Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

„Ziua veteranilor”, punte între generaţii la IJJ Dâmboviţa. FOTO

Publicat

pe

„Ziua veteranilor”, eveniment desfăşurat astăzi în cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Dâmboviţa, se înscrie în suita manifestărilor dedicate împliniri a 169 de ani de la înfinţarea acestei arme. Cu această ocazie, sub coordonarea col. Viorel Matei, şeful IJJ Dâmboviţa, militarii jandarmi în rezervă, foşti comandanţi, ofiţeri şi subofiţeri, au fost invitaţi să participe, alături cadrele active, la un ceremonial de depunere de jurământ de către patru tinere femei, două cu grad de subofiţer şi două personal contractual.

Despre tradiţia şi istoria depunerii jurământului de credinţă faţă de ţară a vorbit col. Valentin Sandu, preşedintele Asociaţiei cadrelor militare în rezervă şi retragere filiala Dâmboviţa, fost comandant al Garnizoanei Târgovişte.

Col. Sandu le-a mărturisit celor de faţă că a lucrat în această unitate militară din anul 1987, „când a păşit, cu emoţie, ca tânăr absolvent al şcolii militare, cu grad de locotenent, până în anul 2001, când a predat comanda UM 01378 şi drapelul de luptă, plecând către alte misiuni încredinţate. Atunci, a predat cazarma către Ministerul de Interne”.

Militarii prezenţii şi invitaţii au păstrat un moment de reculegere în memoria colegilor care au trecut, de curând, la cele veşnice, mult prea devreme, respectiv subfiţerii Ionel Voicu, Florinel Bumbănac şi Marius Preda.

Jurământul de credinţă faţă de ţară a fost depus de către sergentul major Alina Costache, sergentul major Larisa Rizea şi Nicuşoara Petrescu şi Elena Marinoiu – personal contractual. Conform tradiţiei, rugăciunea de sacralizare a fost rostită de preotul militar Mihai Fluture.

După consumarea acestor momente emoţionante, cei prezenţi au fost invitaţi să admire o mini-expoziţe de echipamente militare, alcătuită din ultimele dotări ale jandarmilor dâmboviţeni.

ACTUALITATE

8,2 milioane de euro, ajutor UE pentru combaterea efectelor inundaţiilor din România

Publicat

pe

Parlamentul European va vota miercuri, 18 septembrie 2019, propunerea Comisiei privind acordarea unui ajutor financiar în valoare de de 293,5 milioane de euro din Fondul de Solidaritate al UE pentru Austria, Italia şi România, urmare a fenomenelor meteorologice extreme din anul 2018.

Prin proiectul de raport al PE – raportor europarlamentarul român Siegfried Mureşan (PPE), se recomandă aprobarea asistenţei din Fondul de Solidaritate.

Suma ar urma să fie împărţită astfel:
– 277,2 milioane EUR pentru Italia, urmare a ploilor abundente, vânturilor puternice, inundațiilor și alunecărilor de teren din toamna anului 2018;
– 8,1 milioane EUR pentru Austria urmare a acelorași fenomene meteorologice;
– 8,2 milioane EUR pentru regiunea de nord-est a României urmare a inundațiilor din vara anului 2018.

Citește în continuare

ACTUALITATE

„Patrula de Reciclare” a desemnat şcolile câştigătoare la nivel naţional

Publicat

pe

Programul național de educație de mediu „Patrula de Reciclare” a încheiat cea mai de succes ediţie de până acum, cu anunţarea premiilor naționale. Acestea merg în județele Ilfov, Suceava și Constanța, unde elevii şi profesorii voluntari au contribuit la colectarea celor mai mari cantități de aparate electrice pe locuitor.

Al patrulea premiu național este câștigat de echipele din județul Bacău. Acestea au reușit să atragă cei mai mulți și mai generoși Suporteri – firme și instituții care au predat aparatele electrice defecte, pentru a susține eforturile de comunicare ale elevilor.

Aflați care sunt unitățile de învățământ câștigătoare!

Toate școlile eligibile din județele care au câștigat premiile naționale vor primi materiale didactice utile pentru anul școlar care a început.

„Am dovedit, împreună, că și un gest mic poate declanșa o schimbare notabilă, dacă îți pasă de mediul în care trăiești și îți crești copiii. Viitorul este al celor care pun lucrurile în mișcare, nu al celor care stau și așteaptă să schimbe alții ceva”, a declarat Andreea Idriceanu – manager de comunicare al Asociației RoRec.

Recordurile ediţiei 2018-2019

1. Este prima ediție a programului la care 25 de județe reușesc să se califice la premiile naționale. În mai mult de jumătate dintre județele țării, activitatea Patrulelor de Reciclare a dus la colectarea a peste 100g DEEE/locuitor. Este un progres care demonstrează influența benefică a educației asupra obiceiurilor de colectare a deșeurilor electrice, în România.

2. Peste 2.300 de firme, instituții publice și ONG-uri au susținut activitățile de informare și încurajare a colectării DEEE. Cei mai activi Suporteri din acest an școlar s-au remarcat în județul Bacău, care câștigă, astfel, unul dintre premiile naționale.

3. În cadrul celor 12 luni de program, au fost colectate, în toată România, 3.704.000 kg de deșeuri electrice. Astfel, cantitatea totală de DEEE trimisă la reciclare datorită echipelor de voluntari, de la lansarea proiectului, depășește 7.330.000kg la nivel național.

4. Un nou record a fost obținut și în ceea ce privește cantitatea de baterii colectată la ediția aceasta – 16.200 kg. Dacă numai o mică parte din această cantitate ar fi ajuns în gropile de gunoi, ar fi devenit o sursă de poluare a solului și a apei pentru zeci de ani de acum înainte.

În luna octombrie, școlile din Patrulă vor participa, din nou, la Ziua Internațională a Reciclării Deșeurilor Electrice (International E-Waste Day). Elevii și profesorii contează pe sprijinul comunităților lor pentru a contribui la rezultatul României în cadrul acestei sărbători marcate în întreaga lume.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Weberror: Conținutul este protejat!!