Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

Se fac înscrieri la concursul şcolar „Arta, între talent şi dăruire”

Publicat

pe

Foto arhivă

1 mai este data-limită de înscriere la Concursul naţional de creaţie plastică „Arta, între talent şi dăruire”, ediţia a V-a, organizat de Fundaţia „Preţuieşte Clipa” şi Şcoala Gimnazială „Prof. Ion Vişoiu” din Chitila, judeţul Ilfov.

Competiţia este înregistrată în Calendarul Activităţilor Extraşcolare Naţionale (CAEN) aprobat de Ministerul Educației Naționale şi este deschisă participării participării tuturor elevilor din ciclurile de învățământ sau cluburi de artă: primar, gimnazial şi liceal.

Foto arhivă

Concursul cuprinde doua sectiuni: Creatie Plastica – cu tematica LOCUL COPILĂRIEI MELE unde elevii vor surprinde peisaje ale naturii din orașul natal, activitățile și jocurile copilăriei, momente și persoane dragi care stârnesc emoții, monumente istorice, obiective turistice care și-au pus amprenta asupra copilăriei lor, iar in cadrul sectiunii Icoane pe sticlă tematica este CHIPUL MÂNTUITORULUI IISUS HRISTOS în iconografia tradiționala româneasca. Lucrările din secțiunea Icoane pe sticlă vor surprinde scene biblice din viața Mântuitorului Iisus Hristos, Maica Domnului cu Pruncul, compozitii ce îl evidențiaza pe Iisus.

Fişa de înscriere se trimite pe adresa de email concursarta@yahooo.com, lucrările urmând să fie transmise ulterior, prin poştă. Cei mai talentaţi elevi vor participa apoi la etapa directă, unde vor picta în aer liber, timp de 4 ore, fie un peisaj din natură, fie o icoană pe sticlă. Vernisajul concursului și decernarea premiilor va avea loc la finalul lunii mai 2019 in Bucuresti. Se vor acorda premiile I, II și III și premii speciale pentru fiecare secțiune și grupe de vârste.

Regulament integral pe pagina de facebook: https://www.facebook.com/concursarta.talentsidaruire/

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Protest al instructorilor auto din Târgoviște. VIDEO

Publicat

pe

Instructorii auto din Târgovişte au organizat, în această după-amiază, un protest spontan pe Calea Ialomiței (porțiunea din șoseaua de centură a orașului care trece prin fața Complexului de Natație), unde s-au executat marcaje rutiere care îi obligă să vireze dreapta, spre Sideco, atunci când ies din perimetrul pentru examinare.

Prin urmare, atrag atenția reprezentanții școlilor de șofer, circulația pe Calea Ialomiței se va îngreuna extrem de mult, pentru că intersecția de la Sideco va fi, pur și simplu, sufocată! Instructorii auto cer autorităților să renunțe la marcajul dublu continuu, pentru a nu mai fi obligatoriu virajul la dreapta. Astfel, se va putea circula fără îngrădiri, că și până acum.

VIDEO

Citește în continuare

ACTUALITATE

PERPLEX. Încă o gafă a Guvernului Orban, contestată de specialiști

Publicat

pe

Foto arhivă (Sursa: Gardena Club Brașov)

Am spus în mai multe rânduri că actualii guvernanți au scos, nu de puține ori, acte normative, decizii, ordonanțe pe negândite, fără să fie analizate la sânge eventualele consecințe, fără să fie consultați specialiștii. De pildă, ultima găselniță o constituie obligarea patronilor de terase să țină un registru în care să fie trecut numele tuturor clienților care le calcă pragul, plus numărul de telefon.

Vezi, Doamne, dacă este depistat vreun infectat cu coronavirus într-un interval de timp, să fie căutați și, probabil, izolați, carantinați toți cei care s-au aflat pe terasă în ziua și la ora cu pricina. Nu mai vorbim de gestul în sine, de efortul pe care trebuie să-l mai depună în plus angajații terasei, dar și intimitatea cetățeanului, dreptul la viață privată sunt afectate.

Ei, bine, Autoritatea pentru Supravegherea datelor cu Caracter Personal a intervenit rapid și a cerut eliminarea registrului cu datele clienților. Mai mult, reprezentanții instituției au transmis că nu au fost consultați când a fost elaborată această normă oarbă de pandemie. Cam așa a gestionat până acum Guvernul Orban țara, cu ordonanțe făcute pe picior…

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!