Conectați-vă cu noi

POLITIC

Adrian Ţuţuianu: Primăriile au primit mai mulţi bani, dar gaura ce trebuie acoperită este imensă!

Publicat

pe

Adrian Ţuţuianu, vicepreşedinte Pro România, a declarat, la ultima conferinţă de presă susţinută la Târgovişte, că a constatat, cu tristeţe, că lumea politică dâmboviţeană nu prea este preocupată de problemele generate de adoptarea bugetul judeţean.

Primarii ar fi trebuit să percuteze primii şi să-şi arate nemulţumirea, afirmă fostul lider al social-democraţilor dâmboviţeni, dar nu au curajul să se exprime, să ceară lămuriri şi îndreptarea situaţiilor apărute.

Ţuţuianu a mărturisit că, în urmă cu circa 30 de zile, la sediul PSD Dâmboviţa, primarii, inclusiv cei ai PNL, au fost invitaţi la o discuţie pe tema repartizării bugetului cu Alexandru Oprea, consilier judeţean. S-ar fi promis atunci pentru fiecare UAT în parte bani mulţi, însă, a spus senatorul PRO România, a fost vorba de o mare minciună.

„Privind în ansamblu, sumele alocate unităţilor administrativ-teritoriale, comparativ cu anul trecut, sunt mai mari cu 10-14%, dar cheltuielile de funcţionare ale UAT-urilor au crescut cu 35-40%”, a precizat Adrian Ţuţuianu, care a exemplificat de unde derivă aceste cheltuileli mai mari.

Salariul minim pe economie a crescut de la 1.900 de lei la 2.080 de lei. Conform coeficienţilor aprobaţi în şedinţele de Consiliu Local, creşterea anvelopei salariale este de 9% începând cu 1 ianuarie 2019, pentru toţi salariaţii din administraţie, inclusiv pentru asistenţii personali ai persoanelor cu dizabilităţi, la care se mai adaugă norma de hrană în cuantum de 347 de lei, ceea ce reprezintă o creştere de minimum 12%.

„Dacă în anul 2018, pentru plata impozitelor persoanelor cu handicap şi pentru plata asistenţilor personali ai persoanelor cu handicap, contribuţia UAT-urilor era de 10%, începând cu anul 2019, plata acestora va fi suportată în totalitate din bugetul alocat UAT-ului din TVA. Creşterea suportată de primării va fi de circa 90%”, a mai spus Ţuţuianu.

O altă problemă este generată primăriilor de modificarea salariului minim în construcţii la 3.000 de lei. Unităţile adminstrativ-teritoriale vor trebui să suporte din bugetul propriu ajustarea contractelor de execuţie de lucrări cu un procent cuprins între 10 şi 12% din valoarea totală a contractului.

„Concluzia este că, în unităţile administrativ-teritoriale, în anul 2019, din cauza acestor factori, prin hotărârile luate de Guvern, cheltuielile cresc cu minim 40%”.

Demnitarul PRO România, fost preşedinte al Consiliului Judeţean Dâmboviţa, a criticat şi faptul că în şedinţa de repartizare a bugetului, nu a fost împărţită UAT-urilor o sumă de 20.000.000 de lei, care a rămas la diaspoziţia administraţiei judeţene.

„Este o situaţie pe care nu am întâlnit-o niciodată. Au existat rezerve la Consiliul Judeţean pentru diferite situaţii, calamităţi, pentru probleme deosebite, dar niciodată mai mari de 3-5 milioane de lei, acestea fiind repartizate ulterior pentru diferite evenimente deosebite”.

Adrian Ţuţuianu crede că mişcarea are ca scop fidelizarea unor primari, să îi mulţumesască pe edilii cei mai apropiaţi conducerii PSD Dâmboviţa.

„Voi urmări cum se face bugetul la Consiliul Judeţean, voi urmări toate activităţile legate de administraţia publică judeţeană, inclusiv proiectul de asociere între Consiliul Judeţean şi Consiliul Local Vişina pentru asfaltarea unor drumuri care răspund clientelei politice de partid, şi anume un vicepreşedinte al CJ care, direct sau indirect, prin persoane interpuse, a achiziţionat în zonă suprafeţe mari de teren”, a mai dezvăluit Ţuţuianu.

VIDEO

Dâmboviţa

Claudia Gilia, deputat: Preşedintele „tăcut” a vorbit după 5 ani de vacanțe!

Publicat

pe

În contextul în care preşedintele Klaus Iohannis a respins propunerile de miniştri înaintate de premierul Viorica Dăncilă după ce ALDE a ieşit de la guvernare, deputata PSD de Dâmboviţa Claudia Gilia i-a adresat şefului statului o serie de întrebări punctuale. Susţine Claudia Gilia că ceea ce face Klaus Iohannis este departe de „România normală”, pe care o propune prin sloganul de campanie.

„Președintele «tăcut» a vorbit după 5 ani de vacanțe. A avut un singur mesaj, ne-a anunțat că mai vrea un mandat la Cotroceni! Nu ne-a spus nimic despre români și despre bunăstarea țării. Ne-a spus că el și ai lui trebuie să pună mâna pe putere. Nu ne-a spus nimic despre un Program de Guvernare, despre câteva măsuri sau cum intenționează să taie salariile și pensiile sau să dea afară oameni. Nu ne-a spus dacă a făcut ceva din ce a promis în urmă cu 5 ani când lansa «Pas cu Pas» sau «Primul Pas».

Acum, ne propune o «Românie Normală» – un slogan bun pentru un Președinte «normal». Domnule Președinte, cunoașteți sensul cuvântului «normal»? Credeți că este normal să blocați activitatea Guvernului prin refuzul constant al miniștrilor? Să blocați totul în România, doar pentru că nu aveți «Guvernul meu»?

Credeți că este normal să umiliți sute de profesioniști care au lucrat la proiecte de legi prin care s-au crescut pensiile, salariile și alocațiile copiilor, iar dvs. le-ați tot atacat la Curtea Constituțională?

Credeți că este normal ca un Președinte în funcție să facă campanie și să fie doar Președintele unora și să ignore problemele țării? Credeți că este normal să refuzați un pact pentru bunăstarea românilor? Da, pentru dumneavoastră este normal!

Când ați fost ultima dată într-o școală dintr-un sat de munte sau într-un spital dintr-un oraș de provincie să vedeți că pentru acei oameni fiecare leu în plus contează? Când vi s-a mărit dumneavoastră salariul vi s-a părut o situație «normală», iar acum, când să crească și veniturile românilor nu mai este normal? Cui ar trebui să-i fie rușine?”, a punctat Claudia Gilia – deputat PSD de Dâmboviţa.

Citește în continuare

Dâmboviţa

Liderul ALDE Dâmboviţa, atac la Meleşcanu! Un om fără scrupule, fără principii!

Publicat

pe

Ionel Petre, preşedintele ALDE Dâmbovița, îmi dovedește încă o dată că este un politician care nu acceptă trădarea și ţine la principiile morale, oricâte funcții i s-ar oferi. Petre nu l-a vândut pe Călin Popescu Tăriceanu, așa cum au făcut-o mulți colegi ai săi care, pentru un post bine plătit, pentru o poziție publică, s-au urcat în corabia PSD, invocând, fals, grețos, binele țării. Președintele ALDE Dâmbovița l-a criticat dur pe Teodor Meleșcanu, un om realizat din toate punctele de vedere, un politician cu venituri imense, un slujbaș superior al statului de prin 1966!

„Cât de josnic a ajuns dl. Meleșcanu, cel pentru care funcția bate orice fel de principiu de moralitate pe lumea asta. Timpul a dovedit de ce este capabil dl Meleșcanu. În urmă cu câțiva ani, trăda PNL și bătea palma cu Băsescu ca să fie șef la SIE. Apoi, în 2014, accepta o funcție de ministru de Externe din partea lui Victor Ponta. Nu a venit în 2014 alături de proiectul liberal pe care îl construiam, pentru că nu avea niciun fel de beneficiu personal. A venit prin 2015, ca să candideze pe un loc sigur de senator, iar mai apoi să ceară portofoliul de la Externe. A venit în 2015 pentru că proiectul ALDE deja se consolidase. Atunci Călin Popescu-Tăriceanu era bun, pentru că îi asigura un loc în Parlament. Știm cu toții cât a obținut în 2014 la prezidențiale, sub 1%.

Dl Meleșcanu este un om fără scrupule, fără principii, fără coloană vertebrală. Cine dă mai mult, de pe urma cui poate profita, atunci el se aruncă imediat. Când a fost numit de Băsescu șef la SIE a trădat PNL. Acum, când PSD îi propune funcția de la Senat, trădează ALDE. Câtă lipsă de bun simț să ai încât să dai în judecată ALDE pentru că te-ai autoexclus din partid? Cum mai poti vorbi despre moralitate, principii? Tot ce a rămas din dl Meleșcanu, omul politic, din poziția pe care o avea în politică, este doar o fantomă trădătoare, care bântuie pe holurile Parlamentului în căutarea busolei politice. Numai că dl Meleșcanu a pierdut orice busolă și acționează în disperare la comanda PSD”, a scris Ionel Petre pe pagina sa de Facebook.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Weberror: Conținutul este protejat!!