Conectați-vă cu noi

POLITIC

Adrian Ţuţuianu: Primăriile au primit mai mulţi bani, dar gaura ce trebuie acoperită este imensă!

Publicat

pe

Adrian Ţuţuianu, vicepreşedinte Pro România, a declarat, la ultima conferinţă de presă susţinută la Târgovişte, că a constatat, cu tristeţe, că lumea politică dâmboviţeană nu prea este preocupată de problemele generate de adoptarea bugetul judeţean.

Primarii ar fi trebuit să percuteze primii şi să-şi arate nemulţumirea, afirmă fostul lider al social-democraţilor dâmboviţeni, dar nu au curajul să se exprime, să ceară lămuriri şi îndreptarea situaţiilor apărute.

Ţuţuianu a mărturisit că, în urmă cu circa 30 de zile, la sediul PSD Dâmboviţa, primarii, inclusiv cei ai PNL, au fost invitaţi la o discuţie pe tema repartizării bugetului cu Alexandru Oprea, consilier judeţean. S-ar fi promis atunci pentru fiecare UAT în parte bani mulţi, însă, a spus senatorul PRO România, a fost vorba de o mare minciună.

„Privind în ansamblu, sumele alocate unităţilor administrativ-teritoriale, comparativ cu anul trecut, sunt mai mari cu 10-14%, dar cheltuielile de funcţionare ale UAT-urilor au crescut cu 35-40%”, a precizat Adrian Ţuţuianu, care a exemplificat de unde derivă aceste cheltuileli mai mari.

Salariul minim pe economie a crescut de la 1.900 de lei la 2.080 de lei. Conform coeficienţilor aprobaţi în şedinţele de Consiliu Local, creşterea anvelopei salariale este de 9% începând cu 1 ianuarie 2019, pentru toţi salariaţii din administraţie, inclusiv pentru asistenţii personali ai persoanelor cu dizabilităţi, la care se mai adaugă norma de hrană în cuantum de 347 de lei, ceea ce reprezintă o creştere de minimum 12%.

„Dacă în anul 2018, pentru plata impozitelor persoanelor cu handicap şi pentru plata asistenţilor personali ai persoanelor cu handicap, contribuţia UAT-urilor era de 10%, începând cu anul 2019, plata acestora va fi suportată în totalitate din bugetul alocat UAT-ului din TVA. Creşterea suportată de primării va fi de circa 90%”, a mai spus Ţuţuianu.

O altă problemă este generată primăriilor de modificarea salariului minim în construcţii la 3.000 de lei. Unităţile adminstrativ-teritoriale vor trebui să suporte din bugetul propriu ajustarea contractelor de execuţie de lucrări cu un procent cuprins între 10 şi 12% din valoarea totală a contractului.

„Concluzia este că, în unităţile administrativ-teritoriale, în anul 2019, din cauza acestor factori, prin hotărârile luate de Guvern, cheltuielile cresc cu minim 40%”.

Demnitarul PRO România, fost preşedinte al Consiliului Judeţean Dâmboviţa, a criticat şi faptul că în şedinţa de repartizare a bugetului, nu a fost împărţită UAT-urilor o sumă de 20.000.000 de lei, care a rămas la diaspoziţia administraţiei judeţene.

„Este o situaţie pe care nu am întâlnit-o niciodată. Au existat rezerve la Consiliul Judeţean pentru diferite situaţii, calamităţi, pentru probleme deosebite, dar niciodată mai mari de 3-5 milioane de lei, acestea fiind repartizate ulterior pentru diferite evenimente deosebite”.

Adrian Ţuţuianu crede că mişcarea are ca scop fidelizarea unor primari, să îi mulţumesască pe edilii cei mai apropiaţi conducerii PSD Dâmboviţa.

„Voi urmări cum se face bugetul la Consiliul Judeţean, voi urmări toate activităţile legate de administraţia publică judeţeană, inclusiv proiectul de asociere între Consiliul Judeţean şi Consiliul Local Vişina pentru asfaltarea unor drumuri care răspund clientelei politice de partid, şi anume un vicepreşedinte al CJ care, direct sau indirect, prin persoane interpuse, a achiziţionat în zonă suprafeţe mari de teren”, a mai dezvăluit Ţuţuianu.

VIDEO

Dâmboviţa

Carmen Holban, deputat: Fabrica de palavre a PNL funcționează la fel ca-n vremea lui Mihai Eminescu

Publicat

pe

171 de ani de la nașterea marelui Mihai Eminescu, poetul sufletului nostru și critic acerb al celor care au condus țara și care au știut doar să dea din gură, fără să existe o corespondență în practică a ideilor peticite pe care le înșirau în public, mai abitir în campaniile electorale. Liberalii care sunt astăzi la putere se cam joacă cu vorbele, la fel ca în vremea lui Eminescu. Nimic din ceea ce perorează liderii acestui partid nu capătă consistență. Aburi simandicoși care zboară…

„Pe 15 ianuarie, ne amintim, în fiecare an, de moștenirea pe care ne-a lăsat-o marele nostru poet național Mihai Eminescu. Un poet de o sensibilitate aparte în așternerea versurilor, dar, în același timp, un analist dur și pertinent al vremurilor sale în articolele de presă publicate. Citindu-le, vedem, cu tristețe, că istoria se repetă.

“Liberalii sunt “smântâna” şi “temeiul” României, noi suntem nişte rămăşiţe din vechile populaţiuni autohtone, care nu merită să fie băgate în seamă. De! iertaţi-ne, boieri Arioneşti şi Caradeşti că ni s-a părut şi nouă, biet, că trăim în ţara noastră şi avem de zis o vorbă. (…) Arătaţi-ne în Adunările d-voastră pe reprezentanţii capitaliilor şi fabricelor mari, pe reprezentanţii clasei de mijloc care să se deosebească de fabrica de mofturi ale „Telegrafului”, şi ale „Românului” şi de fabrica d-voastră de palavre (…)”, scria Mihai Eminescu, într-un articol din 1877, intitulat “Netrebnicii care ne conduc“.

Parcă marele poet ne e contemporan, iar cuvintele sale descriu actuala situație… Fabrica de palavre a PNL funcționează, încă, după atâta vreme. Dâmbovițenii au ascultat și poate unii au și crezut palavrele mincinoase despre reabilitarea DN 71, redeschiderea combinatului, creșterea veniturilor și altele. În această săptămână, zeci de oameni au avut de zis „o vorbă” și au protestat în fața Instituției Prefectului Dâmbovița pentru că realitatea este departe de poleiala palavrelor. Din păcate, nimic nou în politica liberală în cei mai mult de 100 de ani care s-au scurs de la vremurile creionate în presa vremii de Mihai Eminescu”, a concluzionat deputata PSD de Dâmbovița Carmen Holban.

Citește în continuare

Dâmboviţa

Comunicat PSD: Minciunile PNL Dâmboviţa din campania electorală ies la suprafață

Publicat

pe

de

Minciunile PNL Dâmbovița din campania electorală pentru parlamentare încep să iasă la suprafață. Liberalii susțineau atunci că drumul Bâldana-Târgoviște va intra în execuție, în cel mai scurt timp, pentru că a fost semnat contractul de atribuire a lucrărilor, iar oamenilor de la Combinatul de Oțeluri Speciale le promiteau că situația se va rezolva prin preluarea activelor de producție de către o societate înființată de Guvern.

A trecut puțin mai mult de o lună de la alegerile din 6 decembrie și ies la suprafață minciunile aruncate în ochii dâmbovițenilor de către PNL.

Astăzi, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a anunțat anularea contractului pentru lucrările la drumul Bâldana-Târgoviște, pentru că nu a fost respectat termenul legal în care trebuia să se constituie garanția de bună execuție. Pe 27 noiembrie anul trecut, disperați că vor pierde alegerile, susțineau că le-a fost suficient un an de guvernare pentru a demara acest proiect atât de important pentru județul nostru. Minunea a durat însă mai puțin de două luni.

Nu negăm problemele care apar în derularea unei investiții de asemenea anvergură, dar graba cu care a fost comunicat inclusiv termenul de execuție arată că persoanele implicate sunt ori necunoscătoare, ori au mințit din interese electorale. Din păcate pentru județul nostru, dar și pentru România, ambele variante sunt corecte.

Sondajele care arătau că sunt într-o continuă scădere în intenția de vot la sfârșitul anului trecut i-au făcut pe aceiași liberali dâmbovițeni să promită și soluționarea problemelor de la Combinatul de Oțeluri Speciale Târgoviște. Astăzi, angajați ai COS au ieșit pe Platoul Prefecturii să-și strige nemulțumirea pentru că Executivul nu mai face nimic pentru preluarea combinatului.

De ce trenează această situație? O semnătură poate face diferența între o minciună și o promisiune făcută de politicieni responsabili.

Nu doar angajați ai COS au protestat astăzi. Salariații din sănătate, cei angajați în asistența socială, dar și polițiști au acuzat astăzi măsurile de austeritate instituite de Guvernul PNL-USR.

Acestea sunt efectele unui guvern de dreapta, iar la cum arată proiectele Guvernului Cîțu, România este foarte aproape de un colaps economic și social.

PSD Dâmbovița

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!