Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

Silvicultori, copii şi tineri, umăr la umăr pentru regenerarea pădurii româneşti. FOTO

Publicat

pe

Astăzi, peste o sută de elevi de la şcolile „Vasile Cârlova” din Târgovişte şi voluntari ai Asociaţiei EcoTic din Bucureşti, au participat la o acţiune de împădurire pe teritoriul administrat de Ocolul Silvic Bucşani, organizată sub patronajul Direcţiei Silvice Dâmboviţa, în cadrul manifestărilor „Luna Pădurii”.

Pentru suprafaţa de 2,45 de hectare au fost pregătiţi 17.600 de puieţi de stejar şi 4.400 de puieţi de frasin. Activităţile au fost coordonate de ing. Ion Stoica, directorul Direcţiei Silvice Dâmboviţa, ing. Adina Prodan, ing Florin Stancu şi specialişti din cadrul Ocolului Silvic Bucşani.

Ion Stoica le-a vorbit copiilor şi tinerilor care au venit pregătiţi pentru a planta copaci despre fondul forestier pe care îl administrează Direcţia Silvică Dâmboviţa, despre speciile de arbori existente şi despre activităţile specifice.

„În subunităţile noastre se lucrează, de circa trei săptămâni, pentru împădurirea suprafeţelor pe care ni le-am propus a fi realizate anul acesta. Sunt ocoale care au finalizat activităţile de împăduriri. Dar mai avem subunităţi, cum ar fi Ocolul Silvic Pucioasa, unde nu am putut demara acţiunile de plantare din cauza condiţiilor meteorologice. Sunt zone pe teritoriul acestui ocol unde zăpada depăşeşte un metru grosime. Direcţia Silvică Dâmboviţa are în plan ca, în 2019, să asigure regenerări pe o suprafaţă de 140 hectare.

Pe 108 hectare regenerarea se va realiza natural, iar pe 32 hectare artificial. În primul semestru al acestui an, avem în plan împădurirea artificială a 19 hectare şi de urmărit asigurarea regenerării naturale pe alte 21 de hectare”, a precizat ing. Ion Stoica.

Adina Prodan le-a vorbit voluntarilor despre importanţa manifestărilor desfăşurate sub egida „Luna Pădurii”, despre semnalul pe care îl trag slujitorii aurului verde românesc cu privire la ocrotirea pădurii, la importanţa acţiunilor de împădurire la care participă de la an la an tot mai mulţi copii şi tineri, elevi şi studenţi, membri ai unor asociaţii nonguvernamentale, angajaţii ai unor companii de renume.

„Luna plantării arborilor” este unul dintre cele mai importante evenimente silviculturale şi ecologice cu rol de sensibilizare a publicului, a factorilor de decizie, cu privire la importanţa pădurii, a rolului pe care îl are pentru menţinerea echilibrului ecologic. În România, silvicultorii sărbătoresc «Luna Plantării Arborilor» din anul 1936. Iniţiativa i-a aparţinut marelui silvicultor Marin Drăcea”, a precizat ing. Adina Prodan.

 

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

A încetat din viață profesorul Ioan Valerian. Dumnezeu să-l odihnească!

Publicat

pe

de

În această dimineață, profesorul Valerian Ioan a trecut în lumea celor drepți, lăsând lumea sportului dâmbovițean mult mai săracă!

Născut pe 18 mai 1951, Valerian Ioan a fost una dintre cele mai importante figuri ale baschetului românesc, pe care l-a slujit cu abnegație până în ultima clipă a vieții sale.

Valerian Ioan este omul care i-a descoperit și antrenat pe cei mai importanți baschetbaliști dâmbovițeni, iar de-a lungul timpului, performanțele sale profesionale au fost de-a dreptul impresionante, așa cum o arată și CV-ul regretatului om de sport:

-Component al echipei de baschet Div. B ’’Cimentul Fieni’’1971-1977
-Antrenor Lot National –juniori baschet-1981-1994
-Antrenor principal Div.A –Livas Targoviste – Campion National 2002
-Antrenor principal Lot National (senioare) 2001-2006
–Membru al Biroului Federal al Federatiei Romane de Baschet
-Membru al Comisiei Judetene de Baschet 1974 – 2004
-Sef al Comisiei Metodice de Baschet al CSS Targoviste si CJEFS D-ta-1974-2008
-Director adjunct centru bugetar 1992-1994
-Vicepresedinte in cadrul Asociatiei de Baschet D-ta 1980-1990
-Sef comisie antrenori 1990-2008
-Profesor/formator in cadrul Asociatiei judetene de Baschet D-ta al instructorilor sportivi si antrenorilor de baschet
-Sef cerc metodic CSS-uri,clase cu program sportiv in cadrul ISJ D-ta 1996-2008
-Profesor metodist CCD si membru in Consiliul Consultativ al ISJ D-ta (ed.fizica si sport)si Consiliul Consultativ al ISJ D-ta (CSS-uri si clase cu program sportiv)
-Membru al Colegiului Central al Antrenorilor de Baschet din Romania din anul 2004
– Distinctia „Gheorghe Lazar” cls. a-II-a – 2009
-Distinctia – Ordinul ,,Merite pentru invatamant in grad de Cavaler”- inmanat de Presedintele Romaniei in anul 2004
-Titlul de ,, Cetatean de Onoare al orasului Targoviste” – 2012
-Comisar F.R. Baschet din anul 2004
– Director sportiv în cadrul secției de baschet a Clubului Sportiv Municipal Târgoviște.

Conducerea și angajații Clubului Sportiv Municipal Târgoviște își exprimă regretul și transmite sincere condoleanțe familiei greu încercate în aceste momente

Dumnezeu să-l ierte și să-l odihnească!

Citește în continuare

ACTUALITATE

Legea cadastrului, mai facilă pentru cetăţean şi autorităţi locale

Publicat

pe

Legislaţia cadastrală din România capătă noi valenţe, se apropie mai mult de practica europeană, se adaptează din mers cerinţelor moderne, normelor impuse de UE.

După cum ne-a precizat deputata PSD de Dâmboviţa Claudia Gilia, membră în Comisia juridică, de disciplină şi imunităţi, în cadrul acestei structuri parlamentare, a fost dezbătută şi votată o iniţiativă de modificare a Legii Cadastrului.

Practic, susţine Claudia Gilia, actul normativ a fost simplificat şi s-au creat mai multe facilităţi în momentul intabulării caselor, terenurilor şi monumentelor istorice. Statul, prin aceste modificări, va oferi fonduri pentru realizarea cadastrului şi pentru protejarea monumentelor istorice. Totodată, este simplificat accesul la finanţare în vederea înregistrării terenurilor din domeniul public al statului.

„Am decis majorarea sumei cu care se vor cofinanța lucrările de înregistrare sistematică pe care le contractează primăriile. Se va putea accelera cadastrarea în orașe, prin motivarea firmelor de a se prezenta la licitații prin creșterea sumei maxime, de la 60 de lei/carte funciară până la 132 de lei pentru imobil, în funcție de obiectiv.

Autoritățile publice locale nu vor mai fi refuzate de firmele care tot invocau prețul prea mic, în comparație cu gradul de dificultate a terenului care trebuia măsurat. În plus, o măsură pentru care am susținut cu toată convingerea acest proiect este faptul că se vor putea salva mai multe monumente istorice.

Ministerul Culturii va putea face, din oficiu, notarea în cartea funciară, în cazul imobilelor de patrimoniu. În acest fel, pe piața imobiliară se va afla cu ușurință despre vânzarea monumentelor istorice și vor fi evitate situațiile în care un cumpărător putea afla abia după tranzacție că imobilul achiziționat nu poate fi modificat întrucât acesta este protejat de lege”, a precizat deputata Claudia Gilia.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Weberror: Conținutul este protejat!!