Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

„Ziua veteranilor”, punte între generaţii la IJJ Dâmboviţa. FOTO

Publicat

pe

„Ziua veteranilor”, eveniment desfăşurat astăzi în cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Dâmboviţa, se înscrie în suita manifestărilor dedicate împliniri a 169 de ani de la înfinţarea acestei arme. Cu această ocazie, sub coordonarea col. Viorel Matei, şeful IJJ Dâmboviţa, militarii jandarmi în rezervă, foşti comandanţi, ofiţeri şi subofiţeri, au fost invitaţi să participe, alături cadrele active, la un ceremonial de depunere de jurământ de către patru tinere femei, două cu grad de subofiţer şi două personal contractual.

Despre tradiţia şi istoria depunerii jurământului de credinţă faţă de ţară a vorbit col. Valentin Sandu, preşedintele Asociaţiei cadrelor militare în rezervă şi retragere filiala Dâmboviţa, fost comandant al Garnizoanei Târgovişte.

Col. Sandu le-a mărturisit celor de faţă că a lucrat în această unitate militară din anul 1987, „când a păşit, cu emoţie, ca tânăr absolvent al şcolii militare, cu grad de locotenent, până în anul 2001, când a predat comanda UM 01378 şi drapelul de luptă, plecând către alte misiuni încredinţate. Atunci, a predat cazarma către Ministerul de Interne”.

Militarii prezenţii şi invitaţii au păstrat un moment de reculegere în memoria colegilor care au trecut, de curând, la cele veşnice, mult prea devreme, respectiv subfiţerii Ionel Voicu, Florinel Bumbănac şi Marius Preda.

Jurământul de credinţă faţă de ţară a fost depus de către sergentul major Alina Costache, sergentul major Larisa Rizea şi Nicuşoara Petrescu şi Elena Marinoiu – personal contractual. Conform tradiţiei, rugăciunea de sacralizare a fost rostită de preotul militar Mihai Fluture.

După consumarea acestor momente emoţionante, cei prezenţi au fost invitaţi să admire o mini-expoziţe de echipamente militare, alcătuită din ultimele dotări ale jandarmilor dâmboviţeni.

ACTUALITATE

Negocierile privind politica de coeziune 2021-2027 trebuie urgentate!

Publicat

pe

Comisarul european pentru politică regională Corina Creţu a îndemnat miniştri UE responsabili cu politica de coeziune să urgenteze negocierile privind cadrul general pentru perioada 2021-2027, atunci când acestea vor fi reluate în toamnă – informează Centrul Europe Direct Târgovişte.

„Toate noile programe ar trebui să fie pregătite pentru a putea începe din prima zi a anului 2021, astfel încât să existe certitudine și continuitate în finanțarea dedicată regiunilor, orașelor și mediului de afaceri. Vom continua să lucrăm însă până atunci, Comisia fiind de altfel în contact permanent cu statele membre pentru a pregăti noile programe în baza priorităților de investiții incluse în cele mai recente rapoarte și recomandări specifice de țară”.

Totodată, Corina Creţu a salutat, în cadrul reuniunii de la Luxemburg din data de 25 iunie, progresele înregistrate până acum şi a prezentat motivele pentru care se propune o conexiune mai strânsă între politica de coeziune post-2020 și semestrul european. Din punctul de vedere al înaltului oficial european, potenţialul maxim al investiţiilor strategice poate fi atins doar într-un climat favorabil dezvoltării mediului de afaceri și care să stimuleze creșterea economică.

Citește în continuare

ACTUALITATE

13 milioane de euro pentru înfiinţarea şi funcţionarea grupurilor de producători

Publicat

pe

Adrian Chesnoiu - director general AFIR (Sursa foto: https://i.ytimg.com)

Astăzi – 26 iunie 2019, a fost lansată o nouă sesiune de primire a cererilor de finanţare pentru înființarea și funcționarea grupurilor de producători în sectorul agricol și în cel pomicol, prin submăsurile 9.1 și prin 9.1a din cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020.

Alocarea financiară anuală este de 7.729.354 euro pentru submăsura 9.1 „Înființarea grupurilor de producători în sectorul agricol” și de 5.300.811 euro pentru submăsura 9.1a „Înființarea grupurilor de producători în sectorul pomicol”. Pragul minim al punctajului pe care trebuie sa îl întrunească o cerere de finanțare pentru depunere este de 10 puncte.

„Sprijinul financiar acordat prin PNDR 2020 este direcționat pentru a susține înființarea și funcționarea grupurilor de producători, astfel încât să se poată asigura valorificarea în comun a produselor agricole ale membrilor, dar și integrarea pe piaţă a producătorilor primari prin adaptarea producţiei acestora la cerinţele pieţei şi comercializarea în comun a producţiei lor. De asemenea, fondurile pe care le punem acum la dispoziția fermierilor pot fi utilizate pentru a asigura îmbunătăţirea performanţelor generale şi creşterea veniturilor generate de exploataţiile agricole și pentru crearea şi promovarea lanţurilor scurte de aprovizionare”, precizează Adrian Chesnoiu – director general AFIR.

Sprijinul public acordat este 100% nerambursabil şi nu poate depăşi suma maximă de 100.000 euro/an și 10% din valoarea producţiei comercializate în primii cinci ani de la recunoaștere. Sprijinul, acordat în baza unui plan de afaceri, este forfetar, degresiv, plătit în tranșe anuale, pentru o perioadă care nu poate depăși 5 ani de la data la care grupul de producători a fost recunoscut.

Cererile de finanțare se depun on-line pe pagina de internet a AFIR, www.afir.info, până în data de 30 septembrie 2019, ora 16:00 sau până la epuizarea fondurilor disponibile.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Weberror: Conținutul este protejat!!