Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

„Viaţă… pur şi simplu!”, o nouă expoziţie inedită by Ciprian Ştefan Olteanu!

Publicat

pe

Colegul nostru într-ale jurnalisticii, fostul realizator de emisiuni radio şi Tv Ciprian Ştefan Olteanu, recidivează pe tărâmul artei. Vineri – 12 aprilie, de la ora 11:00, Ciprian îşi vernisează, la Palatul Culturii din Ploieşti, expoziţia de fotografie „Viaţă… pur şi simplu!”, o pledoarie pentru protejarea mediului în care trăim.

„Aceste lucrări-instalaţii, dincolo de a fi un manifest împotriva a ceea ce înseamnă urbanism opresiv, au calitatea unei rafinate, echilibrate şi tulburător de delicate aşezări în registrul plastic. Aici nu este vorba numai de îndemânare – este de la sine înţeleasă – ci şi de viziune, de acea percutanţă a imaginarului, care face cu putinţă arta, gestul artistic edificator”, spune scriitorul şi colecţionarul de artă Damian Spiridon.

CITEŞTE ŞI: „Forme în timp”, o expoziţie care-ţi provoacă imaginaţia!

Expoziţia lui Ciprian Ştefan Olteanu prezintă un concept unicat de „fotografie altfel”, încadrată în beton, care scoate în evidenţă sufocarea naturii în zonele urbane şi forţa ei de rezistenţă în acest mediu nociv.

„Destinul artei din această epocă este acela de a depăşi condiţiile stabilite prin prejudecăţi şi rutină, pentru a propune sau măcar a căuta un nou statut al existenţei ca formă. Perspectiva pe care o propune artistul este cea în care natura înconjurătoare devine obiect al investigaţiilor emoţionale şi subiect fotografic”, mărturiseşte Oprea Olteanu – artist plastic şi pictor bisericesc.

Evenimentul de vineri – 12 aprilie este organizat de Consiliul Judeţean şi Muzeul de Ştiinţele Naturii Prahova

ACTUALITATE

PERPLEX. Gata, vin câinii care adulmecă coronavirusul!

Publicat

pe

Sursa foto: Twitter

Am trăit să o vedem și pe asta. Cercetătorii finlandezi pregătesc acum o anumită rasă de câini pentru a depista persoanele care sunt infectate cu coronavirus. Misiunea este îndeplinită rapid de sensibilul patruped. Te adulmecă un pic și, gata, la spital cu tine, în izolare! Ieftin ca braga. Fără teste PCR, timp de așteptare, cheltuială.

În curând, dacă pandemia asta o să mai insiste să ne țină ocupați, putem vedea pe stradă echipaje de polițiști cu câinele din dotare, care te miroase un pic și apoi, în funcție de cum hănțăne la tine, te trimit autoritățile acasă sau la spital.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Alte unități de învățământ din Dâmbovița intră în scenariul roșu de funcționare

Publicat

pe

de

Foto arhivă

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Dâmboviţa a adoptat, astăzi – 21 octombrie 2020, o nouă hotărâre privind introducerea altor unități de învățământ din județ în scenariul roșu de funcționare, după cum urmează:

Art. 1. Până la data de 27.10.2020, inclusiv, clasa a XI-a A din cadrul Liceului „Aurel Rainu”, Fieni va funcţiona în scenariul 3.

Art. 2. Până la data de 29.10.2020, inclusiv, clasa a X-a G – grup 1 din cadrul Colegiului Naţional „Vladimir Streinu” Găeşti va funcţiona în scenariul 3.

Art. 3. Până la data de 01.11.2020, inclusiv, clasele a VII-a A, a VII-a B, a VIII-a A şi a VIII-a B din cadrul Liceului de Arte „Bălaşa Doamna” Târgovişte vor funcţiona în scenariul 3.

Art. 4. Până la data de 02.11.2020, inclusiv, clasele a IX-a A, a IX-a B, a IX-a C şi a X-a A din cadrul Liceului Tehnologic de Transporturi Auto Târgovişte vor funcţiona în scenariul 3.

Art. 5. Până la data de 29.10.2020, inclusiv, clasele a VIII-a A şi clasa a IX-a A-grupa mecanică din cadrul Liceului Tehnologic Petrol Moreni vor funcţiona înscenariul 3.

Art. 6. Până la data de 29.10.2020, inclusiv, clasele a V-a şi a VII-a din cadrul Şcolii Gimnaziale Gura Ocniţei vor funcţiona în scenariul 3.

Art. 7. Până la data de 28.10.2020, inclusiv, Grădiniţa cu Program Normal Adânca, Gura Ocniţei va funcţiona în scenariul 3.

Art. 8. Până la data de 28.10.2020, inclusiv, clasa a IX-a C grupa 1, clasa a IX-a E grupa 1, clasa a X-a D grupa 1, clasa a XI-a E grupa 1, clasa a XII-a E integral, clasa a XII-a F integral din cadrul Liceului Teoretic „Ion Heliade Rădulescu” Târgovişte vor funcţiona în scenariul 3.

Art. 9. Până la data de 26.10.2020, inclusiv, clasele a VI-a B-grupa 1 şi a VII-a B-grupa 1 din cadrul Şcolii Gimnaziale „Grigore Alexandrescu” Târgovişte (structură a Şcolii Gimnaziale „Smaranda Gheorghiu” Târgovişte) vor funcţiona în scenariul 3.

Art. 10. Până la data de 27.10.2020 clasele a VI-a, a VII-a şi a VIII-a din cadrul Şcolii Gimnaziale Lucieni vor funcţiona în scenariul 3.

Art. 11. În situaţia în care până la datele menţionate la art. 1-10, D.S.P. Dâmboviţa nu semnalează niciun impediment, efectele prezentei hotărâri încetează şi activitatea claselor/ unităţilor şcolare menţionate mai sus va fi reluată potrivit scenariului anterior.

Art. 12. Hotărârea C.J.S.U. nr. 54/19.10.2020 se modifică în mod corespunzător potrivit dispoziţiilor prezentei hotărâri.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!