Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

Mănăstirea Nucet, magnet pentru credincioşi şi politicieni, de „Izvorul Tămăduirii”

Publicat

pe

La Mănăstirea Nucet, încă de la primele ore ale dimineţii, au sosit sute de oameni din toate localităţile judeţului Dâmboviţa, pentru a participa la slujba de „Izvorul Tămăduirii”. Credincioşii au fost aduşi organizat, cu autocarele.

Acţiunile de transport fost derulate de parohii şi primării. Se pare că edilii social-democraţi au primit sarcină, pe linie de partid, să aducă cât mai mulţi oameni la Nucet, unde va sosi şi premierul Viorica Dăncilă şi ministrul Finanţelor Publice – Eugen Teodorovici.

Evenimentul, la care participă şi înalţi demnitari ai statului român, lideri PSD, a necesitat şi mobilizarea a importante forţe de ordine, poliţie şi jandarmerie, pentru menţinerea liniştii publice şi dirijarea traficului rutier.

Primul ministru al României, după ce va asista la slujba religioasă şi va participa la procesiunea către „izvorul de leac” din pădure, de unde se va lua aghiazma mică, este invitată să se alăture nucetenilor la sărbătoarea comunei. Evident, fiind campanie electorală pentru europarlamentare, nu vor lipsi mesajele specifice către alegători.

La ora 15:00, Viorica Dăncilă şi ceilalţi invitaţi vor fi lângă primăriţa Luisa Bărboiu, la inaugurarea Căminului Cultural din localitate, obiectiv reabilitat, extins şi modernizat prin fonduri locale şi guvernamentale.

ACTUALITATE

Polițiștii din Pitești, acuzați că au omorât un bărbat când îl imobilizau. VIDEO

Publicat

pe

Un bărbat, în vârstă de 63 de ani, a intrat în stop cardio-respirator și a murit la puțin timp după ce a fost imobilizat de polițiștii din Pitești.

Potrivit unor martori, acesta a refuzat să iasă dintr-un local în bucătăria căruia izbucnise un incendiu, astfel că oamenii legii l-au luat pe sus și l-au scos afară.

Apoi, bărbatul se tot apropia de zona de intervenție, moment în care polițiștii l-au pus la pământ, ba chiar s-au urcat peste el.

VIDEO – Momentul încătușării

Citește în continuare

ACTUALITATE

Prima doză de vaccin anti-COVID în străinătate, rapelul în România?

Publicat

pe

Românii care au primit prima doză de vaccin anti-COVID în străinătate pot efectua rapelul în țară – a decis Comitetul Național de Coordonare. Aceeași regulă se aplică și cetățenilor străini cu drept de ședere în România.

În acest sens, persoanele în cauză trebuie să contacteze reprezentanții centrului de vaccinare ales, de preferat cu cel puțin 72 de ore înainte de data la care ar trebui să li se administreze rapelul.

Apoi, trebuie să se prezinte la vaccinarea cu a doua doză având asupra lor actul de identitate care să ateste legalitatea șederii în România și să facă dovada efectuării primei doze de vaccin, prin prezentarea adeverinței de vaccinare.

După administrarea vaccinului, datele sunt introduse în Registrul Electronic Național al Vaccinărilor (RENV), iar pe adeverința de vaccinare se vor completa olograf informațiile privind imunizarea, inclusiv documentele doveditoare.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT