Conectați-vă cu noi

ADMINISTRAŢIE

Lucrări în avans la Creşa nr. 13 Târgovişte, cu muncitori aduşi din Italia!

Publicat

pe

Primarul municipiului Târgovişte – Daniel Cristian Stan şi cei doi viceprimari – Monica Ilie şi Cătălin Rădulescu au efectua, astăzi – 3 aprilie 2019, o vizită de lucru pe şantierul deschis, la sfârşitul lunii februarie, la Creşa nr. 13, situată în Micro VI. Edilul a ţinut să precizeze că ritmul de lucru de aici este cel mai bun, raportat la toate investiţiile aflate în execuţie la acest moment.

„Este un proiect care avansează foarte-foarte repede. A fost lansat la sfârşitul lunii februarie şi, în momentul de faţă, suntem în faza de a avea prima situaţie de lucrări depusă, în valoare de aproape 400.000 lei, situaţie de lucrări care denotă un avans, pe ceea ce înseamnă graficul financiar, de 8% în numai o lună de zile. Graficul fizic de execuţie este mult mai avansat, cred că ne apropiem de 12-15%. Asta înseamnă că termenul de execuţie prevăzut iniţial, de 24 de luni, va fi devansat destul de mult.

Este un lucru bun faptul că lucrează foarte bine şi depun situaţii de lucrări, dar nu ştiu dacă este atât de bine că se utilizează forţă de muncă adusă din Italia, inclusiv lăcătuşi, fierari betonişti. Mi-e greu să-mi dau seama care este explicaţia şi de ce pe plan local nu putem asigura această forţă de muncă”, a spus primarul Daniel Cristian Stan.

În prezent, se mai lucrează, pe ceea ce înseamnă infrastructură educaţională, la Colegiul Naţional Constantin Carabella – la baza sportivă, la Creşa nr. 14, la Grădiniţa nr. 13, la Grădiniţa nr. 15, la Creşa nr. 16 şi la noua grădiniţă din Cartierul Sagricom. În scurt timp, vor demara lucrările la Şcoala nr. 8 Mihai Viteazul şi la Şcoala nr. 13 Matei Basarab. De asemenea, este în licitaţie execuţia la Grădiniţa nr. 8 Rază de Soare.

„În afara investiţiei de la Colegiul Naţional Constantin Carabella, care este bugetată şi finanţată din fonduri proprii, restul reprezintă investiţii care sunt finanţate prin surse atrase – Programul Naţional de Dezvoltare Locală şi fonduri europene. Şi, da, PNDL este cel mai eficient mijloc de finanţare a investiţiilor publice, decontările merg foarte repede şi ne-am dori să avem cât mai multe asemenea programe de finanţare, pentru a avea posibilitatea, iată, de a face investiţii foarte importante.

Reamintesc faptul că, de la sfârşitul anului 2017 până în prezent, Primăria Târgovişte a finalizat 32 de contracte pe PNDL şi are în execuţie diferenţa până la 40 de contracte. Acestea sunt investiţiile cele mai mari. Cred că vor fi finalizate cu mult înaintea graficului de execuţie. Pentru prima dată aş putea să spun, avem nişte constructori serioşi, şi mă refer la toate lucrările pe care le avem în derulare în momentul acesta, şi sunt foarte optimist în ceea ce înseamnă atât calitatea lucrărilor, cât şi termenul de execuţie.

Sunt în momentul de faţă aproximativ 4.500 de copii care beneficiază de aceste investiţii şi sper să le finalizăm cât mai repede. Şi să fi avut mai multe posibilităţi de finanţare a unor lucrări la alte instituţii de învăţământ, ne-ar fi fost aproape imposibil să mai avem încă una în reabilitare. Nu aveam unde să relocăm copiii. Mulţumesc atât cadrelor didactice, cât şi părinţilor şi copiilor, pentru faptul că, în proporţie de 99,99%, dau dovadă de înţelegere şi de responsabilitate. Este şi un mic procent, şi mă refer în principal la conducătorii unor unităţi de învăţământ, care nu înţeleg necesitatea de a ne înţelege unii pe alţii şi de a găsi soluţii, astfel încât să putem să trecem peste această situaţie”, a explicat Daniel Cristian Stan – primarul municipiului Târgovişte.

ADMINISTRAŢIE

Primăria Târgoviște a început o nouă acțiune de igienizare a străzilor și trotuarelor

Publicat

pe

Primăria Târgoviște a demarat, în această seară, o nouă acțiune amplă de dezinfecție a străzilor și trotuarelor din municipiu. Potrivit edilului Daniel Cristian Stan, acțiunea de spălare a început pe bulevardul IC Brătianu și va continua, în nopțile următoare, până când se va intra pe toate străzile.

„Este vorba de o igienizare cu un detergent special pentru străzi și trotuare. Sunt implicați lucrători de la Direcția de Salubritate, de la EcoSal, de la Compania de Apă, de la Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Târgovişte.

Facem totul cu forte proprii. Vrem ca această acțiune să aibă caracter de continuitate, să facem acest lucru în fiecare an. Cred că asemenea acțiuni trebuie făcute din ce în ce mai des și, cu siguranță, vor viza tot orașul”.

 

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Investiții importante în localitățile din zona de sud a județului Dâmbovița

Publicat

pe

Președintele CJ Dâmboviţa, Corneliu Ștefan, a efectuat astăzi, 12 aprilie 2021, o vizită de lucru pe șantierele din zona de sud a județului, pentru a se asigura că sunt respectate termenele asumate prin contract și că nu se face rabat de la calitate.

Prima oprire a fost la Mircea Vodă, pe DJ 722, unde se execută un pod în lungime de 23,5 m și parte carosabilă cu o lățime de 7,8 m. Investiția se ridicau la 1.824.331,44 lei. În acest moment, se execută infrastructura de susținere. A urmat, podul peste Sabar, pe DJ 401A, la Odobești, de asemenea, o investiție nouă a Consiliului Județean Dâmbovița, în valoare totală de 4.676.359,58 lei. Construcția are lungimea de 21 m și lățimea de 7,8 m, iar până în prezent au fost montate grinzile pe cele două culei și se lucrează la placa de suprabetonare a căii de acces.

„Pulsul activității nu se poate simți mai bine decât la fața locului. Astfel de vizite vor continua și în perioada următoare, deoarece îmi doresc să fiu aproape de edilii dâmbovițeni, de proiectele pe care aceștia le au în derulare, astfel încât să putem identifica nevoile tuturor localităților județului Dâmbovița”, a declarat Corneliu Ştefan.

Președintele CJ Dâmbovița a vizitat apoi mai multe obiective de investiții din comunele Sălcioara, Potlogi și Corbii Mari.

„În comuna Sălcioara, președintele Corneliu Ștefan a vrut să vadă cum decurg lucrările pe șantierele unde se construiesc școala cu clasele I-VIII, cu o capacitate de școlarizare de 235 locuri – investiție în valoare de 6.898.966,33 lei, finanțată în cadrul Programului Național de Dezvoltare Locală și realizată în proporție de 35%, și grădinița cu program normal din localitate, cu o capacitate de școlarizare de 80 locuri – în cadrul unui proiect cu valoarea de 2.597.355,78 lei, finanțat de Ministerul Educației, unitate realizată în proporție de 80%.


La Potlogi, președintele Corneliu Ștefan a putut vedea stadiul în care se află construcția grădiniței cu program normal, în cadrul unui proiect în valoare de 2.570.962,79 lei, iar la Corbii Mari, construcția grădiniței cu program normal Ungureni, investiție în valoare de 2.570.962,79 lei, ambele proiecte fiind finanțate în cadrul Programului „Construcții Grădinițe Regiunea Sud – Muntenia”, ce are ca termen de finalizare sfârșitul anului 2023 și care prevede construirea și dotarea cu mobilier a 60 de grădinițe la nivel la național. În aceeași comună (nota redacției: Potlogi), primăria derulează, prin Compania Națională de Investiții, proiectul „Sală de sport școlară, 102 locuri, în satul Pitaru”, ce se va finaliza în luna spetembrie a acestui an.

De asemenea, reprezentanții Consiliului Județean Dâmbovița au urmărit modul cum se derulează lucrările în cadrul proiectului „Restaurarea, consolidarea și punerea în valoare cultural-turistică a monumentului istoric Biserica Adormirii Maicii Domnului – Strâmbeanu din Satul Pitaru, comuna Potlogi”, în baza unui contract în valoare de 7.977.832,71 lei, prevăzut a se finaliza în luna septembrie a anului în curs, și lucrările de reabilitare a căminului cultural Vlăsceni, care se realizează în cadrul unui proiect AFIR (PNDR), cu o valoare de 1.466.250,59 lei.

Tot în comuna Corbii Mari, din rândul unităților din domeniul educațional, și construcția școlii cu clasele 0-VIII din satul Corbii Mari (în valoare de 7.039.335,10 lei) și a școlii cu clasele 0-VIII din satul Ungureni (în valoare de 9.233.497,76 lei), ambele realizate din fonduri europene, au constituit un punct important al vizitei de lucru de astăzi”, se precizează într-un comunicat remis de CJ Dâmbovița.

Președintele Corneliu Ștefan a fost însoțit de administratorul public al județului, Cristian Avanu, directorul Vasile Dinu, Direcția Tehnică, directorul SC Lucrări Drumuri și Poduri SA Dâmbovița, Radu Andi-Constantin, precum și de reprezentanții administrației publice locale din comunele în care se realizează proiectele de investiții.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT