Connect with us

POLITIC

Vicepremierul Suciu, luat la întrebări în legătură cu noul stadion de la Târgovişte

Publicat

pe

Oana Vlăducă, deputat PRO România de Dâmboviţa, s-a adresat, săptămâna aceasta, vicepremierului Daniel Suciu, ministru al Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, în problema obiectivului de investiţii „Stadion Municipiul Târgovişte”, pentru care Consiliul Judeţean Dâmboviţa a efectuat mai multe demersuri spre a fi inclus la finanţare în 2019. A explicat parlamentara că atât Compania Naţională de Investiţii, cât şi Ministerul Dezvoltării Regionale au avizat proiectul încă din anul 2017, în baza studiului de prefezabilitate elaborat de administraţia judeţului.

„În urmă cu 4 ani, Consiliul Județean Dâmbovița a solicitat Companiei Naționale de Investiții (CNI) includerea în lista-sinteza de investiții a proiectului „Complex Sportiv – Municipiul Târgoviște”, cu funcțiuni multiple: stadion de fotbal și atletism, sală polivalentă, terenuri de tenis etc.

În urma mai multor runde de întâlniri, s-a ajuns la un agrement, în sensul etapizării obiectivelor, respectiv includerea la finanțare, într-o primă etapă, a obiectivului «Stadion Municipiul Târgoviște», cu o valoare estimată de 133.693.874 lei – TVA inclus. (…)

Pe plan local, avem o echipă de fotbal, FC Chindia Târgoviște, care evoluează la nivelul Ligii a II-a, cu rezultate foarte bune (anul trecut a disputat barajul de promovare în Liga I, iar anul acesta se află la 2 puncte distanță de primul loc promovabil direct). Există, așadar, premisele unei performanțe sportive extraordinare.

Din păcate, nu există și infrastructura materială adecvată, respectiv un stadion care să susțină o astfel de performanță sportivă.

Actualul stadion „Eugen Popescu”, construit în anul 1949 (!!!) oferă, astăzi, o capacitate de aproximativ 6.000 de locuri (toate ocupate la un meci recent cu Petrolul Ploiești inainte cu o ora de inceperea meciului), în condițiile în care tribuna a II-a și peluza sunt închise din cauza pericolului de prăbușire. În actuala stare, el este depășit și nu poate găzdui meciuri de Liga I. Mai mult, stadionul nu dispune nici de infrastructura suplimentară, absolut necesară: parcări, toalete etc.

Din acest motiv, ținând seama de contextul favorabil, un stadion nou ar garanta prezența a cel puțin 10.000 de spectatori la meciurile echipei locale, precum și o bună ofertă pentru meciuri ale echipelor naționale U21, U19, U17 sau chiar naționalei mari, având în vedere apropierea municipiului Târgoviște de București”, se arată în textul documentului transmis ministrului Daniel Suciu.

La final, deputata PRO România Oana Vlăducă solicită răspuns la următoarele trei întrebări:
1. Care este stadiul investiției „Stadion Municipiul Târgoviște”?
2. Când se va finaliza elaborarea de către CNI a documentației tehnico-economice?
3. Când va fi demarată procedura de achiziție publică?

POLITIC

Senatorul Corlățean a solicitat noului ministru de Externe să se implice personal în cazul familiei Furdui din Germania

Publicat

pe

Senatorul PSD de Dâmbovița, Titus Corlățean, a condus, în calitate de președinte al Comisiei pentru Politică Externă a Senatului României, audierile ministrului desemnat al Externelor – Bogdan Aurescu. Parlamentarul a dovedit încă o dată că este ancorat în realitate, în problematica cu care se confruntă țara, dar nu uită și nu trece pe un plan secund anumite lucruri nerezolvate care vin din istorie.

„Am introdus ca obiectiv important reluarea demersurilor României legate de Tezaurul țării noastre de la Moscova. Retrocedarea sa națiunii române este un obiectiv legitim, de prim rang.

Am cerut ministrului Aurescu ca Guvernul și MAE să acționeze pentru a relansa negocierile cu autoritățile de la Budapesta legate de Patrimoniul Gojdu. Este un alt obiectiv legitim al statului român”, a precizat Titus Corlățean.

De asemenea, senatorul PSD de Dâmbovița a lansat propunerea, care a fost îmbrățișată, privind „crearea, în premieră, a unei structuri integrate interinstituționale (relații consulare, Drepturile omului, tratate internaționale, dreptul familiei și jurisprudența instantelor românești în aceasta materie, autoritatea națională pentru protecția copilului ș.a.), în coordonarea MAE, care să intervină și să gestioneze situațiile grave, care, din păcate, s-au înmulțit în ultimii ani, de preluare de către autoritățile altor state, adesea abuzivă, a copiilor de la părinții cetăteni români, care locuiesc în alte țări.

Am cerut ca această structură să fie operaționalizată urgent, pentru a oferi decidenților politici propuneri de acțiune și soluții, pentru a susține reunificarea acestor familii. Situații dramatice de genul celei cunoscute anterior privind familia Bodnariu din Norvegia s-au multiplicat îngrijorător în ultimii ani”, a spus demnitarul social-democrat.

Titus Corlățean i-a solicitat ministrului Aurescu să se implice personal pentru rezolvarea cazului soților Furdui din Germania, cărora autoritățile din Jungendamt, de lângă Hanovra, le-a preluat cu forța și abuziv cei 7 copii.

Citește în continuare

POLITIC

Cinematografia românească este într-o situație dezastruoasă și are nevoie de sprijin

Publicat

pe

Deputatul social-democrat Ionuț Vulpescu, fost ministru al Culturii, atrage atenția asupra situației dezastruoase în care se află cinematografia românească. De foarte mulți ani, spune demnitarul, nu a mai existat din partea guvernanților interes și implicare pentru acest domeniu cultural.

Creatorii care slujesc cea de-a șaptea artă sunt renumiți în Europa și în întreaga lume pentru producțiile lor artistice. Obțin premii la marile festivaluri de film, dar în țară nu se simte deloc sprijinul pentru ei.

Deputatul PSD Ionuț Vulpescu, într-un text publicat pe pagina sa de Facebook, vorbește despre ce măsuri iau alții pentru revigorarea cinematografiei, a celor care creează în acest domeniu.

„În urmă cu puțin timp, în Franța era promulgată o lege menită să reglementeze vânzarea producțiilor cinematografice, în special a celor finanțate preponderent de la bugetul de stat. O lege care, dincolo de mecanismul de control pe care îl impune vânzărilor din industria cinematografică, „trădează” și o implicare activă a Ministerului Culturii francez în activitatea subdomeniilor din sectorul cultural”, a scris Ionuț Vulpescu.

Din păcate, spune social-democratul, din agenda responsabililor Culturii din România lipsește aproape ostentativ o astfel de preocupare.

„Așa-zisa implicare ministerială de la noi se face prin sustragere – din fața responsabilității și a finanțării sectorului cultural. Se închid cinematografe din țară, sub pretextul nerentabilității (vezi cazul Cinematografului Arta din Târgu Mureș), se subfinanțează festivaluri importante de film, precum TIFF și Astra de la Sibiu, și se falimentează încet, dar sigur, RADEF România Film”, a mai precizat fostul ministru al Culturii.

În Cabinetul Nicolae Ciucă, învestit ieri – 25 noiembrie 2021, Ministerul Culturii a revenit PSD. Social-democrații au venit în programul de guvernare cu o schemă de ajutor de stat în valoare de 250 de milioane de euro și stimularea investițiilor străine în cinematografie.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT