Connect with us

ACTUALITATE

Proiectele europene îmbunătăţesc calitatea învăţământului în judeţul Dâmboviţa

Publicat

pe

Prof. Luminiţa Preda - inspector şcolar general ISJ Dâmboviţa

Inspectoratul Şcolar Dâmboviţa a reuşit să aducă în judeţ, în actualul exerciţiu financiar european (2014-2020), direct sau în parteneriat cu alte entităţi, aproximativ 19 milioane de lei şi peste 2 milioane de euro, fonduri nerambursabile utilizate pentru îmbunătăţirea calităţii învăţământului.

Potrivit prof. Luminiţa Preda, inspector şcolar general, în această perioadă, sunt în implementare trei proiecte POCU, trei proiecte Erasmus+ şi două proiecte SEE.

• Şcoala bucuriei – Parteneriat pentru o comunitate de învăţare durabilă. Obiectiv general: prevenirea abandonului timpuriu al şcolii
• INO-PRO – Inovaţie şi progres pentru o educaţie şcolară de calitate şi incluzivă în judeţul Dâmboviţa. Obiectiv general: creşterea calităţii serviciilor educaţionale, prevenirea şi diminuarea părăsirii timpurii a şcolii de către copiii aflaţi în risc educaţional
• Şi tu contezi! – Îmbunătăţirea calităţii serviciilor educaţionale pentru elevii cu dizabilităţi şi CES din judeţul Dâmboviţa prin intervenţii armonizate cu nevoile acestora. Obiectiv general: promovarea unor servicii educaţionale de calitate în judeţul Dâmboviţa, orientate pe nevoile elevilor şi pe cele ale unei şcoli incluzive.
• My place, your place, our place. Se desfăşoară în parteneriat cu 14 instituţii de învăţământ din Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, România, Spania şi Turcia.
• Digital competence in action. Se desfăşoară în parteneriat cu 16 instituţii de învăţământ din Regatul Unit al Marii Britanii, România şi Spania.
• NEETs – Not in Education, Employement or Training, a challenge for Europe. Se desfăşoară în parteneriat cu 14 instituţii din Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, România, Suedia şi Finlanda.
• QED – Management democratic pentru o reţea educaţională de calitate
• ROSE – Proiectul privind învăţământul secundar. În prima rundă, sunt cuprinse 8 unităţi de învăţământ liceal, iar în runda a doua alte 12, fiecare cu o finanţare de aproximativ 100.000 de euro.

Reamintim faptul că Inspectoratul Şcolar Judeţean Dâmboviţa s-a clasat pe primul loc în topul întocmit de Agenţia Naţională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale cu privire la accesarea fondurilor Erasmus+, cu 59 de instituţii de învăţământ finanţate din 153 eligibile (36%).

ACTUALITATE

Dâmboviţa: 77 de copii și 27 de angajați din învățământ sunt confirmați cu COVID

Publicat

pe

de

Inspectoratul Școlar Județean Dâmbovița ne informează că, începând cu data de 17 ianuarie 2022 (semestrul al doilea), toate unitățile de învățământ din județ vor funcționa cu prezență fizică, în funcție de rata de ocupare la nivel județean a paturilor de spital destinate îngrijirii pacienților infectați cu virusul SARS-CoV-2.

„La apariția a 3 cazuri de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2 într-un interval de 7 zile consecutive la nivelul unei clase / grupe de studiu, cursurile cu prezență fizică la nivelul clasei / grupei respective se suspendă pentru o perioadă de 10 zile începând cu ziua următoare confirmării celui de-al treilea caz.

Măsura suspendării la nivelul clasei / grupei este dispusă prin decizie a consiliului de administrație al unității de învățământ.

Preșcolarii / elevii carantinați și cei din grupele / clasele sau unitățile de învățământ preuniversitar / conexe care au cursurile cu prezență fizică suspendate continuă procesul de învățământ în sistem online”.

Evoluția situației epidemiologice din unitățile de învătământ preuniversitar în săptămâna 10 – 14 ianuarie 2022:
– clase cu prezență fizică suspendată ca urmare a cazurilor confirmate: 49 (1.289 preșcolari / elevi);
– preșcolari / elevi confirmați Covid-19: 77
– personal angajat în învățământ confirmat Covid-19: 27

Situația actualizată zilnic a grupelor / claselor / unităților cu activitate suspendată este publicată pe site-ul oficial al inspectoratului școlar, la secțiunea Funcționarea unităților de învățământ
http://www.isj-db.ro/functionarea-unitatilor-de-invatamant

Citește în continuare

ACTUALITATE

Municipiul Târgoviște a depășit 3 cazuri COVID la mia de locuitori

Publicat

pe

Municipiul Târgoviște înregistrează, astăzi – 16 ianuarie 2022, o rată de incidență peste 3 cazuri COVID la mia de locuitori. Aceeași situație și în alte șapte localități din județul Dâmbovița.

Totodată, în 14 comunități, incidența cazurilor de infectare cu coronavirus se situează între 2 și 3 la mia de locuitori. La polul opus, au mai rămas doar opt comune unde nu a fost raportat niciun caz COVID în ultimele 14 zile.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT