Conectați-vă cu noi

ADMINISTRAŢIE

Primăria Târgovişte, schimb de experienţă cu Spania privind absorţia fondurilor europene

Publicat

pe

Primarul municipiului Târgovişte, Daniel Cristian Stan, a primit, sâmbătă – 2 martie, o delegaţie importantă din Spania, condusă de preşedintele Guvernului Regional din Castilla la Mancha – Emiliano Garcia Page Sanchez. La întâlnire a participat şi ministrul Fondurilor Europene – Rovana Plumb, discuţiile având ca temă strategia de dezvoltare a comunităţilor locale prin accesarea programelor de finanţare europene. Au mai fost prezenţi parlamentarii PSD de Dâmboviţa Claudia Gilia, Carmen Holban şi Corneliu Ştefan, precum şi subprefectul judeţului Florina Mureşan.

• „A fost o oportunitate deosebită pentru ambele părți, de a împărtăși reciproc din experiența avută pe ceea ce înseamnă dezvoltarea pe fonduri europene”, a concluzionat edilul municipiului Târgovişte.

• „Am stabilit puncte comune de colaborare și de coordonare pentru a împărtăși experiențe atât cu universitățile din Castilla La Mancha, cât și cu Universitatea Valahia, și, de asemenea, și între diferitele administrații, pentru a profita până la ultimul eurocent din fondurile europene și să punem în valoare importanța multor companii care s-au născut și s-au dezvoltat în Spania, în special din investițiile publice cu fonduri europene”, a spus guvernatorul Emiliano Garcia Page Sanchez.

• „Agenda Președinției României la Consiliul Uniunii Europene este una aproape de cetățeni, pentru cetățeni, de aceea suntem astăzi împreună, pentru a putea conlucra la nivelul regiunilor din cele două state membre, România și Spania, în special între comunitățile locale de aici din județul Dâmbovița, Primăria Municipiului Târgoviște și toate comunitățile locale care contribuie la dezvoltarea regiunii pe care domnul președinte Emiliano Garcia Page Sanchez o reprezintă”, a precizat ministrul Rovana Plumb.

La final, membrii delegaţiei spaniole au vizitat obiectivele turistice și culturale din municipiul Târgovişte.

ADMINISTRAŢIE

Primăria Târgovişte, notificare publică în atenţia furnizorilor de rețele publice de comunicații electronice

Publicat

pe

de

Prin prezenta notificare, aducem la cunoștința publică tuturor operatorilor de rețele publice de telecomunicații electronice că, în urma deciziei A.N.C.O.M. nr. 997/2018, emisă în condițiile Legii nr. 159/2016 privind regimul infrastructurii fizice a rețelelor de comunicații electronice, precum și pentru stabilirea unor măsuri pentru reducerea costului instalării rețelelor de comunicații electronice, cu completările ulterioare, Consiliul Local Târgoviște a adoptat prin H.C.L. nr. 180/28.03.2019, Regulamentul privind condițiile în care se realizează accesul pe proprietatea Municipiului Târgoviște în scopul instalării, întreținerii, înlocuirii sau montării rețelelor de telecomunicații electronice sau elementelor de infrastructură necesare susținerii acestora.

Astfel, potrivit dispozițiilor art. 20 din Regulamentul mai sus menționat, în termen de 180 de zile de la data intrării în vigoare a regulamentului (n.n. 10.04.2019) deținătorii de infrastructură suport stâlpi, aferentă rețelelor de comunicații electronice, au obligația depunerii unei situații inventar privind infrastructura suport deținută pe proprietatea Municipiului Târgoviște.

Atenționăm pe această cale toți operatorii în cauză că nedepunerea acestei situații inventar până la data de 10.10.2019 și neobținerea autorizației de acces pe proprietatea publică, îndreptățește autoritatea publică să considere abandonate rețele nedeclarate identificate după data mai sus menționată și să dispună desființarea lor.

În situația în care după data de 10.10.2019 vor fi identificate rețele nedeclarate și cărora nu le-a fost acordat accesul pe domeniul public în condițiile Regulamentului aprobat prin H.C.L. nr. 180/28.03.2019, iar operatorul a fost identificat, se va opera impunerea din oficiu în condițiile art. 25 din regulament.

Pentru detalii suplimentare puteți accesa site-ul oficial al Primăriei Municipiului Târgoviște – www.pmtgv.ro, în secțiunea dedicată, pe pagina principală sau vă puteți adresa Direcției de Administrare a Patrimoniului Public și Privat, cu sediul în Târgoviște, str. Revoluției Nr. 2-4, Compartiment Rețele.

PRIMAR
Jr. Cristian Daniel STAN

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Centrul de zi pentru bătrâni din comuna Voineşti va fi unic pe Valea Dâmboviţei

Publicat

pe

Gabriel Dănuţ Sandu, conform mişcării pe lista de supleanţi a PSD Dâmboviţa, ar trebui să plece în Parlamentul României pentru a o înlocui, în calitate de deputat, pe Rovana Plumb, care pleacă la Bruxelles.

Este greu, pentru un om cu rădăcini înfipte adânc pe Valea Dâmboviţei, devotat oamenilor de aici, care, în mandatele sale de edil, a reuşit să le dovedească cu prisosinţă concetăţenilor săi că este dedicat comunităţii şi că luptă cu toate forţele pentru ca ei să aibă o viaţă mai bună, civilizată, la standarde europene, să plece aşa, pur şi simplu.

Nimeni nu tăgăduie faptul că Gabriel Dănuţ Sandu nu ar putea să facă treabă bună şi în calitate de parlamentar, dar cine şi-ar dori să-l piardă pe cel care le-a dat speranţă şi le-a demonstrat că, dacă îţi propui cu adevărat ceva, se poate realiza?

De câţiva ani, comuna Voineşti este un continuu şantier. Se lucrează pe toate fronturile, şapte zile din şapte. Drumurile au fost asfaltate, modernizate, până şi cele mai dosnice uliţe, care urcă pe coaste necunoscute încă călătorului de rând, au fost reabilitate.

Spun oamenii care locuiesc în zonele mai îndepărtate ale comunei, unde nici măcar gândul că le va fi asfaltată vreodată uliţa nu prinsese cheag, că nu se aşteptau să vadă utilaje pe drumeagul lor şi, totuşi, s-a întâmplat…

În momentul de faţă, se lucrează de zor la Centrul de zi pentru persoane vârstnice din satul Manga. O instituţie care, atunci când va fi gata, va reprezenta un etalon în domeniul protecţiei sociale pentru multe unităţi administrativ-teritoriale din mediul rural.

Centrul de zi, care va fi definitivat în luna octobrie 2019, va avea în componenţă o sală de festivităţi, o sală pentru desfăşurarea activităţilor de socializare şi de agrement, cabinet medical şi o bibliotecă în cadrul căreia va fi inclusă şi o componentă de comunicare informaţională, respectiv calculatore şi conexiune la internet.

În curte, va fi amenajat un parc pentru relaxare şi odihnă, unde vor fi montate şi aparate fitness pentru recuperare neuromotorie şi menţinera unui tons sănătos.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Weberror: Conținutul este protejat!!