Connect with us

POLITIC

Vicepremierul Suciu, luat la întrebări în legătură cu noul stadion de la Târgovişte

Publicat

pe

Oana Vlăducă, deputat PRO România de Dâmboviţa, s-a adresat, săptămâna aceasta, vicepremierului Daniel Suciu, ministru al Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, în problema obiectivului de investiţii „Stadion Municipiul Târgovişte”, pentru care Consiliul Judeţean Dâmboviţa a efectuat mai multe demersuri spre a fi inclus la finanţare în 2019. A explicat parlamentara că atât Compania Naţională de Investiţii, cât şi Ministerul Dezvoltării Regionale au avizat proiectul încă din anul 2017, în baza studiului de prefezabilitate elaborat de administraţia judeţului.

„În urmă cu 4 ani, Consiliul Județean Dâmbovița a solicitat Companiei Naționale de Investiții (CNI) includerea în lista-sinteza de investiții a proiectului „Complex Sportiv – Municipiul Târgoviște”, cu funcțiuni multiple: stadion de fotbal și atletism, sală polivalentă, terenuri de tenis etc.

În urma mai multor runde de întâlniri, s-a ajuns la un agrement, în sensul etapizării obiectivelor, respectiv includerea la finanțare, într-o primă etapă, a obiectivului «Stadion Municipiul Târgoviște», cu o valoare estimată de 133.693.874 lei – TVA inclus. (…)

Pe plan local, avem o echipă de fotbal, FC Chindia Târgoviște, care evoluează la nivelul Ligii a II-a, cu rezultate foarte bune (anul trecut a disputat barajul de promovare în Liga I, iar anul acesta se află la 2 puncte distanță de primul loc promovabil direct). Există, așadar, premisele unei performanțe sportive extraordinare.

Din păcate, nu există și infrastructura materială adecvată, respectiv un stadion care să susțină o astfel de performanță sportivă.

Actualul stadion „Eugen Popescu”, construit în anul 1949 (!!!) oferă, astăzi, o capacitate de aproximativ 6.000 de locuri (toate ocupate la un meci recent cu Petrolul Ploiești inainte cu o ora de inceperea meciului), în condițiile în care tribuna a II-a și peluza sunt închise din cauza pericolului de prăbușire. În actuala stare, el este depășit și nu poate găzdui meciuri de Liga I. Mai mult, stadionul nu dispune nici de infrastructura suplimentară, absolut necesară: parcări, toalete etc.

Din acest motiv, ținând seama de contextul favorabil, un stadion nou ar garanta prezența a cel puțin 10.000 de spectatori la meciurile echipei locale, precum și o bună ofertă pentru meciuri ale echipelor naționale U21, U19, U17 sau chiar naționalei mari, având în vedere apropierea municipiului Târgoviște de București”, se arată în textul documentului transmis ministrului Daniel Suciu.

La final, deputata PRO România Oana Vlăducă solicită răspuns la următoarele trei întrebări:
1. Care este stadiul investiției „Stadion Municipiul Târgoviște”?
2. Când se va finaliza elaborarea de către CNI a documentației tehnico-economice?
3. Când va fi demarată procedura de achiziție publică?

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dâmboviţa

Radu Popa, deputat: Trebuie găsite soluții de compensare a energiei și pentru marile companii

Publicat

pe

Deputatul PSD Radu Popa așteaptă ca ultima Ordonanță a Guvernului pe Energie să ajungă în Parlamentul României, pentru a interveni cu amendamente. A remarcat social-democratul că din actul normativ lipsește compensarea prețului la energie pentru marile companii din țară, în cadrul cărora își desfășoară activitatea mii de oameni și care riscă să fie închise din cauza costurilor mari cu energia sau produsele fabricate nu vor mai fi atractive din punct de vedere economic.

„Vreau să trag un semnal de alarmă. Cea mai gravă problemă din Ordonanță este exceptarea companiilor mari de producție de la prețul compensat. De ce? Pentru că acolo sunt locurile de muncă. Sunt lăsați de capul lor, cumpără din piața liberă. Cât e prețul, cu atât cumpără! Trebuie să gândim un mecanism în care companiile producătoare, câte mai sunt, oțelăriile, combinatele, că nu mai sunt multe… Trebuie să stabilim niște plafoane, limite, reglementări, să fie predictibile și să nu omoare economia. Am să depun un amendament atunci când OUG ajunge la Camera Deputaților, în care am să explic riscurile și efectele acestei măsuri a ministrului Energiei”, a precizat deputatul Radu Popa.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

Dâmboviţa

Virgil Guran nu este interesat să candideze pentru șefia CJ Dâmbovița

Publicat

pe

Pe anumite canale a circulat informația că senatorul Virgil Guran, liderul PNL Dâmbovița, ar candida la alegerile locale din 2024 pentru funcția de președinte Consiliului Județean. Guran a precizat că nu are de gând să se arunce într-o astfel de bătălie. A spus că își face bine treaba, pentru partid și pentru județ, acolo, la București.

„O să căutăm variante în județ. Oameni care să obțină un rezultat bun”, a spus Guran.

Senatorul a mai mărturisit că, din punctul său de vedere, un președinte de Consiliu Județean nu are mai multă putere decât un parlamentar. Poate să fie tare în județ, dar „acolo, la București, le rezolvi mult mai repede dacă ești tot timpul lângă Guvern, lângă miniștri, dacă ai o anumită deschidere. Dacă mai ai și o funcție în Parlament, ajuți mai mult județul”, a mai adăugat liderul PNL Dâmbovița – Virgil Guran.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT