Conectați-vă cu noi

SOCIAL

Ajutor guvernamental pentru 550 de familii şi persoane singure. 43 sunt din Dâmboviţa

Publicat

pe

43 de familii din judeţul Dâmboviţa, aflate în situaţii de necesitate, vor beneficia de ajutor de urgenţă, în valoare de 67.000 de lei, potrivit unei Hotărâri de Guvern adoptată în data de 5 martie 2019. Sumele sunt cuprinse între 500 și 4.000 de lei.

În total, Executivul a aprobat sprijin financiar pentru 550 de familii şi persoane singure aflate în situații de necesitate ori deosebite cauzate de incendii, inundații, alunecări de teren, probleme grave de sănătate ori alte cauze care pot conduce la riscul de excluziune socială.

„Salut această deschidere permanentă a Guvernului PSD-ALDE de a ajuta familiile aflate în nevoie și încurajez autoritățile locale să efectueze anchete sociale prin care să identifice și să ajute fiecare persoană aflată în astfel de situații grele. (…)

Statul social înseamnă un stat care se preocupă de bunăstarea fiecărui cetățean. Este tipul de guvernare care protejează grupurile sociale vulnerabile de sărăcie și excludere socială. Un guvern responsabil oferă fiecărui cetățean șanse egale și își asumă responsabilitatea publică față de cei care nu au resurse pentru a duce o viață mai bună. Este un principiu social și creștin de solidaritate și ajutor în momente de cumpănă pentru semenii noștri. (…)

De multe ori, calamitățile naturale sau bolile grave precum cancerul, leucemia, bolile cardiace sau genetice, transplanturile de organe pot afecta nu doar persoana aflată în această situație, ci întreaga familie. Bugetele acestora se diminuează considerabil din cauza costurilor suplimentare pe care trebuie să le suporte pentru asigurarea tratamentelor medicale și a costurilor adiacente. Astfel, în multe cazuri, familiile celor aflați în suferință pot fi în situația de a nu putea asigura cele necesare traiului zilnic. Aceste situații pot genera cazuri în care un număr considerabil de familii se pot afla în situații care accentuează vulnerabilitatea socială și economică a acestora”, spune deputata PSD de Dâmboviţa Claudia Gilia.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

SOCIAL

Manevrați cu atenție buteliile de aragaz! Recomandări ISU

Publicat

pe

Incendiu, astăzi, într-o gospodărie din satul Cătunu, județul Teleorman, de la o butelie de aragaz montată necorespunzător și care avea scăpări de gaze. Focul a cuprins rapid bucătăria și s-a extins la tavanul din lemn al locuinței, pe o suprafață de aproximativ 30 mp. Intervenția promptă a pompierilor a salvat imobilul de la distrugere.

Până la sosirea echipajelor ISU, proprietara locuinței, o femeie de 89 de ani, cu probleme locomotorii, a fost evacuată de către vecini, prezentând atac de panică, iar fiica acesteia, de 62 de ani, în încercarea de a stinge incendiul, a suferit arsuri de gradul I la nivelul feței. Amândouă au primit primul ajutor calificat, după care au refuzat transportul la spital.

Pentru evitarea unor evenimente asemănătoare, ISU Teleorman vă reamintește că:

✅ buteliile de gaz utilizate trebuie să fie menținute la distanţă faţă de aparatul de gătit, iar furtunurile de alimentare să aibă la capete coliere de fixare şi să nu prezinte fisuri;

✅ nu trebuie folosită flacăra pentru verificarea etanşeităţii buteliei, a garniturilor sau a furtunului/conductei de gaz. Verificarea buteliei trebuie facută doar cu emulsie de apă cu săpun;

✅ buteliile nu trebuie încălzite cu flacără și nici folosite în poziţie culcată, răsturnată sau înclinată;

✅ în cazul în care simțiți miros de gaz metan în casă, trebuie neapărat să știți cum să reacționați, astfel încât să nu provocați o explozie care v-ar putea pune viața în pericol, și anume:

1) aerisiți imediat locuința, prin deschiderea geamurilor și a ușilor;
2) nu folosiți aparatura electronică și electrocasnică;
3) nu utilizați curentul electric, nici măcar pentru iluminarea locuinței;
4) nu verificați problema mirosului de gaz cu ajutorul focului.

Citește în continuare

Giurgiu

Mașină în flăcări pe DJ 401, în Giurgiu

Publicat

pe

Un șofer a scăpat nevătămat fiindcă a avut prezența de spirit să iasă din mașină imediat ce a văzut că iese fum de la motor. Incidentul s-a petrecut, în această seară, pe DJ 401, la ieșire din localitatea Palanca, județul Giurgiu. Autoturismul a fost cuprins cu rapiditate de flăcări, deși mai mulți conducători auto au încercat să stingă incendiul folosind extinctoare.

„La fața locului s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului Bolintin Deal, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă. Aceștia au stins incendiul în limitele găsite. Cel mai probabil evenimentul a fost provocat de un scurtcircuit. În ultimele zile, în județul Giurgiu au avut loc trei incendii de autoturisme”, se precizează într-un comunicat remis de ISU Giurgiu.

Pentru a preveni astfel de cazuri, luați următoarele măsuri:
– verificaţi instalaţia electrică;
– nu faceți improvizații la instalația electrică;
– asiguraţi-vă că echipamentele de iluminat electric nu sunt defecte sau neizolate;
– verificaţi dacă apar eventuale scurgeri de carburanți sau lubrifianți;
– verificați perioada de valabilitate a stingătorului din autovehicul.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT