Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

Rezervaţie naturală de narcise, întoarsă cu plugul!

Publicat

pe

Foto: turnulsfatului.ro

Ionel Petre, vicepreşedintele Agenţiei Naţionale pentru Arii Naturale Protejate, a aflat cu mâhnire faptul că o rezervaţie superbă, cum puţine există în ţară, cea a narciselor de la Tălmaciu, judeţul Sibiu, a dispărut.  Se pare că proprietarul terenului a intrat cu plugul în respectivul perimetru cu narcise sălbatice, distrugând singura arie protejată de interes naţional din judeţul Sibiu.

Ionel Petre ne-a informat că de acest caz se ocupă în momentul de faţă Poliţia şi Garda de Mediu de la Sibiu, care efectuează o anchetă pentru a identifica vinovaţii. ANAP-ul nu are încă organizate structuri la nivel judeţean. Astăzi, este aşteptat la minister rezultatul cercetărilor întreprinse de factorii locali.

Ionel Petre – vicepreşedinte Agenţia Naţională pentru Arii Naturale Protejate

„Condam astfel de fapte ireparabile. Răul se face foarte uşor, dar refacerea unei arii naturale de talia celei distruse poate dura şi zeci de ani. Fac un apel la cetăţeni, pentru a proteja valorile inestimabile pe care natura ni le-a oferit”, ne-a precizat Ionel Petre – vicepreşedintele Agenţiei Naţionale pentru Arii Naturale Protejate.

ACTUALITATE

Polițiștii din Pitești, acuzați că au omorât un bărbat când îl imobilizau. VIDEO

Publicat

pe

Un bărbat, în vârstă de 63 de ani, a intrat în stop cardio-respirator și a murit la puțin timp după ce a fost imobilizat de polițiștii din Pitești.

Potrivit unor martori, acesta a refuzat să iasă dintr-un local în bucătăria căruia izbucnise un incendiu, astfel că oamenii legii l-au luat pe sus și l-au scos afară.

Apoi, bărbatul se tot apropia de zona de intervenție, moment în care polițiștii l-au pus la pământ, ba chiar s-au urcat peste el.

VIDEO – Momentul încătușării

Citește în continuare

ACTUALITATE

Prima doză de vaccin anti-COVID în străinătate, rapelul în România?

Publicat

pe

Românii care au primit prima doză de vaccin anti-COVID în străinătate pot efectua rapelul în țară – a decis Comitetul Național de Coordonare. Aceeași regulă se aplică și cetățenilor străini cu drept de ședere în România.

În acest sens, persoanele în cauză trebuie să contacteze reprezentanții centrului de vaccinare ales, de preferat cu cel puțin 72 de ore înainte de data la care ar trebui să li se administreze rapelul.

Apoi, trebuie să se prezinte la vaccinarea cu a doua doză având asupra lor actul de identitate care să ateste legalitatea șederii în România și să facă dovada efectuării primei doze de vaccin, prin prezentarea adeverinței de vaccinare.

După administrarea vaccinului, datele sunt introduse în Registrul Electronic Național al Vaccinărilor (RENV), iar pe adeverința de vaccinare se vor completa olograf informațiile privind imunizarea, inclusiv documentele doveditoare.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT