Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

Proiectele europene îmbunătăţesc calitatea învăţământului în judeţul Dâmboviţa

Publicat

pe

Prof. Luminiţa Preda - inspector şcolar general ISJ Dâmboviţa

Inspectoratul Şcolar Dâmboviţa a reuşit să aducă în judeţ, în actualul exerciţiu financiar european (2014-2020), direct sau în parteneriat cu alte entităţi, aproximativ 19 milioane de lei şi peste 2 milioane de euro, fonduri nerambursabile utilizate pentru îmbunătăţirea calităţii învăţământului.

Potrivit prof. Luminiţa Preda, inspector şcolar general, în această perioadă, sunt în implementare trei proiecte POCU, trei proiecte Erasmus+ şi două proiecte SEE.

• Şcoala bucuriei – Parteneriat pentru o comunitate de învăţare durabilă. Obiectiv general: prevenirea abandonului timpuriu al şcolii
• INO-PRO – Inovaţie şi progres pentru o educaţie şcolară de calitate şi incluzivă în judeţul Dâmboviţa. Obiectiv general: creşterea calităţii serviciilor educaţionale, prevenirea şi diminuarea părăsirii timpurii a şcolii de către copiii aflaţi în risc educaţional
• Şi tu contezi! – Îmbunătăţirea calităţii serviciilor educaţionale pentru elevii cu dizabilităţi şi CES din judeţul Dâmboviţa prin intervenţii armonizate cu nevoile acestora. Obiectiv general: promovarea unor servicii educaţionale de calitate în judeţul Dâmboviţa, orientate pe nevoile elevilor şi pe cele ale unei şcoli incluzive.
• My place, your place, our place. Se desfăşoară în parteneriat cu 14 instituţii de învăţământ din Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, România, Spania şi Turcia.
• Digital competence in action. Se desfăşoară în parteneriat cu 16 instituţii de învăţământ din Regatul Unit al Marii Britanii, România şi Spania.
• NEETs – Not in Education, Employement or Training, a challenge for Europe. Se desfăşoară în parteneriat cu 14 instituţii din Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, România, Suedia şi Finlanda.
• QED – Management democratic pentru o reţea educaţională de calitate
• ROSE – Proiectul privind învăţământul secundar. În prima rundă, sunt cuprinse 8 unităţi de învăţământ liceal, iar în runda a doua alte 12, fiecare cu o finanţare de aproximativ 100.000 de euro.

Reamintim faptul că Inspectoratul Şcolar Judeţean Dâmboviţa s-a clasat pe primul loc în topul întocmit de Agenţia Naţională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale cu privire la accesarea fondurilor Erasmus+, cu 59 de instituţii de învăţământ finanţate din 153 eligibile (36%).

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Polițiștii din Pitești, acuzați că au omorât un bărbat când îl imobilizau. VIDEO

Publicat

pe

Un bărbat, în vârstă de 63 de ani, a intrat în stop cardio-respirator și a murit la puțin timp după ce a fost imobilizat de polițiștii din Pitești.

Potrivit unor martori, acesta a refuzat să iasă dintr-un local în bucătăria căruia izbucnise un incendiu, astfel că oamenii legii l-au luat pe sus și l-au scos afară.

Apoi, bărbatul se tot apropia de zona de intervenție, moment în care polițiștii l-au pus la pământ, ba chiar s-au urcat peste el.

VIDEO – Momentul încătușării

Citește în continuare

ACTUALITATE

Prima doză de vaccin anti-COVID în străinătate, rapelul în România?

Publicat

pe

Românii care au primit prima doză de vaccin anti-COVID în străinătate pot efectua rapelul în țară – a decis Comitetul Național de Coordonare. Aceeași regulă se aplică și cetățenilor străini cu drept de ședere în România.

În acest sens, persoanele în cauză trebuie să contacteze reprezentanții centrului de vaccinare ales, de preferat cu cel puțin 72 de ore înainte de data la care ar trebui să li se administreze rapelul.

Apoi, trebuie să se prezinte la vaccinarea cu a doua doză având asupra lor actul de identitate care să ateste legalitatea șederii în România și să facă dovada efectuării primei doze de vaccin, prin prezentarea adeverinței de vaccinare.

După administrarea vaccinului, datele sunt introduse în Registrul Electronic Național al Vaccinărilor (RENV), iar pe adeverința de vaccinare se vor completa olograf informațiile privind imunizarea, inclusiv documentele doveditoare.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT