Conectați-vă cu noi

ALEGERI

Tu ştii cât costă funcţionarea Parlamentului European pe cap de locuitor?

Publicat

pe

În data de 26 mai, se organizează în România alegerile pentru Parlamentul European şi sunt aşteptaţi să voteze 18.949.141 de cetăţeni. În acest sens, au fost organizate 1.269 de secţii de votare în ţară şi 441 în diaspora, cele mai multe la ambasade şi consulate (Lista aici).

De reţinut că se poate vota în orice secţie de votare, indiferent de adresa din buletin. Trebuie doar să ai la tine, după caz, buletinul sau paşaportul valabil. Votarea va începe la ora 07:00 şi se va încheia la ora 21:00. Alegatorii care se află la ora 21:00 în sala unde se votează pot să îşi exercite dreptul de vot.

La cererea alegătorului, în cazul în care acesta a aplicat greşit ştampila cu mentiunea „VOTAT”, dar nu a introdus buletinul în urnă, preşedintele biroului electoral al secţiei de votare îi poate elibera, numai o singură dată, un nou buletin, reţinând şi anulând buletinul de vot iniţial.

În cursa electorală sunt înscrise 13 partide – PSD, Alianţa 2020 USR-PLUS, Pro România, UDMR, PNL, ALDE, Partidul PRODEMO, PMP, Partidul Socialist Român, Partidul Social Democrat Independent, Partidul România Unită, UNPR, Blocul Unităţii Naţionale – BUN şi 3 candidaţi independenţi – Gregoriana Carmen Tudoran, George Nicolae Simion şi Peter Costea. Ordinea este cea de pe buletinul de vot, aşa cum a rezultat în urma tragerii la sorţi.

Parlamentul European (iulie 2014-decembrie 2018) în cifre:
– 2.134 texte adoptate în plen, dintre care 708 acte legislative
– 552 de lecturi publice organizate de comisiile PE
– 6.880 de petiții primite de la cetățeni
– 1,6 milioane de persoane au vizitat camerele plenare ale Parlamentului European.

În prezent, Parlamentul European are 751 de deputați, față de 766 câţi au fost în precedentul Parlament (2009-2014). În februarie 2018, PE a votat pentru reducerea numărului de deputați europeni de la 751 la 705, după ce Regatul Unit se retrage din Uniunea Europeană.

Costul anual de funcționare a Parlamentului European pe cap de locuitor, în legislatura 2014-2019, a fost de doar 3,5 euro – o cifră mult mai scăzută față de cele calculate pentru alte parlamente din UE sau la nivel mondial (Detalii aici). De reţinut! Bugetul PE include, de exemplu, costurile de traducere și interpretare în și din 24 de limbi și de funcționare în trei centre – Bruxelles, Strasbourg și Luxemburg, în timp ce alte parlamente nu au această dimensiune pentru munca lor!

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ALEGERI

Angajamentele USR PLUS pentru un stat reformat

Publicat

pe

Alianța USR PLUS le propune românilor 40 de angajamente, grupate în 8 capitole. Astăzi, vă prezentăm măsurile care vizează reformarea statului:
– 300 de parlamentari
– Primari aleși în două tururi
– Creșterea numărului de reprezentanți aleși în Diaspora
– Extinderea votului prin corespondență
– Vot electronic
– Liste deschise. Fiecare alegător să poată realiza propria ierarhie a candidaților în interiorul listei partidului pe care îl susține
– Transparență totală. Niciun contract cu Statul nu va fi în vigoare până nu apare transparent pe site-ul instituției publice
– Primării mai puține și mai eficiente. Reforma teritorială prin comasare voluntară are la bază voința liber exprimată a comunităților locale de a fuziona
– Fără mii de agenții. Desființarea sau reorganizarea lor se va face pe baza auditului intern și a unei evaluări de la beneficiarii direcți și de la cei afectați de activitatea autorității
– Cetățenie digitală. Schimbările preconizate sunt:

  • Fiecare instituție va trebui să-și schimbe fluxurile interne de lucru, astfel încât să acomodeze lucrul cu documente electronice.
  • Crearea unui departament în cadrul Autorității pentru Digitalizarea României responsabil cu crearea de interfețe intuitive.
  • Crearea la nivel guvernamental a unei echipe responsabile cu implementarea, rând pe rând, a autostrăzilor digitale între instituțiile publice.

Candidaţii USR PLUS Dâmbovița pentru Camera Deputaților:
1. Daniel Blaga
2. Andra Fermuș
3. Dumitru Lupescu
4. Costinel Dumitrache
5. Remus Manea
6. Silviu-Răzvan Necula
7. Anca Dobre
8. Ionuț-Alexandru Chiriță
9. Cătălin Dumitru

Candidații USR PLUS Dâmbovița pentru Senat:
1. Dragoș Popescu
2. Ionuț Atanasiu
3. Alexandru Munteanu
4. Maria Felea
5. Dănuț-Cornel Ștefan

Material realizat de SC Incomod Media SRL, la comanda PLUS Dâmbovița – parte a Alianței USR PLUS. Cod Mandatar Financiar: 11200033

Citește în continuare

ALEGERI

Țuțuianu: Se va pune problema legitimității viitorului Parlament

Publicat

pe

Adrian Țuțuianu, liderul PRO România Dâmboviţa și candidat al partidului pentru un mandat de deputat, a tras mai multe concluzii după primele două săptămâni de campanie electorală, „o campanie electorală atipică, cu foarte puține posibilități de contact direct cu alegătorii”, după cum s-a exprimat.

Întâi de toate, a punctat Adrian Țuțuianu, pe 6 decembrie, se va înregistra o prezență scăzută la vot, din două motive: oamenii se tem pentru sănătatea lor și pentru că au foarte multe nemulțumiri, pe care le vor „descărca pe întreaga clasă politică, nu doar pe cei de la putere”. În acest context, spune senatorul Ţuţuianu, se va pune problema legitimității viitorului Parlament.

Cât privește campania electorală propriu-zisă, Țuțuianu afirmă că, în afara reprezentanților PRO România, partidele politice nu discută deloc despre ceea ce ne așteaptă în 2021, respectiv despre criza economică. La fel, la nivel de județ, cu excepția PRO România, ceilalți competitori electorali nu au prezentat oamenilor prioritățile pentru Dâmboviţa.

PRO România a venit, în schimb, cu măsuri concrete de ieșire din criza economică – venit minim de criză pentru fiecare român, sprijin economic de criză pentru firme, program național de testare gratuită pentru COVID, redeschiderea școlilor, precum și cu proiecte la nivel local – înființare parc industrial la Târgoviște, constituire fond de sprijin pentru branșarea la rețeaua de apă și racordarea la sistemul de canalizare etc.

Material realizat de SC Incomod Media SRL, la comanda PRO România Dâmboviţa. Cod Mandatar Financiar: 11200008

Citește în continuare

Promovare electorală

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!