Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Lucrări în avans la Creşa nr. 13 Târgovişte, cu muncitori aduşi din Italia!

Publicat

pe

Primarul municipiului Târgovişte – Daniel Cristian Stan şi cei doi viceprimari – Monica Ilie şi Cătălin Rădulescu au efectua, astăzi – 3 aprilie 2019, o vizită de lucru pe şantierul deschis, la sfârşitul lunii februarie, la Creşa nr. 13, situată în Micro VI. Edilul a ţinut să precizeze că ritmul de lucru de aici este cel mai bun, raportat la toate investiţiile aflate în execuţie la acest moment.

„Este un proiect care avansează foarte-foarte repede. A fost lansat la sfârşitul lunii februarie şi, în momentul de faţă, suntem în faza de a avea prima situaţie de lucrări depusă, în valoare de aproape 400.000 lei, situaţie de lucrări care denotă un avans, pe ceea ce înseamnă graficul financiar, de 8% în numai o lună de zile. Graficul fizic de execuţie este mult mai avansat, cred că ne apropiem de 12-15%. Asta înseamnă că termenul de execuţie prevăzut iniţial, de 24 de luni, va fi devansat destul de mult.

Este un lucru bun faptul că lucrează foarte bine şi depun situaţii de lucrări, dar nu ştiu dacă este atât de bine că se utilizează forţă de muncă adusă din Italia, inclusiv lăcătuşi, fierari betonişti. Mi-e greu să-mi dau seama care este explicaţia şi de ce pe plan local nu putem asigura această forţă de muncă”, a spus primarul Daniel Cristian Stan.

În prezent, se mai lucrează, pe ceea ce înseamnă infrastructură educaţională, la Colegiul Naţional Constantin Carabella – la baza sportivă, la Creşa nr. 14, la Grădiniţa nr. 13, la Grădiniţa nr. 15, la Creşa nr. 16 şi la noua grădiniţă din Cartierul Sagricom. În scurt timp, vor demara lucrările la Şcoala nr. 8 Mihai Viteazul şi la Şcoala nr. 13 Matei Basarab. De asemenea, este în licitaţie execuţia la Grădiniţa nr. 8 Rază de Soare.

„În afara investiţiei de la Colegiul Naţional Constantin Carabella, care este bugetată şi finanţată din fonduri proprii, restul reprezintă investiţii care sunt finanţate prin surse atrase – Programul Naţional de Dezvoltare Locală şi fonduri europene. Şi, da, PNDL este cel mai eficient mijloc de finanţare a investiţiilor publice, decontările merg foarte repede şi ne-am dori să avem cât mai multe asemenea programe de finanţare, pentru a avea posibilitatea, iată, de a face investiţii foarte importante.

Reamintesc faptul că, de la sfârşitul anului 2017 până în prezent, Primăria Târgovişte a finalizat 32 de contracte pe PNDL şi are în execuţie diferenţa până la 40 de contracte. Acestea sunt investiţiile cele mai mari. Cred că vor fi finalizate cu mult înaintea graficului de execuţie. Pentru prima dată aş putea să spun, avem nişte constructori serioşi, şi mă refer la toate lucrările pe care le avem în derulare în momentul acesta, şi sunt foarte optimist în ceea ce înseamnă atât calitatea lucrărilor, cât şi termenul de execuţie.

Sunt în momentul de faţă aproximativ 4.500 de copii care beneficiază de aceste investiţii şi sper să le finalizăm cât mai repede. Şi să fi avut mai multe posibilităţi de finanţare a unor lucrări la alte instituţii de învăţământ, ne-ar fi fost aproape imposibil să mai avem încă una în reabilitare. Nu aveam unde să relocăm copiii. Mulţumesc atât cadrelor didactice, cât şi părinţilor şi copiilor, pentru faptul că, în proporţie de 99,99%, dau dovadă de înţelegere şi de responsabilitate. Este şi un mic procent, şi mă refer în principal la conducătorii unor unităţi de învăţământ, care nu înţeleg necesitatea de a ne înţelege unii pe alţii şi de a găsi soluţii, astfel încât să putem să trecem peste această situaţie”, a explicat Daniel Cristian Stan – primarul municipiului Târgovişte.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Lucrări în grafic la Școala Gimnazială Specială Târgoviște

Publicat

pe

În această perioadă, se lucrează intens la reabilitarea și modernizarea Școlii Gimnaziale Speciale din municipiul Târgoviște, instituție aflată în subordinea Consiliului Județean Dâmbovița, prin Direcția Generală pentru Asistență Socială și Protecția Copilului.

Președintele CJ Dâmbovița, Corneliu Ștefan, împreună cu vicepreședintele Luciana Cristea și administratorul public Cristian Avanu, au vizitat astăzi, 29 noiembrie 2022, șantierul școlii speciale din Micro 5. Șeful administrației județene a fost mulțumit de stadiul lucrărilor, remarcând faptul că, în doar câteva luni, imaginea de nou este puternic vizibilă.

Investiția se ridică la aproximativ 8.000.000 de lei, din care 6.000.000 de lei – fonduri europene nerambursabile, iar 2.000.000 de lei sunt asigurate de Consiliului Județean Dâmbovița.

Ne-a precizat președintele CJD că, pe tot parcursul iernii, se va lucra la amenajările interioare. La final, copiii care primesc aici o educație specială vor beneficia de 29 de săli de clasă, 13 cabinete moderne, 4 ateliere, respectiv: tâmplărie, mecanic, croitorie și unul pentru desprinderea activităților gospodărești. Instituția de învățământ special va mai avea în structură trei spații pentru activități specifice: sală multisenzorială, metodică și pentru kinetoterapie. Vor mai avea elevii la dispoziție două laboratoare, de informatică și multimedia, și o bibliotecă. Termenul de finalizare al lucrărilor este 31 decembrie 2023.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Primăria Târgoviște a pregătit un spectacol-surpriză fără precedent în deschiderea Târgului de Crăciun. VIDEO

Publicat

pe

La Târgoviște, Târgul de Crăciun va fi deschis anul acesta, luni – 5 decembrie, la ora 18:00, odată cu aprinderea iluminatului festiv. Astăzi – 29 noiembrie, primarul Daniel Cristian Stan a anunțat, în cadrul unei conferințe de presă, că administrația locală a pregătit pentru acest moment un spectacol-surpriză fără precedent în oraș.

Târgul va fi localizat în Piața Tricolorului, Piața Mihai Viteazul și Parcul Mitropoliei, unde vor exista standuri cu produse specifice sărbătorilor de iarnă și concerte de colinde. De asemenea, a mai spus edilul, au fost pregătite foarte multe activități pentru copii, începând cu parada lui Moș Crăciun, în data de 16 decembrie.

VIDEO

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats