Conectați-vă cu noi

Dâmboviţa

Corturile electorale ale USR, refuzate abuziv în unele localităţi din Dâmboviţa!

Publicat

pe

Foto: Facebook / USR Dâmboviţa

Administraţiile din Găeşti şi Crevedia, judeţul Dâmboviţa, au refuzat să aprobe solicitările USR de amplasare a corturilor electorale pentru strângerea de semnături de susţinere a candidaţilor la alegerile europarlamentare din luna mai 2019. Potrivit deputatului Dumitru Lupescu – preşedinte USR Dâmboviţa, cererile le-au fost respinse fără să li se prezinte un motiv real.

„Este o încălcare a drepturilor noastre de a fi în stradă și de a strânge semnături pentru a candida la alegerile europarlamentare. Vedem constant cum ni se pun bețe în roate, însă vom continua să strângem semnături și să taxăm abuzurile prin contestarea lor în instanță. Refuzul este un abuz.

PSD-ALDE şi «sateliţii» se tem de noi, de susținerea pe care USR-PLUS o are din partea societății civile. Deoarece Alianța 2020 USR-PLUS este o alianță electorală pentru alegerile de pe 26 mai. Obiectivul nostru este să câștigăm toate alegerile parlamentare până în 2020 și să dăm României un guvern onest și competent. Așa cum românii așteaptă!”, a declarat deputatul Dumitru Lupescu.

Dâmboviţa

Mediul nu este de unică folosinţă! Proiect ALDE Dâmboviţa de conştientizare a populaţiei

Publicat

pe

Liderul ALDE Dâmboviţa, Ionel Petre, propune o serie de măsuri concrete pentru protejarea mediului înconjurător şi mizează pe faptul că populaţia, dar şi autorităţile vor conştientiza că depinde doar de noi să avem o viaţă curată. Lista de propuneri rămâne deschisă pentru cetăţeni – spune Ionel Petre.

– Deșeurile menajere nu vor mai fi ridicate de colectori dacă nu sunt selectate. Astfel, cetățenii vor fi sprijiniți prin acordarea de saci de unică folosință, precum și prin stabilirea unor costuri minime sau reduceri la abonamente pentru colectare. Mai mult decât atât, cerem triplarea amenzilor pentru cei care depozitează deșeurile în zonele neautorizate! Este bine ştiut faptul că amenzile pentru depozitarea deşeurilor de orice fel sunt foarte mici, iar acest lucru trebuie să se schimbe, pentru ca cei care încalcă legea să se gândească mai bine înaite să o facă!

– Energia verde produsă de parcurile fotovoltaice sau eoliene trebuie să ajungă, în maximum 10 ani, la o pondere de cel puțin 50% din producția națională!

– Obligația tuturor societăților cu cifra de afaceri mai mare de 1 milion de euro de a-și ține amprenta de carbon neutră prin achiziția de pe piețe specializate de certificate de reducere a emisiilor în urma unor audituri energetice specializate.

– Renovarea clădirilor vechi, prin programe finanțate de Guvern sau prin fonduri europene, în vederea reducerii consumului de energie. De asemenea, mizăm pe construcții noi eficiente în ceea ce privește iluminatul și încălzirea cu resurse naturale.

– Modernizarea transportului public, prin achiziționarea de mașini ecologice. Această soluție poate fi aplicată foarte ușor, datorită sprijinului Uniunii Europene. Este nevoie doar de iniţiativă în acest sens!

Citește în continuare

ACTUALITATE

Atenţie! Se întrerupe alimentarea cu apă în comuna Glodeni, judeţul Dâmboviţa

Publicat

pe

de

FOTO ARHIVĂ (Sursa: https://portalsm.ro/)

Astăzi – 17 februarie 2020, începând cu ora 15:00, Compania de apă târgovişte-Dâmboviţa întrerupe alimentarea cu apă în comuna Glodeni, până mâine, 18 februarie, la ora 14:00, pentru refacere stoc apă în rezervor înmagazinare.

„Reluarea alimentării cu apă se va face conform procedurilor legale. Înainte de reluarea alimentării vor fi prelevate probe de apă care vor fi analizate pentru asigurarea gradului de potabilitate a acesteia, în conformitate cu reglementările în vigoare.

Se recomandă a nu se folosi apa în scop potabil imediat după pornire, până la limpezire. Preventiv, până la primirea buletinului de analize microbiologice (cca. 72 ore) vă recomandăm să fierbeţi apa utilizată în scop potabil timp de 10 minute”, se arată într-un comunicat remis de Compania de Apă Târgovişte-Dâmboviţa.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT