Connect with us

ACTUALITATE

DSVSA Dâmboviţa a început autorizarea centrelor de sacrificare a mieilor

Publicat

pe

Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Dâmboviţa a demarat acţiunile de prevenire a toxiinfecţiilor alimentare, urmare creşterii consumului de produse de origine animală şi non-animală în perioada sărbătorilor pascale.

Între măsurile specifice dispuse, precizează directorul Sandu Tolea, DSVSA Dâmboviţa a notificat deja toate primăriile din judeţ să vină în sprijinul crescătorilor de ovine, în sensul amenajării unor centre de sacrificare sub supravegherea medicilor veterinari. A mai spus dr. Sandu Tolea că sunt deja în procedură de autorizare mai multe astfel de unităţi. În paralel, DSVSA Dâmboviţa va intensifica activităţile de control în pieţe şi în punctele tradiţionale de vânzare a mieilor.

Totodată, în perioada premergătoare Paştelui (şi catolic, şi ortodox), la nivelul instituţiei va fi asigurată permanenţa, inclusiv în zilele de sâmbătă şi duminică. La sediul DSVSA va fi afişat programul şi numele medicului veterinar responsabil şi numărul de telefon la care consumatorii pot sesiya orice aspect privind nerespectarea normelor sanitare-veterinare.

Toate acestea sunt măsuri care s-au dovedit eficiente în anii trecuţi, spune dr. Sandu Tolea. De precizat că amenzile ce se pot aplica pentru nerespectarea condiţiilor de sacrificare şi comercializare a mieilor ajung până la 40.000 de lei (400 de milioane de lei vechi), plus confiscarea şi distrugerea produselor care nu sunt însoţile de documentele legale.

Citește mai departe
Reclamă
1 Comentariu

1 Comment

  1. Rick

    martie 29, 2019 at 4:42 pm

    Regimul din Coreea de nord isi face datoria. Va multumim din suflet tovarase presedinte PSD, mergeti asa, cum ziceti voi, pana la capat. Sa va fie rusine, ce ati avut cu Sanziana,a ti avut vreo discutie macar cu un fermier s al intrebati daca au fost ajutati cu ceva?!! Sa va fie mare rusine, dar la cat de nesimtiti sunteti nici macar rusine nu va este. Dar ar trebui sa va fie frica, si cred ca de daca asta chiar va este!!!
    bunicii tăi

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Patru candidați pentru șefia CJAS Dâmbovița

Publicat

pe

Astăzi – 6 mai 2021, s-a dat startul la schimbarea, prin concurs, a managerilor Caselor Județene de Asigurări de Sănătate. Din cei 60 de candidați admiși după selecția dosarelor, doar 33 au intrat în examen, de la ora 10:00. Acesta s-a desfășurat în amfiteatrul Spitalului Universitar de Urgență din București.

Sunt județe unde au fost înscriși mai mulți candidați pentru postul de director CJAS. Dâmbovița reprezintă o surpriză în acest sens, fiind reprezentată la această primă etapă a concursului de patru candidați. După testul scris, în termen de patru zile lucrătoare, concurenții vor susține la sediul CNAS un interviu. Președintele acestei instituții, Adrian Gheorghe, ne asigură că a fost organizat un concurs transparent, fără discriminare pe criterii politice sau de altă natură.

Conducerea CNAS susține că vor fi promovați doar acei candidați care au abilități de planificare, organizare, coordonare și control.

În Dâmbovița, la concurs s-au înscris: Cristina Sima – fost șef Compartiment juridic și patrimoniu în cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgoviște, Niculina Sandu – fost manager general CJAS Dâmbovița, Liliana Temergan – angajat CJAS Dâmbovița și Zamfira Ana Maria Dragotă – farmacistă, fiica patronului de la Popasul turistic Șipot din Moroeni, membră în Consiliul de Administrație al Spitalului Județean de Urgență din Târgoviște.

Citește în continuare

ACTUALITATE

10 mai 2021: Start recensământul general agricol

Publicat

pe

În perioada 10 mai – 31 iulie 2021, se va desfășura, în toate utilitățile administrativ-teritoriale din România, recensământul general agricol, cu an de referință 2020. Informațiile vor fi colectate de la utilizatorii suprafețelor agricole și/sau deținătorii de animale.

La nivelul județului Dâmbovița, vor fi recenzate peste 116.000 de exploatații fără personalitate juridică și peste 1.000 de exploatații cu personalitate juridică – ne informează Comisia Județeană condusă de prefectul Aurelian Popa. Participarea la recensământ și furnizarea de informații corecte și complete sunt obligatorii, sub sancțiunea amenzii.

Recensământul general agricol – runda 2020 va evidenția schimbările intervenite de la cel din 2010. Este primul recensământul care se realizează prin intermediul unui chestionar electronic instalat pe un echipament informatic portabil. Informațiile colectate au caracter strict confidențial și vor fi anonimizate imediat după întrarea în sistem.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT