Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

23 aprilie, „Ziua bibliotecarului din România”

Publicat

pe

Biblioteca Judeţeană „Ion Heliade Rădulescu” Dâmboviţa organizează, marţi – 23 aprilie 2019, de „Ziua bibliotecarului din România”, începând cu ora 10:00, un program special, care include expoziţii de carte, scenetă de teatru şi masa rotundă cu tema „Reevaluarea rolului cărţii în competiţia cu social-media”.

„Ziua bibliotecarului în România” se sărbătoreşte din anul 2005, concomitent cu „Ziua internaţională a cărţii şi a drepturilor de autor”, organizată de UNESCO, din 1995. 23 aprilie marchează trecerea în eternitate a doi titani ai literaturii universale: William Shakespeare și Miguel de Cervantes, precum și a altor scriitori.

ACTUALITATE

Compania de Apă Târgovişte-Dâmbovița, ANUNȚ PUBLIC 2 depunere solicitare aviz de mediu

Publicat

pe

de

Subscrisa S.C. COMPANIA DE APĂ TÂRGOVIȘTE DÂMBOVIȚA S.A., titular al planului / programului: PUZ Proiect regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Dâmbovița, în perioada 2014-2020 Surse de apă, rezervoare, stații de clorinare, stații de pompare, aducțiuni pentru Titu, Conțești, Răcari, Lungulețu, Potlogi, Odobești, Ciocănești, Slobozia Moară, Produlești”, anunță publicul interesat asupra depunerii solicitării de obținere a avizului de mediu pentru planul / programul menționat și declanșarea etapei de încadrare.

Prima versiune a planului / programului poate fi consultată la sediul Agenției pentru Protecția Mediului Dâmbovița, din localitatea Târgoviște, str. Calea Ialomiței, nr. 1, jud. Dâmbovița, de luni până joi între orele 09:00 11:00.

Observatii, comentarii și sugestii se primesc în scris la APM Dâmbovița, în termen de 18 zile de la data publicării anunțului.

COMPANIA DE APĂ TÂRGOVIŞTE DÂMBOVIŢA – UNITATEA DE IMPLEMENTARE A PROIECTULUI POIM

Citește în continuare

ACTUALITATE

Guvernul Orban trebuie să renunțe la cinism și să pună în aplicare Legea Alocațiilor

Publicat

pe

Deputata PSD de Dâmbovița Claudia Gilia consideră că premierul liberal Ludovic Orban trebuie să respecte legea și să pună de urgență în aplicare dispozițiile privitoare la creșterea alocațiilor copiilor. Parlamentara social-democrată are o mulțime de argumente de natură constituțională, juridică și socială, care ar trebui să-l determine pe Ludovic Orban să renunțe la această poziție și să pună în aplicare Legea Alocațiilor.

„Cu cinismul bine cunoscut, cu aroganța-i caracteristică, dar și cu nepăsarea crasă față de cele 3,6 milioane de copii ai României, Guvernul liberal a atacat în luna iunie la Curtea Constituțională Legea prin care PSD respingea Ordonanța de prorogare a creșterii alocațiilor copiilor. Curtea Constituțională a dat o palmă usturătoare Guvernului Liberal și, cu unanimitate de voturi, a respins, ca neîntemeiată, obiecţia de neconstituționalitate.

Legea ar fi trebuit să intre în vigoare din luna ianuarie a acestui an, dar Guvernul Orban a amânat aplicarea ei prin ordonanță de urgență până în luna august, fapt care a afectat direct milioane de români. Vă reamintesc că parlamentarii PNL au refuzat să voteze această lege.

Pentru orice familie care are unul sau mai mulți copii, sau chiar pentru tinerele familii care se gândesc să aibă un copil, creșterea alocației este un lucru extrem de benefic.

Argumentele pentru aplicarea legii sunt multiple și cu siguranță ar trebui să fie cunoscute și de guvernanți.

În plus față de considerentele constituționale, legale și pragmatice, datele prezentate în Raportul Organizației ”Salvați copiii”, la finele anului 2019 sunt îngrijorătoare pentru România:

– aproximativ 21,5% dintre copiii români trăiesc în deprivare materială severă – cea mai ridicată rată din UE – și peste 32% trăiesc sub pragul de sărăcie;

– peste 150.000 de copii merg seara la culcare flămânzi, iar statistica îi include doar pe copiii care trăiesc în mediul rural. Nu există studii similare privind copiii din mediul urban.
– cei mai expuși riscului sunt, de departe, copiii care au doi sau mai mulți frați. Pentru familiile compuse din 2 adulți și 3 sau mai mulți copii, riscul de a trăi sub pragul de sărăcie era de 61,9%;

– există un clivaj cronic între urban și rural în ceea ce privește drepturi de bază, precum dreptul la sănătate, la educație etc.;

– abandonul școlar în învățământul primar și gimnazial era de 1,7%. Costurile de școlarizare fiind principalul motiv de abandon școlar în comunitățile defavorizate.

Tuturor acestor situații, guvernarea liberal le răspunde prin refuzul de a dubla alocația de stat. PSD nu poate fi de acord cu acest lucru. Așteptăm cât mai repede promulgarea legii de către Președinte și aplicarea ei de la 1 august 2020. În caz contrar, Partidul Social Democrat va depune o moțiune de cenzură în luna august, pentru că o guvernare care se opune cu toate forțele creșterii veniturilor a milioane de copii nu poate construi vreun viitor pentru România”, a declarat Claudia Gilia.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!