Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Primăria Târgovişte investeşte 2,5 milioane de lei în lucrări de modernizare în Micro III

Publicat

pe

Programul investiţional al Primăriei Târgovişte pentru anul 2019 cuprinde ample lucrări de reabilitare şi modernizare în Micro III, cartier dat în folosinţă în perioada anilor 1988-1989. Potrivit edilului Daniel Cristian Stan, pentru schimbarea la faţă a acestei zone a municipiului, se vor investi aproximativ 2,5 milioane de lei noi (250 de miliarde de lei vechi), fonduri din bugetul local, adică din taxele şi impozitele de la populaţie.

Astăzi, administraţia locală a bifat finalizarea parcării din spatele blocurilor C6-C10. Lucrările continuă acum spre Bulevardul Constantin Brâncoveanu. Primarul Daniel Cristian Stan a ţinut să precizeze că în microraionul III există, în continuare, cele mai multe garaje, însă cetăţenii nu dau dovadă de reticenţă iniţiativa autorităţilor de a le demola.

„La începutul anului viitor, acest cartier va arăta foarte-foarte bine şi cred că se vede cu ochiul liber ceea ce s-a realizat aici. Cam aceasta este strategia pe care vrem să o aplicăm în tot oraşul. Dincolo de investiţiile majore pe care administraţia locală le are şi care vor debuta în perioada următoare, şi mă refer la proiectele cu fonduri europene nerambursabile – transportul public, iluminatul public, cele trei parcuri, avem şi acest program de reabilitare a cartierelor, care este un program foarte util şi de natură să ofere soluţii locuitorilor municipiului Târgovişte exact acolo unde au cea mai mare nevoie”, a precizat edilul Daniel Cristian Stan.

De menţionat că fostul punct termic care există în spatele blocurilor C6-C10 din Micro III a fost predat Consiliului Judeţean Dâmboviţa, care urmează să amenajaze aici o bibliotecă pentru copii.

ADMINISTRAŢIE

Ordinea de zi a ședinței Consiliului Local Municipal Târgoviște din 18 ianuarie 2022

Publicat

pe

de

Primarul municipiului Târgoviște a convocat pentru marți, 18 ianuarie 2022, la ora 08:45, o ședință extraordinară a Consiliului Local Municipal, cu următoarea ordine de zi:

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Proiecte de 43 de milioane de lei pentru modernizarea străzilor din Târgoviște, prin programul „Anghel Saligny”

Publicat

pe

Primăria Târgoviște a depus, pe noul program de finanțare „Anghel Saligny”, proiecte în valoare de aproximativ 43 de milioane de lei, care vizează reabilitarea și modernizarea mai multor străzi din municipiu. În total, aproape 40 de căi rutiere pe care nu s-a mai intervenit până acum – spune edilul Daniel Cristian Stan.

„Este vorba despre străzi asfaltate și despre străzi care nu au fost niciodată asfaltate. Ca și artere principale, amintesc Bulevardul Independenței, Calea Domnească, Bulevardul Libertății, străzile din Micro IX, IV, III. Este un complex de proiecte foarte ambițios. Sperăm să reușim să semnăm contractul de finanțare prin Anghel Saligny cât mai curând”.

A mai precizat primarul Daniel Cristian Stan că anul 2022 promite a fi cel puțin la fel de bun ca 2021 din punctul de vedere al investițiilor.

„Mă gândesc, spre exemplu, la finalizarea celui mai mare proiect din istoria municipiului Târgoviște – proiectul de modernizare a transportului public în comun. În afara celor 40 de autobuze pe care le avem acum în Târgoviște, construim noua autogară, construim trei stații de capăt la intrările în oraș, modernizăm mai multe străzi importante – Bulevardele Regele Carol și Independenței, strada Lt. Stancu Ion, finalizăm lucrările pe strada Gării și cele de la pasajul de lângă Pavcom, înlocuim stațiile de călători de traseu și implementam sistemul de management al traficului și cel de e-ticketing.

În afara acestui proiect, mai discutăm de finalizarea parcului de lângă Complexul Turistic de Natație, parc pe 5 hectare. De asemenea, discutăm de o nouă bază sportivă lângă Complexul Turistic de Natație, care va fi finanțată prin CNI, discutăm și de proiecte importante pe ceea ce înseamnă infrastructura educațională.

De asemenea, nu vreau să omit stadionul Eugen Popescu. Este o investiție așteptată de foarte mulți dâmbovițeni. Lucrările sunt și acolo pe drumul cel bun și sper să reușim să prindem un meci, două din actualul sezon pe Eugen Popescu”, a declarat primarul Daniel Cristian Stan.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT