Connect with us

ACTUALITATE

Tudorică Răducanu a premiat elevii dâmboviţeni olimpici la Limba rromani

Publicat

pe

Astăzi – 30 martie 2019, la Şcoala Gimnazială „Ioan Alexandru Brătescu-Voineşti” din Târgovişte, s-a desfăşurat, sub patronajul Inspectoratului Şcolar Dâmboviţa, faza judeţeană a olimpiadei de Limba rromani – Concursul Naţional de Istorie şi Tradiţie a romilor. La această competiţe au participat elevi din comunităţile de romi din Româneşti – comuna Potlogi şi din Fântânele – comuna Cojasca.

Tudorică Răducanu, preşedintele Partidei Romilor Pro Europa Târgovişte, a ţinut să fie prezent la acest eveniment educaţional important pentru comunitatea romă, să îi încurajeze pe copii şi să le transmită mesajul său de susţinere pentru ceea ce fac şi pentru ceea ce vor întreprinde în viitor.

„Trebuie să fiţi mândri că sunteţi cetăţeni români de etnie romă. Trebuie să fiţi mândri că sunteţi romi. Doresc ca voi să ajungeţi departe, oameni de bază ai societăţii. Voi reprezentaţi viitorul nostru. Nu trebuie să vă fie ruşine ca sunteţi romi, trebuie să fiţi vericali, drepţi, corecţi şi să arătaţi celorlalţi că sunteţi destoinici, capabili de a face faţă oricăror provocari ale vieţii. Am încredere în voi! Atunci când aveţi nevoie de sprijin, de un sfat, contaţi pe mine, sunt alături de voi”, le-a spus Tudorică Răducanu elevilor prezenţi la olimpiadă.

Preşedintele Partidei Romilor Pro Europa Târgovişte i-a premiat pe câştigători şi a oferit totodată atenţii de încurajare tuturor participanţilor la olimpiada de Limba rromani.

Pe primele locuri s-au clasat elevii Larisa Mihai Debora – cu nota 9.40, Laura Natalia Ciobanu – tot cu 9.40, Laura Andreea Cobzaru – 9.20, Mihai David Pavel – 9.00, Isabela Oprea – 9.00, Daniela Andreea Corcică – 9.00 şi Alexandra Daniela Niculae – 9.00.

Preşedintele comisiei a fost profesorul Nicolae Iorga. Primii elevi clasaţi vor participa la Olimpiada Naţională de Limba Rromani.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Muzeu interactiv dedicat educației pentru mediu și schimbărilor climatice. Se vizitează gratuit

Publicat

pe

Asociația Act for Tomorrow și compania NEPI Rockcastle au lansat, ieri – 2 februarie 2023, primul muzeu interactiv dedicat educației pentru mediu și schimbărilor climatice. Acesta este găzduit de Mega Mall București, la nivelul 2 (intrarea principală) până în data de 31 martie și poate fi vizitat zilnic, în intervalul orar 10:00-22:00, gratuit.

„Muzeul se întinde pe o suprafață de 100 mp și este structurat în mai multe secțiuni tematice: schimbări climatice, păduri și biodiversitate, universul acvatic și plastisfera, resursele Planetei și gestionarea deșeurilor. Prin activități practice și expoziții interactive, muzeul își propune să crească gradul de conștientizare asupra fenomenului schimbărilor climatice, al efectelor negative pe care obiceiurile oamenilor le au asupra mediului, dar și asupra florei și faunei reprezentative pentru țara noastră, care necesită acțiuni de conservare și protecție. Totodată, vizitatorii vor dobândi cunoștințe esențiale cu privire la deșeurile care ne pun în pericol ecosistemele – atât terestre, cât și acvatice – și acțiunile pe care le putem lua la nivel individual pentru a ne reduce impactul asupra mediului.

Muzeul se adresează în principal elevilor, dar și părinților, profesorilor și tinerilor studenți și cuprinde numeroase instalații interactive cu rol educațional, prin care aceștia sunt invitați să descopere, într-un mod inedit, informații care îi vor ajuta să devină cetățeni mai responsabili față de natură. Pe lângă scopul educativ, inițiativa urmărește să inspire noile generații să acționeze, oferindu-le o bază de cunoștințe despre schimbările mici, dar semnificative, pe care le pot face în viața de zi cu zi, pentru a avea un impact pozitiv asupra mediului”, se precizează într-un comunicat remis către mass-media.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

GAL Dealurile Sultanului: Apel de selecție M1/6A, varianta simplificată

Publicat

pe

de

Numărul de referință al sesiunii cererii de proiecte: M1/6A -1/23-03.02.2023
Data publicării: 03.02.2023

Asociația Grupul de Acțiune Locală Dealurile Sultanului anunță lansarea unei noi sesiuni de cereri de proiecte pentru Măsura M1/6A – ” Susținerea investițiilor în infrastructura de turism și încurajarea activităților turistice”, fonduri FEADR.

I. Data lansării apelului de selecție: 03.02.2023
II. Data limită de depunere a proiectelor: 13.02.2023
III. Locul și intervalul orar în care se pot depune proiectele: Depunerea proiectelor se va face la sediul Grupului de Acțiune Locală Dealurile Sultanului din comuna Vișinești, sat Vișinești, nr. 77, de luni până vineri, în intervalul orar 09,00 – 16,00.
IV. Beneficiari eligibili:
– Micro‐întreprinderi şi întreprinderi neagricole mici existente sau nou‐înfiinţate (start‐ups) din teritoriul GAL Dealurile Sultanului;
– Fermieri sau membrii unor gospodării agricole (autorizaţi cu statut minim pe PFA) care îşi diversifică activitatea de bază agricolă prin dezvoltarea unei activităţi neagricole agroturistice în teritoriul GAL Dealurile Sultanului în cadrul întreprinderii deja existente, încadrabile în micro‐întreprinderi şi întreprinderi mici, cu excepţia persoanelor fizice neautorizate.
V. Fondul disponibil – alocat pentru această sesiune:
– Fondul disponibil pentru această sesiune de cerere de proiecte este de 100.000 euro, FEADR
– Suma maximă nerambursabilă ce poate fi acordată pentru finanțarea unui proiect este 100.000 euro
– Pentru proiectele care se supun ajutorului de minimis, contractarea se va efectua până la data de 31.12.2023.
– Termenul de finalizare a proiectelor ( inclusiv efectuarea ultimei plăți) – 31.12.2025
VI. Datele de contact ale GAL unde solicitanții pot obține informații detaliate:
Pentru o obține informații detaliate ne puteți contacta de luni până vineri, de la 8,30-16,30, la sediul GAL Dealurile Sultanului din Comuna Vișinești, nr. 77, județul Dâmbovița sau prin telefon la 0245.662.654/0787.508.655 sau prin e-mail la office@gal-dealurilesultanului.ro
VII. Informații detaliate privind accesarea și derularea măsurii sunt cuprinse în Ghidul Solicitantului elaborate de GAL Dealurile Sultanului și pot fi descărcate de pe pagina de internet a GAL Dealurile Sultanului www.gal-dealurilesultanului.ro
VIII. La sediul GAL Dealurile Sultanului este disponibilă versiunea pe suport tipărit a informațiilor detaliate aferente măsurii M1/6A.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats