Connect with us

ACTUALITATE

Mănăstirea Nucet, magnet pentru credincioşi şi politicieni, de „Izvorul Tămăduirii”

Publicat

pe

La Mănăstirea Nucet, încă de la primele ore ale dimineţii, au sosit sute de oameni din toate localităţile judeţului Dâmboviţa, pentru a participa la slujba de „Izvorul Tămăduirii”. Credincioşii au fost aduşi organizat, cu autocarele.

Acţiunile de transport fost derulate de parohii şi primării. Se pare că edilii social-democraţi au primit sarcină, pe linie de partid, să aducă cât mai mulţi oameni la Nucet, unde va sosi şi premierul Viorica Dăncilă şi ministrul Finanţelor Publice – Eugen Teodorovici.

Evenimentul, la care participă şi înalţi demnitari ai statului român, lideri PSD, a necesitat şi mobilizarea a importante forţe de ordine, poliţie şi jandarmerie, pentru menţinerea liniştii publice şi dirijarea traficului rutier.

Primul ministru al României, după ce va asista la slujba religioasă şi va participa la procesiunea către „izvorul de leac” din pădure, de unde se va lua aghiazma mică, este invitată să se alăture nucetenilor la sărbătoarea comunei. Evident, fiind campanie electorală pentru europarlamentare, nu vor lipsi mesajele specifice către alegători.

La ora 15:00, Viorica Dăncilă şi ceilalţi invitaţi vor fi lângă primăriţa Luisa Bărboiu, la inaugurarea Căminului Cultural din localitate, obiectiv reabilitat, extins şi modernizat prin fonduri locale şi guvernamentale.

ACTUALITATE

Dâmboviţa: 77 de copii și 27 de angajați din învățământ sunt confirmați cu COVID

Publicat

pe

de

Inspectoratul Școlar Județean Dâmbovița ne informează că, începând cu data de 17 ianuarie 2022 (semestrul al doilea), toate unitățile de învățământ din județ vor funcționa cu prezență fizică, în funcție de rata de ocupare la nivel județean a paturilor de spital destinate îngrijirii pacienților infectați cu virusul SARS-CoV-2.

„La apariția a 3 cazuri de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2 într-un interval de 7 zile consecutive la nivelul unei clase / grupe de studiu, cursurile cu prezență fizică la nivelul clasei / grupei respective se suspendă pentru o perioadă de 10 zile începând cu ziua următoare confirmării celui de-al treilea caz.

Măsura suspendării la nivelul clasei / grupei este dispusă prin decizie a consiliului de administrație al unității de învățământ.

Preșcolarii / elevii carantinați și cei din grupele / clasele sau unitățile de învățământ preuniversitar / conexe care au cursurile cu prezență fizică suspendate continuă procesul de învățământ în sistem online”.

Evoluția situației epidemiologice din unitățile de învătământ preuniversitar în săptămâna 10 – 14 ianuarie 2022:
– clase cu prezență fizică suspendată ca urmare a cazurilor confirmate: 49 (1.289 preșcolari / elevi);
– preșcolari / elevi confirmați Covid-19: 77
– personal angajat în învățământ confirmat Covid-19: 27

Situația actualizată zilnic a grupelor / claselor / unităților cu activitate suspendată este publicată pe site-ul oficial al inspectoratului școlar, la secțiunea Funcționarea unităților de învățământ
http://www.isj-db.ro/functionarea-unitatilor-de-invatamant

Citește în continuare

ACTUALITATE

Municipiul Târgoviște a depășit 3 cazuri COVID la mia de locuitori

Publicat

pe

Municipiul Târgoviște înregistrează, astăzi – 16 ianuarie 2022, o rată de incidență peste 3 cazuri COVID la mia de locuitori. Aceeași situație și în alte șapte localități din județul Dâmbovița.

Totodată, în 14 comunități, incidența cazurilor de infectare cu coronavirus se situează între 2 și 3 la mia de locuitori. La polul opus, au mai rămas doar opt comune unde nu a fost raportat niciun caz COVID în ultimele 14 zile.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT