Connect with us

POLITIC

Vicepremierul Suciu, luat la întrebări în legătură cu noul stadion de la Târgovişte

Publicat

pe

Oana Vlăducă, deputat PRO România de Dâmboviţa, s-a adresat, săptămâna aceasta, vicepremierului Daniel Suciu, ministru al Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, în problema obiectivului de investiţii „Stadion Municipiul Târgovişte”, pentru care Consiliul Judeţean Dâmboviţa a efectuat mai multe demersuri spre a fi inclus la finanţare în 2019. A explicat parlamentara că atât Compania Naţională de Investiţii, cât şi Ministerul Dezvoltării Regionale au avizat proiectul încă din anul 2017, în baza studiului de prefezabilitate elaborat de administraţia judeţului.

„În urmă cu 4 ani, Consiliul Județean Dâmbovița a solicitat Companiei Naționale de Investiții (CNI) includerea în lista-sinteza de investiții a proiectului „Complex Sportiv – Municipiul Târgoviște”, cu funcțiuni multiple: stadion de fotbal și atletism, sală polivalentă, terenuri de tenis etc.

În urma mai multor runde de întâlniri, s-a ajuns la un agrement, în sensul etapizării obiectivelor, respectiv includerea la finanțare, într-o primă etapă, a obiectivului «Stadion Municipiul Târgoviște», cu o valoare estimată de 133.693.874 lei – TVA inclus. (…)

Pe plan local, avem o echipă de fotbal, FC Chindia Târgoviște, care evoluează la nivelul Ligii a II-a, cu rezultate foarte bune (anul trecut a disputat barajul de promovare în Liga I, iar anul acesta se află la 2 puncte distanță de primul loc promovabil direct). Există, așadar, premisele unei performanțe sportive extraordinare.

Din păcate, nu există și infrastructura materială adecvată, respectiv un stadion care să susțină o astfel de performanță sportivă.

Actualul stadion „Eugen Popescu”, construit în anul 1949 (!!!) oferă, astăzi, o capacitate de aproximativ 6.000 de locuri (toate ocupate la un meci recent cu Petrolul Ploiești inainte cu o ora de inceperea meciului), în condițiile în care tribuna a II-a și peluza sunt închise din cauza pericolului de prăbușire. În actuala stare, el este depășit și nu poate găzdui meciuri de Liga I. Mai mult, stadionul nu dispune nici de infrastructura suplimentară, absolut necesară: parcări, toalete etc.

Din acest motiv, ținând seama de contextul favorabil, un stadion nou ar garanta prezența a cel puțin 10.000 de spectatori la meciurile echipei locale, precum și o bună ofertă pentru meciuri ale echipelor naționale U21, U19, U17 sau chiar naționalei mari, având în vedere apropierea municipiului Târgoviște de București”, se arată în textul documentului transmis ministrului Daniel Suciu.

La final, deputata PRO România Oana Vlăducă solicită răspuns la următoarele trei întrebări:
1. Care este stadiul investiției „Stadion Municipiul Târgoviște”?
2. Când se va finaliza elaborarea de către CNI a documentației tehnico-economice?
3. Când va fi demarată procedura de achiziție publică?

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

POLITIC

Titus Corlățean, întâlniri la nivel înalt la Forumul de Securitate de la Washington DC

Publicat

pe

Titus Corlățean, președintele Comisiei de Politică Externă a Senatului României, participă zilele acestea, alături de alți parlamentari români, la Forumul de Securitate desfășurat la Washington DC, la sediul Congresului American. Fostul ministru de Externe al României a avut o serie de dialoguri cu reprezentanți de seamă ai Înaltului For Legislativ american.

Titus Corlățean a primit din partea Amiralului în retragere James Foggo, senior Fellow CNAS și Decan al Centrului pentru Strategie Maritimă, ca semn de prețuire și prietenie, efigia „Navy League of the United States”.

A precizat senatorul român că s-a simțit extrem de onorat de gestul făcut de demnitarul american. James Foggo i-a vorbit senatorului Corlățean și despre colaborarea excelentă pe care a avut-o anterior cu militarii români și cu generalul Nicolae Ciucă, actualul premier al României.

Titus Corlățean a abordat, în intervenția sa la Forumul de Securitate, două teme deosebit de importante pentru securitatea și politica europeană.

„Rolul și contribuția României, alături de SUA și Aliați, în gestionarea crizei din regiunea noastră generată de agresiunea militară a Rusiei împotriva Ucrainei” și „Problema răspunderii în relațiile internaționale pentru crima de agresiune comisă de Rusia” care, așa după cum a subliniat senatorul PSD, „creează un precedent periculos pentru întreaga Umanitate. A mai spus Titus Corlățean că este necesară înființarea unei curți penale internaționale ad-hoc, care să sancționeze crima de agresiune.

„Conferința cu „think tank”-urile americane, „laboratoarele” neguvernamentale de analiză și elaborare de strategii pentru instituțiile și decidenții politici și din administrația americană a fost o provocare și, în același timp, o reușită. În calitate de „keynote speaker”, alături de alți colegi din delegația României deplasată la Washington, am putut transmite direct evaluările și interesele României în regiunea Mării Negre și în relația bilaterală cu SUA, iar reacțiile, comentariile și întrebările americane au fost numeroase și extrem de interesante. Ca dovadă a interesului american pentru ceea ce reprezintă țară noastră și pentru rolul său în regiune”, a mai adăugat Titus Corlățean – președintele Comisiei de Politică Externă din cadrul Senatului României.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

Dâmboviţa

Radu Popa, deputat: Rolul unor lideri este să îndrume, prin comportament și poziționare, mersul corect, etic și moral al societății

Publicat

pe

Deputatul Radu Popa a scris, pe pagina sa de Facebook, un text foarte inspirat despre ceea ce se întâmplă acum în România, despre corupția care și-a întins tentaculele peste instituțiile de bază ale statului român, despre joaca unora, pentru bani mulți, cu sănătatea românilor. Mai înfierează deputatul Popa extremismul care înmugurește tolerat și susținut tocmai de bubele din societate. Extremism care, spune parlamentarul, încearcă să se ascundă sub mantia unui fals patriotism. A mai vorbit Radu Popa și despre indiferența manifestată de unii de la vârf, pentru care problematica națională și subiectele care ard sunt vax. Sunt interesați mai mult de propriul confort. Nu sunt deranjați și nu deranjează!

„În ultimele zile, România a traversat câteva situații cu impact major asupra societății: corupția mascată de la Romarm și apariția unei liste publice a așa-zișilor filoruși, unde apar nume importante din spațiul public, personalități marcante ale vieții publice, lideri de opinie, parlamentari etc. În primul caz, detonarea încrederii în sistemul sanitar prin sabotarea echipării cu materiale medicale în plină criză sanitară este extrem de grav. Dăunează grav sănătății publice, dacă îmi permiteți.

În al doilea caz, asistăm la escaladarea discursului extremist pentru că apariția unei astfel de liste oferă prilej de amplificare și de exacerbare a discursului extremist și naționalist. Patriotismul nu e naționalist. E o pânză făcută din gloria trecutului peste care se sudează mătasea ideilor prezentului și este apanajul omului inteligent. Mătasea nu e un element contodent, ci poate să fie un bun pretext de bună-dispoziție psihică. La noi, însă mulți tac. Putem bănui de ce.

Am făcut un tur de orizont printre personalitățile publice care populează viața noastră județeană și am văzut cum pentru mulți, subiectele de mai sus pur și simplu nu există! Probabil, sub greutatea funcțiilor și sub asediul mai multor idei luminoase ei au fost acaparați de alte realități. Dar rolul unor lideri tocmai acesta este: să îndrume-prin comportament și poziționare-mersul corect, etic și moral al sociețății care le-a dat prima scenă. Altfel, unii semeni pot cădea ușor în capcana de a confunda civilizația cu confortul și, în final, asta să ducă la construirea și promovarea unor modele false. Însă, o astfel de eroare ar avea ca rezultat promovarea unor oameni care nu numai că nu știu ce să facă cu propria lor existență dar au tendința să impună-prin acceptare tacită-alte modele greșite.

Sociologul francez Bourdieu a studiat aceste comportamente și a construit un tipar. El a denumit acest comportament ”violența simbolică” și reprezintă un cadru în care cetățenii dintr-o anume categorie sunt dominați de alții dintr-o categorie dominantă. Puterea celor care domină ”se exercită cu consimțământul inconștient al persoanei care o suferă și care ascunde relațiile de putere care stau la baza relației în care este configurată” după cum spune Bourdieu.

Pe baza cercetării, el apreciază că ”strâns legate de violența simbolică sunt, prin urmare, conceptele de habitus, procesul prin care are loc reproducerea culturală și naturalizarea anumitor comportamente și valori, și de încorporare, procesul prin care relațiile simbolice au efecte directe asupra corpului subiecților sociali”.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats