Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Lucrări în avans la Creşa nr. 13 Târgovişte, cu muncitori aduşi din Italia!

Publicat

pe

Primarul municipiului Târgovişte – Daniel Cristian Stan şi cei doi viceprimari – Monica Ilie şi Cătălin Rădulescu au efectua, astăzi – 3 aprilie 2019, o vizită de lucru pe şantierul deschis, la sfârşitul lunii februarie, la Creşa nr. 13, situată în Micro VI. Edilul a ţinut să precizeze că ritmul de lucru de aici este cel mai bun, raportat la toate investiţiile aflate în execuţie la acest moment.

„Este un proiect care avansează foarte-foarte repede. A fost lansat la sfârşitul lunii februarie şi, în momentul de faţă, suntem în faza de a avea prima situaţie de lucrări depusă, în valoare de aproape 400.000 lei, situaţie de lucrări care denotă un avans, pe ceea ce înseamnă graficul financiar, de 8% în numai o lună de zile. Graficul fizic de execuţie este mult mai avansat, cred că ne apropiem de 12-15%. Asta înseamnă că termenul de execuţie prevăzut iniţial, de 24 de luni, va fi devansat destul de mult.

Este un lucru bun faptul că lucrează foarte bine şi depun situaţii de lucrări, dar nu ştiu dacă este atât de bine că se utilizează forţă de muncă adusă din Italia, inclusiv lăcătuşi, fierari betonişti. Mi-e greu să-mi dau seama care este explicaţia şi de ce pe plan local nu putem asigura această forţă de muncă”, a spus primarul Daniel Cristian Stan.

În prezent, se mai lucrează, pe ceea ce înseamnă infrastructură educaţională, la Colegiul Naţional Constantin Carabella – la baza sportivă, la Creşa nr. 14, la Grădiniţa nr. 13, la Grădiniţa nr. 15, la Creşa nr. 16 şi la noua grădiniţă din Cartierul Sagricom. În scurt timp, vor demara lucrările la Şcoala nr. 8 Mihai Viteazul şi la Şcoala nr. 13 Matei Basarab. De asemenea, este în licitaţie execuţia la Grădiniţa nr. 8 Rază de Soare.

„În afara investiţiei de la Colegiul Naţional Constantin Carabella, care este bugetată şi finanţată din fonduri proprii, restul reprezintă investiţii care sunt finanţate prin surse atrase – Programul Naţional de Dezvoltare Locală şi fonduri europene. Şi, da, PNDL este cel mai eficient mijloc de finanţare a investiţiilor publice, decontările merg foarte repede şi ne-am dori să avem cât mai multe asemenea programe de finanţare, pentru a avea posibilitatea, iată, de a face investiţii foarte importante.

Reamintesc faptul că, de la sfârşitul anului 2017 până în prezent, Primăria Târgovişte a finalizat 32 de contracte pe PNDL şi are în execuţie diferenţa până la 40 de contracte. Acestea sunt investiţiile cele mai mari. Cred că vor fi finalizate cu mult înaintea graficului de execuţie. Pentru prima dată aş putea să spun, avem nişte constructori serioşi, şi mă refer la toate lucrările pe care le avem în derulare în momentul acesta, şi sunt foarte optimist în ceea ce înseamnă atât calitatea lucrărilor, cât şi termenul de execuţie.

Sunt în momentul de faţă aproximativ 4.500 de copii care beneficiază de aceste investiţii şi sper să le finalizăm cât mai repede. Şi să fi avut mai multe posibilităţi de finanţare a unor lucrări la alte instituţii de învăţământ, ne-ar fi fost aproape imposibil să mai avem încă una în reabilitare. Nu aveam unde să relocăm copiii. Mulţumesc atât cadrelor didactice, cât şi părinţilor şi copiilor, pentru faptul că, în proporţie de 99,99%, dau dovadă de înţelegere şi de responsabilitate. Este şi un mic procent, şi mă refer în principal la conducătorii unor unităţi de învăţământ, care nu înţeleg necesitatea de a ne înţelege unii pe alţii şi de a găsi soluţii, astfel încât să putem să trecem peste această situaţie”, a explicat Daniel Cristian Stan – primarul municipiului Târgovişte.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Premii pentru cele mai frumoase și curate asociații de proprietari din municipiul Pitești

Publicat

pe

Primarul Cristian Gentea i-a premiat, astăzi – 20 mai 2022, în cadrul ședinței festive a Consiliului Local prilejuită de „Zilele municipiului Pitești”, pe câștigătorii concursului „Cea mai frumoasă și cea mai curată asociație de proprietari din Municipiul Pitești”, ajuns la ediția cu numărul 10.

„Organizat de Primăria Municipiului Piteşti, având la bază voluntariatul, concursul a contribuit la îmbunătăţirea aspectului orașului și a mobilizat un număr mare de piteșteni în acțiunea de curățare, reamenajare și înfrumusețare a locului pe care îl numesc „acasă”.

Îi felicităm pe toți cei care s-au implicat în această competiție, câștigători sau doar participanți, pentru entuziasmul lor și pentru munca prin care au dorit și au reușit să facă din Pitești un oraș mai frumos, pentru noi toți!”, se precizează într-un comunicat de presă.

Premiul pentru „Cea mai frumoasă și cea mai curată asociaţie de proprietari din Municipiul Piteşti”, în valoare de 10.000 lei, a fost obținut de către asociația de proprietari ,, J10 BC’’ – Războieni, iar premiile pentru „Cea mai frumoasă și cea mai curată asociaţie de proprietari din fiecare cartier”, în valoare de 2.000 de lei, au fost câștigate de următoarele 10 asociații: „Dorobanților 10” bloc 49 – cartier Craiovei, „Narcisa” bloc A3, scara A – cartier Tudor Vladimirescu, „Uraniu” bloc B24 – cartier Prundu, ,,Paul” bloc H4 – cartier Războieni, ,,Exercițiu PD4B” bloc PD4, scara B – cartier Exercițiu, „Trivale P1” bloc P1 – cartier Trivale, „Antim Ivireanu G4-G5” bloc G4-G5 – cartier Găvana, „Făgăraș Nord D2-D3” bloc D2-D3 – cartier Negru Vodă, „Crinul” bloc 27 – Calea București, „Casa Noastră” bloc D30, scara B – Cartier Popa Șapcă.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

CJ Dâmbovița a aprobat la finanțare 19 proiecte, în prima sesiune din 2022

Publicat

pe

Președintele CJ Dâmboviţa, Corneliu Ștefan, a semnat, astăzi – 19 mai 2022, primele 19 contracte de finanțare nerambursabilă din bugetul județului pentru cele 19 proiecte din domeniile sport, tineret, promovarea turismului și protecția mediului, educație civică și social care au fost selectate în cadrul primei sesiuni din acest an.

Beneficiarii acestui program sunt asociații, cluburi sportive și organizații non-guvernamentale care realizează activități în domeniile menționate, iar valoarea celor 19 proiecte depășește 432 de milioane de lei.

„Pentru mine, un astfel de eveniment nu poate fi decât un moment de bucurie, deoarece semnarea contractelor de finanțare pentru aceste inițiative înseamnă că un număr important de activități din domeniile sportului, tineretului, turismului, protecției mediului, educației civice au primit șansa de a fi implementate, iar, prin aceasta, visurile acelora care le-au gândit, dar și ale celor care vor participa la implementarea lor vor putea deveni realitate.

În același timp, fac apel la dumneavoastră să respectați ghidul de finanțare și termenii contractelor. Nu în ultimul rând, sunt convins că dumneavoastră – inițiatorii, cei care vă veți implica în realizarea acestor proiecte, dar și grupurile-țintă ale acestor proiecte – sunteți ambasadori potriviți în ceea ce privește promovarea județului Dâmbovița, iar pentru acest lucru vă mulțumesc și vă urez mult succes!”, a spus președintele CJ Dâmbovița – Corneliu Ștefan.

Cele 19 proiecte aprobate în cadrul primei sesiuni de finanțare din 2022 se împart astfel:
– 7 din domeniul sportului, în valoare totală de 175.528 lei;
– 4 din categoria tineret, în valoare totală de 76.700 lei;
– 3 pentru promovarea turismului și protecția mediului, cu o valoare cumulată de 60.000 lei;
– 5 din categoria educație civică și social, în valoare totală de 120.000 lei.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT