Connect with us

ACTUALITATE

Renault ZOE ar putea intra în Cartea Recordurilor!

Publicat

pe

Renault ZOE a încheiat călătoria de peste 26.800 km ca mașină oficială în proiectul „Electric Tour”. Lansat de Restart Energy din Timișoara, proiectul şi-a propus să stabilească un nou record mondial, pentru cel mai lung traseu parcurs cu un vehicul electric într-o singură țară, dar şi să contribuie la conștientizarea responsabilității față de un un mediu mai curat.

Călătoria germanului Christian Gernemann la bordul unui Renault ZOE a început la Timișoara, în data de 8 octombrie 2018 şi s-a încheiat în același oraș, în data de 3 aprilie 2019, după ce a parcurs 26.856 km. Recordul vizat – de 24.000 km a fost atins încă din luna martie, dar Christian a ales să parcurgă în plus aproape 3.000 km, pentru a vedea toate localitățile pe care își propusese să le viziteze în Romania.

Traseul a inclus 4.739 de orașe şi comune – din Ardeal până în Moldova, Delta Dunării, zone pitorești din centrul țării, orașe reședință de județ, dar şi sate uitate de lume. Mașina a parcurs în medie 241 km pe zi.

Încărcarea vehiculului 100% electric s-a făcut în cele 150 de stații disponibile pe traseul său, aflate în diverse locații – de la pensiuni şi hoteluri, la cele disponibile în parcările publice din orașele mari, în centre comerciale sau benzinării. De asemenea, datorită cablului special de tip Cameleon, vehiculul a putut fi încărcat şi la priza domestică, în locații care nu dispun încă de stații omologate.

„România este o țară frumoasă și merită să fie protejată prin acțiuni conștiente de ocrotire a mediului, cum ar fi adoptarea vehiculelor electrice la o scară mai largă. Renault ZOE este un vehicul care face față perfect condițiilor de iarnă și trafic pentru un timp îndelungat. Și nu în ultimul rând, eu însumi sunt reprezentarea faptului că orice lucru, oricât de greu pare, poate fi realizat de către un simplu om”, a declarat, la finalul călătoriei, pilotul Christian Gernemann.

Performanța sa este acum în vizorul celor de la Guinness World RecordsTM, London, UK, care analizează toate materialele furnizate de către organizatori pentru a valida recordul în Guinness Book.

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Președintele Camerei de Comerț Dâmboviţa a fost prezent la nZEB Expo

Publicat

pe

Președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Dâmbovița – Valentin Calcan a fost prezent alături de reprezentanții societății Constant Energy SRL, membră a CCIA Dâmboviţa, companie care participă, în aceste zile, la cel mai important eveniment dedicat construcțiilor cu consum de energie aproape zero: nZEB Expo, organizat la Romexpo București.

„Susținem inovația, sustenabilitatea și inițiativa membrilor noștri”, a spus Valentin Calcan și îi îndeamnă pe românii care sunt interesați de confortul locuinței, eficiență energetică și un climat interior sănătos să descopere soluțiile Constant Energy SRL, precum sistemele de ventilație cu recuperare de căldură și umiditate, dedicate mediului rezidențial.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ACTUALITATE

Comunicat CNAS: Tratamente ţintite pentru bolnavii oncologici. Extinderea subprogramului naţional de testare genetică

Publicat

pe

De

CNAS a publicat, în secţiunea “Transparenţă decizională”, pe site-ul instituției, www.cnas.ro, o versiune actualizată a proiectului de Ordin pentru modificarea Normelor tehnice de realizare a programelor naţionale de sănătate curative, aprobate prin Ordinul Președintelui CNAS nr. 180/2022.

Prin modificările propuse în colaborare cu comisiile de specialitate din cadrul Ministerului Sănătății, subprogramul național de testare genetică, parte a programului național de oncologie derulat de către CNAS, va fi extins pentru a include testări specifice unor noi tipuri de tumori maligne:
• carcinom esofagian;
• carcinom gastric sau de joncţiune gastro-esofagiană;
• carcinom urotelial;
• carcinom de col uterin (cervical).

Această inițiativă urmărește sprijinirea pacienților diagnosticați cu anumite tumori solide maligne, precum și a profesioniştilor din domeniu, prin facilitarea accesului la testări genetice esențiale în stabilirea tratamentului personalizat.

Printre testele menționate se numără: testarea PD-L1 şi HER2 în carcinomul de esofag şi în carcinom gastric sau de joncțiune gastro-esofagiană, testarea PD-L1 în carcinomul urotelial şi în carcinomul de col uterin.

„Casa Națională de Asigurări de Sănătate își reafirmă angajamentul de a susține accesul echitabil la inovații terapeutice care pot contribui semnificativ la creșterea șanselor de vindecare a pacienților și a calității vieții acestora. Astfel, de noile teste genetice vor putea beneficia circa 7.300 de pacienți anual. Totodată, asemenea măsuri se înscriu în eforturile curente ale CNAS de eficientizare a cheltuielilor din sănătate, respectiv de utilizare a banilor în mod transparent și cu impact maxim asupra sănătății pacienților” – declară conf. univ. dr. Horațiu-Remus Moldovan, președintele CNAS.

Biroul de presă al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite