Conectați-vă cu noi

Dâmboviţa

Rareş Bogdan, locomotiva PNL la europarlamentare, vine la Târgovişte

Publicat

pe

Renumitul om de televiziune Rareş Bogdan, primul pe lista de candidaţi a Partidului Naţional Liberal pentu alegerile europarlamentare din luna mai, va veni miercuri, 10 aprilie, la Târgovişte.

La întâlnirea de lansare a candidaţilor PNL, Rareş Bogdan va fi însoţit de preşedintele PNL Ludovic Orban şi de alţi lideri ai partidului. Evenimentul va începe la ora 17:30 la Casa de Cultură a Sindicatelor din Târgovişte.

Reamintim că pe lista de candidaţi a liberalilor pentru Parlamentul European se află şi Aurelian Cotinescu, şeful PNL Târgovişte.

Dâmboviţa

Incendiu într-o gospodărie din comuna Conțești

Publicat

pe

În această după-amiază, pompierii dâmbovițeni au fost alertați, prin apel 112, despre izbucnirea unui incendiu la o gospodărie din satul Mereni, comuna Conțești, județul Dâmbovița. Imediat, la fața locului, s-au deplasat trei autospeciale de stingere cu apă și spumă, două de la Garda Răcari și una de la Detașamentul din Titu.

La sosirea forțelor de intervenție, focul cuprinsese două anexe gospodărești, respectiv camera unde se afla instalată centrala termică alimentată cu lemne, o bucătărie de vară, dar și acoperișul și mansarda locuinței. Intervenția a fost una dificilă, pompierii reușind lichidarea incendiului după 3 ore de luptă cu flăcările.

Nu au existat victime, dar pagubele materiale au fost unele însemnate. Incendiului a mistuit acoperișurile anexelor (cca. 40mp) și locuinței (cca.180 mp) și diferite bunuri materiale, aparatură electrocasnică și electronică, elemente de mobilier, îmbrăcăminte, lemne de foc etc.

„Din cercetările efectuate la fața locului, se pare că incendiul s-a produs din cauza neglijenței proprietarei care a încercat să aprindă focul la centrala termică turnând motorină peste jarul existent, moment în care s-a produs o răbufnire, combustibilul lichid s-a aprins și s-a răspândit în camera centralei”, se arată în comunicatul remis presei de către ISU Dâmbovița.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Fundația „Renașterea Pietroșiței-Ruralia” este în doliu. In memoriam Radu Negoescu

Publicat

pe

de

Sâmbătă, 24 octombrie 2020, o veste tristă a căzut ca un trăznet peste locuitorii Pietroșiței: a murit „domnu’ Radu”. Nu mai era nevoie de nume propriu, toată suflarea comunei știa că sub acest prenume se ascunde Radu Negoescu, membru fondator (1999) și Președinte al Fundației „Renașterea Pietroșiței-Ruralia”.

Născut la 3 noiembrie 1946, Radu Petre Mihail Negoescu este unul din nepoții preotului Gheorghe Simionescu (Popa Gică), al șaptelea preot ortodox din tată-n fiu, slujitori la Biserica din Joseni. În anul 1999, cu ocazia momentului comemorativ dedicat trecerii a 7 ani de la moartea bunicului său, Radu Negoescu organizează, la Muzeul Etnografic, o întâlnire specială cu titlul „Zilele Pietroșiței Preot Gh. Simionescu”, iar simpozionul central a fost denumit „Renașterea Pietroșiței pe urmele activității dintre războaie a Pr. Gheorghe Simionescu. Aspectul istoric, economic, cultural, sportiv, sanitar”. În urma discuțiilor derulate, s-a luat decizia înființării unei fundații care să sprijine renașterea Pietroșiței și readucerea ei la nivelul statutului din perioada interbelică.

Încă de la început, Radu Negoescu a fost ales unul dintre cei 3 co-președinți, iar ulterior (2004), pentru simplificarea procedurilor administrative și financiar contabile, a rămas singurul Președinte. De atunci, Fundația „Renașterea Pietroșiței-Ruralia” a organizat aproape în fiecare an (fie singură, fie în parteneriat cu Primăria și Consiliul local), în week-end-urile apropiate Sfântului Ilie, „Zilele Pietroșiței”, prilej de întâlnire a fiilor comunei cu oaspeți dragi, specialiști în domeniul medical, artiști, scriitori, meșteșugari, oameni care reînviau atmosfera de epocă din perioada de glorie a comunei. La inițiativa unor poeți dâmbovițeni (Mihail I. Vlad și Nicu Iancu Vale, fiu al comunei), în anul 2004, fundația organizează „Toamna literară pietroșițeană”, eveniment cultural de promovare a unor talente locale sau chiar județene/naționale. Practic, timp de 20 de ani, Radu Negoescu a fost motorul tuturor acestor activități, omul care venea tot timpul cu idei de relansare a comunei strămoșilor săi.

Una din activitățile promovate de el a fost și Crosul copiilor, o inițiativă plecată din spiritul său sportiv. Puțină lume știe că Radu Negoescu a fost un rugbist de clasă la Grivița Roșie București și la Sportul Studențesc. În comună era cunoscut ca „domnul doctor”, dar acest renume era dat de titlul academic de doctor inginer câștigat de un erudit al vremurilor noastre. A fost cadru didactic universitar, ajungând la gradul de profesor universitar. A lucrat și încă mai colabora cu Institutul Național de Sănătate Publică fiind Membru de Onoare al Academiei de Științe Medicale. A fost membru fondator (2001) și Director al Federației Române de Inginerie Biomedicală (FRIB). Un om cu o cultură vastă, un om de dialog, dar și de acțiune, un om plin de proiecte.

O pierdere mare pentru familie, pentru prieteni, pentru comunitate. Corpul neînsuflețit se află depus la casa bunicilor săi, iar înmormântarea va fi în curtea bisericii din Joseni, biserică la care și-a adus aportul în anii 2000, inițiind proiectul (finanțat din fonduri Phare) de refacere a picturii originale de la 1767. Astfel, simbolic, Radu Negoescu va reveni la izvoare, iar spiritul său ne va coordona din Ceruri. Dumnezeu să îl odihnească în pace!

Nicolae Posta,
Membru fondator Fundația Renașterea Pietroșiței Ruralia

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!