Conectați-vă cu noi

Dâmboviţa

Tudorică Răducanu a fost numit preşedinte al Partidei Romilor Pro Europa Dâmboviţa

Publicat

pe

Tudorică Răducanu – preşedintele Partidei Romilor Pro Europa Târgovişte, ca recunoaştere a meritelor sale de slujitor neobosit al comunităţi rome, a fost numit preşedinte interimar al Organizaţiei Judeţene Partida Romilor Pro Europa Dâmboviţa. Decizia a fost luată la nivelul conducerii centrale şi este semnată de liderul Nicolae Păun.

Tudorică Răducanu va avea misiunea ca, împreună cu Nicolae Iordache – prim vicepreşedinte interimar şi Andrei Ionescu – secretar interimar, să reorganizeze structurile locale din judeţul Dâmboviţa, în vederea pregătirii Adunării Generale care se va ţine în data de 28 septembrie 2019.

„Este o onoare pentru mine să conduc filiala Dâmboviţa a Partidei Romilor Pro Europa. Ştiu că este mult de muncă, ştiu că va trebui să pornim în multe localităţi de la zero în ceea ce priveşte reorganizarea structurilor asociaţiei noastre, dar efortul nostru va fi încununat de succes.

Vom construi o organizaţie puternică, unită, care să lupte pentru drepturile comunităţii noastre, pentru oameni, pentru a dovedi că avem un rol important în viaţa socială, politică, educativă şi culturală a judeţului Dâmboviţa”, ne-a declarat Tudorică Răducanu – preşedinte interimar al Partidei Romilor Pro Europa Dâmboviţa.

Fostul lider, Vasile Moise, a fost demis ca urmare a încălcării statutului Asociaţiei Partida Romilor Pro Europa.

Dâmboviţa

Tentativă de omor în comuna Odobeşti! Şi-a înjunghiat un consătean

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ (Sursa: www.buzaumedia.ro)

Un bărbat de 28 de ani, din comuna Odobeşti, judeţul Dâmboviţa, a ajuns în stare gravă la spital, după ce a fost înjunghiat de un consătean, pe fondul unei altercaţii spontane. Agresiunea s-a consumat în cursul serii de sâmbătă – 14 septembrie, pe o stradă din localitate.

Medicul legist a stabilit că viaţa victimei a fost pusă în pericol, astfel că agresorul, un tânăr de 23 de ani, a fost reţinut pentru tentativă de omor, iar astăzi, 16 septembrie 2019, urmează să fie prezentat în faţa procurorilor, pentru dispunerea măsurilor legale care se impun.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Profesorul Honorius Moţoc a pus într-o carte momentele esenţiale ale liberalismului românesc

Publicat

pe

De mai multă vreme, am primit ultima carte a profesorului târgoviştean Honorius Moțoc, fost inspector școlar general, dascăl de excepție și, în timpul liber, un fervent activist liberal. Este vorba despre o istorie a Partidului Național Liberal și a liberalismului din România în perioada 1875-1947, pe care am citit-o ușor. De fapt, cam toate cărțile bune din ziua de azi se citesc ușor. Există o adaptare a scriitorului la vremurile iuți pe care le trăim.

Lucrarea profesorului Moţoc este scrisă concis, clar, autorul rezumându-se la momentele esențiale, la clipele care au contat și care au făcut istorie. Sunt prinse acolo fineţuri, episoade pe care nu le ştiam, elemente de culise. Profesorul Moţoc nu a divagat pe lângă subiect, nu a deschis paranteze. Istoria liberalismului curge frumos, cronologic. Sunt marcate cu simţ literar și științific marile momente ale Partidului Național Liberal şi rolul pe care l-a avut în făurirea României moderne.

Sunt trecuți în revistă, cu abundență de informații, stâlpii PNL, cei ce au făurit istorie, politică, doctrină. Autorul zăboveşte prin viața şi activitatea lor, face schițe de caracter, de personalitate, expune precis implicarea, efortul liderilor PNL, cum au modelat democrația după modelul occidental, cum au luptat cu ignoranța, cu carenţele unei societăți vechi, care s-a rupt greu de metehnele trecutului.

Cartea se poate citi pentru delectare, pentru a potoli setea de informații, dar poate fi privită și ca un manual de istorie, un tratat despre izvoarele liberalismului în România. Să nu uităm, sub PNL, s-a înfăptuit Marea Unire! Sunt memorabile, chintesenţă a istoriei, vorbele spuse de Ion I.C. Brătianu, la banchetul organizat cu ocazia primirii delegației din Ardeal: „De o mie de ani vă așteptăm. Și ați venit ca să nu ne mai despărțim niciodată”…

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Weberror: Conținutul este protejat!!