Connect with us

ACTUALITATE

DSVSA Dâmboviţa a început autorizarea centrelor de sacrificare a mieilor

Publicat

pe

Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Dâmboviţa a demarat acţiunile de prevenire a toxiinfecţiilor alimentare, urmare creşterii consumului de produse de origine animală şi non-animală în perioada sărbătorilor pascale.

Între măsurile specifice dispuse, precizează directorul Sandu Tolea, DSVSA Dâmboviţa a notificat deja toate primăriile din judeţ să vină în sprijinul crescătorilor de ovine, în sensul amenajării unor centre de sacrificare sub supravegherea medicilor veterinari. A mai spus dr. Sandu Tolea că sunt deja în procedură de autorizare mai multe astfel de unităţi. În paralel, DSVSA Dâmboviţa va intensifica activităţile de control în pieţe şi în punctele tradiţionale de vânzare a mieilor.

Totodată, în perioada premergătoare Paştelui (şi catolic, şi ortodox), la nivelul instituţiei va fi asigurată permanenţa, inclusiv în zilele de sâmbătă şi duminică. La sediul DSVSA va fi afişat programul şi numele medicului veterinar responsabil şi numărul de telefon la care consumatorii pot sesiya orice aspect privind nerespectarea normelor sanitare-veterinare.

Toate acestea sunt măsuri care s-au dovedit eficiente în anii trecuţi, spune dr. Sandu Tolea. De precizat că amenzile ce se pot aplica pentru nerespectarea condiţiilor de sacrificare şi comercializare a mieilor ajung până la 40.000 de lei (400 de milioane de lei vechi), plus confiscarea şi distrugerea produselor care nu sunt însoţile de documentele legale.

Citește mai departe
Reclamă
1 Comentariu

1 Comment

  1. Rick

    martie 29, 2019 at 4:42 pm

    Regimul din Coreea de nord isi face datoria. Va multumim din suflet tovarase presedinte PSD, mergeti asa, cum ziceti voi, pana la capat. Sa va fie rusine, ce ati avut cu Sanziana,a ti avut vreo discutie macar cu un fermier s al intrebati daca au fost ajutati cu ceva?!! Sa va fie mare rusine, dar la cat de nesimtiti sunteti nici macar rusine nu va este. Dar ar trebui sa va fie frica, si cred ca de daca asta chiar va este!!!
    bunicii tăi

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Munca în echipă dă rezultate în Parcul Industrial Moreni

Publicat

pe

Din dorința de a veni în sprijinul firmelor care își desfășoară activitatea în Parcul Industrial Moreni, directorul Gabriel Purcaru a organizat, astăzi – 18 ianuarie 2022, o întâlnire între reprezentanții acestora și conducerea Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Dâmboviţa.

În cadrul discuțiilor privind nevoia de ocupare a locurilor de muncă vacante, angajatorii au primit informații complete cu privire la beneficiile pe care le acordă statul pentru recrutarea forței de muncă pe categorii de vârstă.

De asemenea, a fost avansată ideea unui parteneriat între Parcul Industrial Moreni și AJOFM Dâmboviţa, în vederea organizării unor cursuri de calificare în diferite meserii. În acest fel, firmele nu vor mai fi nevoite să cheltuiască fonduri pentru pregătirea personalului.

Reamintim faptul că Parcul Industrial Moreni este una dintre cele mai mari unități economice de acest tip din România, cu o suprafață de 252.000 mp și un grad de ocupare de 100%. La începutul acestei luni, societatea a achiziționat un imobil de 1.000 mp și 2.400 mp de teren aferent construcției, spații care au fost deja închiriate către două firme. Totodată, sunt aproape de finalizare procedurile de preluare a unei suprafețe de 18.000 mp de la Primăria Moreni, unde vor fi ridicate noi hale de producție.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

Anunț finalizare proiect Grant capital de lucru SC TRANSPORT SAMOILĂ SRL

Publicat

pe

de

18.01.2022

SC TRANSPORT SAMOILĂ SRL anunță finalizarea proiectul cu titlul ” Grant 2 Transport Samoilă S.R.L.” pentru capital de lucru, proiect nr. RUE M2- 15448 înscris în cadrul Măsurii ”Granturi pentru capital de lucru”, instituită prin OUG nr. 130/2020.

Proiectul se derulează pe o perioada de maxim 12 luni, începând cu data semnării contractului de finanțare cu Ministerul Economiei, Energiei si Mediului de Afaceri/ AIMMAIPE, respectiv nr. M2- 15448 din 27.07.2021.

Obiectivul proiectului îl reprezintă sprijinirea SC TRANSPORT SAMOILĂ SRL.

Proiectul are printre principalele rezultate, următoarele:
– menținerea activității pe o perioada de minim 6 luni;
– menținerea numărului locurilor de munca față de data depunerii cererii, pe o perioadă de minimum 6 luni, la data acordării granturilor.

Valoarea proiectului este de 60.433,1325 lei(valoare totală) din care: 52.550,55 lei grant și 7.882,5825 lei cofinanțare.

Proiect cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regionala prin Programul Operațional Competitivitate 2014-2020.

Persoană de contact:
SAMOILA FLORIN-DANIEL
dan83florin@yahoo.com
0765347113

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT