Connect with us

ACTUALITATE

Un râu de oameni l-au condus pe ultimul drum pe directorul Direcţiei Silvice Dâmboviţa, Costel Preda

Publicat

pe

Astăzi, sub un soare blând de sfârşit de iarnă şi de tranziţie spre primăvară, ca printr-un culoar discret al timpului, Costel Preda, directorul Direcţiei Silvice Dâmboviţa, a pornit spre veşnica odihnă.

Peste o mie de dâmboviţeni s-au aflat la Catedrala Mitropolitană din Târgovişte pentru a-şi lua rămas bun de la marele dispărut. Silvicultorii, veniţi din mai multe judeţe, colegi, prieteni, politicieni, şefi de instituţii şi oameni simpli care l-au cunoscut sau care doar au auzit de valoarea sa umană au trecut prin faţa catafalcului cu trupul neînsufleţit, pentru a-i aduce un ultim omagiu.

Moartea lui Costel Preda a fost pentru noi, cei care l-am cunoscut, ca un trăsnet venit de nu se ştie unde şi care te păleşte în suflet cu putere, într-o zi calmă, senină, când niciun semn nu prevestea acest trist deznodământ.

După slujba de înmormântare oficiată de părintele vicarul eparhial Ionuţ Ghibanu, cortegiul funerar a pornit pe Bulevardul Carol I spre sediul Direcţiei Silvice, locul pe care inginerul Costel Preda l-a iubit şi l-a slujit cu credinţă.

Mulţimea de oameni, întinsă de-a lungul bulevardelor Târgoviştei, molcom, îngândurată, a fost impresionantă. Un râu de oameni ce l-a purtat, pe undele sale calme, înlăcrimate, spre locul de odihnă veşnică, pe Costel Preda…

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

România puternică prin unire traversează și rămâne deasupra mizelor de grup

Publicat

pe

de

1 Decembrie este resursa națională de patriotism. Din creuzetul acestui ideal a triumfat convingerea fermă a unei generații: România puternică prin unire traversează și rămâne deasupra mizelor de grup.

Unirea de la Alba Iulia nu înseamnă doar celebrarea unui moment din istoria noastră, ci prelungirea în actualitate a unei stări de spirit, a unui vis care înflăcărează un popor.

De aceea, simbolistica horei are alte valențe în acest peisaj. E hora unirii speranțelor. Ea anunță unitatea de acțiune a tuturor participanților și consensul lor-asumat prin gesturi și prin fapte-de a conduce efortul comun spre victorie. Forța cercului în care se ține hora devine, astfel, crescută și amplificată din puterea celor care o compun. Acesta e un alt mesaj al zilei unirii: nădejdea forței născută din lucrul în echipă.

1 Decembrie nu este doar o poveste din trecut pe care niște politicieni să o menționeze în discursuri bianuale. Cu un spirit nu îți faci selfie, cum spunea un profesor pe care îl prețuiesc.

Unirea este un proiect despre viitor, este testamentul național care transcede fiecare generație, se naște în fiecare iarnă și înconjoară – ca o roată de foc – toții fiii acestui popor, decembrie în decembrie.

Să nu uităm contextul în care generația unirii a fost chemată să își îndeplinească destinul. Acum 102 ani era pandemie. Dar forța unității a înfrânt și temerile și virușii. Gripa spaniolă, care nimicise fronturile primului război mondial, ucisese 10% din populația de atunci a României. Dar preoții, soldații și țăranii români au știut că misiunea lor era mai importantă decât ei înșiși. Prețul unirii era Unirea însăși.

De aceea, astăzi mai mult decât oricând, noi avem obligația să-i cinstim pe cei care nu au așteptat libertatea ca să lupte pentru demnitate națională. Ei trăiesc în inimile noastre cu speranța că sacrificiul lor suprem nu a fost “pentru o lopată de rumenă pâine, nici pentru pătule, nici pentru ogoare, ci pentru văzduhul tău liber, de mâine”.

Radu Popa,
Deputat PSD de Dâmbovița

Citește în continuare

ACTUALITATE

CAS Dâmbovița, mesaj cu prilejul Zilei Naționale a României

Publicat

pe

de

La mulți ani, România!

La mulți ani, români, indiferent unde vă aflați!

Să fim sănătoși cu toții și să avem grijă de patria noastră!

 

CASA DE ASIGURĂRI DE SĂNĂTATE DÂMBOVIȚA

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT