Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

Tudorică Răducanu a premiat elevii dâmboviţeni olimpici la Limba rromani

Publicat

pe

Astăzi – 30 martie 2019, la Şcoala Gimnazială „Ioan Alexandru Brătescu-Voineşti” din Târgovişte, s-a desfăşurat, sub patronajul Inspectoratului Şcolar Dâmboviţa, faza judeţeană a olimpiadei de Limba rromani – Concursul Naţional de Istorie şi Tradiţie a romilor. La această competiţe au participat elevi din comunităţile de romi din Româneşti – comuna Potlogi şi din Fântânele – comuna Cojasca.

Tudorică Răducanu, preşedintele Partidei Romilor Pro Europa Târgovişte, a ţinut să fie prezent la acest eveniment educaţional important pentru comunitatea romă, să îi încurajeze pe copii şi să le transmită mesajul său de susţinere pentru ceea ce fac şi pentru ceea ce vor întreprinde în viitor.

„Trebuie să fiţi mândri că sunteţi cetăţeni români de etnie romă. Trebuie să fiţi mândri că sunteţi romi. Doresc ca voi să ajungeţi departe, oameni de bază ai societăţii. Voi reprezentaţi viitorul nostru. Nu trebuie să vă fie ruşine ca sunteţi romi, trebuie să fiţi vericali, drepţi, corecţi şi să arătaţi celorlalţi că sunteţi destoinici, capabili de a face faţă oricăror provocari ale vieţii. Am încredere în voi! Atunci când aveţi nevoie de sprijin, de un sfat, contaţi pe mine, sunt alături de voi”, le-a spus Tudorică Răducanu elevilor prezenţi la olimpiadă.

Preşedintele Partidei Romilor Pro Europa Târgovişte i-a premiat pe câştigători şi a oferit totodată atenţii de încurajare tuturor participanţilor la olimpiada de Limba rromani.

Pe primele locuri s-au clasat elevii Larisa Mihai Debora – cu nota 9.40, Laura Natalia Ciobanu – tot cu 9.40, Laura Andreea Cobzaru – 9.20, Mihai David Pavel – 9.00, Isabela Oprea – 9.00, Daniela Andreea Corcică – 9.00 şi Alexandra Daniela Niculae – 9.00.

Preşedintele comisiei a fost profesorul Nicolae Iorga. Primii elevi clasaţi vor participa la Olimpiada Naţională de Limba Rromani.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Polițiștii din Pitești, acuzați că au omorât un bărbat când îl imobilizau. VIDEO

Publicat

pe

Un bărbat, în vârstă de 63 de ani, a intrat în stop cardio-respirator și a murit la puțin timp după ce a fost imobilizat de polițiștii din Pitești.

Potrivit unor martori, acesta a refuzat să iasă dintr-un local în bucătăria căruia izbucnise un incendiu, astfel că oamenii legii l-au luat pe sus și l-au scos afară.

Apoi, bărbatul se tot apropia de zona de intervenție, moment în care polițiștii l-au pus la pământ, ba chiar s-au urcat peste el.

VIDEO – Momentul încătușării

Citește în continuare

ACTUALITATE

Prima doză de vaccin anti-COVID în străinătate, rapelul în România?

Publicat

pe

Românii care au primit prima doză de vaccin anti-COVID în străinătate pot efectua rapelul în țară – a decis Comitetul Național de Coordonare. Aceeași regulă se aplică și cetățenilor străini cu drept de ședere în România.

În acest sens, persoanele în cauză trebuie să contacteze reprezentanții centrului de vaccinare ales, de preferat cu cel puțin 72 de ore înainte de data la care ar trebui să li se administreze rapelul.

Apoi, trebuie să se prezinte la vaccinarea cu a doua doză având asupra lor actul de identitate care să ateste legalitatea șederii în România și să facă dovada efectuării primei doze de vaccin, prin prezentarea adeverinței de vaccinare.

După administrarea vaccinului, datele sunt introduse în Registrul Electronic Național al Vaccinărilor (RENV), iar pe adeverința de vaccinare se vor completa olograf informațiile privind imunizarea, inclusiv documentele doveditoare.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT