna mai, după o a doua procedură de achiziție, în care se stipula că livrarea se va realiza în cel mult 14 zile.

– Săptămâna aceasta, Spitalul Judeţean de Urgență din Târgovişte demarează o a treia procedură de achiziție pentru aparatul Real Time PCR. Caietul de sarcini este elaborat astfel încât să permită o participare mai largă a furnizorilor de echipamente, fără a face însă rabat de la condiția ca timpul de livrare să fie cât mai scurt.

– Dincolo de toate aceste aspecte birocratice, pe care nu avem cum să le schimbăm noi, Spitalul Judeţean de Urgență din Târgovişte efectuează, de mai mult de o lună de zile, teste pentru COVID-19 în sistem Real Time PCR, pe un aparat modern.

– Este nedrept să fim acuzați că numărul de infectări cu COVID-19 a crescut în județul Dâmbovița din cauza faptului că nu a ajuns încă la Târgoviște aparatul Real Time PCR pentru care am inițiat procedura de achiziție în luna martie. Timpii de așteptare de la momentul efectuării testelor pentru COVID-19 până la sosirea rezultatelor nu au nicio legătură cu sporirea numărului de cazuri. În cea mai mare parte, pacienții testați au fost internați în spital până la sosirea rezultatelor, iar persoanele asimptomatice testate au fost plasate în autoizolare acasă. Conform procedurilor instituite de Ministerul Sănătății, această decizie nu a fost luată de Spitalul Judeţean de Urgență din Târgovişte, iar obligația de a urmări dacă pacienții plasați în autoizolare respectă măsura impusă aparține altor instituții ale statului.

– Pentru clarificarea tuturor suspiciunilor induse în rândul opiniei publice, facem precizarea că, pentru gestionarea judicioasă a cazurilor de coronavirus, am investit pentru realizarea unui întreg pavilion dedicat terapiei intensive COVID-19 și patologiei asociate. Am asigurat, în flux continuu, asistență medicală atât pacienților infectați cu noul coronavirus, cât și pacienților cu afecțiuni cronice.

– În ciuda tuturor presiunilor existente, Spitalul Judeţean de Urgență din Târgovişte rămâne principalul furnizor de servicii medicale din județul Dâmbovița. Fondurile au fost gestionate eficient în această perioadă. Am creat stocuri de materiale și echipamente de protecție care să ne ajungă până la finalul anului 2020.

– Datorită atenției sporite pe care am acordat-o personalului medical și a echipamentelor de protecție asigurate, nu am avut infectare în masă cu COVID-19 în spital, ci doar câteva cazuri izolate, cele mai multe contactând boala în comunitate. Din 2.100 de angajați ai Spitalului Județean de Urgență din Târgovişte, doar 10 salariați s-au infectat și, așa cum am spus, cei mai mulți au contactat COVID-19 ca urmare a altor împrejurări sociale, nu la serviciu.

– Îi invităm pe toți cei care ne critică și lansează acuze nefondate să vină la Spitalul Judeţean de Urgență din Târgovişte, să vadă în ce condiții de stres și epuizare lucrează cadrele medicale. Ne oferim să le fim ghizi într-o vizită prin toate secțiile unității noastre, inclusiv în spațiile destinate tratării bolnavilor COVID-19. Cu siguranță, astfel, vor înțelege cum decurg procedurile și cât de dedicați suntem în această luptă pentru viață pe care o ducem cu temutul coronavirus”, se precizează în comunicatul transmis de Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgovişte.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!