Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

„Ziua veteranilor”, punte între generaţii la IJJ Dâmboviţa. FOTO

Publicat

pe

„Ziua veteranilor”, eveniment desfăşurat astăzi în cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Dâmboviţa, se înscrie în suita manifestărilor dedicate împliniri a 169 de ani de la înfinţarea acestei arme. Cu această ocazie, sub coordonarea col. Viorel Matei, şeful IJJ Dâmboviţa, militarii jandarmi în rezervă, foşti comandanţi, ofiţeri şi subofiţeri, au fost invitaţi să participe, alături cadrele active, la un ceremonial de depunere de jurământ de către patru tinere femei, două cu grad de subofiţer şi două personal contractual.

Despre tradiţia şi istoria depunerii jurământului de credinţă faţă de ţară a vorbit col. Valentin Sandu, preşedintele Asociaţiei cadrelor militare în rezervă şi retragere filiala Dâmboviţa, fost comandant al Garnizoanei Târgovişte.

Col. Sandu le-a mărturisit celor de faţă că a lucrat în această unitate militară din anul 1987, „când a păşit, cu emoţie, ca tânăr absolvent al şcolii militare, cu grad de locotenent, până în anul 2001, când a predat comanda UM 01378 şi drapelul de luptă, plecând către alte misiuni încredinţate. Atunci, a predat cazarma către Ministerul de Interne”.

Militarii prezenţii şi invitaţii au păstrat un moment de reculegere în memoria colegilor care au trecut, de curând, la cele veşnice, mult prea devreme, respectiv subfiţerii Ionel Voicu, Florinel Bumbănac şi Marius Preda.

Jurământul de credinţă faţă de ţară a fost depus de către sergentul major Alina Costache, sergentul major Larisa Rizea şi Nicuşoara Petrescu şi Elena Marinoiu – personal contractual. Conform tradiţiei, rugăciunea de sacralizare a fost rostită de preotul militar Mihai Fluture.

După consumarea acestor momente emoţionante, cei prezenţi au fost invitaţi să admire o mini-expoziţe de echipamente militare, alcătuită din ultimele dotări ale jandarmilor dâmboviţeni.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

A încetat din viață profesorul Ioan Valerian. Dumnezeu să-l odihnească!

Publicat

pe

de

În această dimineață, profesorul Valerian Ioan a trecut în lumea celor drepți, lăsând lumea sportului dâmbovițean mult mai săracă!

Născut pe 18 mai 1951, Valerian Ioan a fost una dintre cele mai importante figuri ale baschetului românesc, pe care l-a slujit cu abnegație până în ultima clipă a vieții sale.

Valerian Ioan este omul care i-a descoperit și antrenat pe cei mai importanți baschetbaliști dâmbovițeni, iar de-a lungul timpului, performanțele sale profesionale au fost de-a dreptul impresionante, așa cum o arată și CV-ul regretatului om de sport:

-Component al echipei de baschet Div. B ’’Cimentul Fieni’’1971-1977
-Antrenor Lot National –juniori baschet-1981-1994
-Antrenor principal Div.A –Livas Targoviste – Campion National 2002
-Antrenor principal Lot National (senioare) 2001-2006
–Membru al Biroului Federal al Federatiei Romane de Baschet
-Membru al Comisiei Judetene de Baschet 1974 – 2004
-Sef al Comisiei Metodice de Baschet al CSS Targoviste si CJEFS D-ta-1974-2008
-Director adjunct centru bugetar 1992-1994
-Vicepresedinte in cadrul Asociatiei de Baschet D-ta 1980-1990
-Sef comisie antrenori 1990-2008
-Profesor/formator in cadrul Asociatiei judetene de Baschet D-ta al instructorilor sportivi si antrenorilor de baschet
-Sef cerc metodic CSS-uri,clase cu program sportiv in cadrul ISJ D-ta 1996-2008
-Profesor metodist CCD si membru in Consiliul Consultativ al ISJ D-ta (ed.fizica si sport)si Consiliul Consultativ al ISJ D-ta (CSS-uri si clase cu program sportiv)
-Membru al Colegiului Central al Antrenorilor de Baschet din Romania din anul 2004
– Distinctia „Gheorghe Lazar” cls. a-II-a – 2009
-Distinctia – Ordinul ,,Merite pentru invatamant in grad de Cavaler”- inmanat de Presedintele Romaniei in anul 2004
-Titlul de ,, Cetatean de Onoare al orasului Targoviste” – 2012
-Comisar F.R. Baschet din anul 2004
– Director sportiv în cadrul secției de baschet a Clubului Sportiv Municipal Târgoviște.

Conducerea și angajații Clubului Sportiv Municipal Târgoviște își exprimă regretul și transmite sincere condoleanțe familiei greu încercate în aceste momente

Dumnezeu să-l ierte și să-l odihnească!

Citește în continuare

ACTUALITATE

Legea cadastrului, mai facilă pentru cetăţean şi autorităţi locale

Publicat

pe

Legislaţia cadastrală din România capătă noi valenţe, se apropie mai mult de practica europeană, se adaptează din mers cerinţelor moderne, normelor impuse de UE.

După cum ne-a precizat deputata PSD de Dâmboviţa Claudia Gilia, membră în Comisia juridică, de disciplină şi imunităţi, în cadrul acestei structuri parlamentare, a fost dezbătută şi votată o iniţiativă de modificare a Legii Cadastrului.

Practic, susţine Claudia Gilia, actul normativ a fost simplificat şi s-au creat mai multe facilităţi în momentul intabulării caselor, terenurilor şi monumentelor istorice. Statul, prin aceste modificări, va oferi fonduri pentru realizarea cadastrului şi pentru protejarea monumentelor istorice. Totodată, este simplificat accesul la finanţare în vederea înregistrării terenurilor din domeniul public al statului.

„Am decis majorarea sumei cu care se vor cofinanța lucrările de înregistrare sistematică pe care le contractează primăriile. Se va putea accelera cadastrarea în orașe, prin motivarea firmelor de a se prezenta la licitații prin creșterea sumei maxime, de la 60 de lei/carte funciară până la 132 de lei pentru imobil, în funcție de obiectiv.

Autoritățile publice locale nu vor mai fi refuzate de firmele care tot invocau prețul prea mic, în comparație cu gradul de dificultate a terenului care trebuia măsurat. În plus, o măsură pentru care am susținut cu toată convingerea acest proiect este faptul că se vor putea salva mai multe monumente istorice.

Ministerul Culturii va putea face, din oficiu, notarea în cartea funciară, în cazul imobilelor de patrimoniu. În acest fel, pe piața imobiliară se va afla cu ușurință despre vânzarea monumentelor istorice și vor fi evitate situațiile în care un cumpărător putea afla abia după tranzacție că imobilul achiziționat nu poate fi modificat întrucât acesta este protejat de lege”, a precizat deputata Claudia Gilia.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Weberror: Conținutul este protejat!!