Connect with us

ACTUALITATE

„Ziua veteranilor”, punte între generaţii la IJJ Dâmboviţa. FOTO

Publicat

pe

„Ziua veteranilor”, eveniment desfăşurat astăzi în cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Dâmboviţa, se înscrie în suita manifestărilor dedicate împliniri a 169 de ani de la înfinţarea acestei arme. Cu această ocazie, sub coordonarea col. Viorel Matei, şeful IJJ Dâmboviţa, militarii jandarmi în rezervă, foşti comandanţi, ofiţeri şi subofiţeri, au fost invitaţi să participe, alături cadrele active, la un ceremonial de depunere de jurământ de către patru tinere femei, două cu grad de subofiţer şi două personal contractual.

Despre tradiţia şi istoria depunerii jurământului de credinţă faţă de ţară a vorbit col. Valentin Sandu, preşedintele Asociaţiei cadrelor militare în rezervă şi retragere filiala Dâmboviţa, fost comandant al Garnizoanei Târgovişte.

Col. Sandu le-a mărturisit celor de faţă că a lucrat în această unitate militară din anul 1987, „când a păşit, cu emoţie, ca tânăr absolvent al şcolii militare, cu grad de locotenent, până în anul 2001, când a predat comanda UM 01378 şi drapelul de luptă, plecând către alte misiuni încredinţate. Atunci, a predat cazarma către Ministerul de Interne”.

Militarii prezenţii şi invitaţii au păstrat un moment de reculegere în memoria colegilor care au trecut, de curând, la cele veşnice, mult prea devreme, respectiv subfiţerii Ionel Voicu, Florinel Bumbănac şi Marius Preda.

Jurământul de credinţă faţă de ţară a fost depus de către sergentul major Alina Costache, sergentul major Larisa Rizea şi Nicuşoara Petrescu şi Elena Marinoiu – personal contractual. Conform tradiţiei, rugăciunea de sacralizare a fost rostită de preotul militar Mihai Fluture.

După consumarea acestor momente emoţionante, cei prezenţi au fost invitaţi să admire o mini-expoziţe de echipamente militare, alcătuită din ultimele dotări ale jandarmilor dâmboviţeni.

ACTUALITATE

Sărbătorile de iarnă au debutat la Târgoviște cu un interesant joc de lumină, muzică și culoare

Publicat

pe

Aprinderea bradului de Crăciun și a iluminatului festiv pentru sărbătorile de iarnă în municipiul Târgoviște nu a mai însemnat, anul acesta, doar o numărătoare inversă și apăsarea unui buton. Primaria a ales să bucure simțurile participanților cu un interesant joc de lumină, muzică și culoare. A fost o surpriză plăcută oferită celor care s-au aflat, în această seară de 1 decembrie, în Piața Tricolorului (Platoul Prefecturii Dâmboviţa).

Reamintim faptul că produsele tradiționale perioadei de iarnă – turtă dulce, vin fiert etc. pot fi cumpărate din Piața Mihai Viteazul (Casa de Cultură a Sindicatelor), care a fost amenajată de sărbătoare. Accesul nu va fi condiționat de prezentarea certificatului verde COVID – după cum a anunțat primarul Daniel Cristian Stan.

 

Citește în continuare

ACTUALITATE

Suntem datori celor care s-au jertfit pentru unire. La mulți ani, România!

Publicat

pe

de

Suntem un popor cu o istorie milenară, presărată cu fapte de vitejie, cu eroi, cu martiri care și-au dat viața fără să pregede pentru acest pământ, pentru această națiune. Visul căutării identității noastre, al unității tuturor românilor s-a împlinit acum 103 ani, la Alba-Iulia, când toate provinciile românești s-au contopit. Au devenit una: România.

Astăzi – 1 Decembrie, retrăim emoția trecutului. Izvorul care a țâșnit curajos, demn, drept, la Alba-Iulia, a devenit un fluviu, un rost, un neam ce stă mândru printre alte neamuri.

Suntem datori celor care s-au jertfit pentru unire, celor care, timp de secole, cu arma în mână, cu pieptul dezvelit, cu credință în Dumnezeu, au apărat hotarele acestor plaiuri. Datorită lor, eroilor neamului, cunoscuți și necunoscuți, contopiți cu glia pe fronturile de luptă, putem sta acum cu fruntea sus și putem să privim cu speranță spre un viitor mai bun.

La mulți ani, România! La mulți ani, români!

Marian Ţachianu,
Deputat PSD de Dâmbovița

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT