Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

HeidelbergCement investeşte 240.000 de lei pentru redeschiderea Secţiei Pediatriei de la Spitalul Pucioasa!

Publicat

pe

HeidelbergCement România își continuă angajamentul de sustenabilitate față de comunitățile în care operează, printr-o investiție de peste 240.000 de lei în Spitalul Orășenesc Pucioasa, în vederea redeschiderii secției de pediatrie. Aceasta nu mai este funcțională încă din anul 2015, cei doi medici specialiști, precum și asistenții medicali de specialitate fiind, momentan, detașați pe alte secții.

„Redeschiderea secției de pediatrie înseamnă pentru comunitatea noastră acces facil pentru fiecare copil la servicii medicale la cele mai înalte standarde. Până în anul 2015, când am fost nevoiți să închidem secția, cele 25 de paturi existente erau în permanență neîncăpătoare, ajungându-se la peste 1.200 de internări pe an, dintre care 85% urgențe medicale. Cu toții suntem, așadar, extrem de fericiți că vom putea, în curând, ajuta părinții și copiii acestora să aibă parte de cele mai bune îngrijiri, cât mai aproape de casă”, a declarat ing. Constantin Emilian Ana – primarul oraşului Pucioasa.

Potrivit managerului Spitalului Pucioasa, Adriana Ancuţa, unitatea deservește o populație de 60.000 de locuitori, atât din Pucioasa, cât și din Fieni și din comunele arondate, iar mai bine de 6.000 dintre aceștia sunt copii. În prezent, cei mici și părinții lor sunt nevoiți să se prezinte la Spitalul Județean de Urgență Târgoviște.

„Ne bucurăm foarte mult să contribuim concret la îmbunătățirea calității vieții persoanelor din comunitățile în care activăm. Prin acest demers susținem, promovăm și implementăm obiectivul nr. 3 – Sănătate şi bunăstare, parte dintre cele 17 obiective de dezvoltare durabilă ale Organizației Națiunilor Unite”, a spus Florian Aldea – director general al HeidelbergCement România.

În acest moment, în cadrul Spitalului Pucioasa funcționează 13 secții și compartimente, dintre care trei cu profil chirurgical, Ambulatoriu integrat spitalului, laborator de analize medicale, laborator de imagistică și explorări funcționale, compartiment de primire urgențe, compartiment de anestezie și terapie intensivă, precum și farmacie, cantină și spălătorie proprie.

ACTUALITATE

Se pregătește un nou tun pe seama pădurilor statului!

Publicat

pe

Federația Sindicatelor din Silvicultură Silva a solicitat președintelui României și Avocatului Poporului să atace la Curtea Constituțională Proiectul de lege privind unele măsuri pentru deblocarea procesului de restituire a terenurilor către foştii proprietari, adoptat de Camera Deputaților în data de 28.07.2020 şi trimis spre promulgare luni, 3 august 2020.

„Dacă luăm ca referință doar Raportul Ministerului Apelor și Pădurilor privind starea pădurilor României în anul 2017, prin legifererea acestui proiect de lege, Statul Român va pierde cel puțin 142.722 hectare terenuri forestiere, ceea ce reprezintă circa 5% din pădurile pe care încă le mai deține, la un calcul simplu rezultând o pierdere de circa 2,6 miliarde de euro, raportată doar la valoarea lemnului de pe această suprafață.

Mai mult, prin retrocedarea acestor suprafețe de păduri, vor fi desființate după evaluările noastre cel puțin 20 de ocoale silvice de stat și vor fi disponibilizați circa 1.000 de salariați.

Cu siguranță însă, suprafața care va fi ”smulsă” din patrimoniul public al statului va fi mult mai mare odată deschisă ”Cutia Pandorei” prin această lege, iar efectele asupra administrației pădurilor statului vor fi semnificative (după unele evaluări, suprafața afectată poate depăși chiar 1 milion de hectare).

Proiectul de lege trimis spre promulgare conține prevederi controversate, precum posibilitatea restituirii terenurilor forestiere pe alte amplasamente, chiar dacă pădurile respective s-au aflat în proprietatea statului înainte de anul 1948, sau introducerea noțiunii de ”fond forestier proprietate privată a statului” pentru a crea posibilitatea retrocedării pădurilor aparținând statului”, se precizează într-un comunicat remis de Federaţia Sindicatelor din Silvicultură Silva.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Ministrul Agriculturii și șeful ANSVSA, întâlnire cu autoritățile și fermierii din Argeș

Publicat

pe

Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Adrian Oros, și președintele ANSVSA, Robert Viorel Chioveanu, s-au aflat, astăzi – 7 august 2020, într-o vizită de lucru în județul Argeș. Cei doi au participat la o întâlnire cu directorii instituțiilor deconcentrate din domeniul agricol, la sediul Instituției Prefectului. Ministrul Adrian Oros s-a interesat despre culturile afectate de fenomenele meteo extreme din Argeș și a prezentat programele prin care fermierii pot atrage fonduri europene și subvenții. De asemenea, a fost informat cu privire la problemele agricultorilor din Argeș, printre care și pagubele produse de mistreți.

„Delegația Ministerului Agriculturii a vizitat o fermă de bovine din comuna Rociu, deplasându-se apoi la un abator și o fabrică de preparate din carne din Ștefănești. A urmat o vizită la Institutul de Cercetare și Dezvoltare în Pomicultură din Mărăcineni, o deplasare la o fabrică de pâine și produse de panificație din Pitești și o vizită la o fabrică de conserve de fructe și legume din Curtea de Argeș. În plus, la Curtea de Argeș ministrul, însoțit de prefectul Emanuel Soare, s-a întâlnit și cu fermierii din zona de nord a județului”, se precizează într-un comunicat remis de Instituția Prefectului Argeș.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT



error: Conținutul este protejat!!