Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

Ziariştii ţin treze conştiinţele, modelează caractere, făuresc personalităţi!

Publicat

pe

Carmen Holban, deputat PSD de Dâmboviţa, a avut, astăzi – de Ziua mondială a libertăţii presei, un mesaj cald, încurajator pentru slujitorii mass-media dâmboviţene, naţionale şi internaţionale. Parlamentara a punctat că jurnaliştii au un rol determinant în menţinerea echilibrului social şi democratic.

„Astăzi, în toată lumea, se sărbătoreşte «Ziua mondială a libertăţii presei». Este un moment de meditaţie pentru umanitate, pentru societatea democratică în care trăim şi pe care ne-o dorim din ce în ce mai bună.

Jurnaliştii sunt istorici ai clipei, observatori fini şi cruzi ai realităţii imediate. Critici ai lucrurilor rău făcute, ai derapajelor de la valorile umanităţii şi ale libertăţii.

Ziariştii, fie din presa scrisă, radio, televiziune, fie din mediul online, sunt «câinii de pază ai democraţiei», cei care, prin munca şi sacrificiul lor, ţin treze conştiinţele, modelează caractere, făuresc personalităţi, spun lumii tot ceea ce se întâmplă bun sau rău. De multe ori, trudesc în numele adevărului şi libertăţii chiar cu preţul sacrificiului suprem.

Le urez tututuror jurnaliştilor, acestor vaşnici străjeri ai democraţiei, sănătate, fericire şi putere de muncă. Profesiunea lor de credinţă asigură echilibrul şi stabilitatea societăţii în care trăim. La mulţi ani!”, a scris deputata Carmen Holban, pe pagina sa de Facebook.

ACTUALITATE

Doi copii de 13 ani, dați dispăruți în județul Dâmbovița

Publicat

pe

de

90 de polițiști jandarmi, pompieri și voluntari derulează activități de căutare a doi copii, în vârstă de 13 ani, din Gura Ocniței, județul Dâmbovița, care au plecat voluntar de la domiciliu și nu au mai revenit. Este folosit și un elicopter.

Cetăţenii care pot oferi informaţii pentru găsirea celor doi sunt rugați să sune la numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112 sau să anunţe cea mai apropiată unitate de poliție.

PETRE MARIA are o înălțime de 1,50 m., 50 de kg., păr lung blond, ochi albaștri și era îmbrăcată cu un tricou de culoare gri. În picioare purta pantofi sport de culoare roz, iar în spate purta un rucsac.

ȘTEFAN ROBERT DAMIAN are o înălțime de 1,50 m., 45 de kilograme, păr negru tuns scurt, ochi căprui și era îmbrăcat cu un pulover de culoare roșie.

Potrivit informațiilor noastre, fata a mai fost plecată de acasă.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Certificatul verde Covid-19 va impune reguli clare și simple pentru a circula în Europa

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ

Scopul certificatului verde Covid-19 care se dorește a fi funcțional la nivelul Uniunii Europene începând cu data de 1 iulie este de a facilita circulația în contextul pandemiei de coronavirus, în baza unor reguli clare, simple și logice – a explicat, astăzi, eurodeputatul Rareș Bogdan, potrivit DC News.

„Sunt 12 milioane de cetățeni europeni care traverseză zilnic frontiera națională pentru a merge la muncă în țara vecină, deci ei nu trebuie să sufere, ei trebuie ajutați. Acesta este scopul, nu altul! Nu va fi un pașaport, să fie limpede! Vom fi extrem de atenți ca articolele 4, 7 și 8 din Carta Drepturilor Fundamentale din UE să nu fie încălcate!

Referitor la aplicabilitatea certificatelor: nordicii cer ca acestea să fie valabile doar în Spațiul Schengen, lucru cu care, firește, nu putem fi de acord, deoarece dorim să fie valabile în întreaga Uniune Europeană. Libertatea de circulație e un subiect extrem, extrem de sensibil! …Mai ales că poziția Comisarului și a CE este că persoanele care nu vor putea demonstra că au trecut prin boală, că au fost vaccinate sau au test PCR negativ vor sta acasă până când OMS va anunța că s-a încheiat pandemia, că se vor supune restricțiilor din țara unde vor să circule.

Atenție, vor fi acceptate doar cele 4 vaccinuri aprobate de UE, exclus vaccinul rusesc sau cel chinezesc! S-a mai discutat despre gratuitatea adeverințelor (digitale sau pe hârtie), fără discriminare”, a precizat Rareș Bogdan.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT