Connect with us

ACTUALITATE

Silvicultori, copii şi tineri, umăr la umăr pentru regenerarea pădurii româneşti. FOTO

Publicat

pe

Astăzi, peste o sută de elevi de la şcolile „Vasile Cârlova” din Târgovişte şi voluntari ai Asociaţiei EcoTic din Bucureşti, au participat la o acţiune de împădurire pe teritoriul administrat de Ocolul Silvic Bucşani, organizată sub patronajul Direcţiei Silvice Dâmboviţa, în cadrul manifestărilor „Luna Pădurii”.

Pentru suprafaţa de 2,45 de hectare au fost pregătiţi 17.600 de puieţi de stejar şi 4.400 de puieţi de frasin. Activităţile au fost coordonate de ing. Ion Stoica, directorul Direcţiei Silvice Dâmboviţa, ing. Adina Prodan, ing Florin Stancu şi specialişti din cadrul Ocolului Silvic Bucşani.

Ion Stoica le-a vorbit copiilor şi tinerilor care au venit pregătiţi pentru a planta copaci despre fondul forestier pe care îl administrează Direcţia Silvică Dâmboviţa, despre speciile de arbori existente şi despre activităţile specifice.

„În subunităţile noastre se lucrează, de circa trei săptămâni, pentru împădurirea suprafeţelor pe care ni le-am propus a fi realizate anul acesta. Sunt ocoale care au finalizat activităţile de împăduriri. Dar mai avem subunităţi, cum ar fi Ocolul Silvic Pucioasa, unde nu am putut demara acţiunile de plantare din cauza condiţiilor meteorologice. Sunt zone pe teritoriul acestui ocol unde zăpada depăşeşte un metru grosime. Direcţia Silvică Dâmboviţa are în plan ca, în 2019, să asigure regenerări pe o suprafaţă de 140 hectare.

Pe 108 hectare regenerarea se va realiza natural, iar pe 32 hectare artificial. În primul semestru al acestui an, avem în plan împădurirea artificială a 19 hectare şi de urmărit asigurarea regenerării naturale pe alte 21 de hectare”, a precizat ing. Ion Stoica.

Adina Prodan le-a vorbit voluntarilor despre importanţa manifestărilor desfăşurate sub egida „Luna Pădurii”, despre semnalul pe care îl trag slujitorii aurului verde românesc cu privire la ocrotirea pădurii, la importanţa acţiunilor de împădurire la care participă de la an la an tot mai mulţi copii şi tineri, elevi şi studenţi, membri ai unor asociaţii nonguvernamentale, angajaţii ai unor companii de renume.

„Luna plantării arborilor” este unul dintre cele mai importante evenimente silviculturale şi ecologice cu rol de sensibilizare a publicului, a factorilor de decizie, cu privire la importanţa pădurii, a rolului pe care îl are pentru menţinerea echilibrului ecologic. În România, silvicultorii sărbătoresc «Luna Plantării Arborilor» din anul 1936. Iniţiativa i-a aparţinut marelui silvicultor Marin Drăcea”, a precizat ing. Adina Prodan.

 

ACTUALITATE

Atenție, șoferi! Restricții de circulație în municipiul Târgoviște, la intersecția a două străzi importante

Publicat

pe

De

Primăria Municipiului Târgoviște informează că, începând de vineri, 8 noiembrie 2024, de la ora 08:30, sensul giratoriu situat la intersecția Străzii Calea Câmpulung cu Strada Tudor Vladimirescu va intra într-un proces de reparații.

În cursul zilei de vineri, în această zonă se va circula cu restricții, urmând a se efectua lucrări de decopertare a asfaltului deteriorat.

În ziua de sâmbătă, 09 noiembrie 2024, sensul giratoriu va fi închis temporar circulației pentru a permite turnarea noului strat de asfalt, urmând a fi redeschis în aceeași zi, după finalizarea lucrărilor.

Ne cerem scuze pentru disconfortul creat, dar lucrările sunt absolut necesare pentru a asigura siguranța și confortul participanților la trafic.

Vă mulțumim pentru înțelegere!

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ACTUALITATE

Camera de Comerț Dâmboviţa nu ratează evenimentele informative. Astăzi, „PROTECTOR – Afaceri în siguranță”

Publicat

pe

Trei reprezentante ale Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Dâmbovița au participat, astăzi – 7 noiembrie 2024, la Ploiești, la o conferință informativă, ultima din acest an, organizată în cadrul Programului național de conștientizare „PROTECTOR – Afaceri în siguranță”, ediția a II-a.

Evenimentul s-a adresat operatorilor economici din județele Argeș, Dâmbovița, Prahova și Teleorman implicați în operațiuni comerciale cu produse cu dublă utilizare, militare sau utilizabile în domeniul nuclear, Camerelor de Comerț și Birourilor vamale.

Cu acest prilej, au fost oferite participanților clarificări pe teme precum:
– Riscurile legate de nerespectarea sancțiunilor impuse în contextul neproliferării;
– Regimul național de control al exporturilor pentru bunuri și servicii sensibile.
– Perspectiva ANAF privind sancțiunile internaționale în contextul noilor reglementări europene.

„PROTECTOR – Afaceri în siguranță” urmărește să consolideze în rândul antreprenorilor cunoștințele legate de protejarea afacerilor românești și asigurarea unui mediu economic sigur, în conformitate cu standardele internaționale.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite