Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

HeidelbergCement investeşte 240.000 de lei pentru redeschiderea Secţiei Pediatriei de la Spitalul Pucioasa!

Publicat

pe

HeidelbergCement România își continuă angajamentul de sustenabilitate față de comunitățile în care operează, printr-o investiție de peste 240.000 de lei în Spitalul Orășenesc Pucioasa, în vederea redeschiderii secției de pediatrie. Aceasta nu mai este funcțională încă din anul 2015, cei doi medici specialiști, precum și asistenții medicali de specialitate fiind, momentan, detașați pe alte secții.

„Redeschiderea secției de pediatrie înseamnă pentru comunitatea noastră acces facil pentru fiecare copil la servicii medicale la cele mai înalte standarde. Până în anul 2015, când am fost nevoiți să închidem secția, cele 25 de paturi existente erau în permanență neîncăpătoare, ajungându-se la peste 1.200 de internări pe an, dintre care 85% urgențe medicale. Cu toții suntem, așadar, extrem de fericiți că vom putea, în curând, ajuta părinții și copiii acestora să aibă parte de cele mai bune îngrijiri, cât mai aproape de casă”, a declarat ing. Constantin Emilian Ana – primarul oraşului Pucioasa.

Potrivit managerului Spitalului Pucioasa, Adriana Ancuţa, unitatea deservește o populație de 60.000 de locuitori, atât din Pucioasa, cât și din Fieni și din comunele arondate, iar mai bine de 6.000 dintre aceștia sunt copii. În prezent, cei mici și părinții lor sunt nevoiți să se prezinte la Spitalul Județean de Urgență Târgoviște.

„Ne bucurăm foarte mult să contribuim concret la îmbunătățirea calității vieții persoanelor din comunitățile în care activăm. Prin acest demers susținem, promovăm și implementăm obiectivul nr. 3 – Sănătate şi bunăstare, parte dintre cele 17 obiective de dezvoltare durabilă ale Organizației Națiunilor Unite”, a spus Florian Aldea – director general al HeidelbergCement România.

În acest moment, în cadrul Spitalului Pucioasa funcționează 13 secții și compartimente, dintre care trei cu profil chirurgical, Ambulatoriu integrat spitalului, laborator de analize medicale, laborator de imagistică și explorări funcționale, compartiment de primire urgențe, compartiment de anestezie și terapie intensivă, precum și farmacie, cantină și spălătorie proprie.

ACTUALITATE

Cinci din cele șase spitale COVID din Argeș vor să acceseze fondurile europene speciale

Publicat

pe

Emanuel Soare - prefect județul Argeș

Ministerul Fondurilor Europene a lansat, în data de 15 mai 2020, apelul de proiecte “Consolidarea capacității sistemului medical public de gestionare a situației de urgență cauzată de criza COVID-19”, cu o alocare de 350 milioane de euro. Este vorba despre un apel de proiecte necompetitiv (primul venit, primul servit), deschis în perioada 15 mai – 30 septembrie 2020. Valoarea maximă eligibilă a unui proiect este de 10 milioane de euro.

“Instituția Prefectului Argeș a evaluat necesitățile de finanțare ale unităților medicale eligibile din județ, în vederea accesării acestui program, pe care îl considerăm extrem de necesar în contextul epidemiologic actual. Cinci spitale din județ ne-au trimis necesarul de aparatură și echipamente pentru care ar putea obține finanțare nerambursabilă. Cum spitalele ne-au răspuns că nu au compartiment pentru atragerea fondurilor europene, ne-am adresat Consiliului Județean și Primăriilor care le administrează”, spune prefectul Emanuel Soare.

Dintre cele șase unități COVID din Argeș, doar Spitalul Orășenesc Mioveni nu și-a manifestat interesul până în prezent. Spitalul Județean de Urgență Pitești a transmis la Prefectură o listă cu echipamente și aparatură medicală în valoare de 5,39 milioane lei, Spitalul de Pedatrie Pitești – de 3,75 milioane lei, Spitalul Municipal Câmpulung – de 75 milioane lei, Spitalul de Pneumoftiziologie Câmpulung – de 114.000 lei și Spitalul de Pneumoftiziologie Valea Iașului – de 2,6 milioane lei.

Prin programul POIM “Consolidarea capacității sistemului medical public de gestionare a situației de urgență cauzată de criza COVID-19” pot fi achiziționate: ventilatoare mecanice, injectomate, infuzomate sau paturi suplimentare și altă infrastructură de terapie intensivă (suplimentară față de cea existentă), recoltoare/teste extracție și diagnostic SARS-Cov-2, biocide, substanțe pentru decontaminare, combinezoane, viziere de protecție, mănuși de unică folosință, măști de protecție și izolete.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Primăria Târgoviște a redeschis două cabinete dentare școlare

Publicat

pe

Astăzi – 2 iunie 2020, s-au redeschis la Târgoviște primele două cabinete medicale dentare școlare, aflate în subordinea Direcției de Asistență Socială din cadrul Primăriei. Programul de lucru va fi între orele 08:00 – 20:00, de luni până vineri.

„Cele două cabinete dentare școlare deschise funcționează în cadrul Colegiului Național „Constantin Carabela” (telefon 0751.900.087) și, respectiv, la Liceul Tehnologic „Nicolae Ciorănescu” (telefon 0751.900.088). Programările se fac telefonic, iar consultațiile și tratamentele de specialitate sunt gratuite pentru elevii școlilor din Municipiul Târgoviște.

 

De precizat că cele două cabinete sunt situate în afara clădirii în care se desfășoară cursurile. Toate dotarile cabinetelor stomatologice școlare sunt asigurate de către administrația locală”, se arată într-un comunicat remis de Primăria Târgoviște.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!