Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

PSD pierde 3 eurodeputaţi în sondajele PE! Urcă PRO România şi USR-PLUS

Publicat

pe

Foto: http://tv8.md

Ultimul sondaj publicat de Parlamentul European cu privire la alegerile din data de 26 mai 2019 relevă o scădere dramatică a PSD în opţiunile electoratului. Social-democraţii au pierdut aproape 8 procente, faţă de măsurătorile sociologice de la sfârşitul lunii martie. Aceştia sunt crediaţi acum cu doar 21,5%, faţă de 29%, cât aveau în urmă cu trei săptămâni.

În schimb, au crescut în preferinţele românilor toate celelalte formaţiuni politice: PNL – 25,2% (24,7%), Alianţa 2020 USR-PLUS – 17,7% (14,2%), ALDE – 12,7% (10,7%), PRO România – 11,2% (9,6%) şi UDMR – 5,1% (5%). Potrivit sondajului dat publicităţii de Parlamentul European, PMP se menţine sub pragul de 5% (4,7%).

Urmare acestor rezultate, România va avea 9 eurodeputaţi PNL, 8 PSD, 6 USR-PLUS, 4 ALDE, 4 PRO România şi 1 UDMR. Unul dintre mandate va fi dat prin redistribuire.

Conform sondajului din 29 martie, configuraţia eurodeputaţilor români era următoarea: 11 PSD, 9 PNL, 5 USR-PLUS, 4 ALDE, 3 PRO România şi 1 UDMR.

ACTUALITATE

PERPLEX. Încă o gafă a Guvernului Orban, contestată de specialiști

Publicat

pe

Foto arhivă (Sursa: Gardena Club Brașov)

Am spus în mai multe rânduri că actualii guvernanți au scos, nu de puține ori, acte normative, decizii, ordonanțe pe negândite, fără să fie analizate la sânge eventualele consecințe, fără să fie consultați specialiștii. De pildă, ultima găselniță o constituie obligarea patronilor de terase să țină un registru în care să fie trecut numele tuturor clienților care le calcă pragul, plus numărul de telefon.

Vezi, Doamne, dacă este depistat vreun infectat cu coronavirus într-un interval de timp, să fie căutați și, probabil, izolați, carantinați toți cei care s-au aflat pe terasă în ziua și la ora cu pricina. Nu mai vorbim de gestul în sine, de efortul pe care trebuie să-l mai depună în plus angajații terasei, dar și intimitatea cetățeanului, dreptul la viață privată sunt afectate.

Ei, bine, Autoritatea pentru Supravegherea datelor cu Caracter Personal a intervenit rapid și a cerut eliminarea registrului cu datele clienților. Mai mult, reprezentanții instituției au transmis că nu au fost consultați când a fost elaborată această normă oarbă de pandemie. Cam așa a gestionat până acum Guvernul Orban țara, cu ordonanțe făcute pe picior…

Citește în continuare

ACTUALITATE

Ministrul Sănătății a fost informat despre problemele de finanțare de la Spitalul Mioveni

Publicat

pe

Sursa foto: Instituția Prefectului Argeș

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, s-au aflat, joi – 4 iunie 2020, în județul Argeș, unde s-au întâlnit cu prefectul Emanuel Soare și a vizitat Spitalul Orășenesc Mioveni. Șeful de la Sănătate a fost informat despre problemele din toate spitalele argeșene și despre modul cum a fost gestionată situația generată de COVID-19.

Cât privește Spitalul Mioveni, ministrul a aflat că unitatea nu funcționează la capacitatea maximă despre care s-au vorbit în momentul inaugurării, deoarece nu s-a asigurat și finanțarea necesară pentru numărul total de paturi din spital (aproximativ 250). Nelu Tătaru a promis că analizează posibilitatea de a asigura finanțarea necesară, de la Guvern, pentru ca spitalul să ofere servicii complete, care să vină în sprijinul cetățenilor.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!